Toyota Klub Magyarország Egyesület - Fórum

Toyota Klub Magyarország Egyesület => Márkakereskedők => A témát indította: vasquez - 2004.03.07 11:31:24

Cím: Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: vasquez - 2004.03.07 11:31:24
Ami tetszett: kedves kiszolgálás, udvarias értékesítõ. Kedvezõ hitellehetõség a Toyota Pénzügy Rt. CHF-alapú konstrukciójában (THM 9.26 50% kezdõbefizetés esetén, 72 havi futamidõre). A háromajtós 1,4-es Corolla Terra modell metálfénnyel, klímával és riasztóval növelt árából 200.000,- Ft kedvezményt adtak (noha nem is alkudtunk).

Ami nem tetszett: kevés kiállított autó a Budakeszin található szalonban.

Értékelés: 4,5
Cím: Toyota Mayer
Írta: afekete - 2004.03.17 09:22:47
Nekem szintén pozitív tapasztalatom volt autóvásárlással kapcsolatban. De a kínálat tényleg nem volt teljes.
A szervíz szerintem rendes, de eddig még csak egy olajcseréről beszéltek le 3000 km-nél.
Cím: Toyota Mayer
Írta: aved - 2004.03.18 10:50:08
Két hete rendeltem itt meg a Corollámat és teljesen korrektek voltak.
Email-ban vettem fel velük a kapcsolatot. Kb. 15 toyota márkakereskedőt
versenyeztettem egyidőben emailban és a Toyota Mayer reagált a leggyorsabban
és ők adták a legjobb ajánlatot. Kb 5.5%-ok sikerült alkudnom és még árgaranciát
is vállalt az autóra, mivel csak május 1. után jön meg.

Személyes találkozásunkkor nagyon rendes és segítőkész volt az értékesítő. Az adásvételi aláírása után kellemesen indultam haza.

Tehát eddig korrekt. További fejleményeket majd később, ha átvettem az autót.  :D
Cím: Toyota Mayer
Írta: xeri - 2004.03.18 12:32:21
Én használtan vettem tőlük az autómat, és korrektek voltak.

Egyetlen dolog nem tetszett: megcsináltattam náluk a 45ezres szervizt, amire telefonon 20-21ezres árat mondtak, aztán 30 felett lett a számla...
Cím: Toyota Mayer
Írta: paradeplatz - 2004.03.30 10:26:34
xeri: én ma voltam a Mayernál, 45 ezres szerviz 24 ezer Ft. Igaz, az olajszűrő (kb 2.000 Ft) ingyen volt. Corolla Sedan 1,3 (5 éves)
Cím: Toyota Mayer
Írta: whis - 2004.04.07 08:34:25
Lehet, hogy bent a szalonban kevés autó áll, de kint az udvaron van egy csomó átadásra váró. Ha kéred, bármelyiket kinyitják szívesen. Én amikor kf felnit válaszottam, egyedül náluk tudtam 'élőben' megnézni minden típust, mert az udvaron álló gépek között többre is fel volt már szerelve. A legtöbb szalonban csak fotón tudták megmutatni, hogy melyik milyen, így meg azért eléggé lutri.
 8)
Cím: Toyota Mayer
Írta: FANCY - 2004.07.10 16:18:36
Hétvégén beugrottam Mayerékhez Pilisvörösvárra megnézni az új Corollát. Zárás  előtt voltunk ott nem sokkal. Maximálisan megvoltam velük elégedve, az értékesítő csajszi azonnal kezembe nyomta a Corolla kulcsát, hogy vigyem el körre (mármint az autót). Nem kellett fél órát papírmunkával tölteni előtte, mint máshol. Amúgy nagyon tetszett az új Corolla. Igaz, hogy Superes vagyok, de érdemes őket is megkeresni.   :rolleyes:
Cím: Toyota Mayer
Írta: dió - 2004.07.14 09:11:03
Tegnap Budakeszin volt az első kötelező szervizem. Az olajat én vittem - hála az olaj topiknak- ezenkívül 5271 Ft volt a számla.  Időpontra mentem, kb. 5 percet vártam és nem jelentett gondot, hogy a kocsi mellett legyek (ez régi rigolyám...).
A munkát szakszerűen csinálták, csak a gumi légnyomás ellenőrzése maradt     ki (a'la Auto2 teszt).
Közben megnéztem az új Corollát, gyorsan számoltunk is egy csere lehetőséget az értékesítő kollégával, de úgy néz ki, ez most kimarad  :cry:    

Egyébként nagyon jó új színek vannak!

Összefoglalva: a Mayer egy nagyon jó kereskedés  :D
Cím: Toyota Mayer
Írta: Les0130 - 2004.08.24 10:49:43
Én tegnap vettem át az új COV-ot. Nagyon rendesek voltak, nagyon sok mindent grátisz kaptam. Egy bosszúságom volt, hogy leverték az orrát egy kb. 2 gombostűfejnyi helyen a műhelyben. Persze azonnal javították "köröm lakkal" és grátisz kerékőrt kaptam. Ezt az "apró" malőrt elszámítva nagyon készséges kereskedés (teljesen egyedül vittem el tesztelni a COV-ot stb.) Csak ajánlani tudom mindenkinek.
Cím: Toyota Mayer
Írta: obga - 2005.01.15 14:11:41
Jelezném, hogy a http://www.mayertoyota.hu honlapot feltörték.
Cím: Toyota Mayer
Írta: Misi - 2005.01.15 15:20:13
Idézetet írta: "obga"
Jelezném, hogy a http://www.mayertoyota.hu honlapot feltörték.PEACE!
Cím: Toyota Mayer
Írta: Mercurius - 2005.04.08 18:39:22
Ezt ide is bemásolom, mert ennyit megérdemelnek:

Sziasztok!


Voltam 15.000-es kötelező szervízen.
Amikor odamentem, 10 W-t akartak belerakni, és akkor én inkább 5W-40-et kértem, merthogy azt tanácsoltátok. Castrol-t raktak.

Igen, a Pilisvörösvári Toyota Mayer II.-nél csináltattam, és azt hiszem legközelebb is oda fogom vinni.

17.800 Ft. volt a számlán. Az előzetes 20-24e várakozással szemben. Szeretem a kellemes meglepetéseket.

 :arrow: Átnézték a fékcsöveket, stb. amit télen javítottak a Reálszisztémánál.
 :arrow: Feltöltötték az ablakmosót.
 :arrow: Olajszűrőtcseréltek és olajat 3,7 l. (Nem kevés ez?)
 :arrow: Pollenszűrőt tisztitottak.
 :?: Lemosták a kocsit. (Ezzel az egyel nem voltam megelégedve, de mindegy, nem volt benne az árba.) Az ablak koszosabb lett, előtte nap tisztítottam vízpergetős ablakpucolóval.
 :arrow: 50 perces munkaidőt számoltak (Ez 3.625 Ft. volt.), bár majdnem 2 órát voltam ott.

A hosszú várakozás, és a félresikerült mosás miatt 4-esre értékelem a telesítményüket.
Cím: Toyota Mayer
Írta: saro - 2005.05.18 23:46:34
a hétvégén (szombaton) felvettem a szép piros új toyotaclub trikómat és elvittem az autót a bejelentett gátlócserére Mayerékhoz a Pátyi útra.
1. Eddig nem tudtam, de be lehet menni a csarnokba és teljesen fel lehet tartani a szerelőket a hülye kérdéseiddel! Ugyan van egy nagy üvegablak, ahol belátni, de amikor már 10 perce nyomtam az orrom az üveghez, a munkafelvevő rámszólt, hogy mér nem megyek be?
2. A balos gátlóból folyt az olaj, de gariban mind a két első gátlót kicserélték, azt mondták, ez a technológia. Egy fillért sem fizettem.
3. Ahogy ott ténfergek a piros trikómban, odajött egy öltönyös ember, szépen bemutatkozott, elmondta, hogy ő ma dolgozik itt először (szegény, szombaton kezdett), eddig flottamenedzser volt a Philipsnél, elmesélte, hogy mennyire örül, hogy itt dolgozhat és reméli, hogy a jövőben kitünően fogunk együttműködni. Itt esett le, hogy a trikóm megtévesztette és azt hitte, hogy kolléga vagyok. Mindenesetre előadtam neki a Klubot és a Fórumot, hogy semmit se veszít, ha néha idedugja az orrát, talán még okul is belőle. Akar venni egy 94-95-ös Corollát. Rákóczi a neve, ha jól emlékszem.
4. A gátlók cseréje + futóműállítás 2 órát vett igénybe és a jattot úgy kellett rátukmálnom a népre, még én szégyenkeztem a végén.
Nagyon ajánlott.
Cím: Toyota Mayer
Írta: music - 2005.05.20 00:43:47
VÉgül is náluk vizsgáztattam le a kocsit, mert vállalták 1 - pontosabban fél - napra is. CSak jót tudok mondani, udvariasak, pontosak (időben és árban is) voltak, nem akartak rám tukmálni semmit sem. Az tetszett, hogy a munkalapon fel kell tüntetniük, hogy mennyi benzin van a tankban, vannak-e sérülései, dísztárcsa van-e rajta, stb Kár, hogy szakadt az eső..
Cím: Légtömegmérő csere
Írta: afekete - 2005.06.14 13:10:56
Náluk csináltattam meg T-Pluszos garanciában a légtömegmérő cserét.
Korrektek voltak, mikor elsőre visszadobta a biztosító, hogy szerintük erre nem vonatkozik a biztosítás, akkor újra faxoltak és két nap alatt elérték, hogy jóváhagyják a cserét.
Az egyetlen "negatívum", hogy telefonban azt mondták 10 perces meló, nekem mégis egy órát kellett várni. (De ez csak egyszer telefonban hangzott el.)
Cím: Toyota Mayer
Írta: Misi - 2005.10.11 21:37:54
Bemutatkozik a Mayer Toyota. (http://www.toyotaclub.hu/mickey/index.php?page=hir&hir=125)
Cím: Toyota Mayer
Írta: etzel - 2005.10.22 23:07:30
Ennyi pozitív tapasztalat után egy mérsékelten lelkes  hozzászólás:
egy éve vettem a Corollámat egy lízingcégtől.
Az autó szervizkonyvében a Mayer pecsétje állt, ám hamar kiderült, hogy náluk az autó nem járt, hanem a lízingcég saját szerelőgárdája végezte el a kötelező szervizeket és a javításokat is. Meg kell hagyni, tisztességesen, a javítások nem látszottak, az autóról még átíráskor sem derült ki, hogy hol volt sérült (ezt a szerelők egyike árulta el).
Amikor lejárt a hároméves garancia, felhívtam őket és egy átvizsgálást kértem, ha valami még garanciában cserélhető, akkor cseréljék. A fél órás munka után nem kértek egy vasat sem, evidensnek gondoltam, hogy náluk végeztessem el a következő szervizt. Erre árajánlatot kértem a többi pesti márkaszerviztől is (mindenki mást írt vissza a cserékre vonatkozólag - olajszűrő, légszűrő, gyertyák, pollenszűrő stb.), de végül  a Mayer ajánlata mellett döntöttem - nem utolsó sorban az előző cselekedetük és a kedvező árajánlat miatt.
A 90.000-es szerviz és egy kihangosító beszerelése végül 87.000 Ft-ra rúgott, pedig én vittem az olajat. Kicserélték ugyan az ékszíjat is, de a megkérdezésem nélkül, csodálkozott is a szervizes átadáskor, hogy nem hívtak fel, hiszen minden előre nem látott munka/alkatrész beépítés előtt konzultálni szoktak (és kell is) az ügyféllel. A kihangopsító beszerelése után elfelejtették rendesen visszarakni az A oszlop belső borítását, végül egy kétkomponensű ragasztóval megoldottam a problémát.
Az igazán problémás jelent akkor alakult ki, amikor egy baleset után hozzájuk vittem javíttatni az autót.
Az fényezésekor kihagyták egyes elemrészeket - például az ablakkeretet.
Az alvázvédő a küszöb feléig "tarott", ott mintha kifogyott volna az anyag a pisztolyból, simán lefestették. Több helyütt is a lemezek belső felét egyszerűen nem festették le, látszott az anyag eredeti színe. ATöbb egyéb elmaradt polírozási, elködölési probléma is jelentkezett, az éleket nem fejezték be. Az egymillió feletti végösszegbe nem fért bele egy belső takartítás, a betört szélvédő szilánkjai beborították a műszerfalat és az utasteret, így adták ki az autót. A rádió és a kihangoosító azóta nem a legtökéletesebb. Több egyéb, balesetveszélesen hagyott dolog is volt az autón.
Ezen felül kiderült, hogy a szervizkönyben szereplő pecsét ellenére nem javítják ki azt a hibát, amit a lízingcég szerelői követtek el (az ügy amúgy jogilag tényleg kérdéses).
Az autót elhoztam, otthon szemrevételeztem, lefényképeztem  hibákat, majd egy barátságos e-mail kíséretében visszaküldtem. NEm sikerült reagálniuk. Felhívtam őket, értetlenkedésüknek adtak hangot, hogy most akkor átvettem az autót, vagy nem. Sajnos nem néztem meg elég alaposan :(
Végül visszavittem, a hibákat kijavították, de bocsánatkérésre csak némi unszolás után sikerült rávenni őket, az is elég szarkasztikus volt :cry:
Kártérítés semmi (120 km-ről vittem az autót.) Csereautó nuku (pedig jár). Valami barátságos jópofaság, hogy válasszon magának valami ajándékot a vitrinből - semmi. Ja, elvégeztettem  a szervizt is, amit elfelejtettek bepecsételni a szervizkönyvbe. AMikor felhívtam rá a figyelmet, szó nélkül beütötték, de egy kicsit még nekik állt feljebb.

Mindent egybevéve a telefonálás, az autó kiesése és az utazás költségein felül leginkább az a hűvös, ISO 9001-es, Toyota minősítéses szenvtelen technokrata stílus és hangvétel bosszantott a legjobban, amiben részem volt.
Még akkor is, ha nekem "csak" egy kétmilliós autóm van.
Cím: Toyota Mayer
Írta: Andris - 2005.10.25 23:06:37
Már nem azért, de hogyan kerülhetett a Mayer pecsétje a szervízkönyvbe, ha nem is járt náluk az autó? Kenőpénz? :twisted:
Abszolút felháborító, amiket írtál, hol van ilyenkor a fogyasztóvédelem?
Cím: Toyota Mayer
Írta: etzel - 2005.10.26 08:45:51
Gondolom, megegyezés, hogy elvégzik a szervizt kívül, a pecsét meg a hitelesség kedvéért kerül be. Pedig a központi nyilvántartás úgyis lebuktatja a dolgot egy perc alatt, márha valaki utánanéz...
A fogyasztóvédelem szerintem egy nyolcmilliós Avensisnél kezdődik, persze, csak ha vásárlod és nem épp összetörted :(
Cím: Toyota Mayer
Írta: Misi - 2005.10.26 08:47:24
Idézetet írta: "etzel"
Gondolom, megegyezés, hogy elvégzik a szervizt kívül, a pecsét meg a hitelesség kedvéért kerül be. Pedig a központi nyilvántartás úgyis lebuktatja a dolgot egy perc alatt, márha valaki utánanéz...
A fogyasztóvédelem szerintem egy nyolcmilliós Avensisnél kezdődik, persze, csak ha vásárlod és nem épp összetörted :(


A fogyasztóvédelem filléres dolgokkal is foglalkozik. Csak szólni kell nekik.
Cím: Toyota Mayer
Írta: Szeke - 2005.10.26 11:56:43
Idézetet írta: "etzel"
Pedig a központi nyilvántartás úgyis lebuktatja a dolgot egy perc alatt, márha valaki utánanéz...

Ez a központi nyilvántartás ez micsoda?
Cím: Toyota Mayer
Írta: A Csaszi - 2005.11.21 10:11:05
Mayer Toyota - Budakeszi.

Szombat reggel 8-ra ott voltam, állapotfelmérés 990Ft-ért, plussz előrendeltem vala 2 akciós ablaktörlő lapátot az vót kb. 3000, e kettőt együtt kb 50 perc alatt megoldották. S a plussz, hogy vittem magammal H7-es +50-es izzókat, hogy azt is pls. csere, azt ingyér megoldották.

Az autó szinte teljesen rendben van, leszámítva, hogy a csomagtér valahol beázik (ez most derült ki, mert nékem fel se tünt sajna), azt kell majd felderítenem még.


Annyi volt még, hogy kint állt vala soksok új Toyota, melyeket finoman belepte a dér/fagy. Ahogy kisütött a nap szépen leolvadtak a dolgok, az árnyékos részek pedig fagyisak maradtak. Kár, hogy nem volt fényképező a kezemben, nagyon szép volt.
Cím: Toyota Mayer
Írta: Tamás69 - 2005.11.22 11:09:55
Kb. egy hónapja náluk vettünk asszonykámnak egy E11 háromajtós Corollát; nagyon korrektül rendbetették, lejavították azt a pici sérülést, ami volt rajta, megcsinálták az állapotfelmérést, mindezt egy náluk bizományban levő kocsin!
Cím: Toyota Mayer
Írta: afekete - 2005.12.24 01:03:08
Na megvolt a 90 000-es szervíz. 17 724 Ft volt úgy, hogy a motorolajat én vittem és kértem a váltóolaj cseréjét is.
A többi dolgot megnézték, de nem volt szükség cserére.
Az ajánlatukhoz teljesen tartották magukat, csak a tömítésről feledkeztek el (164 Ft). A munkára az ajánlatban még 3 órát mondtak, de csak 1,5 lett belőle - nem voltam szomorú. A szürőket kipuolták - nem az olajszűrőt, azt cserélték -, a gyertyákat megnézték és megcsinálták a baloldali fényszóró magasság állítást is, az akadt.
Közben kipróbáltam az új Yarist az 1.0-s motorral. A klubkedvezményt kaptam és nem volt gond a vitt olaj se - nem kérték a számlát, bár nálam volt.
Szóval elégedett vagyok.
Cím: Toyota Mayer
Írta: etzel - 2005.12.27 23:09:42
A gyertyacsere elmaradása érdekes: nálam a 90.000-es szerviznél előre szintén azt mondták, hogy cserélni kell, majd nem cserélték, mondván, hogy megnézték és rendben van, de a következő szerviznél mindenképpen esedékes. Nem cserélték következő alkalomkor sem. A számlát miért kérték (volna) az általad vásárolt olajról?
Cím: Toyota Mayer
Írta: etzel - 2005.12.27 23:18:27
Ez a központi nyilvántartás ez micsoda?[/quote]

Amennyire én tudom, a Toyota központilag tartja nyilván az autók szerviztörténetét, vagyis ha bármelyik márkakereskedésben rendszám alapján utánakérdezel egy autónak, akkor megmondják, hogy mikor hol járt.
Ez az elektronikus szervizkönyv elődje, de az még csak a Mazdánál van - as far as I know...
Cím: Toyota Mayer
Írta: Rozsomák - 2005.12.28 07:12:16
Idézetet írta: "etzel"
A számlát miért kérték (volna) az általad vásárolt olajról?

