Felhasználónév: Jelszó:

Szerző Téma: Autófókusz - Szombathely  (Megtekintve 23595 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Savaria

 • Alap-tag
 • ****
 • Hozzászólások: 413
  • http://www.park-asz.hu
Autófókusz - Szombathely
« Dátum: 2006.03.20 20:39:37 »
Szerintem legyen Nekik is. :wink:
color=green]Savaria[/color] 91

Savaria

 • Alap-tag
 • ****
 • Hozzászólások: 413
  • http://www.park-asz.hu
Autófókusz - Szombathely
« Válasz #1 Dátum: 2006.03.20 20:58:00 »
Ma reggel úgy indult el a Hiace, hogy tudtam, ezekkel az aksikkal mégegy hideg reggelen már nem fog.
A meló miatt 16:35-kor estem be a szervízbe, csodában bízva: hááátha  :)
A szervízállások üresek, szépen kitakarítva: na, ez nem jött össze, gondoltam. (szervíz fél 5-ig van )
Ekkor jött a szervízvezető, mondom mi a helyzet. Kocsi itt van? -- kérdezte. Mondom ja. Na, nézzük meg.
Rátett valami terhelésmérőt (???), ami mindkét aksinál "cserét" jelzett. Na, ezen mondjuk nem csodálkoztam.
Kérdeztem, mikor jöjjek. Megkérdezte a raktárt, hát éppen volt két klassz "Optifit" aksi.
Erre a szervízvezető:  ha segítek kiemelni őket, ( fehér, hosszúujjú ingben volt   :shock: ) van negyed órája,
ketten kicseréljük! Hát vazze, tényleg nekiállt, és kicseréltük őket ( még arra is figyelt, hogy addig rákötött
egy "bikát", hogy a risztóval, meg a rádióval se legyen gondom ). Tényleg az EU-ban vagyunk!!!!!
Több éves ismerettség van, több autóval kapcsolatban, de ez ilyen hozzáállás volt:  :10:
Nagyon köszönöm, Dénes. :tapsi:  :magasztal:
color=green]Savaria[/color] 91

Fifi

 • Alap-tag
 • ****
 • Hozzászólások: 464
Autófókusz - Szombathely
« Válasz #2 Dátum: 2006.04.05 21:09:02 »
Már én is gondolkodtam, hogy írok róluk, de első tapasztalataim negatívok voltak, így nem akartam indítani.
Ezek használt autóvásárláshoz kapcsolódtak: kb. 3 éve volt az első ígéret, hogy majd hívnak, ha lesz a kívánalmaimnak megfelelő autó. Azóta sem kerestek. :(

Amióta már Ave tulaj vagyok azóta másokkal is találkoztam: vásároltam gumiszőnyeget, csomagtértálcát és túlvagyok egy átvizsgáláson/olajcserén. Dénes a szervízvezető/munkafelvevő tényleg viszi a prímet, de a szerelők is beengedtek a "kisszervíznél" és birkatürelemmel válaszoltak kérdéseimre.

Most viszont alufelni vétel kapcsán vagy korán volt (reggel 8:15) vagy az alkatrészes nincs a helyzet magaslatán, de nem világosított nagyon fel, hogy milyen felni is való az autómra és márkát sem javasolt. Azt a kevesett amit mondott, azt is harapófogóval kellett kihúzni. Úgy festett a dolog, hogy fogalma sincs az egészről, valami olyat gügyögött, hogy nézzem meg a most fent lévő felnimen a számokat ...

A lényeg, hogy szervíz részében (munkafelvevők/szerelők) eddig nem kellett csalódni.

Bye, Fifi
02 Toyota Avensis 1.6 Liftback Sol (No. 28)

Rulli

 • Kezdő
 • **
 • Hozzászólások: 36
....
« Válasz #3 Dátum: 2006.11.14 22:34:43 »
Sziasztok én már több mint 8 éve ismerem a Szombathelyi Toyotásokat és csak jót tudok roluk mondani.Olyanok mint egy igazi TOYOTA!!!

secret

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 13
Re: Autófókusz - Szombathely
« Válasz #4 Dátum: 2009.08.02 20:44:47 »
Sziasztok!

Még új vagyok itt a fórumon, de a Toyotások táborában is - pár napja vettem át életem első Toyotáját Szombathelyen az Autofókusznál.
Tapasztalataim nem a legjobbak, bár lehet, hogy a többi márkakereskedőnél sem más a helyzet, elég tapasztalatlan vagyok ilyen téren.

