Engem is piszokul bosszant az a hatalmas sáv 
Azért vettem kisebbre, mert úgy tudom, hogy nagyobb sebességnél nagyobb a gumi súrlódása, ezáltal jobban melegszik, ettól meg megnő benne a nyomás is. Vagy valamit félreolvastam volna?
Ablaktörlő : szerintem erre sajnos nincs megoldás . Apám arrébb akarta tenni egy foggal a bal oldali ablaktörlő kart , hogy kisebb legyen a baloldali függőleges sáv , ami nem kap törlést ; de lebeszéltem róla , mert akkor nyugalmi helyzetben a lapát jobban belelógna a menetszélbe , és hülyén is nézne ki :?
Guminyomás : ez a gondolatmenet rossz irányba visz ! A gumi súrlódása (és ezáltal felmelegedése) annál nagyobb , minél kisebb benne a nyomás . Mellesleg így a gördülési ellenállás , és ezzel a fogyasztás is nő ; nem beszélve az instabilabb menettulajdonságokról , amiket szintén a kisebb nyomás miatt jobban gyűrődő , deformálódó gumi idéz elő .
Gondolj csak bele : maga a gyártó is nagyobb nyomást javasol nagyobb sebességre ! És nem véletlenül .
Egyszóval (egy bizonyos határig) a komfortot és egyes futómű-alkatrészek élettartamát leszámítva minden a magasabb nyomás mellett szól . Semmit nem csinál például rosszul az , aki tartósan 2.5-ös keréknyomással jár egy ilyen Carina-méretű autóval . Az általam ajánlott 2.3 voltaképpen már egy kompromisszum lefelé , a rossz útminőség miatt !