A szabály az, hogy csak a számlával együtt vitt olajjal érvényes a garancia. Valószínűleg betöltik nélküle is, de gond esetén bukja az ember a garanciát.
Cím: Toyota Mayer
Írta: afekete - 2005.12.28 23:00:30
Idézetet írta: "etzel"
Amennyire én tudom, a Toyota központilag tartja nyilván az autók szerviztörténetét, vagyis ha bármelyik márkakereskedésben rendszám alapján utánakérdezel egy autónak, akkor megmondják, hogy mikor hol járt.
Ez az elektronikus szervizkönyv elődje, de az még csak a Mazdánál van - as far as I know...

Szerintem a Toyota ha nyilván is tartja központilag, azt a márkaszervizek nem tudják lekérdezni. Legalább is nekem amikor az ajánlatot adták, azt mondták azért sorolnak fel mindent, mert nem tudják mi volt az előző szervizen cserélve, lévén azt nem ők végezték.
Cím: Toyota Mayer
Írta: Szeke - 2005.12.29 08:17:24
Idézetet írta: "afekete"
Szerintem a Toyota ha nyilván is tartja központilag, azt a márkaszervizek nem tudják lekérdezni.

Jaja, nincs sajnos ilyen "központi" rendszer. Minden szervíz egyedileg tartja nyilván...  Többek közt ezért van szükség a papír-alapú szervízkönyvre.
Cím: Toyota Mayer
Írta: etzel - 2005.12.29 10:31:37
Hát akkor ezen a téren a Mazda élen jár.
Cím: Toyota Mayer
Írta: Spacedolphin - 2006.02.01 10:11:45
Sziasztok!

Én már előre dörzsöltem a tenyeremet, amikor megérett az elhatározás, hogy ezt-azt megcsináltatok az autón, hgy milyen jó is lesz majd beszámolni róla, hogy minden királyul simán ment. De nem ez következik...
Egyik hétfőn adtam le az autót a szervíznek, a munkalapra felkerült, hogy mind a három ablaktörlőt (ha lehet, akkor csak a gumit) cseréltetni akarom, felkerült, hogy csúszik szerintem a kuplung, és felkerült, hogy nyirkos, párás, nedves időben teljesítmányt veszít, mintha az egyik henger leállna, aztán idővel (nemtom mitől) újra elindul és visszatér az összes ló a hengerekbe. Belátom, ez nem éppen olyan hiba, amit könnyedén lehet produkálni az autóval, de amit ezek a szerelők műveltek az meg sem közelítette a hibakeresés, mint olyan fogalmát. Az ember megígérte, hogy hív amint van valami híre. Hát csütörtökön gondoltam odaszólok, hátha van valami, csak elfelejtettek, meg eszembe jutott egy újabb apróság, gondoltam hozzácsapom azt is megrendelésemhez... Az ember elmondta, hogy kicserélték az ablaktörlőket (rákérdeztem, hogy mind a hármat-e, határozott igen volt a válasz), megnézték a kuplungot ami nem csúszik, és keresik a teljesítményvesztés okát. Gondoltam, hogy ezekben a -10 fokokban nem is fogja produkálni, hiszen az összes nedvesség ki volt fagyva valahova. Mondta, hogy a következő héten jelentkezik. Kedden felhívtam, hogy mi van, mondta, hogy egyelőre nem jutottak előre. Megosztottam vele a gondolatomat, hogy talán vigyék el egy mosóba (van nekik helyben) és mossák le, akkor jó párás nedves helyen lesz a gép, és 99%, hogy utána produkálni fogja a hibát. Oké, megpróbálják, másnap délelőtt hívni fog. Másnap délután fél3 körül odacsörögtem, hogy mi a helyzet. Kollégája mondja, hogy nincs bent akit keresek, ma szabadnapos. Csak tudnám, hogy akkor mi a fenének kellett megígérnie, hogy felhív...
Sebaj, megragadtam az alkalmat, és a kollégának is elmondtam, hgy mi a bajom a kocsival, és mi az ötletem a hibafelderítésre. Kolléga mondja is, hogy akkor máris kimegy a kocsihoz és kipróbálja amit mondtam, másnap hív! Napersze - gondoltam - másnap, mi!? Másnap felhívtam őket fél4 körül, mivel 4-ig dolgozom Budaörsön, gondoltam ha kész, ha nem, én elhozom. Hívom őket, az eredeti munkafelvevőmmel beszélek, mondja, hogy igen, kipróbálták, és továbbra sem produkálja a hibát. Mondtam neki, hogy akkor elhozom, jó, mehetek érte, 18ezer valamennyi a vége, benne van a két első ablaktörlő cseréje (bár én mindhármat kértem), a műszerfal világítás javítása, munkadíj.

Személyesen kiderült, hogy a hátsó ablaktörlő tényleg nem került cserére, pedig én kértem határozottan, ezért felírta hogy rendeljen nekem ilyet. Mondjuk ezt másfél hét alatt szerintem simán elintézhette volna. Kiderült az is, hogy az autóm kb azóta áll mozdulatlanul, hogy a leadás után átnézték, ugyanis ráfagyott havat találtam rajta nem keveset, és olyan mocskos volt, mint mikor leadtam. Tehát hiába kértem két embert is, nem csináltak vele semmit. De semmit!!!!! Aztán mondja az ember mikor meglát, hogy egy pár percet várjak, mert észrevették, hogy nem jó a rendszámvilágításom, most csinálják még gyorsan azt is! Ekkor láttam, hogy cammog valaki az autóm felé, hogy bevigye a műhelybe. Aki volt már ott az tudja, hogy ablak van a váróban, lehet nézni, hogy bent a műhelyben mit csinálnak a szerelők a gépekkel. Nos az enyémet ketten kezelték, egyik a rendszámvilágításnál matatott, a másik közben kicserélte a műszerfal világítást. Ez is egy héttel korábban jeleztem de bizonyára nem volt alkalmuk megcsinálni. Annyira felb&>#@sztam magam, hogy egy szó nélkül kifizettem és eljöttem, mert valszeg olyanokat mondtam volna, amiket megbántam volna...

De mindenképpen jelezni fogom Mr. Mayer felé is, hogy mit tapasztaltam, mert nem hinném, hogy ez így rendben van. Oké, nem újonnan vett autó, hanem használtan vettem tőlük, de azért ennél lelkiismeretesebb munkát vártam volna tőlük, meg az ígért dolgok betartását.
Összefoglalva hatalmas csalódás volt az első márkaszervízes élényem, pedig azért vittem ide, mert nem nagyon olvastam vagy hallottam róluk rosszat eddig. Anyuék is ide járnak a saját Corollájukkal, bár azt ők újonnan vásárolták, de nekik sem volt soha semmi negatív tapasztalatuk... Eddig.
Cím: Toyota Mayer
Írta: leszilaci - 2006.02.01 10:31:59
Idézetet írta: "Spacedolphin"
Sziasztok!

....azért vittem ide, mert nem nagyon olvastam vagy hallottam róluk rosszat eddig. Anyuék is ide járnak a saját Corollájukkal, bár azt ők újonnan vásárolták, de nekik sem volt soha semmi negatív tapasztalatuk... Eddig.


ez melyik Mayer?
a budakeszi, vagy a pilisvörösvári?

a pilisvörösvárinál ugyanazzal a bajjal (alacsony fordulaton berezonált a motortérben a légszűrőház környékéről vmi műanyag) a saját yarisomat, meg az öcsémet is elhajtottak,h nem csörög ott semmi, ez így jó (persze másik márkaszervízben szerencsére már hallották, és orvosolták....)
persze nem tud6nak mindenre megoldást....de mikor megnézték a hibajelenségre a megoldást az okos könyvükben, akkor elmondásuk szerint az nem volt tapasztalható nálam(sem az öcsém kocsijánál)....pedig másik márkaszervíz mégiscsak azt a hibajelenséget találta, és aszerint rakta rendbe....
mindegy

nálam 2ből 2szer buktak szervízből.....sajnos
Cím: Toyota Mayer
Írta: Spacedolphin - 2006.02.01 10:36:49
Idézetet írta: "leszilaci"
Idézetet írta: "Spacedolphin"
Sziasztok!

....azért vittem ide, mert nem nagyon olvastam vagy hallottam róluk rosszat eddig. Anyuék is ide járnak a saját Corollájukkal, bár azt ők újonnan vásárolták, de nekik sem volt soha semmi negatív tapasztalatuk... Eddig.


ez melyik Mayer?
a budakeszi, vagy a pilisvörösvári?


Ez a Budakeszin lévő volt...
Az enm is gond, vannak oylan hibák, amiket nem lehet észrevenni, megtalálni, akármi, ezt el tudom fogadni. Amit nem tudok elfogadni, az az, hogy engem, mint ügyfelet olyan szinten vesznek semmibe, mint utoljára talán 12 éves koromban egy vidéki kocsmában. Tehát nem az, hogy ők bénák és nem találnak meg valami hibát, hanem az, hogy amit én mondok nekik, hogy csinálják meg, azt sem csinálják meg! Tényleg azért is nem akartam nekiállni azon nyomban balhézni, mert valszeg túl ordenáré lettem volna...
Most fogalmazom nekik az e-mailt...
Cím: Toyota Mayer
Írta: leszilaci - 2006.02.01 11:12:42
Idézetet írta: "Spacedolphin"
Idézetet írta: "leszilaci"
Idézetet írta: "Spacedolphin"
Sziasztok!

....azért vittem ide, mert nem nagyon olvastam vagy hallottam róluk rosszat eddig. Anyuék is ide járnak a saját Corollájukkal, bár azt ők újonnan vásárolták, de nekik sem volt soha semmi negatív tapasztalatuk... Eddig.


ez melyik Mayer?
a budakeszi, vagy a pilisvörösvári?


....Tényleg azért is nem akartam nekiállni azon nyomban balhézni, mert valszeg túl ordenáré lettem volna...
Most fogalmazom nekik az e-mailt...

hát az valóban nem Úriemberhez méltó viselkedés lett volna :nagymosoly:
Cím: Toyota Mayer
Írta: Spacedolphin - 2006.02.03 10:42:24
Nos, a történethez immár az is hozzá tartozik, hogy még aznap délután felhívott a munkafelvevő, hogy megkapták a levelet, és most beszélt a Mayer úrral, és belátta, hogy a viselkedése és az ígéretei nem voltak összhangban, de persze volt egy csomó mentegetőzés is benne. Mindenesetre így, már volt ötlete is a megoldásra, bár kétséges, hogy egyáltalán megvalósítható-e. kellene ugynis egy gyújtáskábel-köteg, ami tutira jól működik, hogy ki lehessen próbálni pár napig azzal az autómat, hogy ki lehessen szűrni mivel lehet baj. Namost nekik ilyen nincsen, nekem sincs, és nem is óhajtok 25ezerért venni egyet, amikor nem is biztos, hogy azzal van baj...

Szóval, ha valaki rendelkezik egy nélkülözhető, ámde nagy eséllyel hibátlanul üzemelő, 1.6-os 16v-es E10-es Corolla motorjához való gyújtáskábel köteggel, akkor roppant hálásan megköszönném, ha kölcsön adná egy időre!  :kacsint:
Cím: Toyota Mayer
Írta: ToTo - 2006.02.04 22:49:34
Idézetet írta: "Spacedolphin"
Nos, a történethez immár az is hozzá tartozik, hogy még aznap délután felhívott a munkafelvevő, hogy megkapták a levelet, és most beszélt a Mayer úrral, és belátta, hogy a viselkedése és az ígéretei nem voltak összhangban, de persze volt egy csomó mentegetőzés is benne. Mindenesetre így, már volt ötlete is a megoldásra, bár kétséges, hogy egyáltalán megvalósítható-e. kellene ugynis egy gyújtáskábel-köteg, ami tutira jól működik, hogy ki lehessen próbálni pár napig azzal az autómat, hogy ki lehessen szűrni mivel lehet baj. Namost nekik ilyen nincsen, nekem sincs, és nem is óhajtok 25ezerért venni egyet, amikor nem is biztos, hogy azzal van baj...


Sajnálom, ritkán olvasok bele a Márkakereskedés topicba, de most unatkoztam és benéztem... Nem akartam elhinni, hogy min mentél keresztűl, ehhez nincs hozzáfűzni valóm, ha tényleg így történt akkor szerintem minősíti a szervízt, ennyi!
Cím: Toyota Mayer
Írta: FANCY - 2006.04.07 16:40:54
Előzetes megbeszélés után futóműállitásra jelentkeztem a vörösvári szervizben.Az egyeztetett időpont után 25 perc elteltével csapatott ki a szerelő egy próbakörre a 10-esre. 3 perc múlva az autó már az emelőn volt. A korrekt,alapos állitás-ellenőrzés további 1 órát vett igénybe.
Egyéb észrevételek:
-Bár voltak várakozó ügyfelek,a többi szerelő elég jól elszórakoztatta egymást az abroncsokon ücsörögve.
-A rengeteg munkára hivatkozva tisztitást nem vállaltak.
-Nem túl barátságos,enervált munkafelvevő.
-Ott lehet lenni az autó mellett akinek ez az igénye.
Cím: Toyota Mayer
Írta: afekete - 2006.04.09 00:24:10
Idézetet írta: "FANCY"
Előzetes megbeszélés után futóműállitásra jelentkeztem a vörösvári szervizben.Az egyeztetett időpont után 25 perc elteltével csapatott ki a szerelő egy próbakörre a 10-esre. 3 perc múlva az autó már az emelőn volt. A korrekt,alapos állitás-ellenőrzés további 1 órát vett igénybe.
Egyéb észrevételek:
-Bár voltak várakozó ügyfelek,a többi szerelő elég jól elszórakoztatta egymást az abroncsokon ücsörögve.
-A rengeteg munkára hivatkozva tisztitást nem vállaltak.
-Nem túl barátságos,enervált munkafelvevő.
-Ott lehet lenni az autó mellett akinek ez az igénye.

És mennyibe fájt a futómű állítás?
Cím: Toyota Mayer
Írta: PParker - 2006.07.03 18:02:30
Köszönöm, hogy a még nem is 1 napos autómat azonnal fogani tudták, egy kormány központosítás, és egy futómûellenõrzésre! :tapsi:  Korrekt kedves kiszolgálás!:10:

Sajnos ez arra a kereskedõre nem mondható ell, ahol vettem....  :shock:  :(
Cím: Toyota Mayer
Írta: afekete - 2006.07.05 15:05:31
Idézetet írta: "afekete"
Idézetet írta: "FANCY"
Elõzetes megbeszélés után futómûállitásra jelentkeztem a vörösvári szervizben.Az egyeztetett idõpont után 25 perc elteltével csapatott ki a szerelõ egy próbakörre a 10-esre. 3 perc múlva az autó már az emelõn volt. A korrekt,alapos állitás-ellenõrzés további 1 órát vett igénybe.
Egyéb észrevételek:
-Bár voltak várakozó ügyfelek,a többi szerelõ elég jól elszórakoztatta egymást az abroncsokon ücsörögve.
-A rengeteg munkára hivatkozva tisztitást nem vállaltak.
-Nem túl barátságos,enervált munkafelvevõ.
-Ott lehet lenni az autó mellett akinek ez az igénye.

És mennyibe fájt a futómû állítás?

Na megkérdeztem mire lehet számítani. Náluk most 7-8000 Ft - attól függõen kell-e valami csavart cserélni.
Cím: Toyota Mayer
Írta: FANCY - 2006.07.05 17:54:02
Idézetet írta: "afekete"
Idézetet írta: "afekete"
Idézetet írta: "FANCY"
Elõzetes megbeszélés után futómûállitásra jelentkeztem a vörösvári szervizben.Az egyeztetett idõpont után 25 perc elteltével csapatott ki a szerelõ egy próbakörre a 10-esre. 3 perc múlva az autó már az emelõn volt. A korrekt,alapos állitás-ellenõrzés további 1 órát vett igénybe.
Egyéb észrevételek:
-Bár voltak várakozó ügyfelek,a többi szerelõ elég jól elszórakoztatta egymást az abroncsokon ücsörögve.
-A rengeteg munkára hivatkozva tisztitást nem vállaltak.
-Nem túl barátságos,enervált munkafelvevõ.
-Ott lehet lenni az autó mellett akinek ez az igénye.

És mennyibe fájt a futómû állítás?

Na megkérdeztem mire lehet számítani. Náluk most 7-8000 Ft - attól függõen kell-e valami csavart cserélni.


Ha jól emléxem 6000 Ft körül volt a számla,de semmit nem kellett cserélni.Lehet,hogy azóta emelték az árakat...meg az enyém "csak" egy Yaris.
Cím: Toyota Mayer
Írta: Pinyibá - 2006.09.06 10:32:19
Sziasztok!