A megrendeléskor már kicsit furcsa volt, hogy ragaszkodtak a listaárhoz, bár akkor még úgy volt, hogy hitelre vesszük az autót. A velünk foglalkozó hölgy nagyon készséges volt, de közölte, hogy mivel most akcióban jár hozzá a klíma, így semmi kedvezmény nem adható az árból. Az autó megérkezett kb. arra az időpontra, amit ígértek, sőt úgy volt, hogy mire megyünk érte, a klíma is meglesz (először augusztus közepéről volt szó).

Végül is úgy döntöttünk, hogy mégis készpénzzel fizetjük ki az autót, mivel a hitelkörülmények...nem a legkedvezőbbek, bár ez gondolom, hogy nem az Autófókusztól függ. Ekkor megint rákérdeztem, hogy esetleg így, készpénzes fizetéssel milyen kedvezményre lenne lehetőség, de a válasz továbbra is nemleges volt.
Ezután következett az autó árának kiegyenlítése, ami nekem szintén kicsit fura volt.
Mivel nem Szombathelyen lakunk, és az utazás kicsit körülményes bizonyos dolgok miatt, telefonon próbáltam egy olyan lehetőséget, hogy az autó árának 1/3-át azonnal átutalom, amint a pénz a számlájukra érkezik, ők elindíthatnák a papírmunkát és ha megyünk az autóért, visszük a hiányzó összeget. (Így egy utazást megspórolhattunk volna.) Erre szintén nem adtak lehetőséget. Tehát megint utaztunk, kifizettük a teljes vételárat, de autó még mindig nem volt, hiszen csak ezután kezdtek hozzá az okmányirodai ügyintézéshez. Ez számomra megint kicsit érthetetlen, hiszen egyrészt ha már a kezükben van több, mint 1M Ft, azt már biztos nem hagyná senki elveszni, tehát menne az autóért. Másrészt hogyan vár el egy kereskedő bizalmat, ha ő maga nem ad bizalmat? Hiszen én így több, mint 3M-t kockáztattam - bármelyik cég csődbe mehet pár nap alatt, akkor pedig elköszönhetek a pénzemtől.
Ahogy említettem, nem vettem még autót kis hazánkban, tehát nem tudom, hogy más cégnél is így működik-e, de nekem ez így nem kerek.

Mielőtt pedig mentünk az autóért, felhívtak, hogy a klíma mégsem lesz meg, azért majd vissza kell mennem, hogy beszereljék és (megint csak nagyon kedvesen) megkérdezték, hogy a kötelező tartozékokat (elakadásjelző, stb.) náluk akarom-e megvenni? Tehát még azt sem adták hozzá ajándékba. "Érdekes" kereskedői szellem. Már csak azon csodálkoztam mindezek után, hogy rendszámtábla tartóját nem fizettették ki pluszban (amit akkor fúrtak fel, mikor már ott voltunk, bár az autó 2-3 hétig állt ott az ügyintézés miatt). Persze az átvételi elismervény úgy szólt volna, hogy klímával vettem át az autót, amit természetesen nem írtam alá. Ekkor javították ki a szöveget, hogy a klíma beszerelésére később kerül sor, bár hogy mikor, az nincs benne. Ebből a papírból már nekem külön kellett példányt kérnem, holott szerintem a vevőnek is kellene valami elismervény, hogy az átvett autó még nem teljes.

Tehát ez az én tapasztalatom a szombathelyi Autófokusszal kapcsolatban.

Mindezek alapján, nem tudom, hogy okos dolog lenne-e majd a kötelező szervízeket is náluk intéznünk. Gondolom, igen magas számlára számíthatnék majd.

