Felhasználónév: Jelszó:

Szavazás

Hogyan találtál a www.toyotaclub.hu oldalra?

Szórólap útján
0 (0%)
Keresgéltem a weben
156 (89.7%)
Barát ajánlotta
15 (8.6%)
Autón láttam a klub webcímét (matrica, rendszámtáblakeret)
3 (1.7%)

Összes szavazó: 153

Szavazás lezárva: 2005.01.25 19:28:01

Szerző Téma: Új fórumozóknak!  (Megtekintve 27064 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Misi

 • Klubtag
 • Megszállott
 • *****
 • Hozzászólások: 12329
  • Vissza a szürke hétköznapokhoz
 • Autó: Toyota Prius 2006; MGB GT 1974
Új fórumozóknak!
« Dátum: 2005.01.25 19:28:01 »
Üdvözlünk a Toyota Klub Magyarország Fórum oldalán!

Ha valamilyen kérdésed van a fórummal kapcsolatban, keresd az adott téma moderátorainak egyikét vagy a klubvezetőt (Mickey).

Szeretnénk tudni, hogy milyen úton-módon találtál ránk, ezért kérünk, hogy a fenti szavazó mezőben jelöld be a megfelelő választ!

Köszönjük.

Kellemes fórumozást!


Ez a topic csak szavazásra szolgál!

Misi

 • Klubtag
 • Megszállott
 • *****
 • Hozzászólások: 12329
  • Vissza a szürke hétköznapokhoz
 • Autó: Toyota Prius 2006; MGB GT 1974
Re: Új fórumozóknak!
« Válasz #1 Dátum: 2009.02.25 00:49:39 »
Hogyan használjuk a fórumot:
(Figyelem! A példák bemutatásakor a kódokba egy plusz szóközt tettem, különben a kódok nem lennének láthatóak, a normál használatban nem kellenek szóközök a kódokba!)

Idézetek:
Ha nem új hozzászólást írsz, hanem valakit idézel is, akkor ügyelj arra, hogy a rendszer által hozzárendelt kódok ne sérüljenek. Minden idézet egy ilyen kóddal kezdődik:
[ quote author=Misi link=topic=211.msg31101#msg31101 date=1106677681] Ez pedig itt már az idézett szöveg maga lenne. A végén egy [ /quote] Kódot találsz.
Ez után kezdheted meg a saját hozzászólásod, válaszod írását. Előfordulhat, hogy nem a teljes hozzászólásra akarsz válaszolni, hanem annak csak egy részére, ilyenkor a kódok közötti részt nyugodtan szerkesztheted. Persze csak elvenni illik a szövegből, más "szájába adni" nem illik olyan dolgokat, amiket nem is mondott.
Ugyancsak előfordulhat, hogy az idézet több hozzászólást is tartalmaz, ilyen esetben is a fent leírtak érvényesek, azaz, mindig csak az utolsó [ /qoute] kódok után szabad írni. Arra is ügyelj, hogyha kivennél egy komplett idézetet, akkor a kódokat is párban távolítsd el.

Link beszúrása:
Ha szeretnél egy külső oldalra mutató linket beszúrni, akkor lehetőleg ezt ne úgy tedd meg, hogy egyszerűen bemásolod a linket, mert az nem túl mutatós, ráadásul időnként több sor is lehet, pl e-Bay link esetében. A linkek kultúrált elhelyezésére ad lehetőséget a hozzászólás megírására szolgáló szövegbox feletti gombok egyike, nevezetesen a kis kék földgömb-é. Amikor megírtad a hozzászólást, akkor egyszerűen jelöld ki azt a szót, amit szeretnél hivatkozássá, linkké tenni. Ez lehet a hozzászólás egy szava, vagy egyszerűen csak egy KLIKK szó is. Kijelölés után kattints az említett földgömb ikonra a szövegbox felett, ekkor a szó, ami mondjuk most legyen a KLIKK így fog kinézni: [ url]KLIKK[ /url], azaz egy kód kerül a szó köré.
Most már csak annyi dolgod van, hogy a kód első részét kiegészítsd így: [ url=www.toyotaclub.hu]KLIKK[ /url], azaz az URL szó után beszúrsz egy egyenlőség jelet, majd odamásolod a kívánt linket. Fontos tudni még, hogy a fórummotor NEM támogatja a https-t, kéretik  http kezdetű linket megadni!