Régi Toyotás lévén mindig olvasgatom a Toyota Fórumokat, de csak most írok elõször.
Ez egy negatív minõsítés lesz a Budakeszin üzemelõ Toyota mayerrõl. Igen, így kisbetûvel. :szomoru:
Ott kezdõdött, hogy 6 éve vettem a kocsimat használtan és -mivel tõlük származott- hozzájuk mentem érdeklõdni a múltja után. Nagyon készségesek voltak, gyakorlatilag mindent megtudtam az "új" kocsimról, ami a nyilvántartásukban szerepel. :pofa:
Eme pozitív tapasztalat alapján késõbb is, mindig õket választottam. A legkisebb csavart is náluk vettem meg.
Közben -két éve- vettünk a feleségemnek egy új Yarist is és azt is ott kötelezõ-szervízeltettük.
Már majdnem mindenki elõre köszönt, ha beléptem az ajtón. :D  
És most jön a kálvária!!!
Pár hete belém tolatott egy idióta, miközben telefonált, benyomta és kilyukasztotta a lökhárítómat, deformálódott a zárhíd, kifittyedt az index és szétnyílt egy kicsit motorháztetõ és a sárvédõk közötti hézag. Nem feladat megcsinálni. Betétlap, kárfelvétel Budakeszin a Toyotában, lakatosmûhelybe vele.
Azt mondták a karosszéria munkafelvételén, hogy ki kellene cserélni a lökhárítóvasat, de mivel a biztosító avultatta, nekem kellene még fizetnem érte. Nekem okoztak kárt és még én fizessek érte? Érdekes. :shock:
-Mondtam: Inkább kalapálják ki és fessék le!
-Õk: Nem lesz tökéletes.
-Én: Nem baj, a mûanyag alatt nem látszik, a hézagok fussanak mindenhol!
-Õk: Rendben van.
Hétfõn bevittem, pénteken mehetek érte.
Péntek:
-autó lemosva :pofa:
-lökhárító lefestve :pofa:
-jobb elsõ helyzetjelzõ majdnem kiesett, amikor hozzáértem :szomoru:
-hézagok össze-vissza :mivan:
-lökhárító középen 1,5 cm-rel beljebb, mint kellene lennie, néhány helyen kilátszik a régi feték, rögzítés lötyög, motorháztetõ nagyot csattan nyitáskor(feszül, mint az íj), lámpák össze-vissza állnak :robbanfej:
-zárhíd kék, szürke helyett, akkumulátor is festékes, a többi közeli dologról nem beszélve :robbanfej:
-kábelek lengenek, sárvédõ megkarcolva :robbanfej:  :robbanfej:  :robbanfej:
"Ide a fõnököt!!!!!!!!!!!!!"
Fõnök jön, mondja: "Nem baj, hogy más színû a zárhíd, úgysem látszik és az újakon is másmilyen, a többit kijavítják, kedden jöhetek érte. Õ is látni akarja, mielõtt átveszem."
Kedd:
-az autómon madárszar  ????
-lökhárító ecsettel lekenegetve, a többi TELJESEN VÁLTOZATLAN, 4 napig állt érintetlenül :ordog:  :ordog:  :ordog:  :ordog:  :ordog:
"Ide a fõnököt!!!!!!!!!!!!!"
Fõnök jön, mondja: "Szerintem jobb lett. Különben is, ez nem egy hibátlan autó, mit vár? Ez szõrszálhasogatás." :ordog:  :ordog:  :ordog:  :ordog:  :ordog:
Még vitáztunk egy kicsit, de teljesen értelmetlen volt. Konkrétan: hülyének néztek.
Ha egy olyan munkát, amit kifizet nekik a biztosító, ilyen trehányul csinálnak meg, vajon mit mûvelnek a "0"Ft bevételes garanciális munkáknál????????????????????????
JA! A nagyobbik lányom rajza hogyan került a csukott kesztyûtartóból az utasülésre???????????????????????
Cím: Toyota Mayer
Írta: Les0130 - 2006.09.07 09:34:31
Nem semmi story  :mivan: Nekem is vegyes érzéseim vannak velük. Én a COV-ot annó náluk vettem, szalon autó volt, így alaposan meg tudtam nézni mit veszek. Átadáskor két helyen is le volt ütve a festék (bal elsõ lámpatest felett, és a vezetõ ajtó kilincsén), és tuti nem volt rajta, amikor lefoglaltam. Készségesen azonnal javították a stiftel és adtak egy kerékõr garnitúrát ingyér, meg gumi szõnyeget...késõbb vettem észre, hogy nincs izzókészlet (minden más volt), állították, hogy Õk adtak...hát nem adtak... :turelmetlen:
Az avultatás dolog sajnos "bevált" biztosítós dolog. Anno off márkánál 2 éves volt a kocsink, amikor hátulról belénrongyolt egy idióta vakond,  :robbanfej: úgy, hogy mi a lámpánál álltunk és rálökött minket az elõttünk lévõ másik kocsi fenekére...szóval nagyot kaptunk (3 hónapos gyerek hátul)  :robbanfej:  napokig idegeskedtünk, hogy nem lett-e baja a gyereknek.
Szóval majd 700 ezres kár, azt mondja a munkafelvevõ, lehet jönni a kocsiért és hozzak 28e.HUF-t, mert a biztosító avultatta a kipufogómat  :mivan: és hogy a régi helyett újat kapok, ezért kell fizetni. Mondom kértem én a f..szt, hogy belém jöjjön??? Lámpa test, tûzfal stb. is csere volt, akkor mit szórakoznak??????????? Az már csak mellékes, hogy úgy csinálták meg a hátsó ajtót, hogy nagy esõben állt a víz a csomagtartóban. Nem voltam cseppet sem ideges  :rambo:  :flames:
Cím: Toyota Mayer
Írta: Pinyibá - 2006.09.08 11:30:35
Hát, nekem már nem vegyesek az érzéseim velük szemben.
A Te sztorid is kemény!
...de még nincs vége:
Másnap bementem a Hamzsabégi útra a biztosítóhoz, hogy mit szólnak ehhez õk?
Ezt szólták: (hozzáteszem, egy korrekt kárszakértõ nézte meg és kb. másfél órát beszélgettünk)
"Minket CSAK az érdekel, hogy mennyiségileg a számlán szereplõ munkát elvégezték-e, az már nem, hogy milyen minõségben. Ha nagyon sok reklamáció érkezik egy cégrõl, ESETLEG, hosszú idõ után felbonthatjuk vele a szerzõdést."  :shock:
Magyarul: A "kötelezõt" fizetõ autósok le vannak sz..va (úgyis kötelezõ), ez nem róluk, hanem a cégek és alkalmazottaik zsebérõl szól.
Meginterjúvolom hamarosan a Toyota Motor Hungary-t is, hogy mit szólnak ehhez õk, mint "fõnökök".
Cím: Toyota Mayer
Írta: murray - 2006.09.11 14:34:25
hát részvétem. jól megjártad. az autódon látszik h törött kutyának se fog kelleni.
a mayerék k.....k.  ez van . a meló büdös csak a lovetta jöjjön
Cím: Toyota Mayer
Írta: Misi - 2006.09.13 17:05:34
Idézetet írta: "murray"
hát részvétem. jól megjártad. az autódon látszik h törött kutyának se fog kelleni.
a mayerék k......k.  ez van . a meló büdös csak a lovetta jöjjön


Légyszíves kicsit illendõbben foglmazz...
(a kifogásolt részt kipontoztam)
Cím: Toyota Mayer
Írta: murray - 2006.09.14 08:50:02
ja, jóvan.  :szomoru:  nekem mindegy nem nekem fájt. :turelmetlen:  csak együttéreztem a kollégával  :?
remélem azt még szabad :cry:
Cím: Toyota Mayer
Írta: Misi - 2006.09.14 10:04:10
Idézetet írta: "murray"
ja, jóvan.  :szomoru:  nekem mindegy nem nekem fájt. :turelmetlen:  csak együttéreztem a kollégával  :?
remélem azt még szabad :cry:


Mindent szabad, csak illõ módon. Nem a tartalmat, hanem a stílust kifogásoltam.
 :kacsint:
Cím: Toyota Mayer
Írta: mozso - 2006.09.24 19:29:45
En most voltam terepszemlen naluk (Budakeszi), kollegam Corollaja hozzajuk jar javitasra es eddig pozitivak a tapasztalatok. Jovo heten megyek nemi garancialis munkara, majd beszamolok a tapasztalatokrol, de szombaton fel oraval zaras elott nagyon keszsegesek voltak. A tobbit majd meglatjuk.
Cím: Toyota Mayer
Írta: Peti - 2006.11.07 23:41:36
Megtaníthatnák a kedves kollegákat, hogyhogy kell egy olajcserét helyesen elvégezni, pontosítva :arrow:  nem öntjük 2centivel a nívó maximuma fölé az olajat... :turelmetlen:  :robbanfej:  :banging:
Cím: Toyota Mayer
Írta: afekete - 2006.11.08 08:27:46
Idézetet írta: "Peti500"
Megtaníthatnák a kedves kollegákat, hogyhogy kell egy olajcserét helyesen elvégezni, pontosítva :arrow:  nem öntjük 2centivel a nívó maximuma fölé az olajat... :turelmetlen:  :robbanfej:  :banging:

Nekem Budakeszin ilyet nem csináltak. Mindenestre aki ide megy, inkább Vashegyi Andrást keresse, mint Parag Attilát. Elõbbi nagyon rendes, utóbbi nem annyira - elég kioktató tud lenni. A pilisvörösvári szervízzel nincs tapasztalatom.
Cím: Toyota Mayer
Írta: Peti - 2006.11.08 09:44:31
Idézetet írta: "afekete"
Idézetet írta: "Peti500"
Megtaníthatnák a kedves kollegákat, hogyhogy kell egy olajcserét helyesen elvégezni, pontosítva :arrow:  nem öntjük 2centivel a nívó maximuma fölé az olajat... :turelmetlen:  :robbanfej:  :banging:

Nekem Budakeszin ilyet nem csináltak. Mindenestre aki ide megy, inkább Vashegyi Andrást keresse, mint Parag Attilát. Elõbbi nagyon rendes, utóbbi nem annyira - elég kioktató tud lenni. A pilisvörösvári szervízzel nincs tapasztalatom.


Ennek örülök, de ne legyen már lutri, hogy Neked jó nekem nem...

Inkább leengedek én belõle, mert visszavinni a francnak sincs kedve, ráadásul nem is én voltam a kocsival (mszerviz közelébe se megyek) de ettõl függetlenül csak megerõsödött benne a márkaszervizekkel kapcsolatos, pozitívnak nem éppen nevezhetõ érzésem... :?

A 10W-40es Esso "fáradt"olajról meg ne is beszéljünk, ilyet beleönteni egy vvti motorba... :x
Cím: Toyota Mayer
Írta: afekete - 2006.11.08 10:36:56
Idézetet írta: "Peti500"
Ennek örülök, de ne legyen már lutri, hogy Neked jó nekem nem...


A neked jó, nekem nem-re remélem az a válasz, hogy én Budakeszin voltam, te Pilisvörösváron.

Idézetet írta: "Peti500"
A 10W-40es Esso "fáradt"olajról meg ne is beszéljünk, ilyet beleönteni egy vvti motorba... :x

Azt hiszem még Szekéék is raknak bele ilyet, mert a Toyota szerint nem rossz, csak nem a létezõ legjobb - bár most elbizonytalanodtam a 40-tõl  :hmm: . Ezzel együtt én vittem 0W-30-as olajat.

Abban pedig teljesen igazad van, hogy az van rendesen megcsinálva, amit te rendesen megcsináltál. És ez nem csak autó szervízre, de bármilyen mesteremberre igaz. :-(
Cím: Toyota Mayer
Írta: Szeke - 2006.11.08 11:19:51
Idézetet írta: "Peti500"
nem öntjük 2centivel a nívó maximuma fölé az olajat... :turelmetlen:  :robbanfej:  :banging:

Milyen autó volt?

Amúgy a Toyota saját maga is a saját 10w-40-es olaját engedi elszámolni pl. ingyenes szervízkupon esetén.
Egy 10w-40-es olaj pont megteszi, már ezerszer leírtam. Nem a legszuperebb, de a motorba megfelelõ.
Hadd ne kelljen már többször leírnom  :roll:
Cím: Toyota Mayer
Írta: leszilaci - 2006.11.08 11:52:54
Idézetet írta: "Szeke"
Milyen autó volt?

 :szivecske:
a legszebb, a legjobb, a legaranyosabb, a legmegbízhatóbb, a leglegleg
yaris1.3 [smilie=sm38.gif]
Cím: Toyota Mayer
Írta: Peti - 2006.11.08 19:23:09
Idézetet írta: "leszilaci"
Idézetet írta: "Szeke"
Milyen autó volt?

 :szivecske:
a legszebb, a legjobb, a legaranyosabb, a legmegbízhatóbb, a leglegleg
yaris1.3 [smilie=sm38.gif]


Pontosan... :szivecske:
A mi kis Dundikánk:
(http://www.stop.hu/pict/2006/04/21/dudinka.jpg)
 :nagymosoly:
Akarom mondani a Dundikánk: :wink:
(http://kepfeltoltes.hu/thumb/061108/dundi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg) (http://kepfeltoltes.hu/view/061108/dundi_www.kepfeltoltes.hu_.jpg)
Cím: Toyota Mayer
Írta: Peti - 2006.11.08 19:25:48
Idézetet írta: "Szeke"

Egy 10w-40-es olaj pont megteszi, már ezerszer leírtam. Nem a legszuperebb, de a motorba megfelelõ.
Hadd ne kelljen már többször leírnom  :roll:


"pont megteszi..."
No ezaz...
Ne alulról üssünk már meg egy teljesítményszintet... :szemforgat:
Cím: Toyota Mayer
Írta: Peti - 2006.11.08 19:31:00
Idézetet írta: "afekete"
Idézetet írta: "Peti500"
Ennek örülök, de ne legyen már lutri, hogy Neked jó nekem nem...


A neked jó, nekem nem-re remélem az a válasz, hogy én Budakeszin voltam, te Pilisvörösváron.

Keszin voltunk mi is!


Idézet
Szekéék is raknak bele ilyet, mert a Toyota szerint nem rossz, csak nem a létezõ legjobb - bár most elbizonytalanodtam a 40-tõl  :hmm: . Ezzel együtt én vittem 0W-30-as olajat.


Bele lehet rakni, ebbe ne menjünk bele, mindenki tudja miért jobb :arrow:  jobb olajat belerakni, "az is megteszi" alapon én nem teszek olajat a kocsimba... :?
Cím: Toyota Mayer
Írta: music - 2006.11.09 02:26:45
Idézetet írta: "Peti500"
"pont megteszi..." No ezaz...
Ne alulról üssünk már meg egy teljesítményszintet... :szemforgat:

Megteszi, nem? Kárt nem fog benne okozni. Ha meg nem ilyet akarsz, akkor legközelebb mondd elõre, hogy más fokozatút szeretnél. Nekem nyáron az F asztmába 15-40-eset tettek...
Cím: Toyota Mayer
Írta: Szeke - 2006.11.09 08:56:19
Idézetet írta: "Peti500"
Ne alulról üssünk már meg egy teljesítményszintet... :szemforgat:

Van egy elõírás a motorhoz. Az elõírást simán teljesíti egy modern 10w-40 is.
Az, hogy tehetõ bele jobb olaj, nem jelenti azt, hogy kell.

Aki szeretne jobb olajat belerakni/rakatni, az eddig is megtehette, ezután is megteheti.
Cím: Toyota Mayer
Írta: Peti - 2006.11.09 10:22:45
Idézetet írta: "music"
Idézetet írta: "Peti500"
"pont megteszi..." No ezaz...
Ne alulról üssünk már meg egy teljesítményszintet... :szemforgat:

Megteszi, nem? Kárt nem fog benne okozni. Ha meg nem ilyet akarsz, akkor legközelebb mondd elõre, hogy más fokozatút szeretnél. Nekem nyáron az F asztmába 15-40-eset tettek...


Nem én vittem el a kocsit, eleve jobb olaj volt benne, csak be lett hülyítve Muterom, ha érdekelnek az elõzmények...
A megteszi nálam nem megfelelõ minõsítés...
Üdv.
Cím: Toyota Mayer
Írta: Peti - 2006.11.09 10:28:11
Idézetet írta: "Szeke"
Idézetet írta: "Peti500"
Ne alulról üssünk már meg egy teljesítményszintet... :szemforgat:

Van egy elõírás a motorhoz. Az elõírást simán teljesíti egy modern 10w-40 is.
Az, hogy tehetõ bele jobb olaj, nem jelenti azt, hogy kell.


Ez egy jó mszerviz duma, nem baj, Neked ezt kell mondanod Szeke, de Te se 10W-40et raknál bele ha a sajátodról lenne szó, maradjunk ennyibe...
Hogy miért nem "kértük", pedig ott van az elõzõ hsz-emben...


Amúgy a lényeg továbbra is a túlöntésen van, nem azon hogy egy gyengusz olajat tettek bele, amúgy a Toyota mióta dolgozik Esso-val???
Cím: Toyota Mayer
Írta: Szeke - 2006.11.09 10:34:08
Idézetet írta: "Peti500"
Ez egy jó mszerviz duma, nem baj, Neked ezt kell mondanod Szeke, de Te se 10W-40et raknál bele ha a sajátodról lenne szó, maradjunk ennyibe...

Azt rakom bele, akár hiszed, akár nem. A Yarisba pedig 5w-40-et.

Idézetet írta: "Peti500"
Amúgy a lényeg továbbra is a túlöntésen van, nem azon hogy egy gyengusz olajat tettek bele, amúgy a Toyota mióta dolgozik Esso-val??? Ismerõsnek még a Peugeot mszervizbe is azt mondták, hogy inkább mást rakjon bele, mert az "nem a legjobb" olaj...

Annyi olajat öntöttek bele, amennyi az elõírás. Gondolom 3,2-t.  Írj a TMH-nak, hogy változtassanak az elõírásokon.
Az Esso a Toyota F1 Team hivatalos szponzora.
Nem inkább ez a pözsós duma a kamu? Egyetlen mai, neves gyártó olaja sem lehet annyira rossz, hogy le kellene húzni.

A többit a Corolla/Szervíz topicban folytassuk, ne itt a Mayeresben.
Cím: Toyota Mayer
Írta: Sanyesz - 2006.11.09 10:46:31
Idézetet írta: "Szeke"
Idézetet írta: "Peti500"
Ez egy jó mszerviz duma, nem baj, Neked ezt kell mondanod Szeke, de Te se 10W-40et raknál bele ha a sajátodról lenne szó, maradjunk ennyibe...

Azt rakom bele, akár hiszed, akár nem. A Yarisba pedig 5w-40-et.

Idézetet írta: "Peti500"
Amúgy a lényeg továbbra is a túlöntésen van, nem azon hogy egy gyengusz olajat tettek bele, amúgy a Toyota mióta dolgozik Esso-val??? Ismerõsnek még a Peugeot mszervizbe is azt mondták, hogy inkább mást rakjon bele, mert az "nem a legjobb" olaj...

Annyi olajat öntöttek bele, amennyi az elõírás. Gondolom 3,2-t.  Írj a TMH-nak, hogy változtassanak az elõírásokon.
Az Esso a Toyota F1 Team hivatalos szponzora.
Nem inkább ez a pözsós duma a kamu? Egyetlen mai, neves gyártó olaja sem lehet annyira rossz, hogy le kellene húzni.

A többit a Corolla/Szervíz topicban folytassuk, ne itt a Mayeresben.

Gyerekek! Ne gyõzködjétek feleslegesen egymást. Akinek a Toyota gyári elõírása nem megfelelõ, tegyen bele másik olajat. Õ dolga. Én a 4. Toyotámat hajtom és soha nem jutott eszembe, hogy a kereskedõvel vitatkozzak, miféle olajat is önt a kocsiba. Így soha nem is vittem saját olajat. Semmi hátrányom nem származott belõle.
Egyébként ezt a témát tényleg nem ebben a topicban kellene feszegetni.  :nagymosoly:
Cím: Toyota Mayer
Írta: Peti - 2006.11.09 10:48:38
Idézetet írta: "Szeke"
Idézetet írta: "Peti500"
Ez egy jó mszerviz duma, nem baj, Neked ezt kell mondanod Szeke, de Te se 10W-40et raknál bele ha a sajátodról lenne szó, maradjunk ennyibe...

A Yarisba pedig 5w-40-et.


Köszönöm...

Idézet
A többit a Corolla/Szervíz topicban folytassuk, ne itt a Mayeresben

Ok...
Cím: Toyota Mayer
Írta: Peti - 2006.11.09 10:54:00
Idézetet írta: "Sanyesz2005"

Gyerekek! Ne gyõzködjétek feleslegesen egymást. Akinek a Toyota gyári elõírása nem megfelelõ, tegyen bele másik olajat. Õ dolga. Én a 4. Toyotámat hajtom és soha nem jutott eszembe, hogy a kereskedõvel vitatkozzak, miféle olajat is önt a kocsiba. Így soha nem is vittem saját olajat. Semmi hátrányom nem származott belõle.
Egyébként ezt a témát tényleg nem ebben a topicban kellene feszegetni.  :nagymosoly:


Egy modern váltakozó-szelepvezérléses motorba abszurd a 10W-40es olaj, baja nem lesz ez oké, de próbáld ki, hogy mondjuk lecseréled a gyár által beöntött 10-es olajat egy full szint 0ásra, megfogsz lepõdni, ezt komolyan mondom! :shock:  
A 15éves szivar Audimba tettem még 10es olajat, szerette is, de az 5W-40et még jobban. :vag2:  PONT.
Abbahagytam...
Üdv.
És Szeke bocs, nem téged akarlak húzni, ahogy a Corolla topikba is leírtam...
Cím: Toyota Mayer
Írta: afekete - 2006.11.09 10:56:23
Idézetet írta: "Peti500"
amúgy a Toyota mióta dolgozik Esso-val???

