De akkor sem van ez így jól. 2 dolog miatt: 1:félszinti olajból havi legalább 1 flakont belelöttyintek; ez évi ca 25000 pénz. 2: szerintem itt már nagyon nem mindegy a katalizátornak sem... végülis ez majd júliusban kiderül, mert akkor lesz zöldkártyás a járgány.
A katalizátornak édesmindegy ez a minimális olajmennyiség , ami így keresztülmegy rajta . Említettem azt az Audit . Már kétszer voltak vele AU-n (Abgasuntersuchung , a mi zöldkártyánk német megfelelője - elhiheted , hogy szigorú!) , mióta megvan nekik az autó (és , ugye , liter olajakat benyel 1000 km-en) - tökéletesek a károsanyag-értékek , semmi baja a katalizátornak . Gondolod , hogy a gyár meghatározná 1 l/1000 km-ben a maximális olajfogyasztást , ha ez már ártana az autó bármelyik komponensének

:idea:
Ha okvetlenül meg akarod nyugtatni magadat , mérethetsz rajta kompressziót . Gyakorlatilag biztos vagyok benne , hogy rendben lesz 
Na ez kellene már végre. Tudom, hogy nem hiszitek el, de eccerüen nincs rá idöm. A kocsi a munkaeszközöm is, nem nagyon, vagy egyáltalán nem tudom nélkülözni. Már arra is gondoltam, hogy rendelek egy kompresszióméröt a teleshopból vagy mittomén honnan, csak már meg tudjam nézni...
Amúgy az sem biztos, hogy mérvadó. Nemigaz?! Lehet, hogy lesz benne még 12es komp, attól még lehetnek kakák az olajlehúzók... vagy rosszul tudom.
Ha előzetesen megbeszélsz egy időpontot , körülbelül 15 perc alatt lezavarják a kompresszió-mérést . Gyertya ki , kompressziómérő be , motor megforgat , kész . Ennyit megér a nyugalom

...
És , na , akkor még egyszer . Sokadszor

...
HA A MOTORODBAN BÁRMI KAKA LENNE , AKKOR NEM CSAK ENNYI OLAJAT FOGYASZTANA ! Akkor füstölne , ki-kihagyogatnának hengerek , csörögne , ésatöbbi ésatöbbi . Hogy tömören fogalmazzak :
észrevennéd , ha bármi komolyabb baja lenne - és nem csak abból , hogy 1000 km-en eltűnik szaros 6 deci olaj

...
Egyébként komoly szelepszárszimering-probléma az alábbi diagnózissal szűrhető ki jól : megkérsz valakit , hogy jöjjön mögötted egy másik kocsival , és figyelje , hogy mi történik . Mikor a motor már üzemmeleg (!) , mész egy darabig motorfékkel (mondjuk hármasban nyolcvanról lelassulsz harmincra) , majd hirtelen rálépsz a gázra . Ha ilyenkor kék füstfelhő böffen ki a kipufogóból (a motorfékezés közben a hengerekben összegyűlt olaj hirtelen elég) , akkor tuti , hogy odavannak a szelepszárszimeringek . De ilyen kismértékű (!) olajfogyasztás esetén még nem szokott megfigyelhető lenni ez a jelenség .