Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 7 ... 10
1
Carina / Re:Tipushibák, kellemetlenségek és kezelésük ...
« Utolsó üzenet: írta vd1234 Dátum Ma - 20:02:00 »
Nálam van fordulatszám érzékelés, gyakorlatilag az elosztóházban.
Az elosztóházon nincs egy csatlakozó? Első körben azt húznám szét, és kis kontaktspray-vel megjáratni.

Én ezek alapján kerestem rá, és javaslom átnézni, ha nem lenne meg:
http://discodan.org/gfx/celica/servicemanual/engine/fi.pdf 32. és 68. oldal
http://discodan.org/gfx/celica/servicemanual/engine/ig.pdf 4. oldal
Bár ez japán lehet, de ötletet adhat  :yes:
2
Carina / Re:Tipushibák, kellemetlenségek és kezelésük ...
« Utolsó üzenet: írta geyza1960 Dátum Ma - 14:15:51 »
Sziasztok!
carina e 1,6xli 16v1997 angol kihozta a 12 hibakódot .RPM signál. Én úgy tudom ,nincs fordulatszám érzékelő, csak főtengely érzékelő (crank shaft)
Nem lehet kitörülni ,hiába veszem le az akksit fél órára. Amúgy a kocsi szépen indul ,megy. Attól félek nehogy megálljon valahol útközben.
Mit tanácsoltok ? Kettő szervízben voltam csak csodálkoztak ,azt mondták, hogy öreg.
3
Carina / Re:Tipushibák, kellemetlenségek és kezelésük ...
« Utolsó üzenet: írta vd1234 Dátum 2023.06.05 21:42:28 »
Így van, lehetőleg tervezetten kell ezt is megcsinálni.
Mivel cseréltem már vízpumpát, lecserélhettem volna ezt is, de nem szereztem be, és maradt a régi. A fél autót biztos nem kell lebontani körülötte, ahogy írtam, legfeljebb:
- (jobb első kerék)
- Hosszbordás szíjak, vezérlés védőburkolat (ez szerintem szelepfedél levétellel kezdődik).
- Vízpumpa szíjtárcsa levétel
- vízpumpa levétel
- vízcső levétel
- vissza minden fordított sorrendben

A vízcsövet simán levágom ilyenkor, nem kell már úgysem. a pumpáról nálam elég könnyen lejött hála Istennek. A vízpumpánál vigyázni kell, mert o-gyűrűt is cserélni kell, de ami neccesebb, hogy 1.6-nál  a formája ugyanolyan, mint az 1.8-nál, csak alacsonyabb a profil, vagyis a vékonyabb kell.
4
Általános / Benzin-dízel üzemanyag - milyen márkát preferálunk?
« Utolsó üzenet: írta Xtrem Dátum 2023.06.05 21:17:19 »
Szerdától nincs változás az árakban.
5
Carina / Re:Tipushibák, kellemetlenségek és kezelésük ...
« Utolsó üzenet: írta villanó Dátum 2023.06.05 19:21:27 »
Sziasztok,
nálam két éve adta meg magát a kis összekötő cső (autópályán), ami után természetesen mozgásképtelen lett a kocsi. Kis műhelyben, aknából próbálták kiszedni és kicserélni, ami nagyon nehezen ment. Egyrészt a fél autót lebontották körülötte, nagyon nehéz hozzáférni, és még rá is égett valahogy a két fémcsőre, szóval apró darabkában jött le. A csere után további vízforralás volt autópálya tempónál, termosztát, hűtősapka csere is hatástalan volt, majd a hűtőcsere oldotta meg a kérdést. Ezután nem sokkal vízpumpa csere...(az még eredeti volt)
Valószínűleg jó elébe menni, mert nagyon idegesítő és költséges tud lenni a vacakolás a szerelőkkel...

