Szeva!
Continental felejtös!!!!!
Egy rakás izé a cp.
De a contit tényleg felejtsd el,hamar öregszik és a vizen csuszik mint a dög.
Szia!
Az az igazság, hogy én conti párti vagyok. Igaz nekem most /pillanat Michelin Energy van, de a conti premium contact-ra fáj a fogam... Az is egy rakás izé?
Illetve mit mondasz a conti téli gumijaira? Nekem most TS780-asok vannak. Valszeg nem azért került darabja több mint 30ba, mert annyira "izé"!
Na mind1, mégiscsak Te vagy a gumis.
Ja még vmi: tudsz mondani árat premium contactra? (185/65/14 T)
köszi
Bár nem tőlem kérdezted ...
A Conti mint új gumi nagyon jó (tesztekben nagyon jól szoktak szerepelni mind a téliek , mind a nyáriak) , de gumisok szerint viszonylag gyakran előfordul , hogy hamar elöregszik (megkeményedik , kirepedezik) - főleg az olcsóbb modellek , pl. az EcoContact . Továbbá azt is mondják , hogy más prémium gumikhoz képest kevésbé tűri a rossz utakat , könnyebben megsérül .
Premium Contactot két ismerősöm használ (egy Alfa 146-oson , illetve egy Renault Laguna I-esen) , egyikük négy , másikuk három éve . Mindketten újonnan vették , és mindkettőjükében nagyjából 30-35 ezer km van . Eddig nem volt velük gond , elöregedési jelek sem mutatkoznak - ugyanakkor az úttartás , kanyarvétel , viselkedés vizes úton stb. nagyon jó .
Más kérdés , hogy annyiért , amibe a P.C. kerül , lehet kapni más , hasonló minőségű gumit is , aminek a gumisok szerint jobb az élettartama illetve a sérülés-állósága .
Ami a télieket illeti : én azt tapasztaltam a Carinán , hogy az akkor hatéves WinterContact 770-es , noha minta még bőven volt rajta (legalább 50 %) , letaposott havon erősen csúszott . Magyarul : meg volt keményedve :roll:
Summa summarum : szerintem Contit annak érdemes venni , aki sokat autózik , és így hamarabb koptatja el a gumit , mintsem hogy az elöregedne .