Az Esso / Mobil / Mobil1 egy cég. Egy idõben biztos volt kapcsolat a Toyota és az Exxon között, lehet, hogy most is õk adják a Toyota olajat. A márkakereskedés meg más tészta.
Cím: Toyota Mayer
Írta: Szeke - 2006.11.09 11:01:35
Idézetet írta: "Peti500"
Idézetet írta: "Szeke"
A Yarisba pedig 5w-40-et.


Köszönöm...

Mert az összes D4D-be 5w-40est teszünk az ügyfeleknek is. De ne idegesíts már tovább légyszíves  :sir:  :robbanfej:  :turelmetlen:

SZERK: A modernitáshoz adalék: a vvt-i '97-'98-as fejlesztés. Akkori viszonylatokban kellene gondolkodni.

Tényleg nem értem, minek tépem a számat.  :hipnozis:
Cím: Toyota Mayer
Írta: Peti - 2006.11.09 11:03:57
Idézetet írta: "Szeke"
Idézetet írta: "Peti500"
Idézetet írta: "Szeke"
A Yarisba pedig 5w-40-et.


Köszönöm...

Mert az összes D4D-be 5w-40est teszünk az ügyfeleknek is. De ne idegesíts már tovább légyszíves  :sir:  :robbanfej:  :turelmetlen:


Nem foglak...
Üdv.
Cím: Toyota Mayer
Írta: afekete - 2006.11.09 14:48:32
Idézetet írta: "Peti500"
Idézetet írta: "Szeke"
Idézetet írta: "Peti500"
Idézetet írta: "Szeke"
A Yarisba pedig 5w-40-et.


Köszönöm...

Mert az összes D4D-be 5w-40est teszünk az ügyfeleknek is. De ne idegesíts már tovább légyszíves  :sir:  :robbanfej:  :turelmetlen:


Nem foglak...
Üdv.

Pedig egyszerû. Az ügyfeleknek is 5W-40 megy a D-4D-be, saját magának is azt rakat.  :idea:
Cím: Ismét
Írta: zsono - 2007.03.03 20:01:47
Újra jó tapasztalatokat szereztem Vörösváron:

Gyors, udvarias kiszolgálás, felhívták a figyelmem a kiegészítõ termékek árkedvezményére. Bár egy könyöktámaszért mentem, számos kérdésre megoldást találtunk, jelentõs kedvezményekkel. Nem azt találták fontosnak, hogy minél többet költsek, hanem hogy jól válasszak az autó szempontjai szerint is. Gyorsan és helyben szereltek fel minden vásárolt terméket, egyszerre többen is foglalkoztak az autóval, és gazdájával is.

Elismerés és köszönet!

Zs.
Cím: Toyota Mayer
Írta: Trotter66 - 2007.08.02 07:56:43
Egy másik topicból emeltem a helyére a következõ HSZ.-t:

Nazsi
Újonc

Csatlak: 2007.08.01.
Hozzászólások: 1
Innen: Budapest
Autó típus/Modell/Év: Avensis2005
Elküldve: 2007.08.01 23:31:05    Hozzászólás témája:      
--------------------------------------------------------------------------------
sziasztok!
nagy erõtt összeszedtem mire ezt a pár sor megirtam! de sajnos errõl fog szolni milyen rosz a TOYOTA marka szervizeseknek a szolgáltatása. most nyáron eljott a pillanat hogy autot cseréljek. elsõ kiválasztott Ford mondeo2005ös, de kiesett a vissza tekert km miatt:(
utána jott a TOYOta Avensis combi, istenien néz ki, ki mentun szentendrére és a kereskedõ ide adtaa kulcsokat probára. Feleségemmel kiprobáltuk és nagyon nagyon tetszett . másnap elhozta a kereskedõ állapot felmérésre Pilis vörösvárra. toyota mayer! senkinek nem ajánlom! az állapot felmérésen mindenkinek ajánlom be menni mert a szerelõk nem érdekeltek ezzel hogy folyik az olaj vagy nem, ebból indulva hogy német auto akkor már lesz*riák az egészet, söt olyan mintha bûntetnének hogy nem a szalonban veszel kocsit.
a lényeg erõszakosan mindenre kérdeztem. utána papir kitöltésnél olyan dolgokat nem vettek észre hogy a vissza pillantó tükör motorja nem mûködik!!! külön felhivtam a figyelmuket erre is! és a végén ami nagyon nagyon idegesitõ és szemétség és ...... alvázszám szerint lehet tudni a km állását! legalább a FORDnál nemzetkozileg benne van az állapot felmérésben! és akár honnan van az auto megtudják mondani ha rendesen van szervizelve! és akkor közölték a TOYOTA emberekhogy ezért 20000 ft+ÁFÁt kell fizetnem külön!!! na ez nem volt szép! és elmentunk onnan mert tiszta rablok! a III. keruletben aszõlõkert utcában ismét kérdeztema KM állásról és ott 20000 ft + áfa!!!!!!!! öregem ez nem igaz ki van dolgozva:))
én meg nem hagytam magamat és neten rá kerestem a TOYOTA motor hungary.
Na kérem e mailben kuldtem az adatokat ésmásnap jönn a pontos válasz, hogy hány kmvolt benne:
1- 155 000 km volt benne 2005ben, közben szervizkönybet mutattak nekem 59000 kmról  
2- ez a szolgáltatás ingyen volt!!!! akkkor mirõl beszélunk???
szemét kereskedõk mindenki vissza tekeri az órát, és nem 20-30 ezret hanem 100 000 km is vissza tekernek szégyen nélkül mehetnek a ....ba.
ha valaki érdekli az elérhetõséget keressen.
jó estét mindenkinek
Cím: Toyota Mayer
Írta: Misi - 2007.08.02 11:25:34
Nem is tudtam, hogy a Török szultán is regisztrált nálunk....
 :nagymosoly:
Cím: Toyota Mayer
Írta: Trotter66 - 2007.08.02 11:48:37
Idézetet írta: "Misi"
Nem is tudtam, hogy a Török szultán is regisztrált nálunk....
 :nagymosoly:

Nem töröltem ki a Belépés a Toyotaclubba tocsikból sem, bár viszketett az ujjam.
Cím: Toyota Mayer
Írta: Xtrem - 2007.08.02 16:37:13
az állapot felmérésen mindenkinek ajánlom be menni mert a szerelõk nem érdekeltek ezzel hogy folyik az olaj vagy nem, ebból indulva hogy német auto akkor már lesz*riák az egészet, söt olyan mintha bûntetnének hogy nem a szalonban veszel kocsit...

Hogy is van ez?  :hmm: Mióta német egy Avensis?
Ezt valami Ford márkakereskedõ írta?
A helyesírás meg no comment...
Cím: Toyota Mayer
Írta: KLaco - 2007.08.02 18:12:07
Mármint, hogy németbõl hozták be az Avét, és nem náluk vették  :kacsint:
Cím: 75000
Írta: zsono - 2007.08.11 08:56:36
Yaris Ts 75000-es szerviz:
(nettó árak)

Pollenszûrõ: 3155.-
Váltóolaj: 7500.-
Olajszûrõ: 1727.-
3,7 l Toyota (Esso) 5w40 motorolaj: 12.500.-
Elsõ fékbetétek:15558.-
Klímatisztítás, rézpasztaspray, tömítések: kb 2000.-
Elsõ féktárcsák felszabályozása: 7290.-
Szerviz munkadíj 3325.-

Bruttóban - az 5 %-os klubkedvezmény levonása után - 61.000.- Ft.

Korrekt árak, gyors munkavégzés, internet point, kényelmes várakozás: ismét köszönöm.

Zs.J.
Cím: Toyota Mayer
Írta: Lévai Béla - 2007.09.06 18:37:22
Július elején, német utunk elõtt, elmentem hozzájuk - nézzék már meg mitõl világít a motorelektronika visszajelzõje!
Diagnózis: semmi komoly kiütöttük, használja tovább!
Visszajõve a lampocska ismét pilácsol.
Vizsga és 120-as szerviz Július végén, a kocsi kiadva minden rendben jelszóval(javítás módja:kiütés), 3 nap múlva a visszajelzõ esmeg és azóta is ég!
Emil megy a munkafelvevõhöz: Talán keressék meg a hibát, vagy konzultáljanak valakivel!
4 hete semmi válasz. :robbanfej:
Elvileg a márkaszerviz gyári támogatással dolgozik, elvárható lenne hogy javítson is. :hmm:
Csak per mint móka a szervizben óriási betûkkel kiírásra került a "hitvallás": egyik pontja- Autóját elsõre, hibátlanul megjavítva adjuk át!
No ezt a mondatot sürgõsen törölni kellene, még valaki komolyan veszi! :rohog:  :rohog:  :rohog:
Az autó ebbõl a mûhelybõl vásárolt, hát teszek még egy próbát, talán létezik még betyárbecsület! :nemtom:
Cím: Toyota Mayer
Írta: afekete - 2007.12.15 21:08:45
Ma voltam náluk akciós nagy szervízen - Budakeszin. (85.248 HUF - ebbõl cca 35e a nagyszervíz [gyertyák, hûtõvíz, fékfolyadék a syokásosokon kívül], kb. 10e a ködlámpa takaró - amit ügyesen elhagytam -, meg kb 40e a hátsó féktárcsa + fékbetét.) Rendesek voltak, be lehetett menni a mûhelybe is. A fékbetétekre is adtak 20% kedvezményt, hogy az akciós szervíz keretében intéztem - ami jóval több, mint a Toyotaclubos kedvezmény. Olajat vittem.
Egyvalami nem tetszett: beletöltötték a 4l olajat, pedig elvileg 3,7 kell bele. Egy kicsivel van max. fölött.  :turelmetlen: Most azt hiszem így hagyom. (Jövõre meg inkább MF.)
Cím: Toyota Mayer
Írta: Lévai Béla - 2007.12.17 18:26:51
Idézetet írta: "afekete"
Ma voltam náluk akciós nagy szervízen - Budakeszin. (85.248 HUF - ebbõl cca 35e a nagyszervíz [gyertyák, hûtõvíz, fékfolyadék a syokásosokon kívül], kb. 10e a ködlámpa takaró - amit ügyesen elhagytam -, meg kb 40e a hátsó féktárcsa + fékbetét.) Rendesek voltak, be lehetett menni a mûhelybe is. A fékbetétekre is adtak 20% kedvezményt, hogy az akciós szervíz keretében intéztem - ami jóval több, mint a Toyotaclubos kedvezmény. Olajat vittem.
Egyvalami nem tetszett: beletöltötték a 4l olajat, pedig elvileg 3,7 kell bele. (Majd holnap megnézem, kell e leengedni.)

Nem a mosollyal van bajom!
Ha valaki Márkát szervizel és hirdeti magáról, hogy profi, akkor legyen az!
Az általad említett "beavatkozások" rutinmûveletek, nem is igényelnek igazán szakképzett munkaerõt.
A bajom azzal van, ha egy komplexebb hiba diagnosztizálása több hónap és több szervizlátogatás! :szomoru:
Cím: Toyota Mayer
Írta: afekete - 2007.12.17 19:29:27
Idézetet írta: "Lévai Béla"
Nem a mosollyal van bajom!
Ha valaki Márkát szervizel és hirdeti magáról, hogy profi, akkor legyen az!
Az általad említett "beavatkozások" rutinmûveletek, nem is igényelnek igazán szakképzett munkaerõt.
A bajom azzal van, ha egy komplexebb hiba diagnosztizálása több hónap és több szervizlátogatás! :szomoru:

Bocsi, nem neked írtam válaszként, de erõsen elgondolkodom rajta, hogy jövõre hiába leszek idõ szûkében, mégis kipróbálom az MF-et.
Cím: Toyota Mayer
Írta: music - 2007.12.17 23:18:26
Idézetet írta: "afekete"
Bocsi, nem neked írtam válaszként, de erõsen elgondolkodom rajta, hogy jövõre hiába leszek idõ szûkében, mégis kipróbálom az MF-et.

Én megyek oda a két ünnep közt, majd beszámolok a fejleményekrõl, az idõponthoz csak annyit, hogy online jelentkeztem idõpontra, és visszahívtak, hogy a három lehetõség közül melyik lenne nekik a jó...
Cím: Toyota Mayer
Írta: Trotter66 - 2007.12.30 17:36:38
Idézetet írta: "tutinet"
Én a Toyota Mayernál voltam budakeszin,  nagyon korrektek voltak. 3. csomagot kértem ez kell a 60 ezres szervizhez.

Ebbe benne volt a fékolajcsere is meg motorolaj, fagyálló, gyertyák, szûrõk cseréje is. Nálam DENSO hûtõrendszer van még a levegõszûrõ is DENSO. az ABS-em Bosch és Bosch gyertyák voltak benne eddig most már DENSO gyertyákat kaptam. Mondjuk nem értem mit keres egy japán autóban Bosch de mindegy.... hmmm

Rákérdeztem a szerelõnél - mive végig ott álltam mellette - hogy kell e olaj a sebességváltóba , azt mondta azt még nem kell cserélni. És 10W-40 olajat kaptam egy nagy zöld hordóból, ahogy megfigyeltem a többi Toyotába is ebbõl a hordóból nyomták az olajat. A fagyálló, fékolaj folyadék az flakonból lett beöntve komplett csomagott hozott a szerelõ piros fehér Toyota mintával.

Azóta tényleg sokkal jobban fût az autóm, legalább 1 fokozattal nyugodtan lejjebb lehet venni a fûtést az új folyadék miatt.

Viszont megmutatta nekem a vízpumpát, ahol zöldes elszínezõdõtt foltok látszottak. Szerinte kicsit ereszthet valahol a vízpumpa és elõbb-utóbb majd cserélni kell de most nem életbevágó, jól mûködik. Mások szerint 0-gyûrût, tömítést kellene cserélni.

Tudtok valahol Corolla E12-höz vízpumpát mert itt 18 ezer +FA az ára hátha van olcsóbban is ?
Lényeg, hogy sebbeségváltóolajat nem kaptam újat, de fogalmam sincs milyen kell bele és hol kell leengedni feltölteni ezt. Meg szerintem a difi olajat is le kéne cserélni.

Vigyem emiatt vissza nekik vagy el valami maszekhoz egy olajcsere miatt szerintem nem muszály rögtön a márkaszervizbe rohanni.


Az autódban klasszikus értelembe vett külön difiolaj nincsen, mert ez a részegység sebváltóval van egybeépítve, lévén orrmotoros, elsõkerékhajtású.
Az Általános/olajtopicban választ találsz/kapsz a sebváltóolaj kérdésedre.

Olcsóbb vízpumpát is találsz, de nem feltétlenül job is. Az az általános tapasztalat, hogy a Toyota márkaszervízek alkatrészárai -általában -nem, vagy csak nagyon csekély mértékben magasabbak a kereskedelemben kapható termékek árával. És mégiscsak Toyota gyári alkatrész kapsz a pénzedért. Ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem lehet jó minõségû utángyártottat szerezni.  Kérdezõsködni kell, és mérleglni.
Cím: Toyota Mayer
Írta: Lévai Béla - 2007.12.30 22:30:14
Jeleztem, a 'beszélgessünkben' hogy tojt a Jézuska egy HID izzóhibát.
Sajna nem izzó, hanem trafó, úgyhogy a dolog vége komplett lámpacsere lett, el is vitte a jókedvet-bõséget (206e Ft). :sir:
A döglöttet visszakértem, hátha javítható.
Ha nem, akkor is aranyat ér, ha márkatársnál nem törik a gyári HID-s Jobbos de kárrendezni kell!
Szóval ......!
Kéretik megjegyezni. :kacsint:
Cím: Toyota Mayer
Írta: music - 2007.12.31 00:52:07
Idézetet írta: "tutinet"
Tudtok valahol Corolla E12-höz vízpumpát mert itt 18 ezer +FA az ára hátha van olcsóbban is ?

Szerintem ez nagyon jó ár, nekem pár éve E-11 Corollába 30e volt egy új vízpumpa. Viszont ha klubtag vagy, a Mayernél 5%-kal olcsóbb lesz az alkatrész és a munkadíj is :kacsint:
Cím: Toyota Mayer
Írta: Misi - 2008.01.01 12:35:59
A tartály szolgál a szintmérésre.
 :kacsint:
De ez már kicsit OFF ebben a topicban.
Cím: Toyota Mayer
Írta: Misi - 2008.01.06 00:41:27
Azt már megnézted. Azt hívtad Te túlfolyónak.
Egyébként tágulási tartály a becsületes neve.
De, ahogy már írtam, ez a téma nem ebbe a topicba való, úgyhogy a további kérdéseidet légyszi ne itt tedd fel.
Cím: Toyota Mayer
Írta: Lévai Béla - 2008.01.21 19:22:47
Idézetet írta: "Lévai Béla"
Jeleztem, a 'beszélgessünkben' hogy tojt a Jézuska egy HID izzóhibát.
Sajna nem izzó, hanem trafó, úgyhogy a dolog vége komplett lámpacsere lett, el is vitte a jókedvet-bõséget (206e Ft). :sir:
A döglöttet visszakértem, hátha javítható.
Ha nem, akkor is aranyat ér, ha márkatársnál nem törik a gyári HID-s Jobbos de kárrendezni kell!
Szóval ......!
Kéretik megjegyezni. :kacsint:

A történet -eddigi- vége aranyos!
Helybéli Xenon-os kereskedõhöz elvittem a visszakért lámpatestet, fél óra múlva visszahívott a lámpa jó, az izzó égett ki!
Egy pár HID izzó garanciával 14e, a márkaszervizes cserénél 65e volt egy db!!!!!!
Az izzó árát 'benyeltem', az eredeti lámpatestet visszatetettem a kocsiba.
Lássatok csodát... Jó!
Visszakértem a lámpatest árát, de bizonytalan vagyok abban, hogy a következõ szerviznél nem téved-e valaki fél millát a káromra?
Tehát, kéretik meggyõzni a márkaszervizek elõnyeirõl!
(Csak úgy mellékesen: Azt se mondták, bocsika! Nem is nagyon számítottam rá.)
Cím: Toyota Mayer
Írta: music - 2008.01.22 01:02:40
Idézetet írta: "Lévai Béla"
Tehát, kéretik meggyõzni a márkaszervizek elõnyeirõl!

Egy esetbõl ne általánosíts, van másik...
mármint márkaszerviz :kacsint:
Cím: Toyota Mayer
Írta: Lévai Béla - 2008.01.22 19:51:52
Idézetet írta: "music"
Idézetet írta: "Lévai Béla"
Tehát, kéretik meggyõzni a márkaszervizek elõnyeirõl!

