Sziasztok!
Kis tapasztalat a huzamos városi használatról (is).
Többször írtam, hogy nagyon rövid távokon a városban használjuk az autót döntő részben. Emiatt gyakran (fél évente gyakorlatilag) cserélem az olajat, szűrőt, ősszel már használtam a ProTec motoröblítőjét is (jó cucc, most is használtam, tudom ajánlani!). Február második felében szakadtam ki országútra több ezer (!) km város után. Ismert útszakasz, egy nagyobb emelkedő, motor pörgetve szokásom szerint rajta, akkora füst volt a nagyjából bemelegedett autó mögött, hogy elsőre bontószökevénynek lehetett mondani, az utastérben éreztem a büdöset. Oké, hazafelé jobb volt. A Total Quartz Ineo Long Life 5w30 nem jött be, hamar elfáradt, de nem is ez a lényeg. Múlt héten úgy jött össze, hogy jött egy hosszabb út Budapest felé. Előtte lecseréltem az olajat Total Quartz 9000 Energy 0w30-ra, olajszűrő, légszűrő is cserélve, előtte megint motoröblítés (ld. feljebb). Ugyanazon az emelkedőn pörgetve nézek hátra, és hála Istennek semmi (teljesen egy hónapja sem volt, hogy megint csak város volt ugye). Amikor rendesen bemelegedett már minden, úgy ment, mint az álom. Alig kellett neki nyomni, és ment fel mindenhol, állandóan vigyázni kellett a gázzal, mert ha kicsit jobba nyomtam, már gyorsult "magától", gyakorlatilag vissza kellett fogni

Egy helyen nem fogtam vissza, a város határában van egy komolyabb emelkedő, rám tapadt egy Mercedes. Rendszám alapján hét éves, 2143 ccm dízel 130 kW. Szóval ha már úgyis annyira akart menni, megnyomtam felfelé rendesen, a másik próbálkozott, de közelebb nem tudott jutni, ám a tetőn éppen igazoltattak egy másik autót.... remélem nem volt módjuk velem foglalkozni... Ezen a problémámon még dolgoznom kell

Itthon kissé meglepődtem a Mercedes teljesítményét látva, de szerintem ő is.
Olajfogyás gyakorlatilag nem látszott, a fogyasztás 6,3 alatt (még így is, de ez tisztított érték, mert előtte volt város is persze). Szóval hiába a rendszeres karbantartás, nem legenda ez a városi használat miatti dugulás, de meghálálja a gépezet, ha van lehetősége kikormolódni.