Én nem hiszek a csodákban. És ezért nem is piszkálnám. Ez a motor egy nagyon üzembiztos, kimegy a világból is. Megpiszkálod, picit jobban megy, de vele együtt a többi alkotó elem nem változik. Azokat viszont nem arra tervezték, tehát innentől kezdve nem nyújtják azt az üzembiztonságot, amit kellene.
Az meg hogy "nem tuning, csak motoroptimalizálás" egy szép hangzatos szöveg, de nem igaz. Meg hogy kevesebbet fogyaszt, de jobban megy. Az is elhangzik sokszor, hogy én úgy sem nyomom - akkor meg minek piszkálod?
Szóval én nem javaslom, de persze mindenki azt csinál a kocsijával amit akar. Az ő pénze, az ő vasa. 
Köszi az őszinte véleményt, de én ezzel azért kicsit másként vagyok ... ez a kocsi most egy kicsit kompromisszum miatt lett, mert muszáj volt váltanom autót (meguntam hogy a Passat állandóan csak viszi a pénzt, pedig nem is volt tuningolva) és egy ismerőstől vettem a Corollát ismert előélettel, így bátran bele merten "ugrani" (mivel a használtautó felhozatal rendkívül siralmas) ... viszont a Passathoz képest ez lényegesen kisebb ménessel büszkélkedhet és már megszoktam, hogy azért ha akartam, az ugrott, persze a 1,5 tonnájához képest nem rosszul ... nem volt verseny autó az sem, de a Corolla azért lényegesen gyengébb, így kell bele egy kis extra, de szigorúan stabil és megbízható módon!
Nem vagyok én "Racer" (42 évesen és családapaként), de néha azért jó ha az ember tud kicsit játszani az autóval, ahhoz pedig kell a plussz erő (én azért néha szoktam nyomni, mert muszáj sietni) ... ezért írtam, hogy olyan szoftveres tuning érdekel ami a gyári alkatrészekkel maximálisan "kompatibilis", de ehhez szükség van egy hozzá értő emberhez, aki az igényeimnek megfelelően csinálná meg a tuningot ...
Szóval ha ismertek ilyen szakit, akkor ne tartsátok magatokban!