Szia Odzse!
Én 2000-2005 közti GS-t keresek. Találtam is párat. 1-2 közülük úgy került jelenlegi tulajdonosához, hogy beszámította...Állítólag...

Kérdés, hogy a tiedet beszámítják-e

Azt, hogy jó néven veszik-e, ne gondolkozz, csak tedd fel a kérdést. Egyik eladó pl pont egy Yaris-t keresett (nekem az van még), így ő ajánlotta fel, hogy beszámítja az autómat, csak az nem tetszett neki, hogy a különbségből nem bírja lezárni a hitelt. Szívás! A hitel az már csak ilyen.

A személyes találkozásokkor eddig egyik sem engedett. De a végén mindig azt láttam, hogy olcsóbban kezdik hirdetni... egyre olcsóbban

Azóta is hirdetik

Az állapot az nézőpont kérdése, attól függ, hogy milyen ár-érték arányt vársz el a pénzedért, illetve mely paraméterek fontosak számodra és melyek nem.
Van egy pár autó, melyeken ketyeg a hitel, a tulajok (esetenként a közvetítők) mégsem akarnak engedni az árból. Ezt egyébként nem értem: miért jó valakinek ha ketyeg a hitel rajta, de az autó csak áll és még így is viszi a pénzt? Miért nem zárja le a hitelt, ez által csökkentve a veszteségeit... főleg úgy, hogy a forint csak egyre gyengül, azaz a hitel egyre drágább lesz. E helyett még fizeti 2-3 hónapig és az alatt többet veszit, mintha ideadta volna nekem az autót.

Utánna meg már azért nem enged az árból, mert már addig is túl sokat veszített. Szép kis ördögi kör.
Hiteleseknél általában simán műkődik az, hogy átvállalhatod a hitelt... De ez nekem, készpénzes vevőnek, nem jön be.
Summázva: szerintem nézd meg őket személyesen is, nincs olyan sok, aztán majd eldöntöd

Botond
PS: amelyiket 1,9-ért hirdetik az nagyon szar állapotban van

, és nem is 2001-es, hanem 2000-es évjárat. Látszik az egész autón, hogy az előző tulaj nagyon csórró lehetett, spórolt ahol lehetett, és rendesen elhanyagolta az autót minden szempontból: motorikusan, beltér, kültér. Szerintem, azzal ne is fáraszd magad. Legfeljebb akkor, ha autószerelő vagy, és nem gond, ha sokat kell még dolgozni rajta.