Nekem nagyon bejönnek az új Mazdák, főleg az RX-8, 3, 6.
Valahogy karakterben, dizájnban másabbak, mint a Toyota. De a megbízhatóság hasonló, ha jól tudom. Kár, hogy a Toyota erre a sportos vonalra nem érez rá. A TSport az csak a motorban, meg belső dizájnban tér el egy átlagos autótól, a Mazda kívülről is sugallja a sportosságot, a vonalvezetésben. A Dízel motorjai, pedig elég erősek, itt a Toyotának sokat kell még fejlődni, mint ahogy már bemutatták azt az erős dízeljüket, csak amíg az nem jön, a lóerőhajhász dízelesek vágyálma nem tud teljesülni. 
Szívemből szóltál , teljes mértékben :!:
Az új Mazdák szenzációsak , és töredelmesen bevallom , hogy ha új autót szeretnék most venni a középkategóriában , előbb vennék Mazda 6-ost , mint Avensist :?
Amikor kijött a Mazda 6-os , és utána a karakterében hasonló Accord , nagyon drukkoltam , hogy a Toyota az Avensissel ezt az irányvonalat kövesse . Nem követte ... Helyette jött egy ugyan tekintélyes , de minden-csak-nem-sportos Vectra-Passat design keverék :roll: ... Szép is , elegáns is , de a szívem nem dobban meg tőle , míg a szintén elegáns , de egyben markáns-dögös Mazda 6-ostól annál inkább :!: És ez nemcsak a külsőre , hanem a belsőre is igaz .