Felhasználónév: Jelszó:

Szerző Téma: T22 Avensis és minden mi róla szól  (Megtekintve 230906 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

FLInt

 • Alap-tag
 • ****
 • Hozzászólások: 486
 • Carina E 1.6 XLi '95 4A-FE Lean Burn
 • Autó: Toyota Carina E 1.6 XLi '95 Sedan 4A-FE Lean Burn
Re:T22 Avensis és minden mi róla szól
« Válasz #3540 Dátum: 2018.03.12 12:20:53 »
Sziasztok,
Kitakarítottam a folytószelepet, EGR nincs így azt nem, viszont az alapjárati motor szelepet nem tudtam, mert 1. berohadtak a csavarok 2. 2db vízcso megy bele amit értek hogy miárt van ott, de a hutovíz leeresztése nélkül nem tudom kiszedni az egész házat? ti hogy oldottátok meg? Mert ha lehúzom a csövet ömlik belole a víz.

Egyébként köszönöm a tippet már így is szépen kultúráltan jár a motor, már csak közvetlen az indítás után játszik kicsit a fordulattal, de ez 1-2 percen belül elmúlik. Melegen már szépen jár, gondolom a takarításnak köszönhetoen.

Köszi:
Ceze
Szia! A vízcsöveket lehúzásuk előtt egy-egy pillanatszorítóval szorítsd össze, akkor csak annyi hűtővíz vész el, amennyi a házban van. A visszaszerelés után persze légteleníteni kell a rendszert.
Toyotáról csak jót vagy semmit...

dtomi01

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 3
 • Autó: Toyota Avensis T22 1.6 VVTI
Re:T22 Avensis és minden mi róla szól
« Válasz #3541 Dátum: 2018.03.13 09:20:02 »
Szia. Az emelőnél is ugyan az a helyzet, mint a másik oldalt. Ki kell szerelni a kárpitokat teljesen és végig kell nézni a tetejétől, hogy honnan folyik. Biztosra veszem, hogy neked is folyik ott ahol nekem folyt :) Szerintem a díszcsík végénél kezdd a dolgot. Nézd meg nincs e kirepedve a karosszéria tömítő. Nekem onnan ázott mindkét oldal.

Szia!

Odáig eljutott most ebben az időben, hogy miután kiszedtem a csomagtér teljes belső burkolatát, láttam hogy a hátsó lámpáknál szivárgott. Ki is cseréltem a tömítést mögöttük. A szellőztetőnél és a lökhárító rögzítő csavaroknál nem láttam szivárgásra utaló nyomokat. Ellenben most a héten megint azt láttam, hogy egy kicsi, nem sok víz van az emelőnél. Szóval igazad lehet, hogy felülről ázik.
A problémám az, hogy nem tudom miként álljak neki a tetejének. A díszcsík alatt arra a fekete gumi/műanyag tömítésnek látszó részre gondolsz, ami a szélvédőtől a csomagtér ajtóig van a tető szélén mindkét oldalt? Ha azt ki kell szedni, miként álljak neki? Próbáltam a végét kicsit felfeszegetni, de nagyon ragaszkodó típus és nem akartam eltörni, meggörbíteni.
És ha ez lekerül, akkor ez alatt volna a karosszéria tömítő, ami lehet repedt és amiatt szivárog? Annyit látszik, ha nyitva a csomagtérajtó, az ajtó takarása alatt van egy vékony tömített csík ennek folytatásában, de ott még nagyítóval sem láttam semmi hibát.

horesz

 • Kezdő
 • **
 • Hozzászólások: 51
 • Autó: toyota avensis 2,2 D-4D SOL+ 150LE.
Re:T22 Avensis és minden mi róla szól
« Válasz #3542 Dátum: 2018.03.18 09:49:45 »
Vicces dolog történt. Amikor a csatlakozót megnéztem, mind a fekete (piros csíkkal), mind a világoskék (sárga csíkkal) kábelekben volt gyújtáskor áram. Teljesen jól funkcionált is a dolog, mígnem mostanában melegebbre fordult az időjárás és ki nem derült, hogy ha megy a klímakompresszor, akkor a feketében nincs áram. Klíma nélkül oké volt minden továbbra is. Ma átkötöttem a kékre és egy gyors teszt alapján tökéletes. Világít a DRL akkor is, ha megy a klíma vagy a hűtőventillátor.
Szia ----1 fényképpel tudnál segíteni ?én is drl-t szeretnék,de eddig nem találtam +12v-t