Egy esetbõl ne általánosíts, van másik...
mármint márkaszerviz :kacsint:

Igazad van, váltok!
Ha nem muszáj, akkor nem márkaszervizre.
Talán az M+F kiskõrösi egységét még megpróbálom, talán nem kell gyertya helyett motort cserélni!
Vacak dolog a 'kiszolgáltatottság'! :hmm:
Cím: Csere
Írta: zsono - 2008.03.16 08:45:24
Ismét elégedettséggel kell szóljak a vörösvári Toyota Mayer szolgáltatásairól.

Carina e autóm cseréjébe fogtam: találtam egy korrekt Avensis 2.0 D4-es autót, korrekt partnertõl, így elsõ lépésként az adásvétel és a hitel lehetõség miatt kerestem fel õket.

Tóth Sándor Szabolcs használtautó értékesítõ - õt is ajánlhatom minden toyota vevõnek - a Toyota finanszírozás kapcsán több olyan hasznos tanáccsal látott el, amelyet eddig egyetlen más bank autós hitelével kapcsolatban sem hallottam. Még ki sem jöttem a vörösvári szalonból, mire a Toyota finanszírozás már fel is hívott, és az adatkontroll után jelezte, elfogadták a hitelkérelmet.

A magánszemélytõl kiválasztott autót a szervíz díjtalanul, korrektül bevizsgálta. Csak egy befúródott csavart találtak az egyik kerékben, ott helyben ki is javították a rejtett defektet.

Az adásvételt pontosan és gyorsan bonyolították, minden ügyintézést átvállaltak. A két adásvétel bonyolításáért, a Carina bizományosi árusításáért, az eredetvizsgálat szervezéséért, illetve az átiratásért összesen ötvenezer Ft-ot kellett fizetnem, természetesen a személyemhez kötött illetéket (okmányirodai költségek) külön.

Riasztót szereltettem az autóba, illetve gumiszõnyeget, ablaktörlõ lapátot, biztosítékfedelet kapott. A listaárból itt is kedvezményt kaptam.

Csak egyszer említettem meg, hogy a korábbi gazda egyébként autokonform kutyust is vitt magával gyakran, az autót így díjtalan külsõ-belsõ kozmetikával kaptam meg. A riasztó mûködését részletesen ismertette beszerelõje. Az autóval kapott alufelniket kicentírozták, de javasolták, hogy - bár nem érezném, de mivel nem futna szépen a felni - korrigáltassam. A centírozást sem számolták fel.

Egyszerûen jól éreztem magam ezúttal is, mindent idõben, rugalmas csomag- és klubtagsági kedvezménnyel kaptam, köszönöm!

Zsidei János
Cím: Re: Csere
Írta: Lévai Béla - 2008.03.17 19:10:19
Idézetet írta: "zsono"
Ismét elégedettséggel ...


Gratulálok a géphez, ha jól értem AVEII Liftback Sol Executive (bõr, szõr, mûfa, egyebek)!
A váltó kézi, vagy automata?
Használd egészséggel! :nagymosoly:
Cím: Re: Csere
Írta: zsono - 2008.03.30 12:25:20
Idézetet írta: "Lévai Béla"
Idézetet írta: "zsono"
Ismét elégedettséggel ...


Gratulálok a géphez, ha jól értem AVEII Liftback Sol Executive (bõr, szõr, mûfa, egyebek)!
A váltó kézi, vagy automata?
Használd egészséggel! :nagymosoly:


Köszönöm a jókivánságokat!

Bõr nélküli, és kéziváltós, a többi stimmel :-)

Zs.
Cím: Toyota Mayer
Írta: music - 2008.05.06 14:56:43
Ma elõzetes bejelentkezés nélkül azonnal kicserélték a kiégett izzót, (végignéztem, hogy is zajlik ez az embert próbáló dolog), be is állították a fényszórókat, sõt még a menyét által félig szétrágott lambdaszonda-vezetéket is megmentették - mindezt 1 db izzócsere árban.  :10:
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: Lévai Béla - 2008.07.04 19:51:12
Hihetetlen, hogy Parragh Attilával már 3. napja játszuk azt, hogy megnézi mibe kerül az én Corollámba egy toronymerevítő beépítéssel és majd ennek uánanéz és visszahív.

Valójában már én 4x hívtam fel, hogy várom az eredményt,  mind a 4x azt igérte Ok, utánanéz és visszahív.

Várok. :no:
Ne légy izgága, kaphatsz kasznicserés árat is, ha nem vigyázol (merthogy ez a műszakilag korrekt megoldás kicsisportoséknál)!
No meg a dolog csak neked fontos (a kis türelmetlen!)!
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: nIKI7777 - 2008.07.05 15:29:02
elérkezett az idő a 75 000 km -es szervizre. tudtok abban segiteni, hogy ilyenkor mit szoktak az autón cserélni, és mennyibe lesz ez nekem?
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: music - 2008.07.06 22:01:47
elérkezett az idő a 75 000 km -es szervizre. tudtok abban segiteni, hogy ilyenkor mit szoktak az autón cserélni, és mennyibe lesz ez nekem?
Úgy rémlik, a kezelési utasításban mintha benne lenne ez, az előre kalkulálható ár pedig ki van függesztve minden márkaszervizben. Persze ha magad viszed az olajat, azzal legalább egy tizest spórolhatsz :excl:
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: obga - 2008.07.09 22:02:48
elérkezett az idő a 75 000 km -es szervizre. tudtok abban segiteni, hogy ilyenkor mit szoktak az autón cserélni, és mennyibe lesz ez nekem?
Ha még aktuális a kérdésed, nekem ~30k volt a szerviz, olajcsere+szűrő+valami átmosó lötty(rákérdeztek kell-e, 2,4k)+pollenszűrő+mindkét első helyzetjelző+egy-két apróság+munkadíj...
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: rutin76 - 2008.09.04 20:35:59
Most jártam (először) Budakeszin a 30.000-es szervizen.
Olajat vittem, nem volt gond, az sem, hogy a kocsim mellett álltam végig.
40 perc alatt megvolt minden, nagyon elégedett vagyok az elvégzett munkával.

A jobb oldali ködlámpa körül van egy kis sérülés, a lámpa körül meghúzták a lökhárító műanyagot, és a fekete műanyag is látszik rendesen.
A Reálszisztéma átfújásra kb. 200.000 Ft-ot mondott, itt 75-80 ezer Ft-ot. Érdekes.

Most készül el egy másik csarnokuk ha jól láttam, emeletes épület.
Máskor is viszem a kocsit ide, ha úgy alakul. Ajánlott!
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: Lévai Béla - 2008.09.16 18:31:47
Most jártam (először) Budakeszin a 30.000-es szervizen.
Olajat vittem, nem volt gond, az sem, hogy a kocsim mellett álltam végig.
40 perc alatt megvolt minden, nagyon elégedett vagyok az elvégzett munkával.

A jobb oldali ködlámpa körül van egy kis sérülés, a lámpa körül meghúzták a lökhárító műanyagot, és a fekete műanyag is látszik rendesen.
A Reálszisztéma átfújásra kb. 200.000 Ft-ot mondott, itt 75-80 ezer Ft-ot. Érdekes.

Most készül el egy másik csarnokuk ha jól láttam, emeletes épület.
Máskor is viszem a kocsit ide, ha úgy alakul. Ajánlott!


Béla, mi a baj? A duplázást töröltem. A HSZ meg üres volt alapból is. Trotter
Cím: Toyota Mayer
Írta: zsono - 2008.10.06 15:35:27
A közelmúltban két alkalommal jártam Avensisemmel Vörösváron.

Elsőként a klíma és befúvó rendszert tisztították meg szűrőcserével, még a közelgő 90 ezres szerviz előtt.
Másodszorra ma voltam, lámpacserén, lévén még az eredeti, hőre érzékeny lámpa volt a gépben.

Mindkét alkalommal pontosan, az előre egyeztetett időben fogadtak, azonnal hozzáláttak az autóhoz, nem kellett várakoznom.
Mindenhez volt alkatrész, még előre nem várhatóak is.

Azóta újra jó a levegő az autóban, és jó a fénye is :-)

Ismételten megelégedéssel távozhattam, köszönöm!

Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: afekete - 2008.10.22 08:04:33
Tegnap voltam 135.000-es szervízen. Olajat vittem, ezen kívűl volt pollenszűrő csere és lebeszéltek a légszűrő cseréről. Na meg kicserélték az ablaktörlő gumikat. Így volt a mutatvágy 18.275 Ft klúb kedvezménnyel együtt. Ők ajánlották fel, hogy menjek be a szervíz alatt, ha gondolom. Vashegyi András vette át az autót és nagyon elégedett voltam vele.
Meg mondták, hogy gyűjtsek az első fékbetétekre és tárcsa felszabályozásra, mert a következő szervíznél valószinüleg aktuális lesz.
Közben átmentem a szalonban körbenézni. Rögtön jöttek érdeklődni, hogy segíthetnek-e, de nem voltak tolakodóak.
Egy dolog hibázik csak. A kűrt most nem működik - persze nem tudom előtte működött-e. De ezt majd este megnézem.
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: e-Balázs - 2008.11.20 14:21:20
Budakeszi-s tapasztalatok:
A mai napon voltam náluk a kocsival egy általános átvizsgálásra. Jó két héttel ezelőtt bejelentkeztem, bár nem tudom hogy ez számított-e, de gyorsan sorra kerültem. Átvették a kocsit (még vissza is jött a munkafelvevő, hogy bent felejtettem a mobilom  ::) ), és egy bő fél óra múlva végeztek is vele. Addig nézelődtem a kiállított használtautók között, ahol szintén gyorsan ott termett egy segítőkész, nem tolakodó stílusú kolléga. Pozitív. Mikor végeztek vele, átvettem a hibalistát, ami teljesen reálisnak tűnik, nem hiszem hogy a nyakamba akartak varrni bármit is. Oly annyira, hogy a végén még meg is említette, hogy habár szívesen megcsinálnák nekem, mégsem ajánlja, mert egy maszek kis szervízben sokkal olcsóbban megúszom. Mindent egybevéve, teljesen pozitív volt az összkép, elégedetten távoztam tőlük. Jah, 1900 Ft-ért csinálták meg. (Egyedül itt ejtettek hibát... vittem a pénztárhoz a számlát, adtam a 2000-est, és csak egy tizest kaptam vissza... gondolom csak elnézte...  :1eye: )
Cím: Toyota Mayer Vörösvár
Írta: zsono - 2008.11.20 18:25:03
Kollégámmal részt vettünk a meghirdetett őszi átvizsgálási akcióban, Vörösváron. Mindkettőnk autóját lelkiismeretesen átvizsgálták, kollégám Yaris-át egy hétre rá visszavárták. Az elvégzett munka az előzetes felmérésnek megfelelt, árban is. A kedvezményeket pontosan betartották. Avensisem apró dolgait (akkucsere, ablaktörlőcsere, izzócsere) már aznap elvégezték. Ismét udvarias és alapos munkát végeztek, köszönjük.
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: zsono - 2009.02.24 12:58:12
Pár napja jártam feléjük egy ajándék toyota pohárért, amit szerencsére kaptam is. Meglepetésként egy ajándékot is kaptam, azóta a Yarisban figyel  a figyelmes apróság, köszönöm!

Zs. J.
Cím: Toyota Mayer Vörösvár
Írta: istvansz - 2009.04.28 17:52:20
Sziasztok

Én a vörösvári Mayerben jártam már párszor. Eddig leginkább karosszéria munkák miatt ami ugye nem olcsó, de én maximálisan meg vagyok velük elégedve. A megbeszélt munkákat tökéletesen elvégezték, sőt még jobb lett mint amire számítottam  :clap: Úgy döntöttem a 120 ezres szerviz nagy részét magam csinálom, de pár alkatrészért hozzájuk mentem el. Volt minden sőt az olajleeresztő csavarhoz a tömítést fel sem számolta a srác  :) Mondjuk filléres alkatrész de gesztusnak egész jó.
Egyébként meg ha normális a vevő akkor a legtöbb helyen normálisan is viselkednek vele  :innocent:
Cím: Re: Toyota Mayer Vörösvár
Írta: micimac - 2009.05.14 10:41:51
Sziasztok

Én a vörösvári Mayerben jártam már párszor. Eddig leginkább karosszéria munkák miatt ami ugye nem olcsó, de én maximálisan meg vagyok velük elégedve. A megbeszélt munkákat tökéletesen elvégezték, sőt még jobb lett mint amire számítottam  :clap: Úgy döntöttem a 120 ezres szerviz nagy részét magam csinálom, de pár alkatrészért hozzájuk mentem el. Volt minden sőt az olajleeresztő csavarhoz a tömítést fel sem számolta a srác  :) Mondjuk filléres alkatrész de gesztusnak egész jó.
Egyébként meg ha normális a vevő akkor a legtöbb helyen normálisan is viselkednek vele  :innocent:

Sziasztok,

tegnap hívtam fel a vörösvári Mayer-t karosszéria munka miatt, előzetesen kértem volna tőlük egy exhas számot, hogy kb. mennyibe is fájna a dolog (a telefonon elmondottak alapján), azt ígérték fél óra múlva visszahívnak, nah azóta is hívnak.....
Ez azért csalódás volt... de mentem másik márkakereskedőhöz.

Cím: Re: Toyota Mayer Vörösvár
Írta: istvansz - 2009.05.17 02:11:31

Sziasztok,

tegnap hívtam fel a vörösvári Mayer-t karosszéria munka miatt, előzetesen kértem volna tőlük egy exhas számot, hogy kb. mennyibe is fájna a dolog (a telefonon elmondottak alapján), azt ígérték fél óra múlva visszahívnak, nah azóta is hívnak.....
Ez azért csalódás volt... de mentem másik márkakereskedőhöz.Az ilyen visszahívásokban már én sem igazán hiszek. Sajnos néha többször is rájuk kell csörögni és nem csak a Mayerre. Furcsa egy hozzáállás egyébként mikor jó zsíros melót vinne hozzájuk az ember.
Cím: Re: Toyota Mayer Vörösvár
Írta: micimac - 2009.05.17 22:09:16

Sziasztok,

tegnap hívtam fel a vörösvári Mayer-t karosszéria munka miatt, előzetesen kértem volna tőlük egy exhas számot, hogy kb. mennyibe is fájna a dolog (a telefonon elmondottak alapján), azt ígérték fél óra múlva visszahívnak, nah azóta is hívnak.....
Ez azért csalódás volt... de mentem másik márkakereskedőhöz.Az ilyen visszahívásokban már én sem igazán hiszek. Sajnos néha többször is rájuk kell csörögni és nem csak a Mayerre. Furcsa egy hozzáállás egyébként mikor jó zsíros melót vinne hozzájuk az ember.

Jah, ezaz, én sem értem ezt. nem hiszem, hogy sokba tartott volna felírni egy cetlire, és valamikor visszahívni. pedig jó üzletet nyertek volna (mint kiderült utólag a másik kereskedőnél).

Cím: Re: Toyota Mayer Vörösvár
Írta: zsono - 2009.08.17 11:37:21

Jah, ezaz, én sem értem ezt. nem hiszem, hogy sokba tartott volna felírni egy cetlire, és valamikor visszahívni. pedig jó üzletet nyertek volna (mint kiderült utólag a másik kereskedőnél).


Nyilván előfordulhat, de nem általánosítanék azért. Jó pár éve járok hozzájuk, nekem nem volt még elmaradt visszahívásom. Pénteken pedig autószőnyeg ügyben több kereskedéssel is kellett beszélnem, (Miskolc, Vác, Tsusho, Sakura, Budaörs) és közülük mindegyik visszahívott.

Más:

A múlt héten vizsgázott az Ave, egyben első tárcsa csere és klímatisztítás is volt. Korrektül, pontosan, és most is reális áron végezte dolgát a szerviz, minden részletről előzetesen tájékoztattak, rugalmasak voltak az autó elhozatalának nyitvatartási időn kívüli egyeztetésénél is. Ezúton is köszönet érte.
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: istvanf - 2009.09.30 11:06:16
Rövid vélemény, első "kalandom" Mayeréknél jól sikerült nagyon ( Budakeszi ). Egyrészt az autóvásárlás maga sem volt egyszerű az esetemben ( használt Aurist vettem, jó hosszú időre foglalóztam le ), de nagyon rendesek voltak, mind az értékesítő, mind a főnök, aki engedélyezte a dolgot probléma nélkül. Mindenki igen udvarias és korrekt. A szervíz hamar válaszolt amikor e-mailben kértem ajánlatot váltózárra.
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: afekete - 2009.10.31 14:39:51
Ma voltam ott szervízben. Az előző olaj feltöltés 10w40 volt, váltóolaj még nem volt cserélve és a szíj is kétséges. Na meg kellet egy kulcsot is programozni.  Ez egy 7 éves 188e-ret futott Avensis esetén. A kulcsrendelést már előre elintéztem és bejelentkeztem szervízre is, méghozzá a Toyota akciós szervizére.
Ebből viszont adódott egy kis félreértés. Ugyanis ez nem jár mindenkinek, csak akinek a Toyota Hungary küld erről papírt és az ajánlat az adott autóra vonatkozik. Én kaptam ilyen levelet, de az a Corollára vonatkozott. :-( Ezt viszont a bejelntkezésnél nem írta be a karosszériás munkafelvevő.
Így nem teljesen az a szervíz történt, amire gondoltam. De jóárasították a dolgot és anyagilag nem került többe, mintha akcióban csinálták volna. Ezúton is köszönöm Ásztai Istvánnak. Szóval olaj és olajszűrő csere megvolt, meg a kulcs programozás, a váltó olaj csere és az ékszíj csere, meg természetesen a szokásos átvizsgálás. És ez bele is fért a tervezett összegbe. Mondjuk nem volt hűtővíz, gyertya és szűrő csere - de az volt tavasszal.
Bemehettem megnézni hogy csinálják, elmondták milyen gondok vannak és a féket is megcsinálták - aminek a hibájáról nem is tudtam.
Szóval összeségében elégedett vagyok. Nem próbáltak lehúzni, rendesen megcsinálták amit vállaltak és segítőkészek voltak. (Pl. nem töltötték fel az ablakmosót, ami csak -1 fokig fagyálló, de felhívták rá a figyelmem.)
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: Ákos2004 - 2009.11.02 19:31:04
bejelentkeztem szervízre is, méghozzá a Toyota akciós szervizére.
Ebből viszont adódott egy kis félreértés. Ugyanis ez nem jár mindenkinek, csak akinek a Toyota Hungary küld erről papírt és az ajánlat az adott autóra vonatkozik. Én kaptam ilyen levelet, de az a Corollára vonatkozott. :-(
Ez milyen akció, mit takar? Nekem ma jött egy levél, de csak egy ingyenes téli átnézés van benne....ennyi.
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: afekete - 2009.11.02 19:34:58
Hát ezzel a régi autókat akarják szervízbe visszacsalni. Ha kapsz ilyet, akkor az rendszámra szól. Az akció egyébként a x km-es szervíz. Pl. Avensis gyertya, hűtővíz, olaj, szűrők cseréjével 43e Ft-ért.
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: Ákos2004 - 2009.11.02 22:57:56
Hát ezzel a régi autókat akarják szervízbe visszacsalni. Ha kapsz ilyet, akkor az rendszámra szól. Az akció egyébként a x km-es szervíz. Pl. Avensis gyertya, hűtővíz, olaj, szűrők cseréjével 43e Ft-ért.
Múlt évben volt ilyen, aztán eltörölték. Most akkor megint van? Meddig érvényes ez az akció? Nekem rövidesen jön a 90ezres, és nagyon jó lenne valami akciós mifene. Van ennek valami neve?
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: afekete - 2009.11.03 11:51:03
Eddig nem rendszámra vonatkozott. Most viszont ha nem kaptál papírt, akkor nem is vagy rá jogosult.
A szervínek csatolnia kell a Toyota Hungary levelét.
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: Ákos2004 - 2009.11.03 15:16:29
Eddig nem rendszámra vonatkozott. Most viszont ha nem kaptál papírt, akkor nem is vagy rá jogosult.
A szervínek csatolnia kell a Toyota Hungary levelét.
De nehéz kihúzni belőled az infókat :D
Nem kaptam papírt tőlük, én csak sárga csekket kapok mindig.......mindenhonnan :wacko:
Mondjuk nem is értem, hogy miért nem kaptam, hisz 5és fél éves elmúlt az autóm, és végig márkaszervizbe hordtam.....az ilyenből persze mindig kihagynak.. :eek:
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: afekete - 2009.11.03 15:19:04
Bocsi. :-)
Nem tudom min múlik, hogy kapsz vagy nem.
Ezek szerint nem voltam túl egyértelmű. :) Ha még van kérdésed keress meg pü-n, itt már eléggé OFF-olunk. ;)
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: zsono - 2009.12.12 09:02:09
Vörösváron a szervizben a téli átvizsgálási akció keretében igen alapos munkát végeztek a Kollégák. köszönet érte.

