Felhasználónév: Jelszó:

Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 7 ... 10
1
Avensis / Re:Avensis hibák (nincsenek:)
« Utolsó üzenet: írta kugyu21 Dátum Ma - 14:14:05 »
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
1.8-as, 5 ajtós, T25-ről lenne szó. Az utóbbi időben nagyon büdös benzinszag terjeng a garázsban, jobbára a háta körül.
A múltkor, amikor a visszahívás miatt voltam a szervizben, jeleztem nekik, és kértem nézzék meg mitől lehet.
Amikor kész volt az autó, a benzinszagra vonatkozó kérdésemre azt mondták, hogy felfújták (átfújták vagy megfújták, már nem emlékszem) a rendszert, és nem találtak szivárgást (5k+ÁFA). Arra a kérdésre, hogy akkor mégis honnan a benzinszag, csak a vállukat vonogatták.
Az hogy egy szakszerviz így áll hozzá nem kevés pénzért, egy dolog, csak azt remélem, a légzsákkal kapcsolatos teendőjüket sokkal nagyobb szakértelemmel végezték.
De továbbra is szaglik az autó, és jó lenne tudni az okot és elhárítani.
Vannak-e ötleteitek hol keressem a forrást (a benzin nyilván a tankban van  :)), esetleg járt-e már valaki hasonlóan, és tudja-e a megoldást?
Előre is köszönöm.
2
Camry / Re:Beszélgessünk
« Utolsó üzenet: írta Nagycitrom Dátum Ma - 08:41:21 »
Ami még fura: az erősebb Corolla TS hybrid 2.0 180LE 8Mft+ ról indul... a Camry 10.5-ről. Nagyon "fújják" a Corolla nimbuszt, amihez képest a Camry egyszer csak ott áll csendesen a szalonokba, de ár-érték arányban... szerintem komolyan el kellene ezen gondolkodni
Igen, a Camry szerintem is jobb vétel. Iszonyatosan jól megcsinálták, egyenlőre csak keveset vezettem, de nagyon meggyőző.
Nálam marad egy T27 Wagon és akkor jöhet mellé a sedan Camry  ;)
3
Avensis / Re:Avensis III.
« Utolsó üzenet: írta Nagycitrom Dátum Ma - 08:36:56 »
Tegnap megvolt együttélésünk (~4000km) első olajcsere-szervize.
Bonyodalom nem sok, Toyota 5W-30 ment bele, mint eddig végig,
Miért nem 0W20?  :hmmmm:
Értem hogy eddig 5W30 volt, de mégis csak a 0W20 a belevaló  :yes:

Előtte hétvégén volt nagyobb porszívózás... ülések alá is :)  - és nevessetek - felfedeztem az elektromos deréktámaszt!!! mármint hogy van és az ülés oldalának elülső részén vigyorog a működtető gombóca.
Amikor kinyitod a vezető oldali ajtót, akkor ott virít az ülés oldalán. He???   ;) :D :D :D

Csak én vagyok az az állat faj, aki elolvasta a 600 oldalas user manualt, amikor megvettem az autót (na jó, abból 150 oldal a "vigyázz, balesetveszély" és a "minden szarért figyelmeztetünk, nehogy beperelj" szöveg )  [rohog]
4
Carina / Re:Carina
« Utolsó üzenet: írta kalapos Dátum Ma - 07:46:56 »
Sziasztok!

Tegnap sajnos koccanás volt, délután az esőben hátulról sikerül elkapnom egy vonóhorgos Opelt. Félig el tudtam szedni az elejét, mivel a mellettünk levő sávban már nem volt hely, különben kikerülöm. Ebben utólag nem voltam biztos, de visszanéztem a videót, és tényleg nem volt több hely.
Hála Istennek személyi sérülés nem volt. Mindezt viszonylag messze otthonról, kb. 100 méterre a rendőrség épületétől. Be is mentünk, mondták, hogy per pillanat nem tud kijönni senki, mivel volt már a városban 4-5 ilyen baleset, nincs ember. De ha ki is menne, akkor tuti még meg is bírságolnak, jobb, ha a rendőrség parkolójában elintézzük a kék-sárgát. Szóval meg tudtunk egyezni, papírt is adtak a rendőrségen, egyikük ki is töltötte, meglepően rendesek voltak, el kell ismerni.
Futómű is a helyén, hűtővíz sem folyt, a lökhárítót kellett igazítani, mert balra fordítva beleért a kerék, aztán jöttünk haza.
Este ismerős karosszériás megnézte, azt mondta "csak ennyi a baja???". Egyelőre bal fényszóró, irányjelző, szellőzőrács és lökhárító van a listán, ha sikerül, szombaton a srác kikalapálja annyira, hogy forgalomképes legyen rendőri szemmel is. Motorháztető kissé deformálódott még.
Amúgy izzó is világít, index is. Bontóban pont nem volt cucc, utángyártottat rendeltem, eddig 40 ezer.
Az Opel (kombi) hátsó ajtója, lámpája, lökhárítója kapott, hazafelé mögötte jöttem, sípolt szegény. Jobb hátsó lámpája nem világított már.
Reggel voltam biztosítónál, kárfelmérés, levélben kijön, mennyi a kár, döntsem el, kifizetem-e, vagy bónusz visszasorolás. Szerintem utóbbi lesz.
Rendőrök azt mondták, én se vigyem szerelőhöz, mivel felmérés lesz, ezt nem értettem, mert én vagyok a felelős, tehát magamnak kell fizetnem a javítást. Ebben a biztosítónál is megerősítettek.
Addig járkálok így vele, valahogy el kell intéznem a dolgokat, teljesen működőképes amúgy.
:no: Uhhh, csak most látom, sajnálom, Dani, de örülök, hogy nem lett nagyobb baj. Ha lenne alkatrészem, küldeném. A motorháztető már javítva volt, úgy emlékszem egy korábbi rátolatás miatt. Remélem az Opelnek is csak a felsorolt bajai vannak és a hátsó hossztartó, futóműbekötés nem érintett, mert az drágább történet lenne. Miért sípolt? fékpofák?
(Mellesleg majdnem ugyanígy jártam: szombat éjjel az M0-s átépítés alatti déli szakaszán szakadó esőben tévedezve a sávelválasztók között nekem is satuznom kellett egy hirtelen felismerés vezette sorstárs miatt. Majdnem a kéziféket húztam már be, de volt helyem szerencsére, és jól jött az ABS. Gumik, fékek rendben, de eldöntöttem, nem húzom tovább a fékfolyadék cseréjét.)
Remélem, gyorsan rendbejön a kocsid!  :sorcerer:
5
Camry / Re:Beszélgessünk
« Utolsó üzenet: írta Deka Dátum 2019.06.25 21:05:57 »
Srácok, a tegnapi napon T27-esem szervizelése végett egy délelőttöt töltöttem a kereskedésben-műhelyben. Az új Camry egy csoda. Veszettül tetszik, nagy kár, hogy kombija nincs. Tágas, világos, kényelmes, fenséges, egy igazi "limuzin"

