Sziasztok!
Nagyjából sikerült végig futnom a hozzászólásokat de maradtak bennem kétségek és ebben kérném a tapasztalt tulajdonosok segítségét.
A feleségem évek óta japán autókat hajt céges autóként, jelen pillanatban egy hybrid Auris-t. A helyzet az, hogy megtetszettek, pedig nagyon VW-s vagyok. Bővül a család, ezért:
5 év körüli RX450h-t de inkább! Highlander hybrid modellt (ez már a 3.5-es, frissített verzió:
https://www.cstatic-images.com/stock/900x600/266275.jpg) vásárolnék (utóbbi topic döglött, szerkezetileg ugyan az a kettő ha jól tudom).
Napi használatra, 1-1 külföldi útra kell/év, időben hosszabb távra (ha a feleségem alól kikopik akkor én ülnék bele) gondolkodva.
Télen kell a 4x4 mert meredek utcában lakunk, járunk síelni is rendszeresen. Terepezni nem akarok, de ha már veszek most valamit akkor havas beton úton szeretnék feljutni ott ahol egy 4x4 Qashqai feljutott velünk minden télen. A téli gumi alap nálam, amit láttam Highlander szerencsétlenkedést videókon azok szerintem nyári gumival próbálkoztak.
Tartok a szervizektől, nem vagyok autót bütykölő típus, hova szoktátok hordani Budapest környékén? A hybrid garancia kiterjesztés az nincs USA autókra, ezt le tudom nyelni. A Toyoteam Garage és a márkaszervizek tudnak mindent javítani ezeken a modelleken?
3 hónapig valami banális hiba miatt nem állhat az autó mert éppen nincs hozzá alkatrész, kell a gyerek miatt.
Tehát a kérdéseim röviden

:
Szerviz tapasztalat és alkatrészek: (itt is azt olvastam, hogy a betöltött olaj sem a gyári amit a márkaszervizek tesznek bele, melyikkel lehet 15000 km vagy 1 évre húzni az olajcseréket?)
4x4: tudom nem terepjáró, nem is kell. Itt is olvastam azt, hogy tolatni a villanymotorral tolat, meg azt is, hogy az hülyeség.
Igazából a Highlander érdekel, tehát ha nagyon off akkor jöhetnek pü-ben is a válaszok.
Előre is köszönöm!