Az ezres swift 3000 körül pörög 5.-ben. Az 1,3asokba, 8V, és 16V-ben is ugyanaz a váltó van ami már hosszabb áttételezésű, így ezek 100-nál 2500-at pörögnek. Szerintem tök jó ez. Ezért országúton elég kis fogyasztást el lehet vele érni, persze azért 100-nál már nem nagyon érdemes többet menni mert légellenállás is sokat számít, nem csak a fordulat. Az a lényeg 100-nál még nagyon szépen fogyaszt, 5 körül.
Aki országúton használja annak nagyon jó ez a váltó. De én városban is szeretem, nem zavar, hogy hosszú, mert kevesebbet kell kapcsolgatnom.

Belvárosban 3-ig elég felpakolni, kicsit kijjebb mehet a 4, hosszabb külvárosi szakaszon meg 5. De bent a lámpáknál bőven elég a 3 és úgy még ugrós is.
Egy Mini miért nem megbízható? Én azt gondoltam azok jó kocsik. a Chryslerrel nem tudom szintén mi baj, igaz, arról már hallottam, hogy nem olyan megbízható, de nem tudom a konkrét típussal milyen hibák jöhetnek elő.
Lehet, hogy most meg fogtok kövezni, de megmondom őszintén én az autó töréstesztjét a legkevésbé tartom fontosnak. Biztos van jelentősége, de gyalog is elüthetnek, vagy egy nagyon jó példát hozok: akár 50es robogóval, de nagyobb motorral sincs senki nagyobb biztonságban, mint én a swiftben. Aztán a motorosok meg hogy mennek? Ahhoz képest a swift egy biztonságos autó

Szóval ezért engem nem érdekel. A maga idejébe egyébként meg nem számított olyan veszélyes autónak, főleg ha a saját kategóriáját nézzük (kisautók), egy maihoz meg kár hasonlítgatni.
Nézegettem még Honda Jazz-eket, felfoghatatlan számomra miért ilyen drágák ezek. Pedig a Suzuki Splash kategória, csak 1 millióval drágábban. Sosem értettem miért, mi kerül ezeken annyiba, ezek is kisautók.