Zsono
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: vmacsek - 2010.01.19 09:08:38
Az elődöm a Mayerhez vitte évenkénti szervízbe, már a vételekor nem stimmelt a hátsó rugóval valami, és az autó hátulról nézve is ferdén állt. Neki azt mondták, hogy semmi gáz vele, így én is elfogadtam. Aztán majd egy évre rá vettem 2 új rugót, a saját szerelőmhöz vittem cserére, mivel kiderült el van törve, nem is kicsit, és az állapotát a régi 25 éves VW golfom is megirigyelhetné: 1 halom rozsda. De érdekesség: a másik hátsó rugó viszont max 2 éves volt. Én úgy tudtam párban kéne cserélni, még márkaszervízben is! Jah és a futóműve is bőven állításra szorult! :nono:
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: istvansz - 2010.02.24 14:21:07
Tőlem újabb jó pontot kap a vörösvári szervíz  :flowers:
Régi Yarisomba ködlámpát akartam szerelni. Sajnos ebben a verzióban még nem volt gyárilag előkészítve a helye de volt hozzá gyári készlet ami vagdosással meg ragasztással járt, szóval macerás. Körbeérdeklődtem a környék márka és nem márka szervizeiben és ahol vállalták is volna ott 100 rugó lett volna a költsége. Ehhez képest a Mayerben 78500 Ft ajánlattal leptek meg. El is vittem az autót hozzájuk. Ugyan akadt egy kis probléma a ragasztóval meg az alacsony hőmérséklettel, ami miatt nem sikerült aznap érte menni, de ezt leszámítva jó munkát végeztek "olcsón"  :)
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: Xanyi - 2010.02.24 17:36:33
Tőlem újabb jó pontot kap a vörösvári szervíz  :flowers:
Régi Yarisomba ködlámpát akartam szerelni. Sajnos ebben a verzióban még nem volt gyárilag előkészítve a helye de volt hozzá gyári készlet ami vagdosással meg ragasztással járt, szóval macerás. Körbeérdeklődtem a környék márka és nem márka szervizeiben és ahol vállalták is volna ott 100 rugó lett volna a költsége. Ehhez képest a Mayerben 78500 Ft ajánlattal leptek meg. El is vittem az autót hozzájuk. Ugyan akadt egy kis probléma a ragasztóval meg az alacsony hőmérséklettel, ami miatt nem sikerült aznap érte menni, de ezt leszámítva jó munkát végeztek "olcsón"  :)

És akkor gyári lett?
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: istvansz - 2010.02.26 16:29:44
Igen a gyári készletet szerelték bele.
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: mondi - 2010.03.01 09:55:49
Mennyire ajánljátok nekem a Toyota Mayer Budakeszi szervízét? A Reálszisztémánál vettem a kocsit használtan, és most jönne a 120 ezres szervíz, és egyrészt sokkal közelebb lenne a munkahelyemhez, másrészt pedig kb 30 ezerrel olcsóbb árat mondtak, mint a Reálszisztéma...

Nekem nagyon jó tapasztalatom volt a Reálszisztémáról, de ennyivel többért nem akarnám odavinni...

Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: kleingy - 2010.03.01 09:58:08
Miért nem olvasod el ezt a topicot, amibe írtál?  :D
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: mondi - 2010.03.01 10:10:31
Miért nem olvasod el ezt a topicot, amibe írtál?  :D


Igazad van, bocs :-) . Most csak belelapoztam, este végigolvasom. De eddig szimpatikus a hely.
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: music - 2010.03.01 12:00:38
Nekem nem volt velük bajom, de van, akinek igen. Állítólag a pilisvörösvári szerviz jobb ilyen tekintetben, de az meg nem Budakeszin van...
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: mondi - 2010.04.08 20:14:44
Ma voltam nagyszervízen Budakeszin. Nagyon ajánlom mindenkinek, korrekt hozzáállást tapasztaltam, és tényleg mindent megnéztek/megcsináltak, amit kértem.
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: zsono - 2010.04.28 15:32:15
Az utóbbi héten kollégám RAV 4-ese, és az Avensisem volt 75 illetve 105 ezres szervizen Vörösváron. Az első esetben a szerviz ideje alatt jól megnéztük a szalon autóit is, sőt, az új RAV-ot ki is próbáltuk  :D

A szerviz a második, hétfői időpont helyett időközben felszabadult szombat délelőttit is ajánlott, ezzel egy fél munkanapom is megmaradt.

Mindkét szervizt pontosan és precízen, korrekt áron végezték el a munkatársak, köszönjük!
 :yes:
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: zsono - 2010.05.25 22:36:56
Ma a vörösvári szervizben bevezetékezték a pótkerék-mélynyomót. Gergő kolléga igen alapos és precíz munkát végzett, a szerviz korrekt árat számolt, nagy tisztelettel köszönöm!
Zs. J.
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: Attus - 2010.07.17 09:50:44
Bementem hozzájuk Budakeszire ma reggel 8 után nem sokkal, mondtam, hogy az ablakot nem tudom feltekerni, megoldható-e, hogy ezt előzetes bejelentkezés nélkül megcsinálják. Megoldható volt, gyakorlatilag nulla várakozási idővel, fél óra alatt megcsinálták. Mindennel meg voltam elégedve a kiszolgálás terén, köszönöm!
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: mondi - 2010.09.13 10:45:30
Tudja valaki, hogy milyen olajat használnak? Én máskor vittem az olajat, és nemsokára esedékes lesz a szervízem.
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: Trotter66 - 2010.09.13 10:50:39
Tudja valaki, hogy milyen olajat használnak? Én máskor vittem az olajat, és nemsokára esedékes lesz a szervízem.

Hát akkor....  Járt utat járatlanért..
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: mondi - 2010.09.13 19:19:20

Hát akkor....  Járt utat járatlanért..

Igen csak épp most olvastam a szomszédos topikban (Toyota Super), hogy ha hozod az olajat, akkor nem jár az Eurocare. És mivel én azért járok külföldön azért nem rossz az...
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: music - 2010.09.14 00:29:31
Igen csak épp most olvastam a szomszédos topikban (Toyota Super), hogy ha hozod az olajat, akkor nem jár az Eurocare. És mivel én azért járok külföldön azért nem rossz az...
Ne higgy neki! Én mindig magam viszem az olajat, (M+F-be járok szervizre,) és sajnos már vettem igénybe Eurocare-t!
Ha a szerviz elfogadja a hozott olajat, és lepecsételi a szervizkönyvet, onnan nincs apelláta. Viszont arra vigyázz, hogy tényleg rendszeresen legyen szervizelve (15e/1év), különben valóban elveszítheted a jogosultságot!
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: mondi - 2010.09.14 11:57:10
Ne higgy neki! Én mindig magam viszem az olajat, (M+F-be járok szervizre,) és sajnos már vettem igénybe Eurocare-t!
Ha a szerviz elfogadja a hozott olajat, és lepecsételi a szervizkönyvet, onnan nincs apelláta. Viszont arra vigyázz, hogy tényleg rendszeresen legyen szervizelve (15e/1év), különben valóban elveszítheted a jogosultságot!

Köszi! 15 ezrenként viszem, ami sűrűbb, mint évente. Áprilisban voltam és november-decemberben viszem a következőre, szóval ezzel nincs gond :-) .
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: zsono - 2010.10.12 10:52:41
Pilisvörösváron megvolt a Yaris TS 60 ezres szervize. Alapos átnézést, korrekt munkát kaptam, ráadásul a szerencsémre a szervizcsomag akción belül kedvezményes árakkal. Egy a javítás során véletlenül meghibásodott alkatrészt is kicsréltünk, ráadásul ha már ott jártam, a szerviz után az új Priust is kipróbálhattam, remek élmény volt!
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: Ákos2004 - 2010.11.11 19:25:32
SZÉKESFEHÉRVÁR Mayer szerviz
Ma voltam, 105ezerkm/7év Corolla szervizen.
Jó egy órát foglalkoztak a kocsival, alaposan átnézték, átvizsgálták, az ajtó zsanérokat is befújták valami cuccal, a pollenszűrőt kitisztították stb... A munkafelvevő Szánti Attila barátságos, humánus, türelmes, lelkes ember, a végén ki is kísért az autóhoz, és el is beszélgettünk.
Az akciótól eltekintve is pozitívak a benyomásaim.
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: afekete - 2010.11.12 14:59:34
Voltam akciós szerivzen a Budakeszi szervízben. És annak ellenére, hogy a szervíz füzet szerint 5W-30-al töltik fel, 10W-40-e olaj került bele.
Ezt csak jóval késöbb vettem észre, a beragasztott matricán. Eszembe se jutott, hogy az akciós olaj helyett mást fognak belerakni, mikor ehhez vinnem kellet a akciós papírt - amin rendszám és alvázszám volt - és nekik előre be kellett rendelni mindent.
Utólag azt mondták azért, mert már 200e km. van az autóban és ez a motor hajlamos az olaj fogyasztásra.
Eddig ide hordtam mindig és elégedett voltam, de úgy látszik ez eléggé a szerelőtől függ. Többet nem kockáztatok és inkább az M+F-be viszem majd szervízbe az autót. :(
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: Kookaburra - 2010.11.15 01:53:35
A minap 45 ezres olajcserére vittem a Budakeszire az autómat. Amikor azt hittem, hogy már minden munka elkészült, a szerelő szó nélkül kicserélte a törött első rendszámtartó keretet. Pár hónapja sérül meg, amikor valaki beletolatott. Azóta sem foglalkoztam vele, mert a rendszámot még így is stabilan tartotta. Örültem, hogy kérés nélkül megjavították, de amikor a fizetésre került sor, kíváncsian vettem kézbe a számlát, mennyiben is került nekem mindez. Legnagyobb meglepetésemre sem anyagköltségben, sem munkadíjban nem találtam nyomát ennek a munkának. Grátisz végezték el, amit ez úton is köszönök.
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: Nagycitrom - 2010.11.15 07:33:55
Nem tudom, divat-e még, de régebben előszeretettel lecserélték a saját cégesre a r.sz tartót, ha ott volt szervizben az autó. Persze ingyen.
Pl: a Saxo-t használtan vettük egy Opel kereskedésben, természetesen a kereskedés r.sz tartójával. Elvittem egy Citroen márkaszervizbe átvizsgálásra (ahol eredetileg vették az autót, tehát az övükét vették le az opelesek), ahol természetesen szintén kicserélték. Ja és nem volt sérült a r.sz tartó. :D 
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: music - 2010.11.15 23:54:21
Szokták most is.
Az a bosszantó, amikor a toyotaklubosat akarják lecserélni...
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: kleingy - 2010.11.16 08:00:55
Nálam a Reálban, amikor koccolt a kocsi, a hátsó ülésen volt a Toyota Klubos rendszámtartó, pont a kocc napján akartam feltenni. Erre a munkalapon - részemről minden különleges megjegyzés nélkül - ott állt, hogy az ügyfél kérésére Toyota Klubos tartó került fel.  :D
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: Ákos2004 - 2010.11.16 22:42:55
Szokták most is.
Az a bosszantó, amikor a toyotaklubosat akarják lecserélni...
Az enyémet már megszünt ToyotaRácz frsz keret van, de eddig még egyszer sem cserélték le.....pedig a kocsi volt azóta vagy 8x a Reálban.
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: music - 2010.11.16 23:31:39
Helye válogatja, nekem anno a Corollán a Superben azonnal cserélték. A többiben, ahol megfordultam, nem.
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: mondi - 2010.11.17 22:42:15
Ma bejelentkeztem vizsgára, december 17-ére. Csak azt felejtettem el megkérdezni, mennyibe fog kerülni. Esetleg meg tudja valaki mondani?
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: Tamás69 - 2010.11.17 23:44:34
Az NKH 17-körül, márkaszervíz 40 körül.
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: kleingy - 2010.11.18 08:06:56
És ebben mi van benne még pluszban? :eek: Érden 24 ezer bármilyen vizsga helyen.
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: OldPiet - 2010.11.18 08:40:16
A "maszek" vizsgázatóhelyek 25e Ft körül vannak.  annyi, hogy ha gond van, nem huznak meg, hanem haggyák, hogy kijavittasd és utánna vizsgáztatják. Esetleg kisebb hibák miatt nem huznak meg (nekem régebben a következőkkel kötözködtek: miért van fakormányom, az nem gyári, az utánfutón miért van ráheggesztett magasitó (nem lóg ki semerre se),  vonócsatlakózó lötyögött-meg is huztak miatta,)
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: mondi - 2010.11.18 09:21:46
Azt mondták nekem, hogy vizsga előtt alaposan átnézik, és ha kell valamit javítani (remélem nem kell) akkor küldik vizsgára. Így náluk tutira nem bukik meg autó, mert csak olyan autót engednek vizsgára, ami tutira rendben van.
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: kleingy - 2010.11.18 10:52:32
Hát majdnem a duplájáért... te tudod.  :flowers:
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: mondi - 2010.11.19 14:22:03
Most kérdeztem meg, 29ezer az átvizsgálással együtt. Nekem belefér...
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: Ákos2004 - 2010.11.28 22:50:12
Most kérdeztem meg, 29ezer az átvizsgálással együtt. Nekem belefér...
Én is kb ennyiért vizsgáztattam a ReálBudánál. Felhívtam egy két maszek helyet, aki vizsgáztat, és kb 5ezer Ft-al volt drágább a Toyota. Annyi pluszt nekem is megér.
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: OldPiet - 2010.12.04 13:07:53
Elvileg mi baj lehet, egy sima vizsgaállomáson, ami 17 e Ft.
Ha motor, fékek, világitás rendben, akkor csak átmegy :hmmmm:
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: mondi - 2010.12.04 13:09:01
Elvileg mi baj lehet, egy sima vizsgaállomáson, ami 17 e Ft.
Ha motor, fékek, világitás rendben, akkor csak átmegy :hmmmm:

Én szeretek biztosra menni. Vácon a közlekedési felügyeletnél szerintem egy zsír új szalonból kihozott autó is meg tudna bukni.
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: OldPiet - 2010.12.04 13:16:57
Én Pomázra szoktam menni: motorom, autom eddig rendben átment, moast viszont az utánfutomat meghuzták, mert szerintük lötyögött a fej, Ilyen előfordul. Szerelő ismerőseim is elvisztik, akár a Mozaikba is, és átmegy a kocsi. Nagyon tudják, mire kell odafigyelni. De +5-be belekerül, ami majdnem ugyanannyi.
Ha gond lenne ,akkor a márkaszerviz se csak annyit  kérne :no:
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: mondi - 2010.12.04 13:32:29
Ha gond lenne ,akkor a márkaszerviz se csak annyit  kérne :no:

Ezzel tisztában vagyok. Nekem ez így rendben van, nekem megér ennyit pluszban.
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: OldPiet - 2010.12.04 17:39:59
Értelek sőt megértem, bár nem kaptál semmi + szolgáltatást, csak annyit, hogy ök vitték a vizsgára és ki volt zárva a bukta.
(Mert nekik elhiszik, hogy a rossz égőt, vagy kisebb hibát tényleg kicserélik, megjavitják és nem kötekednek)
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: music - 2010.12.04 22:03:17
Értelek sőt megértem, bár nem kaptál semmi + szolgáltatást, csak annyit, hogy ök vitték a vizsgára és ki volt zárva a bukta.
"csak" ennyi?
Ha bukik, akkor ugrok a vizsgadíj, és az újabb vizsgáért újra le kell perkálni... :excl:
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: OldPiet - 2010.12.05 13:15:44
Dupla vagy semmi [rohog]
Mint a póker?
Tulképpen  tutti 25 e kiadás  a tutti ál szeme 17e vagy 34 e-el szembe :hmmmm:
De azért ha nem biztos az ember a kocsi állapotában, akkor ugyis megnézeti egy szerlővel.
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: mondi - 2010.12.05 20:43:38
Srácok, ne vitatkozzunk! Mindenki oda viszi, ahova akarja. Én is.
Ja, ha bukik a vizsga, akkor azonnal kivonják forgalomból, szóval nemcsak plusz vizsgadíj. Nekem ez megéri, kár ragozni, ott értő kezekben lesz.
Cím: Re: Toyota Mayer
Írta: kleingy - 2010.12.05 21:07:00
 :yes:
Cím: Re: Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: mondi - 2010.12.16 18:36:46
Megvolt a vizsga, az rendben. Azt viszont nem igazán vágom miért kell a szélvédőt belül áttörölni nedves ronggyal, majd hagyni ráfagyni belülről... Egy kis figyelmesség. Akkor inkább ne nyúltak volna hozzá...
Csalódás, hogy kérdésemre milyen olajat tennének az autóba a következő szervíznél, azt a választ kaptam, hogy 10w40-et, mert 100 ezer feletti futású motorról beszélünk. Ha egy motor nem eszi az olajat, miért kell bele rosszabb/vastagabb olajat tenni?  :no: :helpsmilie:

Ja igen, 28 ezret fizettem.
Cím: Re: Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: music - 2010.12.28 16:13:35
Nem is írtam, a múltkor itt (Budakeszi) szervizelték az Avensist, és úsztam meg a pumpacserét, 58ezer volt a szerviz, ebben volt fék-, és váltóolajcsere is, meg a hibafeltárás díja (kb. 1 munkaóraként), a motorolaj ára nincs benne, azt magam vittem, a többi folyadékék igen. Szerintem nem vészes. Két napja felhívtak, hogy nemrégiben járt a kocsim náluk úgy, hogy tréler vitte be, és kérdezték, hogy azóta minden oké-e.  :)
Cím: Re: Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: sas154 - 2011.01.04 08:27:04
Jó látni a kritikákat ::)
Cím: Re: Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: OldPiet - 2011.01.04 08:47:56
Megvolt a vizsga, az rendben. Azt viszont nem igazán vágom miért kell a szélvédőt belül áttörölni nedves ronggyal, majd hagyni ráfagyni belülről... Egy kis figyelmesség. Akkor inkább ne nyúltak volna hozzá...
Csalódás, hogy kérdésemre milyen olajat tennének az autóba a következő szervíznél, azt a választ kaptam, hogy 10w40-et, mert 100 ezer feletti futású motorról beszélünk. Ha egy motor nem eszi az olajat, miért kell bele rosszabb/vastagabb olajat tenni?  :no: :helpsmilie:

Ja igen, 28 ezret fizettem.
100 e km alatt is azt raktak volna bele, valami Mobilt ;)
Cím: Re: Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: zsono - 2011.05.29 23:14:18
A napokban volt Pilisvörösváron az Avensisem periodikus szervize. A munkát alaposan, és mégis gyorsan végezték el a kollégák. Nem csak a kötelező feladatot végezték el, hanem nagyon alaposan végignézték az autót. Így derült ki, hogy kicsit ereszt a lengéscsillapító olaj, illetve a vízpumpa is szivárog.
A lengőket megmérték, és mivel még 50% felett teljesít mindkettő, nem javasoltak kötelezően cserét, a közelgő vizsga előtt ismét megmérjük.
A vízpumpa cserére egy hét múlva mentem, akkor viszont nem mutatott szivárgást. Korrektül elmondták, hogy most nem szivárog, így a megrendelt és megérkezett alkatrész ellenére nem kötelező kicseréltetnem azt. Én mégis kicseréltettem, hogy ne lepjen meg a régi vízpumpa, mert annak hatása jóval drágább lenne... A csere korrekt, előre jelzett ideig és költségért zajlott, szokásosan ott lehettem az autó mellett.

