Ma reggel nem jó élményem volt.
A legnagyobb készülődés közben elment az áram. Kimegyek, kismegszakítót lenyomta. Visszanyomtam, ment rendesen.
Közben gondolkodtam, és mire a kocsihoz értem, direkt néztem, mi van a motormelegítő dugóját mikor kihúzom. Elég rendes szikra volt.
Sietve is éreztem valami égett szagot a kábelen, de gyorsan beraktam a csomagtartóba és indulás. Akkor lett tényleg gyanús a dolog, amikor kinyitva a csomagtartót erős égett szag csapott meg. Nézem a villásdugót, égett az egyik érintkezőnél a műanyag. Másiknál semmi. Kocsi oldali csatlakozónál semmi. Hála Istennek ma később kell mennem. Persze közben csak járt az agyam, aztán hazafelé pont kinyitott már egy villamossági bolt és vettem egy cseppálló lengőaljzatot és egy cseppálló villásdugót is. Védőföldelteket természetesen

Itthon nézem a lengőaljzatot, égett ugyanaz a fele. Gyorsan mértem, amit tudtam, galvanikusan minden okés, melegítő 100 Ohm körül.
Villásdugót levágtam, rátettem a szerelhetőt. Kimentem, levettem a lengőaljzatot, beázott rendesen... Hát igen, mikor költöztünk, és kivittem az áramot, gondoltam elég lesz egy akármilyen lengőaljzat, tető alatt van, spóroltam... Hat évig jó is volt, de most valahogy be tudott ázni. Szerintem kialakult egy kúszóáram a védőföld felé, és addig folyt, amíg felmelegítve a dolgokat a védőfölddel ívet húzott és leverte a kismegszakítót. Az égésnyomok ezt mutatják. Mikor visszanyomtam, nem tudott egyből ívet húzni, de szerintem csak idő kérdése lett volna.
Most kipróbáltam, jónak tűnik. Remélem jól okoskodok és tényleg ez volt, vagyis nem a melegítő romlott el, mert az drágább mutatvány lesz. Így most elég pöpecnek tűnik.
Majd persze tesztelem.
Tanulság: ha a költözéskor cseppálló lengőaljzatot veszek, akkor ez most elvileg nincs. Így most dugót is vehettem.
Ez akkor lett volna jó, ha nem csak fedett, hanem zárt helyen van a kocsi.