Hivatalosan kértem a Castrol Hungária kenéstechnikai szakértőjének véleményét a kérdésekkel kapcsolatban, ezt a választ kaptam:
"Szerintem kitenné vagy akár meg is haladná egy doktori disszertáció kereteit ha valaki megkísérelne ezekre a kérdésekre átfogó, egzakt választ adni én pedig távolról sem állok ezen a szinten.
Van még egy ok amiért nem szeretnék most belefolyni ebbe a dologba: az Index fórumon egy ideje megy már egy elég alapos vita erről a kérdésről, alapos gyanúm hogy onnan keresett meg benneteket valamelyik “okos ember” a kérdéseivel, nekik pedig úgysem felelne meg egyetlen válasz sem.
http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9014426"
Szerintem a lényeg, hogy a Kalkulátornak megfelelően válasszunk Castrol olajat, cseréljük megfelelelő csereciklussal, és pont. Ez és a "Toyota megbízhatóság" garancia a hibamentességre.
Köszönöm a "szakértő" válaszát! Én olyan "okos" vagyok, hogy biztosan nem fogadtam volna el semmiféle választ sem. Jó, hogy végre megtudtam, hogy ilyen vagyok.

De hogy erre, hogy jött rá? Ennek ellenére bármiféle érdembeli választ szívesen vettem volna. Eddig úgy gondoltam, hogy ha valamit nem tudok, azt megkérdezem és aki tud válaszolni vagy hozzásegíteni, hozzátenni a válaszhoz, azt szívesen veszem. Pont azért kérdeztem meg itt
is, mert itt másra számítottam és nem titkoltam, hogy már máshol is feltettem azt a kérdést, sőt idéző jelbe is tettem a kérdést. Nem gondoltam, hogy ez baj. Ja, és ez nem személyesen neked szól, hanem csak pár gondolat a szakértő válaszával kapcsolatban.
Remélem nem baj, ha megkérdezem, itt is (igen, itt is), hogy milyen
Castrol olaj lenne a legjobb az autóm motorjába!? De ezt inkább az "Olaj" témába teszem fel ezen kérdésemet.