Felhasználónév: Jelszó:

Szerző Téma: Probléma a Yarisommal  (Megtekintve 921158 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

kongyiklaci

  • Kezdő
  • **
  • Hozzászólások: 30
  • Autó: toyota yaris 1.0
Re:Probléma a Yarisommal
« Válasz #7065 Dátum: 2018.12.17 17:27:30 »
Hülyeséget kérdeztem, hátul nincs is helyzetjelző. :hmmmm: :hmmmm:

music

  • Moderátor
  • Megszállott
  • *****
  • Hozzászólások: 25136
  • Autó: '08 Corolla Verso 1,8 Fullmoon; '11 Yaris II 1,33 Life
Re:Probléma a Yarisommal
« Válasz #7066 Dátum: 2018.12.17 21:38:11 »
Hülyeséget kérdeztem, hátul nincs is helyzetjelző. :hmmmm: :hmmmm:
Már hogyne lenne. Vagy te hogy hívod a piros lámpát hátul, ami akkor ég, ha felkapcsolod a világítást?
De valszeg a hátsót is csavarni kell.
« Utoljára szerkesztve: 2018.12.17 21:55:25 írta music »
music      

kongyiklaci

  • Kezdő
  • **
  • Hozzászólások: 30
  • Autó: toyota yaris 1.0
Re:Probléma a Yarisommal
« Válasz #7067 Dátum: 2018.12.22 18:23:55 »
Üdv!

Esedékes a Yarisomban az olajcsere. Legutóbb Castrol Magnatec 5w30 A5/B5 típusú olajat tettem bele. Jó ez az olaj, vagy tegyek bele inkább Eneos-t? :helpsmilie:

Válaszokat előre is köszönöm.

Nagycitrom

  • Globális moderátor
  • Megszállott
  • *****
  • Hozzászólások: 8499
    • Dentmill Frézközpont
  • Autó: T27 Avensis TS Active 2ZR-FAE (2017)
Re:Probléma a Yarisommal
« Válasz #7068 Dátum: 2018.12.22 19:36:50 »
Üdv!

Esedékes a Yarisomban az olajcsere. Legutóbb Castrol Magnatec 5w30 A5/B5 típusú olajat tettem bele. Jó ez az olaj, vagy tegyek bele inkább Eneos-t? :helpsmilie:

Válaszokat előre is köszönöm.
Ha biztonságos helyről veszed, jó az, ne variálj.

Lali 8002

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 1
  • Autó: Yaris
Re:Probléma a Yarisommal
« Válasz #7069 Dátum: 2019.01.15 06:42:56 »
Üdv Mindenkinek!

A páromnak egy 2000-es évjáratú Yarisa van, ami kb. 150e km -t futott. Egy ideje kigyulladt a motorhiba jelző led, a hibakód:
P0172 - A rendszer túl dús. Az alapjárata elég egyenletlen. A szerelő lambda szondát cserélt, az alapjárat kicsit javult, de a hibakód visszajött. Amit még tapasztalok, hogy meleg motornál egyesben induláskor nem akarja felvenni a fordulatot, tehát a kuplung felengedése előtt már fel kell kicsit pörgetni a motort, mert egyébként inkább megtorpan, le akar fulladni. Menet közben egész normálisan megy. A CO értéke meleg motornál jó, hidegnél nem. A szerelő szerint valószínűleg katalizátor probléma lesz.  :banging:
Okozhat ilyen hibakódot és jelenségeket más is? Pl. légtömegmérő, stb.?  :?:

SanyiD-4D

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 27
Re:Probléma a Yarisommal
« Válasz #7070 Dátum: 2019.01.18 17:53:17 »
Sziasztok!
2001-es,1.0 az alany.Fűtés problémám van.A két szélső és a szélvédőre meleget fúj,a két középső és lábra pedig hideget.Le lett véve a műszerfal felső része kompletten,látszólag minden működik.Meg lehet fagyni az autóban.
Találkozott már valaki ilyennel?

szecsitamas

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 13
  • Autó: Toyota Prius 3
Re:Probléma a Yarisommal
« Válasz #7071 Dátum: 2019.01.29 16:55:05 »
Sziasztok!

