Szia Dani!
Huhh de régen voltam itt... 
Hét éve volt vezérlés csere, azóta kb. 70ezer van benne. Szóval hagyjam? Anno hát év után cseréltem, és lehet, hogy placebo, de mintha gyorsabb lett volna a gázreakció, szóval lehet, hogy már megnyúlt a régi szíj. 
De ha tényleg 105000 km a csere intervalluma, akkor ráérek. Vízpumpa volt cserélve akkor, és úgy emlékszem, hogy a tapasztalatod segített kiválasztani. Mintha megírtad volna, melyik típus vált be. 
Ami viszont kelleni fog, az a stabpálcák cseréje, mert a bal első porvédő gumija kiszakadt, és időnként hallható a kopogás. De légkulcs/nyomatékkulcs hiányában inkább nem kísérleteznék itthon vele.
Szia Zoli!
Hát ja... de örülök, hogy újabban aktívabb vagy

Én 2012 után 2018-ban cseréltem a vezérlést (kb. 40 ezer km volt benne), de akkor úgy néztem, hogy semmi baj, egy évet kibírt volna biztos, ezért a legközelebbit 7 évre terveztem (ebben szerintem közel sem lesz 70 ezer sem addig...), ami 2025-ben lenne, annál tovább nem merem hagyni. Talán addig kibírja a hűtőrendszer is, nem tudom...
Aztán lehet, hogy majd 8 év lesz utána

A pumpa Dolz volt, de a profil abból is lehet magasabb, és sajnos nem jegyeztem meg 10 éve, hogy pontosan melyik számú kellett

Stabpálca cseréje nem nehéz, egész eleje fel, kerék le, ha annyira rárohadt, hogy spray sem segít, akkor láng, vagy sarokcsiszoló, esetleg szétroppantani az anyát.
Nyomatékkulcsot tudom javasolni, hogy legyen, nekem nagyon bevált, hogy van, kerékcsere is tuti vele

Nyomatékkulcs nélkül sem lesz gond (úgysem fér oda mindenhová), mert az anyák önzáróak szoktak lenni, ha van szerelési tapasztalat, akkor előírt nyomaték tudatában érzéssel meghúzva nem szokott gond lenni.