Felhasználónév: Jelszó:

Szavazás

Téligumit fel! - de mikor?

egy héten belül
3 (13.6%)
két héten belül
14 (63.6%)
már rajta van
4 (18.2%)
minek az
1 (4.5%)

Összes szavazó: 20

Szavazás lezárva: 2005.11.08 10:14:49

Szerző Téma: Téligumi szavazás  (Megtekintve 38271 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Deep Rush

 • Megszállott
 • *****
 • Hozzászólások: 2009
Téligumi szavazás
« Válasz #45 Dátum: 2005.10.23 12:35:30 »
Idézetet írta: "KLaco"
Idézetet írta: "Deep Rush"
Idézetet írta: "KLaco"
És ez nem 50 nél jön elő, hanem 150nél, mikor ráz a kocsi.

Nem hinném , hogy télen van aki hóban 150-el furikázik  :wink:

Nem is hóban gondoltam, de a tél közben vannak olyan időszakok, mikor + 4 fok van, tiszta autópálya, ahol azért előfordul, hogy szeretne menni az ember.

Ja!
Igaz :)
Csak ugye tél--> hó, és en erre asszociáltam :D
'05 Corolla HB 1.4 D-4D mmt  Sol
154

SzzS

 • Megszállott
 • *****
 • Hozzászólások: 1930
 • A GONOSZ!
Téligumi szavazás
« Válasz #46 Dátum: 2005.10.23 13:00:41 »
kishaver:én is levegővel járok...túl skót vagyok az ilynre,meghát nem is vagyok versenyző!

SzzS

 • Megszállott
 • *****
 • Hozzászólások: 1930
 • A GONOSZ!
Téligumi szavazás
« Válasz #47 Dátum: 2005.10.23 13:05:08 »
Idézetet írta: "Deep Rush"
Idézetet írta: "KLaco"
Idézetet írta: "Deep Rush"
Idézetet írta: "KLaco"
És ez nem 50 nél jön elő, hanem 150nél, mikor ráz a kocsi.

Nem hinném , hogy télen van aki hóban 150-el furikázik  :wink:

Nem is hóban gondoltam, de a tél közben vannak olyan időszakok, mikor + 4 fok van, tiszta autópálya, ahol azért előfordul, hogy szeretne menni az ember.

Ja!
Igaz :)
Csak ugye tél--> hó, és en erre asszociáltam :D


nézz egyszer a kilóméterórádra amikor jégen nem tudsz elindulni és pörgeted a kerekeket...olyan értékek jönnek elő...
pl a idióta haveromnak volt egy 1.2 clioja és egyhelyben pörgette jégen a kerekeket,mert nem hittük el amit mond...
az óra meg 200-on állt,a clio meg 5. en forgott teligázon,úgy hogy egy centit nem ment előre...(ez fent volt a mecseken tükörjégre kicsúszkált pályán) :shock:

Zénóka

 • Klubtag
 • Megszállott
 • *****
 • Hozzászólások: 1463
Téligumi szavazás
« Válasz #48 Dátum: 2005.10.23 15:18:46 »
Idézetet írta: "KLaco"
Idézetet írta: "Zénóka"
Idézetet írta: "KLaco"
Idézetet írta: "m"
Egy kérdés azokhoz, akinek felnin van a téligumi: nem egyszerűbb/gyorsabb házilag, a kocsi saját emelőjével lecserélni a kerekeket, mint időpontot egyeztetni, elvinni, várni egy műhelyben?

És a kerék kiegyensúlyozása? Vagy van otthon 1 ilyen 2millás géped? :D


"felnin van"...akkor mit kell egyensúlyozni?? :wink:

Azt ne mond, hogy jót tesznek a gumiknak és a felniknek együtt, ha naponta padkáznak, pesti utakon mennek, télen, amikor nem lehet látni hol van lyuk. Valaki mondta, lehet kicsit túlzás, de minden nagyobb gödör után el kellene menni szinte, mert nagyon meg tud nyomódni néha. És ez nem 50 nél jön elő, hanem 150nél, mikor ráz a kocsi.