Már irtam ide előzőekben a párom Yarisa miatt, de segíteni eddig nem tudott senki.
Most ismét probálkozom bővült infokkal, hátha. Az autó egy 2009-es 1.33-as 6 sebességes Yaris. 2 nagy probléma van vele.
Az egyik, hogy a fogyasztása iszonyatosan magas, kb. 8-10 Liter / 100 km, 8L főúton 100 km/h-ás tempónál, 9L városban, 10 pedig pályán.
Tavaly augusztusba vettük, de eddig senki sem jött rá miért van ez? Erre vonatkozó hibakód nincs a tárolóban.
A másik hibája pedig az O2-es szenzor, tehát a katalizátor utáni lambdaszonda hiba, viszont folyamatosan bent a tárolóban. Már 3 fajta szondát is próbáltunk,
most egy KGK van benne, már kiemelőt is tetettünk rá, de a hibakód 100-200 km után ugyanúgy visszajön. A katalizátor tökéletes külső mérés szerint, lambda és Co érték a referencia tartomány alján van.
Ez a két hiba nem tudom összefügghet-e? A kereskedő akitől vettük, tavaly márciusban hozta be Olaszországból, augusztusig állt. A motortérben kenyérmaradványokat is
találtam, talán valami állat is lakott benne, nem tudom!? 150.000 km van benne, ez valós, szervizkönyves, törésmentes mindent leinfóztam.
A kipufogógáza nekem enyhén benzinszagúnak tűnik, de ez csak az orrom alapján. Több ilyen autót is megnéztünk ezzel a motorral, kettőben világított is a check engine,
valószínű lambdaszonda hibával, mert amúgy kipróbálva nem tűnt fel semmi különös. Ennek az 1.33-asnak van valami ilyen betegsége?
Mennyi lenne ennek a reális üzemanyag fogyasztása? Mi okozhatja ezt?
Légtömegmérő, O1-es szonda vagy mi? A hibatárolóban csak az O2-es szondát hozz mindig, de annak semmi köze az üzemanyag fogyasztáshoz.
Valaki segítsen már ebben, mert tanácstalanok vagyunk! Köszönöm!

andras69

  • Megszállott
  • *****
  • Hozzászólások: 1099
  • Autó: Toyota Avensis sedan 1.6 vvt-i Linea Terra(2001), BMW 320D E46
Re:Probléma a Yarisommal
« Válasz #7072 Dátum: 2019.01.29 20:02:31 »
Szia!

Csak ötlet szinten, ami eszembe jutott...
A lambda szonda kiemelő furata lehetne kisebb, hogy kevesebb kipuf.gáz kerüljön a szondához...
Itt a fórumon is olvastam korábban, hogy egy elektromos kis átalakítással (ellenállás, kondenzátor beépítése), hasonló hatást lehet eléri, mint a kiemelővel...
Merthogy azt írtad, hogy a kipufogógáz összetétele rendben van... :hmmmm:

A fogyasztásról ... nem lehet valami mechanikus szorulás... pl...fékbetét..? :hmmmm:
Lehet, hogy egy profi(bb) szerelőt kellene keresni... :hmmmm: (TTG ?)  Olcsóbb, mint ilyen fogyasztással járni... :whistling:
Bocs, ha nem sokat segítettem... :whistling:
Unokáink úgy fognak nézni a belsőégésű motorra, mint mi a gőzgépre.

szecsitamas

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 13
  • Autó: Toyota Prius 3
Re:Probléma a Yarisommal
« Válasz #7073 Dátum: 2019.01.30 09:26:47 »
Szia!

A kipufogógázt ismerősöm bemérte egy vizsgaállomás műszerével, az tökéletes.
A kiemelő szűkített, tehát eleve nem sok gáz jut el a szondáig, így értékekre a referenciatartományon belül mért.
De az autó szoftvere nem lehet valami hibatűrő, mert elég néhány kilengés a tartományon kívülre és bedobja a hibát.
A Toyota szervizbe esküdnek a gyári szondára, hogy azzal jó lesz. Csak azt nem értem akkor miért gyárt pl. az NGK is utángyártottat?
Nem gondolom, hogy ekkora különbség lenne a kettő között, de nem tartom lehetetlennek  ::)
A fogyasztás szintén X akta. Használtam hosszabb távon ilyen Yarist igaz 1.3-as motorral, 5 sebességes váltóval, az 6 liter felett sosem evett.
Ez az 1.33-as ennyivel rosszabb lenne? Nem akarom elhinni. 100 km/h körül kb 2.000-et forog a motor, így is 8L körüli a fogyasztás.
Azért ez szerintem durva, gondolom 6L alatt ennek is el kellene lenni hasonló terhelésen.
Fék nincs beszorulva, a futómű, kerékcsapágyak rendben vannak, nem melegszik semmi.
Egyedül a váltó nyelestengely csapágynak van egy kis hangja, de nem vészes egyenlőre. Akkor túlfogyasztást az sem okozhat, mert ha annyira
be lenne szorulva csúnyább hangja lenne és már szétrobbant volna a váltó  :) .
Én inkább valami elektronikus dologra gyanakszom. Hétvégére kapok kölcsön OBDII-es műszert, azzal üzem közben megnézünk néhány értéket, mert kijelző híján
pl. a hűtővíz hőmérsékletét sem látom. Talán okosabbak leszünk :) !
Rengeteg Toyotánk volt már, nekem is az van most is, de ilyen elektromos problémába (sőt semmilyenbe) nem futottam az utóbbi 20 év alatt.
Kivel lehetne megnézetni, aki hajlandó időt áldozni rá?

