No, volt szerencsém közelebbről megvizsgálni a korábban említett példányok egyikét:
http://www.hasznaltauto.hu/auto/lexus/ls/lexus_ls_ls400-3130505Időközben le is ment az ára 1,1M-ről 0,95M-re, van is oka...
Ami hibákat én észrevettem:
- Klíma nem működik. Szokásos "csak fel kell tölteni" magyarázat. Ha így van, akkor jó, ha nem akkor az meg drága lehet...
- Szokásos klíma kijelző hiba. Itthon is lehet ilyet kapni normális esetben, vagy csak ebay?
- 4 Bridgestone, de elég kopottak-> 100-150e
- Szélvédő teljes magasságában végig van repedve, nem feltűnő, észre se vettem egy jó ideig, de azért na. Felirat alapján már volt cserélve. Ezt cserélni talán nem anyagi csőd.
- Bal első sárvédőn kis horpadás.
- Jobb első sárvédőn kicsi (0,5-1cm), de szerintem csúnya "nyílt seb". Ha évek óta ilyen, akkor alatta lehetnek problémák. Hol és mennyiért lehet kapni csere-elemet?
- Motorháztető tartó teleszkópok lényegében dísznek vannak. Talán ez sem drága.
- Motortér - szerintem - rendben, tiszta, de nem volt mosva, mivel jobb oldalon hengerfej-blokk találkozásánál(és csak ott, alatta-felette nem) volt olajsár nem olyan kevés. Ez most nagyon gáz szerintetek?
És ami tetszett:
Először ültem LS400-ban, jelenleg '94-es Corollám van...hát nem kicsit nyűgözött le az utazási élmény különbség... Hát ez egy csatahajó!

Ahogy ez megindul...
- Váltásokat nem érezni, csak látni a műszerfalon és hallani motortér felől jövő szolid bődülést:)
- Futómű felől nem vettem észre semmi nem odaillő hangot, az atsatérben van némi zörej (sokkal kevesebb, mint a Corollában)
Összességében menet közben az volt az érzésem, hogy én ebből nem akarok kiszállni és kész:)
Mivel szeretném a józan eszemet -és a tieteket -is bevonni a döntésbe, a fenti "hibalista" alapján mi a véleményetek? Ha mondjuk 0,8M-ért vihető, akkor érdemes foglalkozni vele, vagy ha ingyen adják se?
Engem az olajnyomok aggasztanak igazából, valamint a sárvédők javítása-cseréje a beszerezhetőség miatt. No meg a klíma....