Azért lehetett hallani ezt-azt bizonyos autómárkáknál, hogyan álltak a dolgokhoz. Pl amikor a BMW hosszú időn keresztül nem akarta elismerni a felelősségét a kigyulladó dízelmotorok esetében.
De ez itt mondjuk tényleg más helyzet, és lehet ezt az alkatrészt is a Takata gyártotta, nem tudom, annyira nem értek hozzá.
Mondjuk Mo-n eleve kétséges lehet(ne) a szakszerű használat és szervizelés megállapítása egy ilyen idős autó esetében, hiszen valljuk be ritka az olyan idős (vagy akár csak a garancia idő lejárta utáni) autó, amit a mai napig márkaszervizbe hordanak - tisztelet persze a kivételnek.
Szóval ennyi erővel mondhatnák, hogy ok, hol a pecsét a szervizkönyvből? Ja, hogy nem tudod bizonyítani a szakszerű karbantartást? Akkor minek cseréljek neked ingyen légzsákot, amikor lehet Laci a sarki sufnis már évekkel ezelőtt egy "szakszerű" javítás során kiiktatta az SRS rendszer egyik létfontosságú elemét.
Jó, ez most sarkos, mert azért talán a légzsák rendszer esetében nem ilyen vészes a helyzet, de persze azt se felejtsük el, hogy 10 évente elvileg kötelező lenne ezen rendszer, és főleg a légzsákok átvizsgáltatása, hogy egyáltalán ellátják-e még a feladatukat - és bevallom erre még én se költöttem egy fillért sem, aki legalább az előírt E5-ös benzint megadja a gépnek...

A kiiktatott DPF rendszerekről, megbuherált katalizátorokról meg inkább ne is beszéljünk, mert akkor telt be a pohár a FB-on, amikor Avensis tulajok ezzel büszkélkedtek...

Bakker, ha nem tudod fenntartani, akkor nem kötelező Avensissel járni...

És bocsánat, ha ezzel megbántottam valakit, de az autózás az egy veszélyes ipar, nem hiányoznak belőle az ilyen emberek is, mert akkor talán majd a következő az a tükörsima nyári gumi lesz a téli -5C-ban?
De visszatérve a lényegre, köszi a Kaposvári infót, csak az sajnos alsó hangon is oda-vissza 400 km lenne.
Pár éve hasonlóan a monori szervizről is mondtak jókat, és azóta ők már Lexussal is foglalkoznak - persze még sajnos ez sem garancia rá a mai világban, hogy szakemberekkel vannak körülvéve, akik ismerik a régebbi típusokat is.