Hát Skacok!
Régi igazság, hogy minden jó valamire, csak ki kell várni a végét.
Ma megjött a bontott Denso befecskendező, ahogy számítani lehetett rá: mocskosan, redvásan, ahogy kiszerelték. Összetákoltam egy tisztító készséget szilikoncsőből, két szál drótból karburátor tisztítóval, hogy teszteljem beszerelés előtt, és ha már ott volt, akkor szétszerelés után természetesen a benne lévőket is kipucoltam. Volt mit! A bontott Denso hibátlan szórásképet mutatott, de a bent lévő négy Boschból egy volt elfogadható szórásképű - igen, pont a hibás. Az egyik oldalra spriccelt, a másik becsöpögött, a harmadik vékony sugarat lőtt. Addig tisztítottam, amíg a nem működtek megfelelően. Persze a szívókamra fedelet, és a fojtószelepházat is rendesen elpucoltam (majd töltök fel képeket).
Beindítás után azonnal elkezdett jönni a kipuffogóból a korom, gondolom az egyes hengerben rakódott le, egy gőztisztítás rövidesen kelleni fog. A próbakörnél viszont meglepődtem :olyan, mintha 100-ast tankoltam volna bele, nem az Avia alapp 95-ösét. A fordulatot is lassan ejti motorfék üzemben - fls levegő nncs, féktisztítóval ellenőriztem - gondolom a kipucolt fojtószelep és alapjárati szelep miatt az ECUnak még állítania kell magát, de ezt rövidesen megtanulja.
Szóval rég gondolkodtam azon, hogy le kellene ellenriznem, illetve pucolnom az injektorokat, most kényszerből meglett, és nem bánom!

BÓnusz: szereléskor kiderült, hogy a blokkot a tűzfallal összekötő testkábelem is szakadt volt!
Egyébként a DIY videókból nagyon sok van fent, itt 3.30 körül képeket is lehet látni az eredményéről:
]