Jelentem, elhoztam az autót.

Sajnos erről is egyértelműen és visszavezethetően a békéscsabai szerelő tehet, ha jól értettem az olajszivattyú környékén volt egy csavar - amit csak gyűrűzéskor kell leszedni - olajcseréknél természetesen nem... , és ez nem volt jól meghúzva, most vagy a megfelelő nyomatékkulcs hiányában, vagy lustaság, vagy csak egyszerűen nem fért oda kényelmesen a keze, mindenesetre ennek kellett 40e km körüli futás, hogy a rázkódásoktól teljesen kilazuljon a csavar (amit a Dezső az olajteknőben!!! talált meg), és ezáltal elszállt a nyomás a rendszerben.
Az a búgó dízelesre hajazó hang sem feltétlenül jelentette a dugattyúk végét, csak mindössze kenés nélkül működtek az alkatrészek egy ideig, de úgy néz ki ezt jól átvészelték.
A szivattyú környékén végzett némi javítást/megerősítést, hogy hátha a békéscsabai szerelő feszegette, és ez még egyszer ne történhessen meg (egyébként elmondta a Dezső, hogy ilyen esettel a pályafutása során még nem is találkozott, hogy az a csavar így meglazuljon), olaj és szűrő cserével hoztam el az autót. Persze lehet sérült a hajtókar és a dugattyúk is, mindenesetre erre utaló hangja, rezgés, illetve műszeres mérés alapján nem mutatható ki jele, csak ha még egyszer szét lenne szedve a motor - de abban maradtunk, hogy erre most egyelőre nincs szükség.
Visszafelé úton az M5-ösön picit odalépve a majd 1 hónapnyi állás után nagyon szépen vitte a 160-180-as utazót (itt még 4000-et sem pörög), egy élmény volt újra a volánja mögött ülni, és már természetesen újra a fedett, fűtött garázsban várja a következő "feladatát".