Szia!
315000 km van az autóban vegyes használat havi6-8000 km három negyede lakott területen kivül, 10.000 ként olajcsere Eneos 5w40 van benne, most 4000km van az olajban. Az olajnyomás meleg motornál történt az olajnyomás gomba helyére bekötve a nyomás mérő, alapjáraton 2,5 bár-t mutatott fordulaton 4 bart.
No, a topicot néztem eddig, de akkor ez nem Verso, hanem CoV. Nem elírás, havi 6-8 ezer km??
Mindig ilyen viszkozitású olaj volt benne? Úgy emlékszem (1ZZ motor), ebbe 5w30-as kellene inkább. Vezérműlánc bírja??
Mennyi a gyári érték (alapjárat és fordulat), mármint hidegen és melegen?
Ennyit találtam hirtelen:
https://www.spyderchat.com/threads/what-should-the-oil-pressure-be-on-a-1zz-engine.53881/Ezek szerint ez nem rossz

Ha jó a nyomás, akkor lehet rossz az új jeladó is (már vettem ilyet én is). Nincs valami külön körülmény, amikor előjön ez? Alapjáraton, vagy fordulaton is csinálja, esetleg motorféknél? Ez VVT-i gondolom, ott a kerekeknél is lehet akár valami, abban sajnos nincs tapasztalatom.
A jeladónak elvileg 0,2 bar-nál kellene kapcsolnia. Ha jól kapcsol, lehet még kontakthiba (érdemes kontaktspray-vel tisztítani a csatlakozónál), esetleg vezetéktörés (egyik esetben sem tud földelni, és akkor világít a lámpa).