Szia!
Köszi! Még mindig jó. 
Lehet, hoghy a japán dobok jobbak? Bár ez is Walker volt. A dob még viszonylag egyben, a bemenő csőnél és a merevítőnél volt kirohadva. Nem dobtam el. Hiába dob. 
Igen, mióta kivakartam a kisautó motorját a koromból, sokkal jobban ugrik és nem is csörög be, mint eddig.
Viszont a Carina is "mintha" beciripelgetne kétezres fordulat alatt, ha kissé nagyobb gázt adok neki.
Erre a drasztikusolcsó módszerre kiváncsi lennék. Mert már szövögettem a terveket, hogy a Toyotát is ki kéne dzsuvázni... 
Nem tudom, hogy jobbak-e, nekem a Walker csöndesebb volt és nem rohadt sehol az sem. Ezzel a legnagyobb bajom, hogy szerintem a katalizátora már nincs a helyzet magaslatán: soha nem csöpög a víz a kipufogó végéből, szinte mindig van egy vékony koromréteg.
A pucolás egyszerű:
ha rákeresel a Youtube-on, akkor meghallgathatod a fotelfizikusoktól, hogy miért hülyeség, és megnézhetsz néhány gyakorlati példát azoktól, akik valóban próbálták, hogy miért jó, és hogyan működik biztonságosan. Találhatsz előtte-utána videókat is Innentől kezdve mindenki a saját felelősségére csinálja, ha akarja a gőztisztítást

Szóval a lényeg a járó motornál való tisztítás. Kellékek: egy méretes gumicső, egy pumpás palack vízzel, egy flakon karburátortisztító.
A motor legyen bemelegedve. Én úgy csinálom, hogy a légszívókamra PCV bemenetére csatlakoztatok egy méteres csövet (nem szeretek hajolgatni), mert ez kb. középen van a légszívó csövekhez képest, tehát nagyobb a valószínűsége, hogy minden hengerhez eljut az anyag. A cső végének befogásával (hüvelykujj) biztosítani lehet, hogy ne túrázzon a motor a fals levegőtől, illetve ne fulladozzon a bevitt anyagoktól). Második lépésben megemelem az alapjáratot 1500-2000 környékére (papír darabbal a fojtószelep állítócsavarja alá), ezután pár spriccelés a karburátortisztítóból a csőbe (lehet féktisztító is, de az előbbi hatásosabb), majd, mikor látom, hogy elindul a füst a kipufogón, hagyom kicsit (esetleg még néhány löket a tisztítóból - nem kell sok), majd jön a "gőztisztítás" a bespriccelt vízzel. A kis adag víz gőzzé válik a hengertérben, ami nagyon jól pucol nem csak bent, de a kipufogó és a katalizátor területén is. Nem önteni kell bele, elég néhány fújás 8-10 másodpercenként, közben a többletlevegőt úgy adagolni nyílással, hogy, hogy ne túrázzon a motor, és ne is fulladjon. Látványos a gőz, ami megjelenik a kipufogó végén. Két deci víz elég. A végén vagy megemeled az alapjáratot, és hagyod járni kb. negyedórát, amíg távozik az összes korom-pára, vagy mész vele egy kört 3000 fordulaton járatva a motort.
Az egész procedúra 20 perc alatt megvan. Lehet csak karburátortisztítóval, vagy csak vízzel dolgozni, nálam ez a kombinált módszer vált be. Nem csupán a szelepeket pucolja le a gőz, hanem a kompressziógyűrűt is kimozgatja. A motor elhalkul, a motorfék és a nyomaték megnő. Ha megnézed az olaj színét előtte-utána, onnan látszik a pucolás gyűrűket is érintő hatása. Én akkor csinálom, amikor már nem, vagy alig hallom az injektorok tik-tikjét, vagy érzem lustulni.
Hogy kárt tud-e okozni?
Karburátortisztítóval járás közben pucolják az injektorokat, ha így adagolod a vizet, akkor a gőz feszítő ereje nem okoz kárt. A
karburátortisztító befecskendezése pedig a lambdaszondát is pucoljaNem véletlenül nem tettem ezt eddig közzé: aki nem hisz benne, ne foglalkozzon vele, akit érdekel, hogyan működik, annak akár megmutatom.