Kép beszúrása:
Az első és legfontosabb, hogy csak megfelelő méretű képet szúrj be, azaz akkorát, ami nem húzza szét a fórumot!
A kép beszúrása igen egyszerű, a hozzászólásban a szövegbox feletti részen található kép gombra kattintva egy [ pic] [ /pic] kód jelenik meg, a kódok közé kell bemásolnod a megjelenítendő kép linkjét, pl.: [ pic]www.toyotaclub.hu/misi/próba.jpg[ /pic], ha jól csináltad, akkor a hozzászólásban megjelenik a kívánt kép.

Youtube videó beágyazása:
A módszer hasonló, mint a kép esetében, csak itt a youtube ikonra kell kattintatni, hogy megkapjuk a megfelelő kódot. Az így néz ki: [ youtube] [ /youtube].
A két kód közé, akárcsak a kép esetében a videó linkjét kell beszúrnod, pl.: [ youtube]
&feature=rec-HM-r2 [ /youtube].
Ha jól csináltad, a hozzászólásba beágyazva jelenik meg a videolejátszó, azaz nem kell külön oldalt megnyitni a videó lejátszásához.


Fontos!
Minden egyes hozzászólás esetében lehetőség van az előnézetre, azaz az előnézet gombra kattintva megnézhetetd, hogy hogy fog kinézni a hozzászólásod. Ugyancsak lehetőség van az utolsó hozzászólásod szerkesztésére is, amennyiben egy hiba mellett az előnézetben elsiklottál volna. Nagyon kérünk mindenkit, hogy törekedjen a megfelelő hozzászólás-kinézetre.

További szabályok a fórumon:
- Pirossal csak az Egyesület elnöke (Mickey) ír, zölddel pedig a moderátorok. Tartsd ezt tiszteletben!
- A csupa nagy betűvel való írás fórumokon, így itt is, kiabálásnak számít. Itt az esetek többségében mindenki nyugodt, tehát erre nincs szükség. Tartsd ezt is tiszteletben kérlek.
- NEM idézünk maratonban, azaz nem halmozzuk az idézett szövegeket. Nagyon zavaró, ha egy egy válasz miatt több korábbi hozzászólást is újra át kell olvasni, görgetni. Ráadásul feleslegesen tölti meg az oldalakat. Különösen igaz ez olyan esetekben, amikor a hozzászólásod az előző hozzászólásra válasz, mert ez esetben idézetek nélkül is remekül követhető a párbeszéd. Képet nem idézünk!
- A lényeg tehát: NE IDÉZZ FELESLEGESEN!
- Mielőtt bármit írnál, olvasd át még egyszer ezt! A regisztráláskor már elfogadtad, de nem árt tudni, hogy mi is van benne pontosan.
És a legfontosabb, talán ezzel kellett volna kezdeni: mielőtt kérdezel, nézz körbe, hogy jó helyre gondoltál írni, és olvass vissza, hátha ott rejtőzik már a válasz. Nem kívánja senki, hogy adott esetben több ezer oldalt átfuss, de legalább a legutolsó párat nézd át. Elég unalmas hetente leírni minden új fórumozó számára ugyanazt a dolgot.

Ha a fentiek ellenére mégsem boldogulnál valamivel, akkor keresd meg bármelyik moderátort, segíteni fognak!
« Utoljára szerkesztve: 2019.05.07 23:13:24 írta music »