Ronin

 • Mindig itt van
 • *****
 • Hozzászólások: 540
Re: Autófókusz - Szombathely
« Válasz #5 Dátum: 2009.08.02 22:39:55 »
Számomra már majdnem hihetetlen, hogy valaki manapság (válság van!) ilyen körülmények között, igy tud egy uj autot vásárolni.
Nem jártál jol, nem kaptál semmi árkedvezményt, kifizetted a komplett árat de auto még sehol, és a végén még klima sincs benne. Egy positiv dolgot nem irtál az Autofokusz-rol, akkor miért kellett pont ott megvenni az autot? Utolso mondatodban már kimondod, hogy nem is szivesen járnál hozzájuk még a normális service miatt sem. Ezek legalábbis részemre mind kizáro okok lettek volna az Autofokusz-nál egy uj autot rendelni, venni. Nem értem, hogy végül is miért hagytál az Autofokusz-nál milliokat, és miért nem néztél máshol körül ahol a dolgok nem ilyen furcsa modon mennek.   :eek:

Palaczk

 • Veterán
 • Globális moderátor
 • Megszállott
 • *****
 • Hozzászólások: 49810
 • I.F.P.A. Camry Driver
Re: Autófókusz - Szombathely
« Válasz #6 Dátum: 2009.08.02 22:46:55 »
secret, elég gyászos ez a történet  :wacko: ... Ejj de jól mehet ennek a szombathelyi kereskedésnek, ha ezt a pofátlan hozzáállást megengedheti magának  :hmmmm: ! Te meg ajánlatot kellett volna kérj más szalonoktól is, menjen a búsba manapság minden kereskedés egy ilyen hozzáállással  :censored: ! De utólag persze sokkal könnyebb okosnak lenni, nyilván megvolt az okod rá, hogy miért így döntöttél.

Mindenesetre, a jövőre nézve: én be nem tenném oda többet a lábamat, a te helyedben :excl:
('83 Camry GLi - still goin' strong 8)) ('03 Yaris 1.0 Sol )

secret

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 13
Re: Autófókusz - Szombathely
« Válasz #7 Dátum: 2009.08.03 06:52:01 »
Sziasztok,

köszi a válaszokat. Ezek szerint jól gondoltam, hogy nem ez lenne a szokásos kereskedői hozáállás.
Az igazság az, hogy most már tudom, hogy elkapkodtam ezt a vásárlást. Eddig fogalmam sem volt az egész menetről, mivel minden ilyesmit férjem intézett, de nem itt Magyarországon és a nyelvi korlátok miatt most rám maradt ez a "nemes feladat".
Mikor rátaláltam erre a fórumra, már ki volt fizetve az előleg, tehát nem volt visszaút. Hamarabb kellett volna több információt gyűjtenem, mielőtt belevágtunk az egészbe.

Legalább egyszer még vissza kell mennem hozzájuk, mikor a klíma megérkezik (remélem, azt azért még megkapom). Csak azt nem tudom, hogy a szervízekre majd hova vigyem az autót. Hozzánk még Zalaegerszeg van viszonylag közel, de ott is az Autófókusznak van szervíze.

Nem lesz egyszerű eset.
De most legalább már rátok találtam, 1 év alatt, amíg eljön az első kötelező szervíz, biztosan sikerül itt nálatok "kiokosodnom". Remélem, hamarabb nem lesz szükség javításra.

Mindenkinek legyen szép napja!  :)

béla12

 • Kezdő
 • **
 • Hozzászólások: 47
Re: Autófókusz - Szombathely
« Válasz #8 Dátum: 2009.08.03 09:43:37 »
Szia!


Szánd rá az időt és az utiköltséget és irány Kaposvár!

Üdv:
béla

Sziasztok,

köszi a válaszokat. Ezek szerint jól gondoltam, hogy nem ez lenne a szokásos kereskedői hozáállás.
Az igazság az, hogy most már tudom, hogy elkapkodtam ezt a vásárlást. Eddig fogalmam sem volt az egész menetről, mivel minden ilyesmit férjem intézett, de nem itt Magyarországon és a nyelvi korlátok miatt most rám maradt ez a "nemes feladat".
Mikor rátaláltam erre a fórumra, már ki volt fizetve az előleg, tehát nem volt visszaút. Hamarabb kellett volna több információt gyűjtenem, mielőtt belevágtunk az egészbe.

Legalább egyszer még vissza kell mennem hozzájuk, mikor a klíma megérkezik (remélem, azt azért még megkapom). Csak azt nem tudom, hogy a szervízekre majd hova vigyem az autót. Hozzánk még Zalaegerszeg van viszonylag közel, de ott is az Autófókusznak van szervíze.

Nem lesz egyszerű eset.
De most legalább már rátok találtam, 1 év alatt, amíg eljön az első kötelező szervíz, biztosan sikerül itt nálatok "kiokosodnom". Remélem, hamarabb nem lesz szükség javításra.

