Szerző Téma: Minden ami világít  (Megtekintve 786936 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

szaboj09

• Újonc.
  • *
Re:Minden ami világít
« Válasz #4020 Dátum: 2021.09.21 15:43:41 »
Üdv Mindenkinek, 2008-as Aurisra szeretnék nappali menetfényt szereltetni, de elég szűk az orra és a 60cm-es szabály miatt csak rövid lámpatest fér be a hűtőrácsokhoz. Esetleg még a ködlámpa mellett. Csinált már valaki ilyet, hova és milyen menetfényt lehet szabályosan feltenni? Köszönöm szépen előre is: Szabó

bepi81

• Megszállott
  • Szakmérnök :-)
« Válasz #4021 Dátum: 2021.09.21 16:01:10 »
Üdv Mindenkinek, 2008-as Aurisra szeretnék nappali menetfényt szereltetni, de elég szűk az orra és a 60cm-es szabály miatt csak rövid lámpatest fér be a hűtőrácsokhoz. Esetleg még a ködlámpa mellett. Csinált már valaki ilyet, hova és milyen menetfényt lehet szabályosan feltenni? Köszönöm szépen előre is: Szabó
Szia,

nem csináltam ilyet még, de léteznek jobb nevű gyártók (Osram) kínálatában csereszabatos, 2-ős működésű ködlámpa, mely lehet ködlámpa, de DRL (nappali menetfény) is. Az előírások szigorúan meghatározzák, hogy hogyan kell elhelyezni az autó elején a menetfényt (konkrét méretekkel) és szigorú előírások vannak a működési módra és a fényerőre is (annak érdekében kell ezeket mind betartani, hogy a műszaki vizsgán ne legyen probléma). Ezek a típus specifikus "ködlámpák" drágábbak, de szabályosak, minden szereléket tartalmaznak és a beépítés után is megmarad az autó gyári kinézete. 

Trotter66

• Knight of the Roads
  • Officer
  • Megszállott
  • ((:== Szlalomépítő ==:))
« Válasz #4022 Dátum: 2021.09.21 18:28:07 »

Nézz körbe a www.lumenet.hu oldalon.
Sors bona nihil aliud
Toyota C-HR Selection 2018.
Toyota Corolla 1.8 VE (USDM) 1998.

micila

• Megszállott
  • épGÉPész
« Válasz #4023 Dátum: 2021.09.21 19:10:26 »
Szia,

nem csináltam ilyet még, de léteznek jobb nevű gyártók (Osram) kínálatában csereszabatos, 2-ős működésű ködlámpa, mely lehet ködlámpa, de DRL (nappali menetfény) is. Az előírások szigorúan meghatározzák, hogy hogyan kell elhelyezni az autó elején a menetfényt (konkrét méretekkel) és szigorú előírások vannak a működési módra és a fényerőre is (annak érdekében kell ezeket mind betartani, hogy a műszaki vizsgán ne legyen probléma). Ezek a típus specifikus "ködlámpák" drágábbak, de szabályosak, minden szereléket tartalmaznak és a beépítés után is megmarad az autó gyári kinézete. 

Az meg hogyan??? Beépítés után megváltozik!! Te sem úgy nézel ki hafelteszel egy fejlámpát, mint előtte!!?
de internis non iudicat praetor  /Aquinói Tamás nyomán/
audacter mentiare, semper aliquid haeret
Nouă ouă ouă nu

Nagycitrom

• Globális moderátor
  • Megszállott
  • 2017. T27 2ZR-FAE
    • Dentmill Frézközpont
« Válasz #4024 Dátum: 2021.09.21 20:39:23 »
Az meg hogyan??? Beépítés után megváltozik!! Te sem úgy nézel ki hafelteszel egy fejlámpát, mint előtte!!?
Mondjuk úgy, hogy a beépített lámpa kinézetre olyan, mint a gyári ködlámpa volt, aminek a helyére betették.  :tt2:
Egy fejlámpát hafelteszel (bármit is jelentsen ez), attól még ugyan úgy nézel ki, mint előtte, nem leszel Kelemen Pista kinézetű.

szaboj09

• Újonc.
  • *
« Válasz #4025 Dátum: 2021.09.22 10:42:56 »
Köszönöm szépen mindkét érdemben hozzászólónak, de nem szívesen nyúlnék bele a gyári világítási rendszerbe és ilyen korú autónál már nem rentábilis a drága lámpa utólagos felszerelése, főleg nem a gyári ködlámpa helyett. A lényege pont az lenne, hogy a 6 izzó helyett csak a nappali menetfény LED izzói világítsanak napközben, de anyagilag nem éri meg több 10 ezer forintot rákölteni. Már körbejártam a kérdést, kezdve a menetfények keresésével (a 100x18mm méret nem létezik E jeles verzióban, ami beférhetne a hűtőrácsok közé), autósboltok, egyéb boltokban is, a toyota hungary (nincs információjuk), sőt már a használt autós hirdetésekben is kerestem ötletet, de ott sem találtam menetfényes aurist.
A felső hűtőrács max. 75cm széles, azért számoltam a 10cm-es lámpával, az alsó max. 60, tehát oda szabályosan nem fér be. A ködlámpa mellett is megoldható kerek lámpával, de ott is alig van hely. Ezért tettem fel a kérdést a hozzáértőknek, hátha csinált már valaki ilyet.

micila

• Megszállott
  • épGÉPész
« Válasz #4026 Dátum: 2021.09.22 12:40:41 »
Mondjuk úgy, hogy a beépített lámpa kinézetre olyan, mint a gyári ködlámpa volt, aminek a helyére betették.  :tt2:
Egy fejlámpát hafelteszel (bármit is jelentsen ez), attól még ugyan úgy nézel ki, mint előtte, nem leszel Kelemen Pista kinézetű.

Te sem fejlámpával a kobakodon születtél, akár a "Kelemen Pista"!
de internis non iudicat praetor  /Aquinói Tamás nyomán/
audacter mentiare, semper aliquid haeret
Nouă ouă ouă nu

gogca

• Újonc.
  • *
« Válasz #4027 Dátum: 2021.09.22 18:13:06 »
Sziasztok
Toyota Corolla touring sport 1.8 hybrid autót vettem ha kinyitom csak a belső világítás kapcsol  be .
Lehet valahol beállítani hogy a helyzetjelző is bekapcsoljon?

Nagycitrom

• Globális moderátor
  • Megszállott
  • 2017. T27 2ZR-FAE
    • Dentmill Frézközpont
« Válasz #4028 Dátum: 2021.09.23 09:08:06 »
Sziasztok
Toyota Corolla touring sport 1.8 hybrid autót vettem ha kinyitom csak a belső világítás kapcsol  be .
Lehet valahol beállítani hogy a helyzetjelző is bekapcsoljon?
Nem VW csoportos autó, nincs ilyen állítási lehetőség.