Ezt nem is mondtam. De azért minden évben sztem felesleges centíroztatni. Egy luk után, meg ha az ember megüti a felnit akkor centírozhatjuk ameddig csak akarjuk ugyanolyan xar lesz mint volt. Persze az más ha az ember a járdázásnál elveszti a súlyokat. Ezt mindenki maga érzi. Amúgy ne aggódj, a múltkor leszállt egy szúnyog a kormányomra. Autópályán mentem sietve 130 körül. Ha beremegett volna a szárnya, már rohantam volna is :wink:  :lol:  :lol:  :lol:

Amúgy meg a hóban nem olyan ritka az a 150. Legalábbis autópályán. Na jó nem tolatva :wink:  :wink:  :mrgreen: :mrgreen:


leszilaci

 • Vendég
Re: Téligumi szavazás
« Válasz #49 Dátum: 2005.10.23 22:02:40 »
Idézetet írta: "Szeke"
Idézetet írta: "leszilaci"
de klubtagoknak, még el is tároljátok az éppen nem használt gumiját, mindezt ingyen  :wink:

Ez igaz  :wink:
OFF: milyen a verso, mesélj! ON

és most szét OFFolom a topikot, de majd a modi beszabályoz, meg átrakja, ha akarja (végre én is lehetek buta user :twisted: )

Sikerült!
Átvettük a szüleim Yaris Verso-ját!
Köszönet Szekének a segítségért, bár voltak problémák, de azt majd beírom a Márkakereskedők topikba.(amint lesz egy kis időm :oops: )
Hogy milyen autó? Óóóóó egyszóval NAGYSZERŰ! :wink:
Szavakat nem találtam, mikor beleültem, és körbenéztem: barominagy!
A yarisból megszokott sok-sok tároló helyen, rekeszen kívül a 2 m3-es hátsó utas-rakodótér méretétől meglepődtem. És amikor az ülések padlószintbe kerültek…ezzel mindent el lehet cuccolni! :shock:
A magas üléspozíció, a hatalmas szélvédő, az oldalsó visszapillantó tükrök mérete nagyonjó!
Terra felszereltségű, ezért az elektromos ablak, meg a bőrözött kormány kimaradt, de igazából ez az autó cipekedésre lesz használva, és arra ezek a „kényelmi” funkciók nem szükségesek.(legalábbis édesapám nem tartott rá igényt)Klíma, az van, és ez már elég :) Nameg levehető vonóhorog, meg gumis csomagtértálca.
Érdekes a vonóhorog, mert fixet nem is lehetne felszerelni, ugyanis a hátsó csomagtérajtó kinyitásához minden alkalommal le kell venni.
Ja, és az ajtó nem felfelé, hanem oldalra nyílik! Akkora ajtó, hogy ezt normál teleszkóp el sem bírná…az ajtót tartó pántok mérete is masszív! És belülről is nyitható, és a fellépést segítő „majrévas” is van. Ezek a japók mindenre gondoltak!  :P
3db belsőtér világítás van, ez még nem nagy szó, de a 3. lámpa levehető, és !!! elemlámpaként funkcionál!!! Behaltam mikor megláttam :P  (azt már meg sem említem, hogy elemet nem igényel, mert automatikusan tölti a beépített aksiját, ha visszateszed a helyére)
A praktikus dolgoknál maradva: feltűnt, hogy az oldalajtók kárpitja a térd vonaláig műanyag, de mégsem kelt olcsó, kopogós hatást, hanem ésszerűséget sugároz: eddig pakolhatsz bármit!
A hátsó üléssor teljesen eltüntethető: 2 oldalülés a padlóba süllyed, a középsőt pedig kiveheted, de a középső ülés ledöntve piknikasztalként is funkcionál, pohártartókkal! Tökjó!
Nagyon magas a beltér; szerintem nincs olyan magas ember, akinek ne lenne elég hely a fejtérnek, vagy a lábtérnek: 170cm-mel az első ülést kényelmesen beállítva, magam mögé sokkal kényelmesebben elfértem, mint a saját 3 ajtós yarisomban…és itt még csomagtér is van! Ami tényleg csomagtér…nem értem, hogy hogyan tudtak ekkora teret varázsolni! :shock:
Ami még újdonság volt számomra, az a napellenzők feletti nyitott tárolórekszek(kár, hogy csak opcionálisan lehet zártat kérni…spórolás), és a visszapillantó feletti csukható kis rekesz nagyon jópofa!
Ellenben van 2 kis feketepont praktikusság terén, ami a spórolásnak tudható be:  :roll:
1. az anyósülés alatti rekesz mérete összement, és a pereme alacsonyabb lett, ergó használhatatlan, mert bármit raksz bele, az az első fékezésnél kipotyog a láb közé.
2. a vezető üléséről lespórolták a hátsó zsebet.
Több kifogásolnivalót ilyen téren nem találtam, igaz, még csak 3 napos.
Pénteken fél5 körül vettük át az autót Kiskőrösön, az autópályáig én vezettem, onnan átadtam az öcsémnek.
Első benyomásaim nagyon pozitívak, egyetlen kivétellel:
A vezető oldalon az A oszlop környékén, az ablak mellett befúj a szél, és esőben megjelent pár csepp víz is... pedig az alvázszám J-vel kezdődik  :(  
Tudom, nem dőlt össze a világ, mert csak az ablaknál lévő gumitömítést kell kicserélni, de bosszantó naaaaaaaaaaa :?
Aztán nagyon jó és kedves gesztus, hogy ajándékba kaptunk M+F-től szőnyeget, de sajnos nem méretpontos, és azonnal hátradobtam a csomagtartóba, ugyanis nem lehetett tövig benyomni a kuplungot. :cry:
A váltó még nagyon kemény, de tudom, hogy puhulni fog, csak ezt kb 15ször el kellett mondanom a családtagoknak…(már most, 400km után puhult nagyon sokat!)
Az 1.3-as motorja még nyers: 6km volt a kocsiban, mikor átvettük. Első beindítás után 2500!!!-as fordulatig felpörgette, majd ott is tartotta 5-6 msp-ig….rossz volt hallgatni, de remélem, tudja az elektronika, hogy mit csinál :) azóta nem ilyen drasztikus az indítás: max 2000-ig pörgeti, majd 10msp múlva visszaesik 1000-re
Fogyasztása: nagyonjó!!!! Ugyanazon az úton az én bejáratott yarisom evett 4,4-et, amíg a  verzócska 5,1-et! 160km-en keresztül, amiben benne volt a péntek esti fővárosi keresztülvergődés (persze finoman, max 90-100-as tempót diktáltam, és mögöttem végig szélárnyékban gurultak) szombaton már gyöngyös irányában is utaztunk kb150km. Itt már apukám vezetett, most az átlagfogyi 5,6-ot mutat…végülis ez sem rossz, ha figyelembe vesszük, hogy 3 személlyel, és autópályán 110-130as tempóval haladtunk, lakott területen kívül 90-es tempónál pedig már nekem kellett rászólnom édesapámra, hogy használja már azt az 5. seb fokozatot,mert nem dísznek van  8)
Magasságához képest az autó stabil, és nem nagy a szélzaj sem! Sőt megkockáztatom, hogy az én kocsimban nagyobb a menetzaj; sokkal tompább hangok szűrődnek át.(jobb lehet a hangszigetelés)
A hangszórók is nagyon jól szólnak: mélyebb hangok vannak, köszönhető az ajtóban lévő szerintem 16-os hangszórónak, és hátul utazóknak is van hangszóró ,de azok max 13-asok lehetnek, de megkockáztatom a 10cm-t is.
Tudom, hogy buta dolog az összehasonlítgatás, de egy rönó kangó, vagy citroen belingó, hasonszőrű pözsó-kat volt ”szerencsém” megnézni, beülni, kipróbálni…
Hogyan is összegezzem…hmmm…szóval felesleges időpocsékolás volt egy percet is vesztegetni arra, hogy megismerjem a yaris verso vetélytársait  :twisted:
Egyelőre csak ennyi jutott eszembe, ha bármi egyéb felmerül, akkor megosztom a tapasztalatokat!
ja, még valami...anyukámnak lejárt 2és fél éve a jogsija. kb 6 éve nem vezetett, de miután beült mellém, elhatározta, hogy jövő héten bizony muszáj lesz megújítani a vezetői engedélyét :!:  asszem' ennél többet nem kell mondanom.
 :D