Ami még fura: az erősebb Corolla TS hybrid 2.0 180LE 8Mft+ ról indul... a Camry 10.5-ről. Nagyon "fújják" a Corolla nimbuszt, amihez képest a Camry egyszer csak ott áll csendesen a szalonokba, de ár-érték arányban... szerintem komolyan el kellene ezen gondolkodni
6
Avensis / Re:Avensis III.
« Utolsó üzenet: írta Deka Dátum 2019.06.25 20:58:02 »
Előtte hétvégén volt nagyobb porszívózás... ülések alá is :)  - és nevessetek - felfedeztem az elektromos deréktámaszt!!! mármint hogy van és az ülés oldalának elülső részén vigyorog a működtető gombóca.
7
Avensis / Re:Avensis III.
« Utolsó üzenet: írta Deka Dátum 2019.06.25 20:56:04 »
Tegnap megvolt együttélésünk (~4000km) első olajcsere-szervize.
Bonyodalom nem sok, Toyota 5W-30 ment bele, mint eddig végig, szűrők, fékfolyadék, ellenőrzések.... egy helyzetjelző izzó, 7 darab patent a veszteséglista.
Garanciálisba kapott egy üzemanyag szívóegységet (04004-85212) - állítólag esett már le az alja a nem megfelelő peremezés miatt. (kicsit szidtak, mert benya meg elég sok volt benne)
Utána elmentünk egy futómű ellenőrzésre is, mert ~2 fokot balra állt a kormány egyenes menetben, de minden rendbe volt... azért egyenesbe lett állítva :)
8
Prius / Re:Prius - hibák, hibajelenségek
« Utolsó üzenet: írta mogyoros75 Dátum 2019.06.25 20:53:48 »
Sziasztok! Segítséget és ötleteket szeretnék kérni. Van egy prius 2 1.5 2007-es t spirit verdám. Néha minden előjel nélkül nem akar beindulni, aztán pár óra múlva megjavul, néhány napig semmi, majd újra nem akar indulni. Az akksi szerintem jó, de a kondíciót meg lehet nézni valahogy? Lenne valami ötletetek? Előre is köszönöm.
9
Carina / Re:Adok-veszek
« Utolsó üzenet: írta Pappa1980 Dátum 2019.06.25 19:09:28 »
Szia!

Gyújtótrafó érdekelne!
10
Avensis / Re:T25-ös Avensis
« Utolsó üzenet: írta Silent Dátum 2019.06.25 12:10:43 »
Sziasztok, rég jártam erre. Talán emlékeztek, vezérműlánc szakadás, majd 2-es henger nem megy... hát egy dolog nem változott, ez. Továbbra sem megy a kettes henger, sorra dőlnek ki a nagy szakik, mindenki csak vakargatja a fejét és nyilván mindenki nulláról kezdené újra. A Mekk Elek, aki csinálta a felújítást feladta, semmiféle garanciát nem vállal, de ezt korábban leírtam már... most nem is ezért vagyok itt.
Eljutottam odáig, hogy csak azért is megcsinálom/megcsináltatom az autót. Most két dologra összpontosítanék, a motorvezérlő, illetve a kábelköteg (vagy kábelkorbács, ha úgy tetszik). Ebben kérnék egy kis segítséget, tanácsot. Nem bízom a bontott kábelkötegben, mert az is már 16 éves, ez is teljesen el van öregedve, teljesen merev, szinte már-már töredezik, ahogy hozzáérek. Hogy lehetne ilyen kábelköteget csinálni? Milyen vezeték kell hozzá, illetve mindegyik (a motorvezérlőtől a motortérig) vezeték ugyanolyan keresztmetszetű? Hol tudok venni csatlakozókat hozzá, illetve jól jönne egy leírás vagy bármilyen segítség, hogy melyik vezeték milyen hosszú, milyen csatlakozók vannak a végein... Tudom, első hallásra talán elég elvetemült ötletnek hangzik az egész, de szeretném megmenteni a kicsikét... Minden segítség jól jönne. Előre is köszönöm szépen mindenkinek!
Ügyvédet kérdeztél? Ha munkalapot és számlát nem is kaptál, de tanú jelenlétében fizettél, akkor is lehet valamit csinálni. 400.000 forint kicsit sok, hogy hagyd így elúszni.
Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 7 ... 10