Sziasztok!
Sziasztok! 2004-es 2.0 d4d rav4-em visszatérő hibát produkál. Előre is sorry, ha ehhez hasonlóról márt volt szó, láttam ezt-azt, de lehet, hogy a problémám egyedi. Főleg sok városozás után elkezd szaggatni, dadogni az autó kigyorsításokkor és ezzel párhuzamosan füstöl is (nem kék). Ha erőltetem és nem veszem el a gázt, a menetstab. lámpája és a check engine is felgyullad és vészüzemmódba kapcsol a motor. Leállítva pár perc után újra jó és pár nap alatt a check engine is eltűnik.
Toyota márkaszervízben kiolvasták még évekkel ezelőtt a hibakódot és turbo jelszakadást láttak, turbócserét javasoltak (600e
) Megnézettem turbóssal, nem volt semmi baja, EGR-t tisztították. Azóta többször is megtisztítottam, végül ledugóztam elegem lett belőle. A probléma viszont nem szűnt meg és az évek alatt (6 éve van nálam) lassan, de biztosan rosszabb lett. Részecskeszűrő úgy tudom itt még nincs, csak katalizátor, így az nem tömődhetett el. Üzemanyagrendszer? Mégiscsak turbó? kipufogó oldal? teljesen más? Ha sokat megyek autópályán és főleg nyáron, időszakosan teljesen elmúlik és szuperül húz. Segítsetek pls. megérteni a problémát!! Előre is nagyon köszi!! Andris
Szia!
Nekünk is ez a jelszakadás volt a hibakód alapján... végig jártunk mindent, sok szerelőnél járt... de végül ne lett jó.
Elvileg a vezérlőegység hülyéskedik, és a turbonymás hol van hol nincs.... de ha van néha meg túl is tölt, ezután meg rögtön le is tilt, hogy ne legyen baja a motornak..
Nálunk legalábbis ez volt, néha úgy megindult, mintha sokkal erősebb lenne, mint gyárilag.. máskor meg nulla teljesítmény volt. 2 év szenvedés után beadtuk egy Toyota kereskedésbe, és kihoztunk egy fiatalabb Rav-ot.
Hallottam olyat, ahol ezt úgy orvosolták... nem megoldva, csak megkerülve a hibát, hogy a turbonymásszabályzó meg a turbó közé raktak egy szelepet, ami X bár töltés felett nyit és így nem kap nagyobb löketet a turbo, mint ami kellene és így nem is tilt le.