Szerintem pont neked lenne ideális a 4 évszakos. Nem megy sok km bele, tehát inkább elöregszik, mint elkopik.
Igyekeztem tájékozódni előtte, gumisssal is beszéltem, nem csak netről vettem az infót. De:
1. Pont ez is baj, hogy hamar elöregszik. 7-8 évre tervezek egy dupla garnitúrával, azalatt pont két négyévszakosat vehetnék.
2. Most nem is néztem meg őket, de azokért meg amikor néztem, elég sokat is kérnek, mivel pl. nagyon sztárolják is, ahogy én látom. Anyósén az van, durva, mennyire öregednek.
Azt gondolom, hogy jobban megéri mindkét szempontból a két külön garnitúra akkor is, ha elég keveset megyek. Plusz akkor, ha nem cserélném szezononként őket, akkor is levenném néha őket, mert jó néha kipucolni a fékeket

Pont fordítva kellett volna
Mindig hátulra kerüljenek a jobb gumik (jelen esetben a téli)
Ez sokszor igaz, de körülményfüggő is. Egy viszonylag dombos részén lakom a városnak, és járok még olyanabb részein is. A 2010-es évek környékén egy nagyobb hóviharban mentünk, ahol egy nagyobb lejtőn az segített sokat, hogy elöl voltak a jobb gumik, és azóta ezt értékelem jobban. Azóta sem volt emlékeim szerint olyan félelmem, hogy nem maradunk-e ott, de hála Istennek megúsztuk, az eleje jól fogott, ott ez volt a fontosabb.
Amit írsz, az inkább a sík részeken igaz szerintem. Én inkább arra céloztam, hogy hiába tudtam, hogy hátul még nincsenek fennt a téliek, mégis majdnem megjártam, amivel pedig arra utaltam (ami elhangzott feljebb), hogy nyáriakkal nem merném még az enyhébb telet sem megkockáztatni - tapasztalat alapján.
Persze bele lehet látni mindenbe a hitkérdést (amiből elindultunk), de én azt gondolom, ez esetemben pont nem az, mivel valós tapasztalatokra alapozva igyekeztem dönteni, nem pedig "csak úgy".