KLaco

 • Megszállott
 • *****
 • Hozzászólások: 7923
 • Autó: 2004 Yaris Verso 1.4D4D Terra
Téligumi szavazás
« Válasz #50 Dátum: 2005.10.23 22:42:44 »
Grat a családnak a kocsihoz, tényleg jónak hangzik így :D
És milyen téligumit vettetek hozzá? Hogy ne legyünk nagyon offok :)
Laco 73 :D

ToTo

 • Megszállott
 • *****
 • Hozzászólások: 1594
Téligumi szavazás
« Válasz #51 Dátum: 2005.10.23 22:59:38 »
így van, NAGYON NAGY GRAT!!!  :atolel:  :toy:  :tapsi:
Toyota Yaris T SPORT
153leszilaci

 • Vendég
Téligumi szavazás
« Válasz #52 Dátum: 2005.10.23 23:17:08 »
Idézetet írta: "KLaco"
Grat a családnak a kocsihoz, tényleg jónak hangzik így :D
És milyen téligumit vettetek hozzá? Hogy ne legyünk nagyon offok :)

 :oops:
még nem vettünk, és lehetséges, hogy idén nem lesz.
nehéz lesz meggyőzni szüleimet, hogy még 60-at ki kellene adni téligumira.
szerintem megvárom, hogy leessen a hó, aztán kiviszem szüleimet egy elhagyott parkolóba, és megyünk egy kört az én (akkorra már)téligumival felszerelt autómmal, és utána a nyárigumis versoval...
remélem tanulságos lesz 8)

leszilaci

 • Vendég
Re: Téligumi szavazás
« Válasz #53 Dátum: 2005.10.24 02:43:42 »
Idézetet írta: "leszilaci"
Idézetet írta: "Szeke"

