Sziasztok!
Palaczk: jó lett a csukló, ráadásul akkor szerencsém volt... 1 db-ot küldtek belöle, hogy nézzük meg jó lesz-e. Az is kiderült, hogy miért nem ad a márkaszervíz csak kompletten féltengelyet: mert egyszerösszerakós. Ugyanis nem lehet leütni a tengelyröl a csuklót. Csak flexel lehetett levágni a csuklót, mert nem engedi el a rugó a belsejét. Na lényeg a lényeg csak a baloldali csukló volt rossz; valszeg az is azért, mert vmikor kiszakadt (merthogy már cserélve volt) a gumiharang oszt jól belemászott a kosz por mocsok... nem kell részleteznem, hogy ezek milyen munkát végéznek a csapágyon.
Viszont van más BAJ. A talin még azt mondtam, hogy olajcsere után nem eszi az olajat az ótó. Hát tennap teljesen elképedtem: 1600 km-en megette a teljes pálcát!

Most teljesen készen vagyok. Az olaj Valvoline MaxLife, amit pont ilyen motorokra fejlesztettek... most már biztos, hogy nem az olajjal van/volt a baj. A blokkon egy csepp olajfolyás sem látszik, tehát csak a motorból tünik el. Ilynekor mi a helyzet? Mi a legrosszabb amire számíthatok? Gyürücsere + szelepszárszimmering? Vagy mi lehet még?
Palazck-al megállapítottuk, hogy kb 200k van az autóban.
Mennyire készíthette ki a katalizátoromat ez a mértékü oljafogyi?
Teljes anyagi csödöt jelentek...
Segítsetek!
thx