Szerző Téma: Gasztro-topic  (Megtekintve 62109 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

music

  • Moderátor
  • Megszállott
  • *****
  • Hozzászólások: 26316
Gasztro-topic
« Dátum: 2005.10.22 19:34:44 »
Fifi jókívánsága adta az otletet, meg az, hogy ma valóban igen érdekeset ettunk.
Már volt alkalmam Sanghaiban is egy buddhista vegetáriánus étteremben enni, ma is egy ilyen helyen ettunk, csak a fovárosban. Ezek az éttermek egyáltalán nem úgy vegetáriánusok, mint amit Európában értenek ezalatt, de mégcsak az amerikaihoz sem hasonló.
Tele vannak húsételekkel, amelyek pont úgy néznek ki, mint a tobbi étteremben, színuk, illatuk, kulsejuk stb. Csakhogy ezekben az ételekben a hús nem húsból van, hanem kulonbozo novényi származékokból, gombából, és a fene tudja még mibol. Az ízuk nem mindig 100%-ig ugyanolyan, de ami az elképeszto, hogy a kulseje, az állaga teljesen ua. (És ez nem olyan reklámfogás, mint a szójaporkolt volt anno, nálunk is próbálkoztak vele, de azonnal kiszúrtam, mert rettenesen utáltam annak a szója-granulátumnak az ízét.) Ma például ettunk így kagylót, felvágottat, libamájat, marhahúst, halat édes-savanyú szószban, virslit, húsgombócot, tobbre már nem is emlékszem.
Sajnos nehéz így elmondani, ezt éloben kellene látni, mert valóban lenyugozo :!:
music     

rezol

  • Vendég
Gasztro-topic
« Válasz #1 Dátum: 2005.11.09 21:53:45 »
Nem fényképezted Le?

music

  • Moderátor
  • Megszállott
  • *****
  • Hozzászólások: 26316
Gasztro-topic
« Válasz #2 Dátum: 2005.11.10 01:25:09 »
Idézetet írta: "Szonár"
Nem fényképezted Le?

Nem, de most már van kukkolós telefonom, legközyelebb nem menekül... :wink:
music     

Trotter66

  • Knight of the Roads
  • Officer
  • Megszállott
  • *****
  • Hozzászólások: 22258
  • ((:== Szlalomépítő ==:))
Gasztro-topic
« Válasz #3 Dátum: 2005.11.14 14:33:38 »
Szonár mester kérésére:

Nos akor végre sikerült lebutítanom a képeket, hogy fel tudjam tölteni a honlapra:
Elnézést a vágásokért, de csak így fértek fel:

Szóval október elején mifelénk egy laza vasárnapi ebéd így lett prezentálva a'la Trotter:

Rövidkaraj pácolva, hozzá a húslében és egy kevés olajban sült burgonya:

Sütési folyamat:

http://

Közelebbről... :-)

[img]http://www.toyotaclub.hu/mickey/images/Trotter66/s_ti1.1.jpg[/img]

És a végeredmény:

[img]http://www.toyotaclub.hu/mickey/images/Trotter66/s_t_s3.1.jpg[/img]









Sors bona nihil aliud
Toyota C-HR Selection 2018.
Toyota Corolla 1.8 VE (USDM) 1998.

KLaco

  • Megszállott
  • *****
  • Hozzászólások: 8090
Gasztro-topic
« Válasz #4 Dátum: 2005.11.14 20:57:35 »
Neeeee, most éhes lettem, megyek is bekapom a vacsi utáni vacsit, aztán holnap veszek új nacit, mert már nem férek bele lassan :D
Laco 73 :D

rezol

  • Vendég
Gasztro-topic
« Válasz #5 Dátum: 2005.11.16 15:11:03 »
Idézetet írta: "Trotter66"
Szonár mester kérésére:

Nos akor végre sikerült lebutítanom a képeket, hogy fel tudjam tölteni a honlapra:
Elnézést a vágásokért, de csak így fértek fel:

Szóval október elején mifelénk egy laza vasárnapi ebéd így lett prezentálva a'la Trotter:

Rövidkaraj pácolva, hozzá a húslében és egy kevés olajban sült burgonya
Nyami!
Mingyá jövök a grill képeimmel.

