Indukcióshoz vagy nagyanyáink fém edényei jók, vagy a most kifejezetten indukcióshoz kapható cuccok.
Sokszor az edény oldala nem is melegszik fel annyira.
Nekem van olyan funkció, hogy hőn tartás.
180fokra szoktam állítani olajban sütött dolgoknál, serpenyőnél, woknál tökéletes.
Tésztánál nem mindig jó, néha 100, néha 120, de soxor kifut.
Mondjuk ez 2 lapos lidles 35000 volt 3 éve.
Hőmérő?
Nem értek annyira a konyhaművészethez, de a rossz olaj, vagy szennyezett szokott nagyon bugyogni.
Ez egy 4 lapos AEG. Nincs fokban beállíthatóság, csak egy 14-es skála. WOK-ból neked mi van? Olvasgattam és írták hogy azt nemigen melegíti fel...
Olaj jó minőség, tök friss volt. Bugyogást úgy értsd, hogy úgy nézett ki mint gázon amikor bekövetkezik az az állapot ahol 1-2 perc alatt megég.
Arra figyelj hogy az indukciósnál (is) lényeges hogy az edény alja tökéletesek sík legyen és a teljes felülete szépen felfeküdjön a területre. Ha netán púpos vagy mondjuk vmi vastagabb lerakódás eltartja akkor nyilván csak azokon a részeken fog működni a fizika, ahol összeérnek a felületek.
Egy mágnessel végigtesztelheted az edények alját, amelyik nem vagy csak alig reagál a mágnesre, azt ne használd indukcióson.
Nekünk a Tefal Ingenio (a lepattintható nyeles) szériából van 2 db serpenyőnk, ilyen az alja, tökéletesen egyenletesen működik az indukciósunkon, pont mint régen a gázon:
Régebben Teszkóban (vagy Spárban?) nyomták ezeket gyűjtőpontokért harmadáron.
Tesco Go cook szériából vettem. Gázon is ezt használtam korábban és teljesen jó. Ráadásul az alja a tefal vastagságával egyezik meg. Teljesen annak a koppintása ránézésre. Ugyanilyen az alja van mint a képen amit betettél és rajta van, hogy induction technology. Most néztem meg, teljesen sík.
110 nap nonstop felújítás után elképzeltem, hogy csapok egy gondtalan kulináris kiruccanást.
Jól meg is kaptam, hogy mit álmodozok itt, miközben még bútorokat kéne építeni meg takarítani.
Azért rendelek egy ilyen Tefalt próbaképpen, thx a tippet.