köszi szépen az infokat! Ilyen értékű kocsinál nem kapkodom el. Nézegettem itt is: mobile24.hu, de jóval drágábbak kint, mint nálunk, hiába alacsony a regadó a hybridre. Nem is értem miért...
Nekem II-es (eggyel korábbi) GS-em van.
Ekkora összegnél én sem hamarkodnám el, illetve mindenképp megnézetném tapasztalt szakival. Szerintem ez a két dolog a legfontosabb.
Általános tapasztalat, hogy a GS első tulajdonosa általában vállalkozó, aki nem akar személyesen bajlódni az eladással, ezért gyakori, hogy bizományiba adja egy kereskedésnek. Amikor az én GS-emet kerestem, én is találtam kereskedőnél jó példányt (el is "kapkodták" előlem

) Ugyanakkor az első tulajokra az is jellemző, hogy szakszervízbe hordják az autót és nem spórolnak a szervízelésen. 3 éves példányok esetén nagy a valószínűsége, hogy első tulajos autót veszel.
Az első "komolyabb" szervíze a GS-eknek 150.000km-nél van (egyébként 15.000-enként van a szervízperiódus) , ha ez még nem volt meg számolni érdemes vele, azaz az alkuba bele lehet számolni. A magyarországi GS-ek nagy valószínűséggel a Reál Szisztémánál voltak szervízelve, ahol rendszám vagy alvázszám alapján telefonon is elmondják a szervíztörténelmét (azaz valószínűsíthető km történelmét is). Nemcsak a rendszeres szervízeket, hanem azt is megmondják, hogy pl. "az antennáját rendszeresen letörte a tulaj, ezért háromszor volt már nálunk cserélve".

Előfordul, hogy a nemzetközi szervízhálózatból is le tudnak kérdezni infókat, de ezekből kevesebb infót tudnak kinyerni. Érdemes rákérdezni náluk, ha nagy disznóság volt az autó körül, akkor legalább kiderül.
Általánosságban az mondható el a Lexus-okról, hogy amennyiben rendesen szervízelték őket, akkor nem kell meglepetésekre számítani. Ilyen korú autóknál még garancia hosszabbítást is tudsz kérni.
Ha 100.000-ig volt márkaszervízben, most 126.000-nél van és a kettő között nem volt márkaszervízben, akkor valószínűleg második tulajos. Érdemes kideríteni, hogy a közbeeső időszakban hol járt szervízben. Sajnos a szervízkönyv nem garancia semmire, még akkor sem, ha a márka használtautó kereskedésében veszed. Le kell kérdezni a szervíztörténelmet.
Ami az ajtóbehuzó kopását illeti nem tudom mi lehet az oka. Tény, hogy én is sokat könyökölök azon a környéken, bár nálam nem látható a behuzón ilyen mértékű kopás. Nálam a jobb oldali könyöklőn volt szembetűnő kopás, már vásárláskor (196.000km-nél).
Volt már korábban hasonló méretű autód vagy ez lesz az első?