Mindenkinek legyen szép napja!  :)
tömeget oszlatni nem vízágyúval kell, hanem szippantóskocsival.

Palaczk

 • Veterán
 • Globális moderátor
 • Megszállott
 • *****
 • Hozzászólások: 49810
 • I.F.P.A. Camry Driver
Re: Autófókusz - Szombathely
« Válasz #9 Dátum: 2009.08.03 10:24:57 »
secret

Nincs veszve semmi  :) ... Csak figyelj, hogy ezután hova viszitek. Pl. állítólag a veszprémi szervíz jó. OK hogy nem a szomszédban van, de 15 ezer km-enként ennyi azért bevállalható. Olyasmikre érdemes figyelni, hogy pl. a szervíz ne csináljon gondot abból, ha ti akarjátok vinni az olajat (lévén féláron meg lehet kapni máshol); és ne zavarja őket, ha ott szeretnétek lenni az autó mellett, amíg dolgoznak rajta (ezt pl. a kaposváriak nem szeretik, nekem konkrétan volt már ilyen tapasztalatom velük). Elvégre a ti autótok, fogják fel, hogy ti meg az autótok egy egységet alkottok.

A szombathelyieket én naponta bombáznám telefonon a klíma miatt, és kihagynám a beosztottakat: tessék egyből a főnökkel beszélni. Miféle eljárás ez, hogy beígérik átadásra a klímát, aztán mégis valamikor utólag akarják beszerelni - azt sem lehet tudni, hogy mikor  :ph34r: ? Nem baj, hogy ezzel többlet költségre és kényelmetlenségre, idő-ráfordításra kényszerítenek titeket? Ne hagyjátok!
('83 Camry GLi - still goin' strong 8)) ('03 Yaris 1.0 Sol )

music

 • Moderátor
 • Megszállott
 • *****
 • Hozzászólások: 24865
 • Autó: '08 Corolla Verso 1,8 Fullmoon; '11 Yaris II 1,33 Life
Re: Autófókusz - Szombathely
« Válasz #10 Dátum: 2009.08.03 10:54:21 »
Szerviznél ne az legyen a döntő, hogy közel van, hanem hogy jól dolgozzanak.
Többen vagyunk, akik Bp.-ről a Kecskemét/Kiskőrösön lévő szervizhez hordjuk az autónkat, pedig az minimum 2x80 km többletköltség, és mégis. ;)
music      

secret

 • Újonc
 • *
 • Hozzászólások: 13
Re: Autófókusz - Szombathely
« Válasz #11 Dátum: 2009.08.03 16:20:33 »
Köszönöm Mindenkinek a választ, meg is fogadom a tanácsaitokat.  :yes:
Remélem, a klíma minél hamarabb megérkezik és elfelejthetem ezt a kiábrándító történetet az Autófókusszal. Még azért a klímás topicban is szétnézek párszor, hogy mire kell külön odafigyelni, hiszen még az is lehet, hogy a hozzávaló gázt is megpróbálják kifizettetni velem... :whistling:

(Egyébként egy kis aranyos Yaris az áldozatom, amibe rögtön beleszerettem és hát ugye a türelmetlenségem...  ::) )

További szép délutánt Nektek!

Palaczk

 • Veterán
 • Globális moderátor
 • Megszállott
 • *****
 • Hozzászólások: 49810
 • I.F.P.A. Camry Driver
Re: Autófókusz - Szombathely
« Válasz #12 Dátum: 2009.08.03 16:28:21 »
Mondom, a klíma miatt én naponta hívogatnám őket. És nem a munkafelvevőt vagy mittoménkit, hanem a főnököt.
('83 Camry GLi - still goin' strong 8)) ('03 Yaris 1.0 Sol )

Misi

 • Klubtag
 • Megszállott
 • *****
 • Hozzászólások: 12329
  • Vissza a szürke hétköznapokhoz
 • Autó: Toyota Prius 2006; MGB GT 1974
Re: Autófókusz - Szombathely
« Válasz #13 Dátum: 2009.08.03 17:30:01 »
Attól hamarabb megjön?

murray

 • Megszállott
 • *****
 • Hozzászólások: 11419
Re: Autófókusz - Szombathely
« Válasz #14 Dátum: 2009.08.03 20:57:15 »
 :clap: [rohog]
most: Skoda Fabia 1.4 MPI 2002
volt: Corolla 1989 1.3, Corolla 1983 1.8D,