Köszönöm!
Cím: Re: Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: music - 2011.07.26 16:10:07
Budakeszin voltam ma csomagtérajtó telók cseréjére. A gyári 31e lett volna darabja, utángyártottból valamivel több, mint 28e volt a kettő, ezenkívül fizettem még 6 percnyi (!) munkadíjat, ami nagyságrendileg stimmelt, de ezenfelül maga a porszívózás (körbetisztították az ajtó mélyedését, a tavasszal belehullott "propellerek" kicsit telítették már) tovább tartott.
Cím: Re: Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: afekete - 2011.08.27 12:53:19
Ma voltam a budakeszi Mayernél. A tolatóradar nem működött. A központi egységet kellett cserélni. Ez 14.702 Ft volt plusz vicces 2.875 Ft munkadíj. (Toyota ugye ilyet nem gyárt, a Cobra 0156-osát használják. A Cobra magyarországi forgalmazójánál mondtak 38e Ft-ot vezérlő egységre.  :eek: ) Grátiszként kiolvasták a hibakódot - a második oxigénszenzorom fűtése nem megy - és kiszedték a gyerek álltal a hátsó ablaknál a kárpit aláb bevarászolt ablak árnyékolónak az öntapadós tartóját. (Lehúztuk egyszer az ablakot, hogy fel volt rakva és bement az ablakkal együtt, de ki már nem jött. Oxigénszenzorra adtak egy ajánlatot is. Én most maximálisan elégedett voltam velük.
Cím: Re: Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: zsono - 2011.08.28 09:06:38
A vörösvári szakszervizben a Corolla TS-be is precízen belekerült az AVE-ba egyszer ugyanígy beszerelt pótkerék mélynyomó. Szakszerű és gyors munka volt, korrekt áron.
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: istvanf - 2011.12.06 12:21:32
Vörösvári szervíz, 4 éves kötelező, gyors, precíz munkavégzés volt, mindent egyeztetve, ár is rendben, és kedves volt mindenki nagyon. Alaposan átnézték az autót. Váltót is megkenték, néha picit akadt, most újra tudok két ujjal, urasan (eltartott kisujjal természetesen!) váltani, ha akarok.  :cool2:
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: peter198712 - 2011.12.06 12:31:11
Nekem épp az imént vitte el tréler a Yaris-omat, úgyhogy kénytelen vagyok autót bérelni. Állítólag a számítógép letiltja az indítást. Kb mennyi idő alatt szokott elkészülni egy ilyen problémával küzdő jármű?

reklám törölve...
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: patounet - 2012.01.03 08:14:20
Sziasztok!
voltam a napokban egy rozsda problemaval, a Pilisvorosvari toyotanal, es tenyleg nagyon kedvesek, rendesek voltak.
7 eves a kocsim, lassan. belul jelent meg rozsda. Szo nelkul vettek fel a problemat papiron, fenykepeztek, es elkuldtek a toyotamotorhungarynak.
Azert emelem a temat, mert elozoleg voltam a Sakuranal, a III. kerben. Es ott szoszerint lehulyeztek. Eleve mondtak, hogy nem fog garancialisan menni a javitas, meg miert nem mosom meg a kocsit alulrol, mert a so jut fel es rozsdat kepez belul, bla bla...Barmennyire segitokezsek voltak neha, most nagyot csalodtam a sakura szervizben. egy darabig nem jarok oda...
Befejezesul, elfogadta a toyotamotorhungary a garancialis javitas. meg is csinaltak a Mayer-ek, szepen, idoben, mosolyogva.
Nem eloszor jarok oda, csak rossz helyen van, azert nem szoktam meg..
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: peter198712 - 2012.01.19 07:01:07
Mi pont tegnap robbantunk le a Hungária körúton, úgyhogy kénytelen voltunk autót bérelni . Mennyi idő alatt javítanak meg egy indítómotort kb.? Előre is köszi a választ!

reklám törölve...
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: mondi - 2012.01.19 09:41:41
Mi pont tegnap robbantunk le a Hungária körúton, úgyhogy kénytelen voltunk autót bérelni . Mennyi idő alatt javítanak meg egy indítómotort kb.? Előre is köszi a választ!

Szerintem felújításra elküldik ami 2-3 nap lehet, de kérdezd meg őket!
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: zsono - 2012.04.17 22:44:03
A közelmúlban Vörösváron elsőként a Yaris TS-em volt 75 ezres szervizen. Akkor még elégséges volt a fékbetét vastagság, nem is javasolták, hogy feltétlenül cseréljem. A maradék aztán elfogyott, és hála a szerviz és munkatársai figyelmességének, kiváló tárcsákhoz is jutottam. Márkatársam autóját is vittük visszahívásos alkatrészcserére, az a munka is precíz és gyors volt.
Minkettőért köszönet.
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: Agyarka - 2012.11.27 20:50:33
Budakeszin voltam a Toyota Teszt Hetek keretében. Egy PIII-al ismerkedtem (még mindig magázódunk sajnos).
Annak ellenére, hogy az új YHSD-mből látszódott, hogy egy ideig nem leszek potenciális autóvásárló ezt nem éreztették velem. Maximálisan korrektek és türelmesek voltak.

Szervizbe olajat lehet vinni, és ahogy a vitrinben néztem érdemes is: Toyota 10W40 3500Ft/l
                                                                                                              Toyota   0W30 8005Ft/l. :whistling:
Munkadíjak nem voltak kifüggesztve.
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: OldPiet - 2012.11.27 20:55:38
Budakeszin voltam a Toyota Teszt Hetek keretében. Egy PIII-al ismerkedtem (még mindig magázódunk sajnos).
Annak ellenére, hogy az új YHSD-mből látszódott, hogy egy ideig nem leszek potenciális autóvásárló ezt nem éreztették velem. Maximálisan korrektek és türelmesek voltak.

Szervizbe olajat lehet vinni, és ahogy a vitrinben néztem érdemes is: Toyota 10W40 3500Ft/l
                                                                                                              Toyota   0W30 8005Ft/l. :whistling:
Munkadíjak nem voltak kifüggesztve.
Csak én nem akarok 10W40-est rakni a Corimba :no:
A munkadij 9200Ft
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: Agyarka - 2012.11.27 21:42:37
Csak én nem akarok 10W40-est rakni a Corimba :no:
A munkadij 9200Ft
Miért nem? Ez már nem LADA, hogy 15W40 menjen bele. [rohog] :D
(Édesapám 25 éves Ladájába is 0W40-et raktam.-) )
Minek a munkadija 9200? Olajcserére 5e-t mondtak hozott olajnál. Szűrő kb. 2300-2800 a kedvük szerint.
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: OldPiet - 2012.11.27 21:47:51
Miért nem? Ez már nem LADA, hogy 15W40 menjen bele. [rohog] :D
(Édesapám 25 éves Ladájába is 0W40-et raktam.-) )
Minek a munkadija 9200? Olajcserére 5e-t mondtak hozott olajnál. Szűrő kb. 2300-2800 a kedvük szerint.
Én preferálom az 5w30 max 5w40-t :szemez:
Csak olajcsere lehet 30-35perc ahhoz stimmulhat (+áfa)
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: zsono - 2013.09.29 19:22:02
Az utóbbi másfél hónapban vizsgáztak az autóim, illetve mindkettő megkapta a 90 ezres szervizét. Vörösvárra vittem őket, ahol, mint szokták, pontosan, korrekt áron végezték el a munkát. És finom a szakszerviz kávéja is, várakozó netezés közben :)
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: OldPiet - 2013.09.29 19:29:27
Az utóbbi másfél hónapban vizsgáztak az autóim, illetve mindkettő megkapta a 90 ezres szervizét. Vörösvárra vittem őket, ahol, mint szokták, pontosan, korrekt áron végezték el a munkát. És finom a szakszerviz kávéja is, várakozó netezés közben :)
Mennyi most a vizsgadij, vizsgáztatás? :hmmmm:
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: music - 2013.09.29 22:02:30
Nekem tavaly Bkeszin 23e volt.
Cím: Re: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: akibor000 (Robi) - 2013.09.29 22:08:42
Mennyi most a vizsgadij, vizsgáztatás? :hmmmm:
soroksár pitstopnál 16290ft volt csütörtökón.
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: OldPiet - 2013.09.29 22:09:23
Nekem tavaly Bkeszin 23e volt.
Köszönöm, Robi neked is  :szemez:
Cím: Re: Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: akibor000 (Robi) - 2013.09.29 22:14:46
nincsmit.
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: Ákos2004 - 2013.10.05 19:42:23
A Budakeszi szervizben rá lehet látni a várakozó térből a szerviz térre? Én többnyire a ReálBudába szoktam menni, de most kíváncsiságból
kipróbálom a Mayer Budakeszit.
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: OldPiet - 2013.10.05 19:44:37
A Budakeszi szervizben rá lehet látni a várakozó térből a szerviz térre? Én többnyire a ReálBudába szoktam menni, de most kíváncsiságból
kipróbálom a Mayer Budakeszit.
Én szólok nekik, hogy be akarok menni a szerelőhöz, mindig odaengednek végig csevegem a szervizt, megnézem alulról stb.
Egyébként van egy üvegfal, de minek, ha úgyis ott lehetsz .
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: music - 2013.10.05 22:38:22
A Budakeszi szervizben rá lehet látni a várakozó térből a szerviz térre? Én többnyire a ReálBudába szoktam menni, de most kíváncsiságból
kipróbálom a Mayer Budakeszit.
Rá, de nem az egészre. De eddig ha kértem, hogy bemehessek, megengedték.
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: Ákos2004 - 2013.10.12 21:32:22
Én szólok nekik, hogy be akarok menni a szerelőhöz, mindig odaengednek végig csevegem a szervizt, megnézem alulról stb.
Egyébként van egy üvegfal, de minek, ha úgyis ott lehetsz .
nem akarok ott lenni, annyira nem érdekel a dolog...elég, ha az üvegfalon át néha rápillantok.. :cool2:
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: Ákos2004 - 2013.10.12 21:33:43
Rá, de nem az egészre. De eddig ha kértem, hogy bemehessek, megengedték.
lehet bekéredzkedek a vége körül 5percre, hogy mik a benyomások az állapotokról... de nem akarok ott pózolni végig.
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: OldPiet - 2013.10.12 21:36:21
nem akarok ott lenni, annyira nem érdekel a dolog...elég, ha az üvegfalon át néha rápillantok.. :cool2:
Rápillantásnak mi értelme. Látod hogy matatnak rajta [rohog]
Én jol elcsevektem a szerelővel, megmutatt pár dolgot, láttam az alját, futóművet, fékeket , meg hogy csinálja. Én hasznosnak találtam.
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: Ákos2004 - 2013.10.12 22:50:56
Rápillantásnak mi értelme. Látod hogy matatnak rajta [rohog]
Én jol elcsevektem a szerelővel, megmutatt pár dolgot, láttam az alját, futóművet, fékeket , meg hogy csinálja. Én hasznosnak találtam.
rápillantva is látom, hogy az olajat valóban kicseréli e vagy sem..
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: OldPiet - 2013.10.12 23:30:18
rápillantva is látom, hogy az olajat valóban kicseréli e vagy sem..
Ja , még én se láttam milyen olajat töltött bele, mert elment az üres kannájával (gondolom hordóból vételezni) olajért :D ;)
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: Ákos2004 - 2013.11.16 13:59:58
Voltam ma a Mayer Budakeszi-nél, nem volt velük semmi gondom.
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: afekete - 2014.01.11 16:46:23
Ma voltam a Budakeszi szervízben.
Rendesek voltak, normálisan dolgoztak, rosszat nem lehet rájuk mondani.
Jót igen: behívtak megmutatni, hogy az akkum még ugyan működik, de a műszer szerint már nem az igazi - mondjuk ennek nem tudtam felhőtlenül örülni.
Pollen szűrőt is megmutatták mielőtt kicserélték.
Én közben átmentem megnézni az új autó részleget, ott pedig megkínáltok egy teával.
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: OldPiet - 2014.01.11 17:37:03
Ma voltam a Budakeszi szervízben.
Rendesek voltak, normálisan dolgoztak, rosszat nem lehet rájuk mondani.
Jót igen: behívtak megmutatni, hogy az akkum még ugyan működik, de a műszer szerint már nem az igazi - mondjuk ennek nem tudtam felhőtlenül örülni.
Pollen szűrőt is megmutatták mielőtt kicserélték.
Én közben átmentem megnézni az új autó részleget, ott pedig megkínáltok egy teával.
Én is a héten voltam ott szervizen. A hátsó féket nézegették hogy a tárcsa meg a betét vékony. (Persze mert fel lett szabályozva). Mondtam már megvan az új tárcsa. Mire visszamentem , mondták jobban megnézték, jó lesz még a következő szervizig :lol:
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: Agyarka - 2014.08.15 14:58:01
Ma voltam 2. éves kötelezőn Budakeszin.
Csápos emelés hasonlóan mint a múltkor, az olajat még mindig inkább szeretik túltölteni, akárcsak máshol.
Mindenki nagyon kedves volt.
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: gbucus - 2014.09.16 19:31:50
http://www.toyotamayer.hu/hirek/ceg-hirek/2013-evi-ichiban-dij-nyertese-a-toyota-mayer/

Gratula!   :)
Cím: Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: zsono - 2015.03.26 17:15:52
Köszönöm a vörösvári kollégák ismét lelkiismeretes munkáját. Az utóbbi időszakban az autócseréknél, az átgumizásnál, és néhány kiegészítő beszerzése és felszerelése során végeztek alapos és jó munkát. Köszönet!
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: zsono - 2015.07.03 13:09:26
Köszöm a vörösvári (régi és új) kollégáknak az Urban Cruiser Start/Stop rendszerének ellenőrzését, és az alapos tesztet. Az új munkafelvevő kollégának kívánok sok elégedett ügyfelet! :)
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: Ákos2004 - 2015.07.15 13:19:44
Budakeszi alkatrész értékesítésnek nagy köszönöm, remek a hozzáállásuk!!!
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: NeverGreen - 2015.07.23 14:32:55
Én eddig szinte kizárólag a Reálszisztéma Halásztelek, elsősorban Bán János vendége voltam ('99 óta vannak Toyotáim: Carina II, Corolla Terra '98, jelenleg Prius 2, 2008), és az árszínvonalon kívül  :lol: mindennel maximálisan meg voltam elégedve.  :clap:

Most azonban volt egy komoly smart kulcs problémám (én rontottam el a dolgot, egy új tartalék kulcs programozása kapcsán minden kulcs smart funkcióját tönkretettem) amit ott, bár megpróbálták - kedvesen, és sajnálkozva széttárt kezekkel - nem tudtak orvosolni. Ekkor kezdtem el keresgélni, hogy vajon hová forduljak, sok helyet hívtam fel, ill. írtam emileket, de néhány helyről semmilyen választ sem kaptam, máshol udvariasan, megint máshol kevésbé, de elhajtottak.

Végül Mayer Budakeszi munkafelvevője - remélem nem baj, hogy név szerint említem - Vashegyi András azonnal válaszolt, és invitált, bármikor(!) vihetem, még a max. javítási költséget is megírta, ami jóval az előzetes várakozásom alatt volt, mivel meggyőződésemmé vált egy idő után, hogy a hiba csak alkatrész(ek) cseréjével orvosolható, ami tudvalevőleg nem olcsó mulatság a márkakereskedőknél.

Elvittem, öt perc alatt bent volt az autó, sőt, én is, és végig nézhettem a műveletet, mert a számítógépes csodatevő - aki kérte, hogy őt ne reklámozzam, mert ki sem látszik a munkából - szerint "nincs itt semmi titok". És miközben nagyon kedves és közvetlen volt, és láthatóan eddig még nem találkozott ilyen hibával, még egy humoros megjegyzést sem engedett meg magának arra vonatkozóan, hogy így elcsesztem a dolgot... Pedig megérdemeltem volna.

Negyed óra múlva a csoda megvalósult, és minden úgy működött, ahogy a nagykönyvben meg van írva, és annyit fizettem, amennyit előzetesen ígértek.

Egyszóval ritka kellemes élmény volt, és bár kétszer olyan messze van a lakóhelyemtől, mint Halásztelek, mégis lehet, hogy átpártolok.
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: Silent - 2015.12.06 20:05:07
Körülbelül egy hete Avensis tulaj lettem, úgyhogy ez egyben bemutatkozó komment is. :)
Az autó egy 2005-ös Avensis Wagon 1.8 VVTi Sol Technic.
Korábban volt már a családban Avensis, ezeket mindig a Mayernél vettük, ill. szervizeltük és mindig elégedettek voltunk velük, úgyhogy most is ide vittem az autót. Elvileg ismert az előélete, első tulajtól, végig szervízkönyves, de inkább mindent cseréltetni akartam ami problémát okozhat.
A 180.000-es szervíz kilométerben elég közel volt, úgyhogy ennek mentünk neki kompletten. A vége 125k volt úgy, hogy 4+ programban számoltak pár dolgot.

