Sziasztok!
Három éve nálam lévő kis 1.3.as. II. gen-es, 2007-es yarisom az utóbbi időben érdekes hangokat produkál.
Kanyarodás közben kicsit jobban eltekert kormánynál súrlódó hangot ad ki, amelyet az autó mozgása közben lehet hallani a kanyarban. Szinte koppra, vagy koppra kitekert kormánynál a súrlódó hang erőteljesebb. (Figyelmetleneknek inkább lehúzott ablaknál lehet hallani, de aki már tudja, hogy mit kell hallgatni, felhúzott ablaknál is hallja.)
Ezt az utóbbi egy hónapban produkálja. Először csak jobbra kitekert kormánynál, majd most már balra kitekert kormánynál is lehet hallani. A gumiabroncsnok gyári méretűek, így nem lehet, hogy beleér a sárvédőívbe.
Elvittem a szerelőmhöz, ahol természetesen nem csinálta ezt a hangot kanyarodásnál (nyilván pont akkor nem, de amúgy állandóan csinálja

)
Így nem tudta megmondani, hogy mi lehet ez a hang, viszont átnézettem vele az egész autót, és a toronycsapágyakra azt mondta cserések lesznek, illetve hogy folyik a hűtőm is (nem a tartály (mert az alkatrészre azt mondta, hogy 52.000 Forint) hanem valami más, bocsi, de ennyire nem értek hozzá).
Mivel csak két és fél hónap múlvára kaptam időpontot a toronycsapágy és a hűtő cseréjére, az volna a kérdésem, hogy közlekedhetek addig az autóval? Meg kellene tennem néhány hosszabb távot is vele ez idő alatt. A szerelő azt mondta menjek nyugodtan, nem lesz baj addig, de nem igazán nyugtatott meg, engem kiráz a hideg attól, hogy ilyen hangokat ad ki magából.
Köszönöm a válaszaitokat, jó autózást mindenkinek!