Ez igaz  :wink:
OFF: milyen a verso, mesélj! ON


Köszönet Szekének a segítségért, bár voltak problémák, de azt majd beírom a Márkakereskedők topikba.(amint lesz egy kis időm :oops: )


naaaa szakítottam egy kis időt(bár aludni nem tudom, mikor fogok :lol:  )
aki szeret sokat olvasni :wink: és szeretne egy tanulságos, néha vidító történetet olvasni, az nézzen be az M+F márkakereskedő topikba...
ezt minden él, és megbántás nélkül mondom :!:

music

 • Moderátor
 • Megszállott
 • *****
 • Hozzászólások: 25244
 • Autó: '08 Corolla Verso 1,8 Fullmoon; '11 Yaris II 1,33 Life
Téligumi szavazás
« Válasz #54 Dátum: 2005.10.24 03:27:32 »
Idézetet írta: "Deep Rush"
Csak ugye tél--> hó, és en erre asszociáltam :D

Hol laksz Te, hogy télen havat is látsz? :roll:  :lol:  :twisted:
music      

Deep Rush

 • Megszállott
 • *****
 • Hozzászólások: 2009
Téligumi szavazás
« Válasz #55 Dátum: 2005.10.24 16:15:53 »
Idézetet írta: "music"
Idézetet írta: "Deep Rush"
Csak ugye tél--> hó, és en erre asszociáltam :D

Hol laksz Te, hogy télen havat is látsz? :roll:  :lol:  :twisted:


 :D
Képzeld, mennyit meg lehetne spórolni ha ne lenne hó...
Nem kellene téli gumi, kevesebbet fogyasztana az autó.....
'05 Corolla HB 1.4 D-4D mmt  Sol
154

Xabissimus

 • Kezdő
 • **
 • Hozzászólások: 30
Téligumi szavazás
« Válasz #56 Dátum: 2005.10.24 19:40:04 »
Idézetet írta: "KLaco"
Idézetet írta: "Xabissimus"
Én Kormoran Snowpro-t rendeltem a www.gumihaz.hu-n, 8300 volt egy db 175/65/R14, olcsóbban nem láttam sehol. Végülis Michelin termék és amilyen keveset megyek télen, arra szerintem megteszi. A régi autómról a 15ös Bridgestonok már 1999 óta megvannak és még mindig legalább 50%osak.  Ha valaki felém jár Toyotával, megkapja ingyen, mindenki másnak 5ezer a szett! 2-3 télre tökéletes Bridgestone wt21 195/55/R15/85H Made in Japan.

Hidd el, akkor majd érezni fogod a különbséget, hogy a B sokkal jobb. De ne legyen igazam, azt kívánom :)


A sors úgy akarja, hogy nálam ne repkedjen a kormorán :D  Megrendeltem, mára ígérték de nem hozták. Tartsák meg maguknak. Olcsó húsnak....

leszilaci

 • Vendég
Téligumi szavazás
« Válasz #57 Dátum: 2005.10.24 22:28:06 »
Idézetet írta: "Deep Rush"

 :D
Képzeld, mennyit meg lehetne spórolni ha ne lenne hó...
Nem kellene téli gumi, kevesebbet fogyasztana az autó.....


és nem kellene havat lapátolnom sem 35méteren keresztül, hogy kijussak az utcáig :lol:

galland

 • Mindig itt van
 • *****
 • Hozzászólások: 718
Téligumi szavazás
« Válasz #58 Dátum: 2005.10.24 23:54:52 »
Idézetet írta: "leszilaci"
Idézetet írta: "Deep Rush"

 :D
Képzeld, mennyit meg lehetne spórolni ha ne lenne hó...
Nem kellene téli gumi, kevesebbet fogyasztana az autó.....


és nem kellene havat lapátolnom sem 35méteren keresztül, hogy kijussak az utcáig :lol:


Akkor neked már érdemes egy kisebb hótolót vásárolnod :) !

leszilaci

 • Vendég
Téligumi szavazás
« Válasz #59 Dátum: 2005.10.25 07:36:03 »
Idézetet írta: "galland"
Idézetet írta: "leszilaci"
Idézetet írta: "Deep Rush"

 :D
Képzeld, mennyit meg lehetne spórolni ha ne lenne hó...
Nem kellene téli gumi, kevesebbet fogyasztana az autó.....


és nem kellene havat lapátolnom sem 35méteren keresztül, hogy kijussak az utcáig :lol:


Akkor neked már érdemes egy kisebb hótolót vásárolnod :) !

tényleg :idea: ...át kell alakítani a Yarist:  :twisted:
hógyalut ráaplikálni az elejére, és hogy ne pörögjön ki a kereke, lánctalpakat rá :!:  :bolond: