Szerző Téma: Proace City és Proace City Verso  (Megtekintve 26308 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

Nagycitrom

• Globális moderátor
  • Megszállott
  • 2017. T27 2ZR-FAE
    • Dentmill Frézközpont
Re:Proace City és Proace City Verso
« Válasz #75 Dátum: 2022.10.09 21:10:20 »
Azt tudod, hogy milyen van benne? Ha már ennyit felszámolnak, szerintem az a minimum, hogy kössék az ügyfél orrára, hogy mit méltóztattak belerakni  :otlet:
A számlán mindig szerepel tételesen az olaj pontos típusa, egységára és a mennyiség.

- a látogatásom 135(!!!)e forintba került. Semmi rendkívüli tétel nem szerepelt rajta. Csak a munkadíj volt 57.000 Ft, 25 ezres óradíjjal számolva. Valóban el is tartott bő 2,5 órát. A tavalyi szerviz feleennyit kóstált és már az is érezhetően magasabb volt a "rendes" toyotás árszabásnál. Merajapándrága...
Még sosem fizettem márkaszervizben 100e Ft felett  :whistling:
A 2,5 órát nem értem. Az Avensis esetén a kisszerviz fél óra, a nagy szerviz sem volt soha 1,5 óránál több, még a 180e km-es "mindencserélünk"-nél sem. Volt, hátsó fék csere most, kisszervizzel is egy órán belül meg volt.  :whistling:
2009. óta hordom az Avensiseket márkaszervizbe. Volt pár, már csak a sok km miatt is.

music

• Moderátor
  • Megszállott
« Válasz #76 Dátum: 2022.10.09 23:02:01 »
A számlán mindig szerepel tételesen az olaj pontos típusa, egységára és a mennyiség.
Ezen bizony nem...csak az ár és a mennyiség. Illetve cikkszám van, ha valaki abból ki tud okoskodni valamit, ha beírom a keresőbe,
ezt dobja ki a gugli.
« Utoljára szerkesztve: 2022.10.09 23:10:25 írta music »
music     

music

• Moderátor
  • Megszállott
« Válasz #77 Dátum: 2022.10.09 23:03:08 »
Még sosem fizettem márkaszervizben 100e Ft felett  :whistling:
A 2,5 órát nem értem. Az Avensis esetén a kisszerviz fél óra, a nagy szerviz sem volt soha 1,5 óránál több, még a 180e km-es "mindencserélünk"-nél sem. Volt, hátsó fék csere most, kisszervizzel is egy órán belül meg volt.  :whistling:
2009. óta hordom az Avensiseket márkaszervizbe. Volt pár, már csak a sok km miatt is.
Mondták is, hogy a Proace külön téma, mivel az egy francia autó.
A legérdekesebb, hogy cseréltek fékfolyadékot is, és azóta nem visít a fék.
music     

T3.Vili

• Újonc.
  • *
« Válasz #78 Dátum: 2022.10.11 11:56:11 »
Üdv!
Nekem is megvolt a kétéves kontroll 22500 km-nél. Fékolaj 1l DOT5; Motorolaj 5W30; olajszűrő; tömítés; pollenszűrő; légszűrő; + munkadíj. Utóbbi szűk 45 ezerre jött kis és én is kb. 2,5 óra múlva kaptam értesítést, hogy kész. A végösszeg 103611.-Ft.
Az olaj típusa csak a számláról derült ki. A kétévenkénti fékolaj cserét kissé sűrűnek tartom, eddig 4 éves ciklust tartottam - de ez az előírás a szervizkönyv szerint.
A fogyasztás a műszer szerint 6,8, a valóságban tankolás alapján 7,2 l/100km, mindez 70%-ban autópálya/autóút/országút használatban, leginkább 110-120 km/h  + tempomat.
Kaptam időpontot üreg- és alvázvédelemre, idejében meg akarom csináltatni, mert hosszabb távra tervezek vele.
Bosszantó, hogy nem lehet utólag gyári tetőkorlátot rendelni! Próbálkoztam a "tesó" márkáknál is, merthogy a kasztniban nincs különbség. Lepattantam, ott is. A megoldás alighanem az első vizsgához időzített vonóhorog lesz, árban talán jobban is megéri.
Az első tulajdonos konfigurációja szerint csak egy USB és szivargyújtó akad. Az USB-t nem szabad többszörözni,
állítólag a biztosítékok miatt(?). Bosszantó, mert az AndroidAutó csak madzagról megy. Bár tud olyat is, hogy néha menet közben kiírja, szerinte a telefonom nem kompatibilis és pár másodpercre megszakad a navigáció, majd visszaáll a térkép, minta mi sem történt volna!
A másik 12 Volt a csomagtartóból hiányzik a hűtőládának. Kényelmetlen, mert a kábel nem elég hosszú a hátravezetéshez. Toldani, vagy a hátsó ülésre kell rakni.

vd1234

• Megszállott
  • Toyota Carina E 1994 sedan (japán verzió;) )
« Válasz #79 Dátum: 2022.10.11 13:52:25 »
Én is majdnem 4 évig nem cseréltem fékfolyadékot, de a Carina is kettőt ír. A most belekerült Ate folyadék doboza meg egy évre ír cserét  :hmmmm:
A motorolajra szerintem jó lenne valami megbízható helyről információ, mert eléggé más az 5w30 és a 0w20. Oké, nem ugyanez, de Avensisnél is volt szó róla, hogy 0w20 helyett rakták az 5w30-at a márkaszervizben. Ha új autót vennék, elég mérges lennék, ha kérdés nélkül 5w30-at raknának bele 0w20 helyett, legalább lehetőségem legyen meggondolni a dolgot. Bár gondolom a jónép mit foglalkozik ezzel, olajcsere megvolt, aztán hadd menjen.

music

• Moderátor
  • Megszállott
« Válasz #80 Dátum: 2022.10.11 16:55:28 »
Üdv!
Nekem is megvolt a kétéves kontroll 22500 km-nél. Fékolaj 1l DOT5; Motorolaj 5W30; olajszűrő; tömítés; pollenszűrő; légszűrő; + munkadíj. Utóbbi szűk 45 ezerre jött kis és én is kb. 2,5 óra múlva kaptam értesítést, hogy kész. A végösszeg 103611.-Ft.
Az olaj típusa csak a számláról derült ki. A kétévenkénti fékolaj cserét kissé sűrűnek tartom, eddig 4 éves ciklust tartottam - de ez az előírás a szervizkönyv szerint.
A fogyasztás a műszer szerint 6,8, a valóságban tankolás alapján 7,2 l/100km, mindez 70%-ban autópálya/autóút/országút használatban, leginkább 110-120 km/h  + tempomat.
Kaptam időpontot üreg- és alvázvédelemre, idejében meg akarom csináltatni, mert hosszabb távra tervezek vele.
Bosszantó, hogy nem lehet utólag gyári tetőkorlátot rendelni! Próbálkoztam a "tesó" márkáknál is, merthogy a kasztniban nincs különbség. Lepattantam, ott is. A megoldás alighanem az első vizsgához időzített vonóhorog lesz, árban talán jobban is megéri.
Az első tulajdonos konfigurációja szerint csak egy USB és szivargyújtó akad. Az USB-t nem szabad többszörözni,
állítólag a biztosítékok miatt(?). Bosszantó, mert az AndroidAutó csak madzagról megy. Bár tud olyat is, hogy néha menet közben kiírja, szerinte a telefonom nem kompatibilis és pár másodpercre megszakad a navigáció, majd visszaáll a térkép, minta mi sem történt volna!
A másik 12 Volt a csomagtartóból hiányzik a hűtőládának. Kényelmetlen, mert a kábel nem elég hosszú a hátravezetéshez. Toldani, vagy a hátsó ülésre kell rakni.
Nekem a bc egy picit pontosabb, általában 1-3 decivel optimistább a valóságnál. Tetősín nincs utólagos, de csomagtartóból létezik olyan verzió, ami nem karmantyús, azaz sín nélküli tetőre való.
Nekem van 12V a csomagtérben is, a J2 ülés mögött.
Én a könyöklő alatti tartóval kacérkodtam, ami a PUG-hoz kérhető, csakhogy azért, mert ott a J1 üléshez kérhető extra a könyöklő, és ha nem kéred, akkor is ott a csatlakozás helye az ülés oldalán (vakdugózva), és abba menne bele a könyöklő rekesz tartója is. A toyotás J1 viszont lyuk nélküli.
music     

music

• Moderátor
  • Megszállott
« Válasz #81 Dátum: 2022.10.11 16:58:52 »