üdv: villanó
6
Carina / Re:Tipushibák, kellemetlenségek és kezelésük ...
« Utolsó üzenet: írta vd1234 Dátum 2023.06.05 18:41:49 »
Szia!
Első kettő cseréje nem túl nehéz, attól függ, mennyire rohadtak össze a kötőelemek. Alapból a hozzáférhető elemeket kell jól megtisztítani, pl. drótkefével, majd csavarlazítóval beáztatni. Kormányösszekötőnél ha a kúp nem adja meg magát, akár kinyomóval sem, akkor 1. körbekopogtatni kalapáccsal határozottan a befogó  öntvényt (ott is jól jön a csavarlazító), de ha nem enged, akkor kívülről szoktam gázlámpával óvatosan körbemelegíteni, az szokott használni, csak nem felgyújtani a kocsit. A stabpálcánál az egész hátulját jó megemelni, hogy ne feszüljön. Nyomatékkulcs nem árt. Jó, ha az új alkatrészeknél a meneteket, kúpot bezsírozod, legközelebbi cserekor nagyon jól jön az. A kerékösszetartást jó beállíttatni utána, ha otthon nem tudod megbízhatóan megcsinálni.
A vízpumpa összekötő cső nekem is kérdéses, én úgy tervezem, hogy a vezérléscserekor jövőre ejtem meg, mert akkor könnyebb a pumpához hozzáférni, egyben a pumpát is cserélni tervezem, mert akkor már 11 éves lesz és látok rajta kisebb folyásnyomot is. A pumpa levétele nélkül nehezen tudom elképzelni a cseréjét. Vezérlés leszedése nélkül is tud menni, de a védőburkolatot le kell venni biztosan, aztán a szíjtárcsát, és utána lehet a pumpát levenni emlékeim szerint. Meg persze a jobb első kereket  :)
Egyelőre a vízcsőnél gyáriban gondolkodok, utángyártottban nem is nagyon találtam. Persze cserélem a hűtőfolyadékot is akkor, a jól bevált típusra.
7
Carina / Re:Tipushibák, kellemetlenségek és kezelésük ...
« Utolsó üzenet: írta morph3d73 Dátum 2023.06.05 15:26:39 »
Sziasztok, Carinában bal első kormányösszekötő gömbfej és bal hátsó összekötő pálca mennyire macerás cserélni, mire kell figyelni? A másik csere darab a kis összekötő gumicső(dundi :) ) a vizpumpa és tűzfal között . Ennél mennyire kell megbontani? Üdv.Attila
8
Prius / P2 Kormány kopogása
« Utolsó üzenet: írta PRIUS2005 Dátum 2023.06.05 13:29:21 »
Sziasztok
Először is köszönöm a felvételt a csoportba.
2005ös P2em van és álló helyzetben vagy vezetés közben is a közép állástól egy kicsit jobbra tekerve a kormányt kopogás érződik..eleinte kevésbé de most egyre jobban és lassan műszakira kell vinnem a verdát. Köszönöm a segítséget.
Szép napot
9
Carina / Re:Carina
« Utolsó üzenet: írta Ryuk Dátum 2023.06.04 16:00:32 »
Ha megéljük, hogy olyan idő lesz itthon, hogy a ködöknek és a távoknak is mennie kell folyamatosan, akkor kontinenst váltok  [rohog]

Lassan forog az agyam ma, elnézést érte. 14,6-tal szoktam indulni, ezt tartja is szinte mindig és magasabb sem volt soha.  Éjszaka, csak a gyári pilácsokkal olyan 13,5-13,8.  13alá normál körülmények között még nem csökkent. .  Amikor fullba világított , 12,2 volt. Akkor megvan a válasz a kérdésre. 2,5éves 60A-es került bele, amikor elkezdtük feléleszteni.

Nézegetni fogom ezt az biztos!  Köszi még1x!
10
Általános / Re:Beszélgessünk
« Utolsó üzenet: írta music Dátum 2023.06.04 14:54:35 »
Kivételesen most nem Audi-BMW-Mercedes sofőr volt
Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 7 ... 10