Trotter66

  • Knight of the Roads
  • Officer
  • Megszállott
  • *****
  • Hozzászólások: 22258
  • ((:== Szlalomépítő ==:))
Gasztro-topic
« Válasz #6 Dátum: 2005.11.17 10:27:32 »
Idézetet írta: "Szonár"
Nyami!
Mingyá jövök a grill képeimmel.


Azt hittem, hogy vacsi előtt megnézhetem, de már lassan a másnap ebédre is harangoznak...... :lol:
Sors bona nihil aliud
Toyota C-HR Selection 2018.
Toyota Corolla 1.8 VE (USDM) 1998.

rezol

  • Vendég
Gasztro-topic
« Válasz #7 Dátum: 2005.11.17 21:21:34 »
Idézetet írta: "Trotter66"
Idézetet írta: "Szonár"
Nyami!
Mingyá jövök a grill képeimmel.


Azt hittem, hogy vacsi előtt megnézhetem, de már lassan a másnap ebédre is harangoznak...... :lol:
Azért,mert nem találtam meg őket.
Kárpótlásul egy másik,teraszon végrehajtott füstölés képei.
A saláta egyszerű,de finom:
aprított uborka,paprika,paradicsom és hagyma,a végén megszórva oreganoval.
A krumpli úgy készült,hogy meghámoztuk,félbe vágtuk,beletettünk egy szelet szalonnát majd alufóliába csomagolva
bedobtuk a parazsak közé.
A husi tarja,grill fűszerkeverékkel megszórva és pár órára folpackban érlelve.

rezol

  • Vendég
Gasztro-topic
« Válasz #8 Dátum: 2005.11.17 21:24:07 »
2.

KLaco

  • Megszállott
  • *****
  • Hozzászólások: 8090
Gasztro-topic
« Válasz #9 Dátum: 2005.11.17 21:46:35 »
Nagyon tetszik, a krumplis megoldást mi is szoktuk alkamazni, de szalonna nélkül, mert öcsém vega :)
Laco 73 :D

Deep Rush

  • Megszállott
  • *****
  • Hozzászólások: 2009
Gasztro-topic
« Válasz #10 Dátum: 2005.12.24 18:00:49 »
Ha már van ilyen, akkor használjuk is :)
Egy kis karácsonyi menü: halászlé + rántott halfilé (ponty)




'05 Corolla HB 1.4 D-4D mmt  Sol
154

music

  • Moderátor
  • Megszállott
  • *****
  • Hozzászólások: 26316
Gasztro-topic
« Válasz #11 Dátum: 2005.12.25 12:27:41 »
Erről jut eszembe, akár le is írhatnánk, kinél mi az ünnepi menü:
- nálunk történetileg úgy alakult, hogy aszalt szilvával töltött, baconbe csavart pulykamell-szeletek.
music     

rezol

  • Vendég
Gasztro-topic
« Válasz #12 Dátum: 2005.12.25 14:01:24 »
Nálunk szenteste halászlé és mákos guba volt.
Erről már sajna nincs fotóm.

Első ünnepen tyúkhúsleves, rántott hal majonézes burgonyával.

music

  • Moderátor
  • Megszállott
  • *****
  • Hozzászólások: 26316
Gasztro-topic
« Válasz #13 Dátum: 2005.12.25 20:42:28 »
Idézetet írta: "music"
nálunk történetileg úgy alakult, hogy

Ezalatt az értendő, hogy a feleségem ezt főzi/süti ebédre, az esti menü már máshol van, és az változó.
music     

Tide

  • Mindig itt van
  • *****
  • Hozzászólások: 962
Gasztro-topic
« Válasz #14 Dátum: 2007.02.14 11:10:11 »
TORKOS CSÜTÖRTÖK 2007
50% kedvezmény a listás éttermekben, ha valaki szeret hódolni a kulináris élvezeteknek...  :kacsint:
..::: a zene által önmagukat élvezik a szenvedélyek :::... (nietzsche)
220