Szia Dani!
Lehet, hogy csak lábfüggő? mennyi a guminyomásod? A lambdaszondához és légtömegmérőhöz sem nyúlnék, ugyanis mindkettő hibája 10 literes fogyasztást eredményezne minimum (tapasztalat). Nálam szerintem a levegő direkt bevezetése hat pozitívan a fogyasztásra.
Nemrég jöttünk meg a szokásos erdélyi utunkról, 1100 km-re fogyasztott átlagban 7 litert (benne nyugis autópálya is), Emellé megevett fél liter olajat is. A plusz liter fenekére vetem, úgyhogy jön az olajcsere 5000 km után. És ha már fogyasztja (bár nem tűnik logikusnak ,de) akkor már egyen a jobbikből: 5W30-ast kap télre. Majd meglátjuk, hogy fog fogyni. Mindenesetre előtte kap Pro-tec motoröblítőt, és lehet, hogy még egy kis fékfolyadékot is 
De előtte a befecskendezést kell rendbe tennem, de erről a típushibákban írok. Az azért szép tőle, hogy nem az erdélyi utunkon produkálta a hibát...
Szia Zoli!
Köszi

A nyomást általában 2,6 - 2,8-ra szoktam állítani. Lehet, hogy a 15-ös nehezebb felnikkel eleve valamivel többet fogyaszt.
Most lenne aktuális az olajcsere, de két hely van a városban hivatalosan, ahol lehetne kapni Protec motoröblítőt (Protec webhely a forrás, igaz lehet, mert ahol pár éve vettem, ott nincs, és nincs is a listán). Az egyik nem tud szerezni lassan két hete, a másik meg nem veszi fel a telefont. Szégyenszemre neten kell rendelnem.
A fékfolyadékot én nem merem, mert a tömítéseket féltem tőle. Amúgy meg leszedhet nagyobb darabokat is, ami nem túl egészséges, bár remélem a tiédben nem lesznek olyanok.
Addig is elegem lett abból, hogy a kalaptartóban levő hangszórókból ütemes recsegős torzított hang jött. Nem szoktam régen zenét hallgatni, de most valahogy kedvet kaptam rá, talán a korral járhat

Valami kínai "Fusion" hangszórók voltak benne, így vettem. A védőrácsuk a membrán egy részét nem is védte. Rendeltem egy pár
Pioneer TS-G6930F hangszórót, postával megvolt 22 ezer alatt, tegnap beépítettem. Gondoltam jó lesz, mert Pioneer a fejegység is, és több Toyotában is ez a gyári hangszóró, aztán sokkal kecsesebbek a régieknél, kevesebb helyet foglalnak a csomagtartóban. Nem passzolt bele a lyukba tökéletesen, szerintem a kalaptartóba a lyukakat nem a gyárban vágták, nem volt megfelelő az illeszkedés (a csavarok helyei azért jók voltak), ezért ablaktömítő szalaggal ragasztottam körbe, hogy ne legyen akusztikus rövidzár. A keret egész jól takarja, és a régihez képest sokkal komolyabban / konzervatívabban néz ki, a védőrács a membránt teljesen védi

Kb. 2 óra hossza volt, mire egyedül végeztem, forrasztás meg minden. Hamarabb is meglett volna, de az egyik bolhát eltörtem és nem volt ilyenem, meg kellett patkolni, hogy vissza tudjam jól tenni. Kipróbáltam, hála Istennek nagyon szépen szól, nem rezonál, olyan mély van, hogy az ajtó fogantyú rezeg a lábamnál, de mégsem fejrobbantó

A magasabb frekvenciák is élvezetesen szólnak, sokkal élethűbben, remélem beválik a szett hosszútávon. Kiderült, hogy a régivel az volt a baj, hogy az egyikben kiesett a helyéről a dómsugárzó, ráesett a mély membránjára, és attól torzított meg recsegett. Lehet elment volna egy darabig, de szerintem már elöregedett ott több minden.