A motorolajra szerintem jó lenne valami megbízható helyről információ, mert eléggé más az 5w30 és a 0w20. Oké, nem ugyanez, de Avensisnél is volt szó róla, hogy 0w20 helyett rakták az 5w30-at a márkaszervizben. Ha új autót vennék, elég mérges lennék, ha kérdés nélkül 5w30-at raknának bele 0w20 helyett, legalább lehetőségem legyen meggondolni a dolgot. Bár gondolom a jónép mit foglalkozik ezzel, olajcsere megvolt, aztán hadd menjen.
0w-20-ról nem volt szó, 0w30-ról igen. A kereső cikkszám alapján is 0w-30-at dobott ki, nekem szerintem ilyet raktak bele.
music     

vd1234

• Megszállott
  • Toyota Carina E 1994 sedan (japán verzió;) )
« Válasz #82 Dátum: 2022.10.12 04:09:13 »
0w-20-ról nem volt szó, 0w30-ról igen. A kereső cikkszám alapján is 0w-30-at dobott ki, nekem szerintem ilyet raktak bele.
Akkor valamt félreértettem, mert itt szóba került:
  https://forum.toyotaclub.hu/index.php?topic=1363.msg736021#msg736021
0w30 esetén is nagy a skála, mert mint írtam, A3/B4 is van belőle, amit én használok, de nem gondolom, hogy az kellene a tiédbe is.

T3.Vili

• Újonc.
  • *
« Válasz #83 Dátum: 2022.12.02 19:56:20 »
Ma kaptam egy kavics felverődést az "alsó széle-közepe" szerint. Szerencsére látómező alatt van és rögvest le is ragasztottam celluxal. A kíváncsiság miatt rákérdeztem a szakszervizben: 140 ezer a szélvédő. Ehhez még jönne a munkadíj, benne a kamerák újra installálásával + matrica átragasztás a hatóságnál + a menetrögzítő kamera újra ragasztatása és persze az idő. Ja meg a Casco is emelkedne nyilván., és aggódhatnék, hogy csere után beázik-e (az előző autónál évekig tette szélvédőcsere után, noha "szakszerviz" követte el - nem győztem visszahordani) A szélvédős egy tízesért korrekten befoltozta a fogászati cuccaival.

music

• Moderátor
  • Megszállott
« Válasz #84 Dátum: 2023.08.28 13:00:37 »
Megvolt a 60.000-es szerviz is. Szóltak, hogy elővigyázatosságból javasolják a vezérléscserét - nem garantálható, hogy kibír még egy húszezret - de abból csak a szíj-, és görgőcserét kéne előrehozni a 100.000 km-es szervizből, a vízpumpa maradhat még.
Ez a francia eredet hátránya, a Toyotánál a VVTi motorok bevezetése óta a benzineseknél ismeretlen fogalom a szíjcsere.
music     

music

• Moderátor
  • Megszállott
« Válasz #85 Dátum: 2023.09.10 15:24:18 »
Megvolt a 60.000-es szerviz is. Szóltak, hogy elővigyázatosságból javasolják a vezérléscserét - nem garantálható, hogy kibír még egy húszezret - de abból csak a szíj-, és görgőcserét kéne előrehozni a 100.000 km-es szervizből, a vízpumpa maradhat még.
Ez a francia eredet hátránya, a Toyotánál a VVTi motorok bevezetése óta a benzineseknél ismeretlen fogalom a szíjcsere.
?egvolt ez is, elsőre bepróbálkoztak, hogy az én kontómra cserélik ki kétszázakárhányezerért, de könnyen meggyőzhetők voltak arról, hogy ez inkább garanciális lesz.
music