Hát az biztos, hogy én személy szerint elég messze vagyok attól, hogy új Lexus vásárló legyek. 
Illetve gondolom nem is egy ország kedvéért változtatnának bármin is, ehhez mi meg aztán pláne kevesek lennénk (ha jól rémlik összesen 1, max 2 kereskedés van az országban).
Mivel a GS-ről csak az itthoni teszteket és cikkeket olvastam el, így erről nem is tudtam, hogy már nem volt 460-as ebben a generációban. Feltételezem azért az arabok és az oroszok vitték szép számmal, az USA-ról nem is beszélve. De gondolom osztottak-szoroztak, és az alapján döntöttek.
Motorizáltság terén egyértelműnek tűnik a trend, az változó, hogy ki hogyan reagál rá, de legyen szó dízelekről vagy hibridekről, esetleg kis turbósokról, mind a nagy köbcentis benzinesek mozgásterét szűkitik. Meglehet, valóban rétegigénnyé válnak lassan (nálunk biztosan, de minket nem jegyeznek piacként

). A kasztni kérdés viszont másképp áll, itt bizonyosan van igény a fizetőképes rétegtől is, a német példákból legalábbis ez látszik (touring 5 -ös BMW -k, Avant S Audik, stb). Hiányosak az ismereteim, de a Lexus talán csak az első generációs IS -ben adott ki kombit, ma már ott sincs, családi autónak az RX maradt, de az egy másik kategória. Persze a Toyota palettán, így a gyártó teljes palettáján megvannak az alternatívák, meglehet, pont ez a cél.
Hozzáteszem, én is könnyen beszélek, én sem érzem, hogy közel állnék az első új Lexus vásárlási élményemhez