Igen, ez volt a probléma forràsa. Màr ràszoktunk arra, hogy miután a vàltòt P-be rakjuk vàrunk egy kicsit, hogy reteszeljen, és csak utàna húzzuk be a kéziféket.
Amúgy nem mi voltunk arra, az enyém még nincs sötétítve. :-)
Ezzel a reteszelos megoldassal arra kell nagyon vigyazni, hogy ha kozel allsz pl. falhoz legyen a kezed a kezifeken, mert nem csak 1-2 centit tud neha elore gurultatni magan a kocsi

(tapasztalat

sajnos).
Hmm, akkor bocsanat osszekevertelek Whis-ekkel, akkor viszont Whisnek szol a kerdes

Való igaz a yaris használatija felhívja a figyelmet a gurulásra, de tüzetesen átnéztem, a 300h-t is ott nincs szó ilyesmiről.
Érdekes!!

Ha megnezel egy normalis kulfoldi prius c/yaris stb. utasitast ott le van irva, hogy azert ne tedd, mert lemerited az akkut kritikus szint ala, ami nem tesz neki jot. Bar ebbe benne van az is, hogy ne csak menet kozben ne, hanem allo helyzetben se legyen uresben...
Szakszervizben mondta nekem a szerelo, hogy ne merjen uresben guritani a kocsit, mert tonkremegy a valto (

), csakugy, mint a sima automataknal, hiszen ha nincs fokozatban, akkor nem is kering az olaj es szepen lassan kicsinalom....
(szerintem ez netto baromsag, de mivel nem ertek hozza ennyire inkabb leszoktam az uresben valo gurulasrol)