Ami a megyéket illeti: Hargita megyében a lakosság 85 %-a magyar, Kovásznában 74 %.
Marosban 40 %, Szatmárban 35 %, Biharban 26 %, Szilágyban 23 %, Kolozsban 18 %.
A települések közül a legtöbb magyar Marosvásárhelyen él: 70.000 - ez a város lakosságának a 45 %-a. Kolozsváron 60 ezer magyar él, ez 20 %. Nagyváradon 57 ezer, ami 25 %-ot jelent. De Szatmárnémetiben pl. 95 ezer emberből 45 ezer magyar!
Logikusan a három legnagyobb székelyföldi városban, Sepsiszentgyörgyön, Csíkszeredán, és főleg Székelyudvarhelyen a legmagasabb a magyar lakosság aránya: 70 %, 80 %, illetve 95 % ! De emellett több olyan, kisebb székelyföldi város is van (pl. Kézdivásárhely és Gyergyószentmiklós), ahol 90 % fölötti a magyarok aránya. Számos székely faluban pedig gyakorlatilag eléri a 100 %-ot.
Itt egy térkép az arányokról:
Úgy tudom, ezek az arányok 1910ben is hasonlóak voltak, a nagyvárosok kivételével, ott több volt a magyar, mint most.
A rendszámokat egyébként tudtam már korábban is, magamtól jöttem rá

Szoktam is nézni, ha HRes akkor lehet/valszeg magyar. Apropó, múltkor láttam itt nálunk a buszpályudvaron megállni egy HRes buszt, régi 1000éves német busz. Özönlöttek le róla a román cigók.. De ez valami menetredszerinti járat lehet, mert minden nap látni, vagyis többször láttam.