...a Horti-lepény...
Ez vajh azonos a Horthy-tekerccsel, amit egyébként pl. Nagyváradon és környékén darázstészta néven ismernek ? Ilyen aranysárgás-barnás színű, kb. tenyérnyi tekercsek, az aljukon fincsi kis karamellizálódott cukorral ?
Nem, ez más, nem is kicsit. 2 módon lehet készíteni:
1. Boltban is lehet kapni táblában szárított tésztalapot hozzá, vagy
2. Házilag gyúrják a tésztát is (természetesen ez a tuti!!!)
Ez egy tészta+főttkrémből álló 4 emeletse süti. Alulról felfelé indulva: 1 sor tészta, 1 sor krém, 1 sor tészta, 1 sor krém, 1 sor tészta és asszem, mégegyszer 1 sor krém, 1 sor tészta. Be kell tenni a hűtőbe, majd, amikor a krém átáztatta a szárasz tésztalapot, akkor lehet szeletelni és valami brutális finom!!!
Palaczk ez valami olyasmi számomra, mint Neked az LM olajok a maga nemében!!!