hunior

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 13
  • Autó: Yaris 99 1.0 Linea terra
Re:Probléma a Yarisommal
« Válasz #7074 Dátum: 2019.01.30 19:21:57 »
Sziasztok, ismetelten jelentkezem a kis 1.0-as 16v yarisommal.
Meleg motornal jelentkezo tul alacsony alapjarattal kuzdok, foleg amikor a fogyasztok is be vannak kapcsolva, 500-550 fordulatra ejti vissza, majd remegni kezd az egesz bode. Amikor remegesbe kezd egy pillanatra a toltes is visszaesik 13.7 voltra, az 14,3 rol. Elindulasnal kellemetlen, mivel kell egy fel masodperc mig magara talal a motor.
Tobb kulfoldi forumon olvastam, hogy sok embernel jelentkezett ez a problema.
Mielott nekiesnek szetszedni az egesz szivoreszt, gondoltam megkerdem, hatha meg jelentkezett valaki ezzel a problemaval? Fordulaton jol huz, fogyasztas 6.8-7 varosban.
U.I tudom, hogy ra lehet allitani egy kis csavar segitsegevel az alapjaratra, de eloszor meg szeretnem talalni a hiba okat.
Koszonettel

Vbetti

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 1
  • Autó: Toyota Yaris
Re:Probléma a Yarisommal
« Válasz #7075 Dátum: 2019.01.31 16:55:49 »
Szia! Nekem is ez a próblémám a yarisommal,eltünt a jobb oldali kijelző , óra , fogyasztás.Neked megoldódott?Tud valaki segíteni hogy hová vigyem? Javítható vagy teljes csere?

kalapos

  • Megszállott
  • *****
  • Hozzászólások: 2508
  • Autó: Toyota Carina ϰƐ '96 1.6 Liftback
Re:Probléma a Yarisommal
« Válasz #7076 Dátum: 2019.01.31 19:45:51 »
Sziasztok, ismetelten jelentkezem a kis 1.0-as 16v yarisommal.
Meleg motornal jelentkezo tul alacsony alapjarattal kuzdok, foleg amikor a fogyasztok is be vannak kapcsolva, 500-550 fordulatra ejti vissza, majd remegni kezd az egesz bode. Amikor remegesbe kezd egy pillanatra a toltes is visszaesik 13.7 voltra, az 14,3 rol. Elindulasnal kellemetlen, mivel kell egy fel masodperc mig magara talal a motor.
Tobb kulfoldi forumon olvastam, hogy sok embernel jelentkezett ez a problema.
Mielott nekiesnek szetszedni az egesz szivoreszt, gondoltam megkerdem, hatha meg jelentkezett valaki ezzel a problemaval? Fordulaton jol huz, fogyasztas 6.8-7 varosban.
U.I tudom, hogy ra lehet allitani egy kis csavar segitsegevel az alapjaratra, de eloszor meg szeretnem talalni a hiba okat.
Koszonettel
Szia! Egy alapos fojtószelep és légtömegmérő pucolás vsz. elég lesz.
Hidegen azért nincs gond, mert az alapjárati szelep elég levegőt enged át. Üzemmelegen azonban csak a fojtószelep szélén lévő résen át jut levegő a motorba alapjáraton. A gázlengések miatt a fojtószelep szélén lerakódó koksz azonban fokozatosan eltömíti ezt. Ez természetes jelenség, pucolni kell időnként a szelepházat. A koszolódásban a légtömegmérő is érintett, ennek a gyorsításra, fogyasztásra van hatása, nem az alapjáratra.
Alapjárati csavarhoz ne nyúlj! Ez már nem karburátoros...

hunior

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 13
  • Autó: Yaris 99 1.0 Linea terra
Re:Probléma a Yarisommal
« Válasz #7077 Dátum: 2019.01.31 22:52:08 »
Koszi a gyors valaszt kalapos. Mar meg is vettem a tisztitosprayt. Hetvegen leveszem a pillangoszelepet hazastol es kipucolom. Legtomegmerot mar volt tisztitva ket honapja.

soros.zoltan0801

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 1
  • Autó: Toyota Yaris 1.0 Sol - 2002
Probléma a Yarisommal
« Válasz #7078 Dátum: 2019.02.04 20:00:41 »
Sziasztok!
2 problémám lenne a 2002es yarisommal. Először is van egy olyan problémám, hogy a műszerfalon nem eg a nyitott ajtó ikon, de nyitott ajtónál viszont fent ég a lámpa. Másik problémám pedig az lenne, hogy a csomagtartó nem nyílik a többi zárral együtt és a hátsó ablak fűtés se működik. A gombja világit de nem fűti az ablakot. Véleményem szerint valami kábel probléma lehet. Ezt esetleg hogy lehet helyrehozni? Előre is köszi! :)

hunior

  • Újonc
  • *
  • Hozzászólások: 13
  • Autó: Yaris 99 1.0 Linea terra
Re:Probléma a Yarisommal
« Válasz #7079 Dátum: 2019.02.04 20:20:46 »
Kipucoltam a teljes szivoreszt, leptetomotort, leellenoriztem a vakumcsoveket. A motor jaras javult, de ha felkapcsomolom uzemmeleg allapotban a fogyasztokat akkor ismet beejti a kritikus 600 fordulat ala, es el kezd remegni. A toltes remegeskor leesik 13.7 voltra, a 14.2rol, majd helyreall par masadpercre, majd ujbol kezdi elolrol. Koszi szepen a valaszokat. Aki ker par kepet a szivoresz pucolasarol, emailen kuldok.