Az autópiac kb. 10 éve fékpadon is mérte a kocsikat. Ott a papíron 60 LEs Opel motor 67, a VW 70 LEs volt. De ez a 90-es évek elején volt.
Az Opelünk tényleg ennyit fogyasztott, de a 4.4 az rendkívül takarékos vezetési stílus mellett max. 80 sebességgel természetesen országúton, ja és 5 ajtós, nem légkondis a kocsi. Országúton 120 tempóval a szuk hét liter sztem OK, mondjuk én sosem mentem országúton annyival tartósan. Bécset többször jártam meg 5.5-5.8-as átlagfogyival kb. 115-ös tényleges (óra szerinti 130-as) tempóval.
Egyébként a titok az egyenletes sebességben van, ha folyton gyorsítasz-lassítasz, az zabálja a benzint.
A mostani Corolla eddig városban 6.5-7.7 közt evett, de a 7 feletti értékek télen és 4-5 km-es szakaszokból álltak (tehát végig szivatózva). Országúton eddig egyszer mentem BP - Kecskemét és vissza országúton sok kamiont elozve 5.5 lett. Ez teljesen rímel az Opelre, úgyhogy a hiba minden bizonnyal bennem van 
Fékpad : na és hány ugyanolyan autót mértek , mikor kijöttek ezek az eredmények ? Egy-két példány nem mérvadó , pont az említett szórás miatt . Ha viszont lemérsz egy komplett "flottát" , arra jutsz , hogy fölfelé is , lefelé is van tolerancia . Mondjuk , a tapasztalat tényleg az , hogy gyakoribb a fölfelé való eltérés
Fogyasztás : nekem az Astrával ez a kb. 6.8-as érték úgy jött ki , hogy Győrből mentem le a Balatonra direkt kis kanyargós mellékutakon , majd onnan Pécsre szintén mellékutakon , dimbes-dombos tájon , sok kanyarral , ergo sok lassítással-gyorsítással . Ahol lehetett , 120-at tartottam . Városban viszont teljesen hétköznapi vezetési stílus mellett (semmi extra pörgetés) benyelte a 9 litert - Pécsre értendő a dolog .
Igen , úgy tűnik , tényleg "a hiba az ön készülékében van" , ha képes vagy kihozni ilyen értékeket

... Mondjuk , soha ennél nagyobb gondod ne legyen :wink: