Tudod, ezek a mai fiatalok már nem vasalnak, nem fõznek :sunyi:
Ööö amúgy tényleg jár, uuutálok vasalni. :elpirul: :futty:
Én majdnem önellátó vagyok :nagymosoly: Na jó, a fõzés az nem megy, de nem volt idõm megtanulni, mert amíg anyu fõzött, én addig vagy tanultam, vagy dolgoztam, pedig még gyerek fejjel elhatároztam, hogy megtanulok fõzni, de nem jött össze eddig :szomoru: A vasalás meg idegnyugtatónak nem utolsó, persze nem tv-t kell nézni, és akkor van ideje rá az embernek. Mióta 80%-al kevesebb tv-t nézek, mindenre van idõm :nagymosoly:
-Pedig nem ördöngõsség a fõzés, végy kevés zsiradékot, forrósítsd fel, és az elõre fûszeres mustáros mézes anyaggal bekent, és legalább 2 órát a hûtõben összeérni hagyott nem túl vastag hússzeleteket tedd bele a kevés forró zsiradékot tartalmazó edénybe - haladók Wokban is készíthetik- amikor az egyik oldala megpirult a husoknak fordíts, ha a zsiradék elkezdene füstölni csökkentsd az energiabetáplálást az edény alján. Közben izlés szerint fõzhetsz rizst hozzá, vagy készíthetsz hasábburgonyát fritõzben
-Nyáron a húst lehet szabadban ***énfûtésû grillrácson készíteni, itt az elõny, hogy a ***én közé bedugható alufóliába tekert burgonya, és mire a 2 kiló hús megsül, az is elkészül. - zsírosabb husokhoz száraz fehérbort, szárnyasokhoz édes, vagy félédes vöröset, inyenceknek édes rose-t adjunk.
-A leveskészítést hagyjuk a másik nemre, vagy készítsük salátát hozzá ( azt nehéz elrontani)