Mayernél mindenki végtelenül előzékeny és segítőkész volt. Az autót az ügyfélváróból látni lehet szerelés közben. Kértem, hogy bemehessek megnézni, semmi gond nem volt. Lehet kártyával fizetni. Ez külön tetszett, nem annyira szeretek százezres összegeket zsebben hordani. Amexen kívül minden kártyát elfogadnak(CIB-es terminál).

Sajnos volt kellemetlen élmény is a szervíz során, bár ez nem Mayeréken múlt...
Az autó nagyon klassz, kellemes vezetni, csak van egy kis dízeles hangja. A fórumot olvasgattam múlt héten és egy mod(Trotter rémlik) tanácsolta egy usernek a zajok/zörgések topicban, hogy menet közben nyomja ki a kuplungot, mert így eldönthető, hogy a motor vagy sem a zaj forrása. Éppen a Pilisvörösvári emelkedőn mentem a szervizbe, mikor eszembe jutott a tanács a saját autó kerepelése kapcsán. Mondták, hogy a VVTi ilyen, de azért kinyomtam.  Csoda történt, megszűnt a dízeles kereplés és azonnal kisimult szép benzines hangja lett. :)
Szervizben mondtam, a munkafelvevőnek a sztorit, miközben átadtam szerelésre, fel is akadt a szemöldöke rögtön(itt még nem tudtam miért) és elvitte az autót egy körre. Szóval az történt, hogy a dízeles kerepelés váltócsapágy. Két csapágy van a váltóban, ezeket kell cserélni. A Toyota a váltóolajat 60.000 km-enkénti ellenőrzésre javasolja. Mayer ezt cseréli 60.000 km-enként, biztos ami biztos. Az előző tulaj Németországban csak ellenőriztette, nem cserélte. Ő spórolt a két olajcserével cirka 100€-t. Nekem meg mondták, hogy 115.000 jó magyar forint lesz(40k a csapágy, 20k váltóolaj, a többi a munkadíj). Plusz ha valami fogaskerekek rágyógyultak a tengelyre és nem szedhetők le roncsolás nélkül, akkor 225.000... Nem volt őszinte a mosolyom, de kerestünk időpontot erre is. Ha szétszáll a váltó az drágább lenne, inkább megcsináltatom ASAP.
A váltóproblémára mutattak robbantott ábrát, részletesen elmagyarázták mi romlott el, mik az opciók, várható költségek. Bár a várható végösszegtől csuklottam, de ez van.

Van esetleg olyan Avensis váltó probléma amit érdemes megnézetni, ha már szétkapják a váltót?
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: OldPiet - 2015.12.06 20:26:33
Körülbelül egy hete Avensis tulaj lettem, úgyhogy ez egyben bemutatkozó komment is. :)
Az autó egy 2005-ös Avensis Wagon 1.8 VVTi Sol Technic.
Korábban volt már a családban Avensis, ezeket mindig a Mayernél vettük, ill. szervizeltük és mindig elégedettek voltunk velük, úgyhogy most is ide vittem az autót. Elvileg ismert az előélete, első tulajtól, végig szervízkönyves, de inkább mindent cseréltetni akartam ami problémát okozhat.
A 180.000-es szervíz kilométerben elég közel volt, úgyhogy ennek mentünk neki kompletten. A vége 125k volt úgy, hogy 4+ programban számoltak pár dolgot.

Mayernél mindenki végtelenül előzékeny és segítőkész volt. Az autót az ügyfélváróból látni lehet szerelés közben. Kértem, hogy bemehessek megnézni, semmi gond nem volt. Lehet kártyával fizetni. Ez külön tetszett, nem annyira szeretek százezres összegeket zsebben hordani. Amexen kívül minden kártyát elfogadnak(CIB-es terminál).

Sajnos volt kellemetlen élmény is a szervíz során, bár ez nem Mayeréken múlt...
Az autó nagyon klassz, kellemes vezetni, csak van egy kis dízeles hangja. A fórumot olvasgattam múlt héten és egy mod(Trotter rémlik) tanácsolta egy usernek a zajok/zörgések topicban, hogy menet közben nyomja ki a kuplungot, mert így eldönthető, hogy a motor vagy sem a zaj forrása. Éppen a Pilisvörösvári emelkedőn mentem a szervizbe, mikor eszembe jutott a tanács a saját autó kerepelése kapcsán. Mondták, hogy a VVTi ilyen, de azért kinyomtam.  Csoda történt, megszűnt a dízeles kereplés és azonnal kisimult szép benzines hangja lett. :)
Szervizben mondtam, a munkafelvevőnek a sztorit, miközben átadtam szerelésre, fel is akadt a szemöldöke rögtön(itt még nem tudtam miért) és elvitte az autót egy körre. Szóval az történt, hogy a dízeles kerepelés váltócsapágy. Két csapágy van a váltóban, ezeket kell cserélni. A Toyota a váltóolajat 60.000 km-enkénti ellenőrzésre javasolja. Mayer ezt cseréli 60.000 km-enként, biztos ami biztos. Az előző tulaj Németországban csak ellenőriztette, nem cserélte. Ő spórolt a két olajcserével cirka 100€-t. Nekem meg mondták, hogy 115.000 jó magyar forint lesz(40k a csapágy, 20k váltóolaj, a többi a munkadíj). Plusz ha valami fogaskerekek rágyógyultak a tengelyre és nem szedhetők le roncsolás nélkül, akkor 225.000... Nem volt őszinte a mosolyom, de kerestünk időpontot erre is. Ha szétszáll a váltó az drágább lenne, inkább megcsináltatom ASAP.
A váltóproblémára mutattak robbantott ábrát, részletesen elmagyarázták mi romlott el, mik az opciók, várható költségek. Bár a várható végösszegtől csuklottam, de ez van.

Van esetleg olyan Avensis váltó probléma amit érdemes megnézetni, ha már szétkapják a váltót?
Nekem is váltócsapágycsere volt (régen, 80ekm-nél, a Mayernél ;)) 1,4-es diesel
Mindkét csapágyat ki kellett cserélni, és volt egy olyan megoldás, hogy nem kellett szétszedni a váltót, hanem ki tudták szedni a hátsót is, így aránylag olcsón megúsztam.
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: andras69 - 2015.12.06 20:44:19
Nekem is váltócsapágycsere volt (régen, 80ekm-nél, a Mayernél ;)) 1,4-es diesel
Mindkét csapágyat ki kellett cserélni, és volt egy olyan megoldás, hogy nem kellett szétszedni a váltót, hanem ki tudták szedni a hátsót is, így aránylag olcsón megúsztam.

Már elnézést, de hogyan lehet váltó csapágyat cserélni váltó szétszedés nélkül?
(Nekem is "váltócsapágy gyanús" a verda...) :hmmmm:
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: Silent - 2015.12.06 20:47:11
Nekem is váltócsapágycsere volt (régen, 80ekm-nél, a Mayernél ;)) 1,4-es diesel
Mindkét csapágyat ki kellett cserélni, és volt egy olyan megoldás, hogy nem kellett szétszedni a váltót, hanem ki tudták szedni a hátsót is, így aránylag olcsón megúsztam.
Igen, nekem is ezt magyarázták, hogy leszedik a hátsó deklit(vagy deknit? nem értettem pontosan, de lelkesen bólogattam). Először ezt próbálják meg, ez a 115k-s verzió, ha ez nem megy, akkor otthagyom még egy napra és az a vastagabb verzió. Majd mesélek mindenképp, hogy mi lett.
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: OldPiet - 2015.12.06 21:11:40
Már elnézést, de hogyan lehet váltó csapágyat cserélni váltó szétszedés nélkül?
(Nekem is "váltócsapágy gyanús" a verda...) :hmmmm:
Nem voltam ott a javításnál, de én úgy értettem hogy hozzáférnek szétborítás nélkül,így került 90 eFt-ba.
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: andras69 - 2015.12.06 21:15:19
Nem voltam ott a javításnál, de én úgy értettem hogy hozzáférnek szétborítás nélkül,így került 90 eFt-ba.

Nem rossz... :yes:
Bár gondolom ez típus függő is és, biztos nem az összes váltó csapágyra "érvényes"... :whistling:
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: Silent - 2015.12.10 21:22:31
Meglett a váltócsapágy cseréje, két nap alatt. Sajnos nem sikerült a hátsó lemez/dekli/dekni-s leszerelős manőver. Ezt a verziót 115k-ra becsülték, de jelezték, hogy lehet kevesebb, ha könnyen adja magát minden. A csapágyak végül nem akartak lejönni, préssel kellett őket a tengelyről levarázsolni. Előre felkészítettek, hogy volt már olyan hogy könnyen szétjött, de olyan is, hogy nem, úgyhogy bármi lehet. A művelethez teljesen kibontották a komplett váltót, de így legalább átnézték az egészet. A vége 150k lett. Kértem még +1 liter 5W30-as olajat is, ezt olajcserekor elfelejtettem. Ha kell, akkor szeretem ugyanazt beletölteni, mint amit cserénél beletettek. Kopp-kopp, eddig nem csipegette az olajat 500km alatt, pedig nagyon lestem a nívó pálcát.
A dízeles kerregés a csapágyak cseréje után teljesen elmúlt, gyönyörű benzines hangja lett. A váltás vajpuha lett, olyan mint újkorában. Korábban fel se tűnt, hogy kicsit nehezen mennek a helyére a fokozatok, főleg az 1-est és a hátramenetet kellett igazgatni. Ez most megoldódott, valószínűleg a váltóolaj cseréje segített. Az egész műveletet Németh Zoltán vezényelte le, maximális profizmussal, amiért ezúton is szeretném hálámat kifejezni.  Hihetetlen türelmes volt, pedig az előző szervizkor(180.000-es szervíz) 6 megnézendő dolog mellett még 36 további kérdésem is volt :whistling: az autóval kapcsolatban és mindenre választ kaptam.
Mikor első nap kiderült, hogy kétnapos lesz a váltószerelés, hívtam a nejemet, hogy vegyen fel kocsival. Na ekkor jöttünk rá, hogy a gyerekülések a kocsimban vannak, ami az emelőn van éppen, váltó nélkül. A kölykök meg a nejem hóna alatt. Reggel terveztem az üléseket átrakni, de elszöszmötöltem az időm és rohanós indulás lett. Biztos meleg szeretettel gondolt rám, miután két kölyköt felöltöztetett 0 fokos időjárásra és levitte őket a kocsiig. (Plusz infó: a gyerekeinkről az összes családi képen csak elmosódott csíkok látszanak, a felöltöztetésük még nyáron is mission impossible) Így lett vonatozás a dologból. A csapatból az értékesítő kolléga (Budai úr) szó nélkül kivitt autóval az állomásra.
Szuper, olajozott kis csapata van a Mayernek, annyira alaposak, korrektek, rendesek, hogy a magasabb óradíj ellenére is szívesen viszem hozzájuk az autót legközelebb is.
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: evizoli - 2016.02.07 13:10:04
Üdv!
A Szfehérvári szervizükkel kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Egy Prius III lenne a vendégük nemsokára!
Köszönöm a válaszokat!
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: Agyarka - 2016.07.05 15:55:19
Ma ismét jártam a Budakeszi szervizben. Ezúttal kifogástalan munkát végeztek. Emelés a rövid csápos emelőn a gyári pontokon, olaj és szűrőcsere, kicsepegtetés közben fék-futómű-karosszéria ellenőrzés. A  HSD rendszer ellenőrzésre nem került sor, mert a TIS nem volt online elérhető, egyik bennlévő gépjárművön sem tudták megcsinálni.
Ezúttal 0,6h órát számoltak, és a korábbi évekkel ellentétben Assistance-t nem adtak.
A tavalyihoz képest az órabér 10%-ot emelkedett.
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: music - 2016.08.31 23:24:20
Voltam visszahívási akció keretében légzsák-patront cseréltetni. 25 perc alatt kész volt, és még a távirányító halódóban lévő elemét is kicserélték.
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: Ákos2004 - 2016.09.10 17:29:57
Ma nagyon nem voltak a helyzet magaslatán.... azt sem tudták mit csináltak, aztán meg túlakartak számlázni.  :helpsmilie:
Újra fogom én gondolni azért azt, hogy vigyem e márkaszervizbe, és ha mégis, akkor hova...  :hmmmm:
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: Silent - 2016.10.28 09:53:12
Ma nagyon nem voltak a helyzet magaslatán.... azt sem tudták mit csináltak, aztán meg túlakartak számlázni.  :helpsmilie:
Újra fogom én gondolni azért azt, hogy vigyem e márkaszervizbe, és ha mégis, akkor hova...  :hmmmm:
Melyikben voltál?
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: Silent - 2016.12.02 19:12:51
Voltam éves olajcserén. Fékezésnél nyekergett, azt is szerettem volna megnézetni. Klímatisztítás, pollenszűrő, komplett revízió volt a feladat.
A fékekről kiderült, hogy nem gyáriak és kicsit keményebbek. Nem értettem pontosan, de szerelő letördelte az éleket (?), és rézpasztázott mindent amit lehet, mert tökszáraz volt kenésszempontból az egész. Viszont megállapították, hogy tök újak a tárcsák és a betétek is, kérdezték hogy hol voltam cseréltetni. Sehol, szóval ezt még a német tulaj ejtette meg mielőtt eladta a kocsit. Mértek lengéscsillapítót is, az is majdnem 100%-os.
Féltengelyeknél benéztek a gumiborítás alá. Ezt azért kértem, nehogy suttyomban elrozsdásodjon aztán egy kanyarodásos kövér gáznál csattanással megálljon a kocsi. Kiderült, hogy már nem az eredeti van benne, de tökéletes állapotban van. A féltengely gumiharangokról viszont hiányzik valami leszorítóbilincs mindkét oldalon. Ez gyári alkatrésszel 2x2600ft lesz, de sajnos nem volt raktáron, emiatt jövő héten visszamegyek, hogy felszereljék.
Padkánál ha leállok, akkor van egy nyekkenés elölről, valószínűleg szilent lesz. Futásra egyelőre nincs hatása, ezt most nem volt idő megnézni, de ez is jövő héten.
Ez a történet került így 39.000 forintba.

Ezen felül még volt egy baloldali tükörborító műanyag, kicsit hajmeresztő áron(13k a műanyag, 5k a fényezés), de a bontott után rohangálni se lett volna olcsóbb, úgyhogy ez van. A megrendelése simán e-mailen volt, mire mentem olajcserére, elkészítették. 2 nap alatt jött be nekik a rendelés, egy nap a fényezés.
A bal fényszóróm miatt szóltak, hogy nem világít, lejött a foncsor, csere lesz, adtak rá egy 100.000 forintos ajánlatot. Némi szívbaj után megnéztem otthon és semmi baja, csak a leszorító ugrott ki és elmozdult az izzó.  Erre a szerelő ránézhetett volna mielőtt verdiktet mond...
Izzó igazítása, majd lereteszlése után tökéletes lett ismét. Utána lecseréltem új Osram NB Leaser-re, azóta jobb mint eddig bármikor.
Összességében elégedett vagyok a szervízzel, a lámpás figyelmetlenség ellenére is. Plusz ismét megerősítették, hogy a kocsit tényleg rendben tartották mielőtt hozzám került. Most vagy a német tulajok marha lelkiismeretesek, vagy nagyon megérte a Becsületesnepper az árát.

A gyári Toyota olajon viszont elgondolkoztam. Az előző évben 7000 km-t futott a kocsi és a végére enyhén karcosabb/rezonánsabb volt már 3000-es fordulattól. Olajcsere után ez megszünt, ami számomra azt jelzi, hogy túl hamar fárad meg a gyári olaj. Emiatt valószínű, hogy jövőre valami Total vagy Eneos prémiumot próbálok majd bele. Éves olajcsipegetés szumma: 7000km-en 6-7 deci, ami teljesen jó érték.
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: Agyarka - 2019.07.15 18:15:10
Ismét meglátogattam őket, ezúttal is korrekt munkát végeztek.
Idén a már megszokott 10% helyett 40+% al több maradt a kasszánál. Olajcsere munkadíj, szűrő+ alátét + éves HSD akku gari hosszabbítás 24e ( klubkedvezménnyel).
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: tomahawk - 2019.09.10 17:56:13
 En meg majusban voltam a Fehervariaknal. Ami furcsa volt nekem, hogy az auton logott ket nyitott visszahivas. Emlitettem nekik, ok is lattak, naivan azt gondoltam hogy megcsinaljak. Megneztem a toyota-tech -en, semmi valtozas, elvileg nem csinaltak meg. Kulon mondani kene nekik?  Ha belegondolok, hanyan lehetnek olyanok, akik nem is tudnak ezekrol a visszahivasos dolgokrol, es ha igen, akkor hol tudjak megnezni. Ezek alapjan egy csomo auton lattak a visszahivasokat, de tovabb engedtek oket anelkul hogy megcsinaltak volna.
 A szamla szerint kicsereltek a motorolajat. Oke elhiszem, bar gyemantpor lehetett benne olyan draga volt az olaj. Viszont ha mar ilyen draga volt, akkor rairhattak volna a szamlara hogy milyen olajat toltottek bele, nem csak annyit hogy motorolaj. 
 Osszessegeben nem tapasztaltam hogy barmit is rosszul csinaltak  volna,  csak ezek nekem furcsa dolgok.
 
 
 
 
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: fezso - 2019.09.10 20:06:33
Nem lehet hogy a toyota-tech csak listázza hogy miben érintett, de nem tartja nyilván hogy megcsinálták-e?
Mert emlékszem hogy 3 éve nekem cseréltek légzsákvezérlőt visszahívásban, és most mégis felhozza a toyota-tech ezt:
R/SSC - Airbag Sensor Assembly replacment on Multiple Toyota models 18SMD-103
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: fezso - 2019.09.10 20:08:59
a szervizről amúgy kettős a véleményem: a szakik a műhelyben nagyon korrekt munkát végeznek, de az ügyfélszolgálatosok alatt nagyon magasra nőtt a paci...
Cím: Re:Mayer - Budakeszi/Pilisvörösvár/Székesfehérvár
Írta: tomahawk - 2019.11.21 19:28:53
Nem lehet hogy a toyota-tech csak listázza hogy miben érintett, de nem tartja nyilván hogy megcsinálták-e?
Mert emlékszem hogy 3 éve nekem cseréltek légzsákvezérlőt visszahívásban, és most mégis felhozza a toyota-tech ezt:
R/SSC - Airbag Sensor Assembly replacment on Multiple Toyota models 18SMD-103

November elejen szereltettem az autoba rablasgatlot. A vallalkozo egy haz garazsaban szerelte be, aki mellesleg Toyota markakereskedesben is dolgozik. Elmeseltem neki a visszahivasos dolgot, es az is megkerdeztem tole hogy lehetseges e hogy nem vittek fel a szereleseket, es ezert latom meg a toyota-tech-en. O meg tudta nezni egy masik Toyota online feluleten is,  ami szinten listazta a a ket visszahivast. Ezzel o is megerositette hogy bizony nem csinaltak meg. Na mindegy, talan majd jovore ...