Felhasználónév: Jelszó:

Legutóbbi hozzászólások

Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 7 ... 10
1
Általános / Re:Gumik és felnik
« Utolsó üzenet: írta kalapos Dátum Ma - 10:01:18 »
Oldalfala sérülékenyebb, gondolom, statisztika alapján.
Sajnos nekem már lett kuka egy Premium Contact5-ösöm padkázás miatt. Hasonló szitut anno a Bridgstone-om simán túlélt. Annak a Continak valóban vékony az oldalfala.
2
Avensis / Re:D-4D & D-CAT
« Utolsó üzenet: írta Silent Dátum Ma - 09:06:35 »
Nem kell azt a tárcsát túllihegni. :nono: Vegyél egy új. másik márkájú tárcsát, oszt pont. Kétszer csak nem fogsz rosszul edzett tárcsát kapni. Egyszer én is jártam így, még a mondeommal. 1000 km után kidobtam az újat, és másikat vettem helyette. Nem öröm, de emiatt még nem kell eladni egy gázolajos avensist. ;)
Azt is tegyük hozzá, hogy bármely szerelőnél, ha számla és munkalap mellett, hivatalosan zajlik a történet, akkor vissza lehet menni és élni a 6 hónapos garancia lehetőségével, tehát a történet így olcsóbb lesz mint otthoni barkácsolással. Főleg ha azt írtuk alá a munkalapon, hogy fékezésre ráz és ennek a megszüntetését kéred.
3
Avensis / Re:Ráncfelvarrott Avensis II
« Utolsó üzenet: írta horesz Dátum Ma - 06:45:33 »
Sziasztok
1 kérdéssel fordulok hozzátok,motorolaj ügyben.
A Mannolnak egyik terméke ,dizel motorhoz

Leírás :

Univerzális szintetikus alapú téli-nyári motorolaj, új fejlesztésű diesel motorokhoz, turbófeltöltéssel és anélkül. Hideg indításkor magas átfolyású, ezáltal hatásos védelmet biztosítja a kopás ellen. Eleget tesz az új típusú motorok követelményeinek az olajcsere megnövelt időköz vonatkozásában

SAE 5W30; API SM/CF; ACEA C3 MB 229.51; VW 505.01/502.00
-------------------------------------------------------------------------------------
2.2-es avensisbe okozna kárt ?
4
Avensis / Re:D-4D & D-CAT
« Utolsó üzenet: írta Izso Dátum Ma - 00:03:54 »
Nem kell azt a tárcsát túllihegni. :nono: Vegyél egy új. másik márkájú tárcsát, oszt pont. Kétszer csak nem fogsz rosszul edzett tárcsát kapni. Egyszer én is jártam így, még a mondeommal. 1000 km után kidobtam az újat, és másikat vettem helyette. Nem öröm, de emiatt még nem kell eladni egy gázolajos avensist. ;)
5
Találkozók / Re:2017 Nyári Toyota találkozó (2017.09.16 szombat)
« Utolsó üzenet: írta Nagycitrom Dátum Ma - 00:03:18 »
Köszi szépen!! :)
Facen merre keresgéljem?
Nem túl bonyolult  ;)

(Ha küldesz egy nevet PÜ-ben, hamarabb be tudlak engedni. Vagy csak válaszolj a jelentkezéskor a 3 kérdésre, az sem árt   :yes: )
6
Avensis / Re:Avensis hibák (nincsenek:)
« Utolsó üzenet: írta Izso Dátum 2017.09.23 23:50:27 »
Lehet nincs összefüggés közötte, ezt hallottam több embertől is. Én elismerem, hogy "autós-műszaki tudásom" hagy kívánnivalót maga után, izzót még kicserélek, de olajcseréhez már szervizbe megyek.  :innocent:
Így lehet semmi köze a katalizátornak az olajevéshez, az olajat az autó viszont csipegeti, és mivel nem látni tócsát alatta, valahova csak "elszökik", és erre írták többen is már, hogy a katalizátornak sem biztos, hogy jót tesz az ajánlott csereperiódusnál gyakoribb olaj(után)töltögetés.

Egyébként magának a katalizátornak ha hibája lesz, az érezhető lesz az autó teljesítményén/futásán, vagy csak egyszerűen füstölni fog, vagy mik lehetnek ennek a jelei? Én csak egy user vagyok, aki használja az autót A-ból B-be eljutni, ezt elismerem.  :innocent: ;)

Remélhetőleg nem villan fel újra az ikon, természetesen figyelni fogom.
Nem fog füstölni, "csak" nem fog menni az autó. Eleinte csak kicsit veszít a teljesítményből, azután viszonylag gyorsan romlik (pár száz km), az összeomláskor már 30 km/h a végsebesség. De ahhoz igen sok kilométer kell, hogy összeomoljon a katalizátor. 200e környékén ez még nem fenyeget. Nekem is kb ennyi km-nél jelent meg először a motor-piktogram, és 510e-ig húzta. Ha hosszabb ideig meg akarod tartani az autót, érdemes kicseréltetni most a katalizátort, és akkor megint nyugtod lesz 200e km-ig. (kilométerenként ~1 forint a katalizátor költsége...)
7
Általános / Re:Gumik és felnik
« Utolsó üzenet: írta afekete Dátum 2017.09.23 23:19:15 »
Ok, akkor a sérülékenyeég kilőve.
8
Általános / Re:Hibakeresés, hibaelhárítás, diagnosztika
« Utolsó üzenet: írta akibor000 (Robi) Dátum 2017.09.23 23:17:25 »
Sziasztok,

Miként lehet eldönteni egy (20 pin-es bemenetelü) Yatour MP3 adaptorrol, hogy el van-e romolva?

Ha csatlakoztatva van az autoràdiomhoz, akkor rendesen megzavarja annak mülödését (söt egyszerüen nem is müködik a ràdio, hanem sokszor csak a fogyasztàsmérö).
Azt nem tudom, hogy csupàn a csatlakozo kàbellel lehet a gond (mert eléggé meg van csavarodva és gyanùsan meg is van helyenként törve), vagy magàval a Yatour egységgel (dobozkàval)?
sehogy,kuka.
9
Avensis / Re:Avensis hibák (nincsenek:)
« Utolsó üzenet: írta akibor000 (Robi) Dátum 2017.09.23 23:16:21 »
10
Avensis / Re:Avensis hibák (nincsenek:)
« Utolsó üzenet: írta akibor000 (Robi) Dátum 2017.09.23 23:15:56 »
Megtörtént, azért írtam, hogy az oldal nem létezik.
A guglinak is csak mentett oldalképe van csak  ;)
nemnéztem utána, fejböl pengettem.
Oldalak: [1] 2 3 4 5 6 7 ... 10