Toyota Klub Magyarország Egyesület - Fórum

Típusok - TOYOTA => Verso => A témát indította: robi (Robi) - 2016.09.23 11:41:41

Cím: Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.09.23 11:41:41
(http://kephost.com/images/2016/09/26/2016-Toyota-Verso-UK-7-web.jpg)
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.09.23 12:12:06
Ennek a témának az apropója egyrészt az, hogy büszkék lehetünk rá, a magyar Nav N Go (NNG) cégnek a terméke a Toyota Touch rendszer! Másrészt az, hogy a Verso-ban is ilyen van, rengeteg verzióban jelent meg, egyrészt a sima Touch volt az első, majd utána lett Touch 2, ezek több féle fejegységen vannak csak a Verso-kban.
- van sima Touch / Touch 2, ami gyakorlatilag érintőképernyős multimédiás egység és fedkomp, és tud(hat) tolatókamerát
- van Touch and Go / Touch 2 with Go, ami a fentihez képest egy alap iGO-ra hajazó navigációt is tartalmaz
- van Touch 2 with Go+, ami a navigációt hangutasításokkal és 3D-s látványosság-megjelenítéssel spékeli meg
A navigációban teljes EU-s Navteq térképek vannak. Össze kéne gyűjteni az infókat a frissítés menetéről.

A 2016-os Verso-ban egy 6,9"-os kijelzőn működik a Touch 2 rendszer.

Másik kérdés még, hogy bizonyos más Toyota modellekben (pl. Auris) a Touch rendszer támogatja az Android-ok és Iphone-ok álal nyújtott MirrorLink funkciót, azaz az okostelefon képernyőjét megjeleníti a saját kijelzőjén, és onnan is lehet kezelni a telefont. A Verso-ból hogyhogy ezt kifelejtették?
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.09.23 13:39:18
Toyota Touch 2 with Go (2016 angol) kézikönyv: https://carmanuals2.com/toyota/verso-2016-navigation-manual-82848
Itt meg a 2015 magyar: https://carmanuals2.com/get/toyota-verso-2015-navigacio-kezikonyv-72727
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.09.29 12:43:56
Háh! Egy érdekes funkció!
Az USB portra egy kis USB hub-ot lehet csatlakoztatni, és akkor egyszerre két USB eszközt tud kezelni a fejegység.

Támogatott fájlformátumok: MP3 / WMA / AAC (AAC akár 320kbps-ig, fájlkiterjesztés .M4A). Az USB-s adathordozó FAT32 kell legyen, és max 9999 fájl lehet rajta, max 3000 mappába rendezve, melyek max 8 szintet lehetnek egymásba ágyazva. ID3 tag-okat ismer. Telefont MTP módban is támogat, a "Go"-s verzió.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.10.10 10:59:23
Így 5 nap után egy rövid összefoglaló a sima Touch 2 (Go nélküli) rendszerről (szoftver verzió 0101AE).

Pozitívumok:
+ jól szól, de nagyon
+ érintőképernyő gyorsan reagál és sose téved
+ külön állítható a nappali és az éjszakai fényereje a kijelzőnek, sőt, a kijelző ki is kapcsolható teljesen
+ külön állítható a hangszín a hangforrásokhoz, pl. rádióra, pendrive-zenére, stb.
+ telefonkihangosító része nagyon okos, nem csak a teljes címjegyzéket, de a telefon saját híváslistáit, SMS-eit is képes szinkronizálni, sőt, naprakészen tartani; telefonáláskor a hangminőség kiváló mindkét oldalon
+ telefonálási hangerőt külön be lehet állítani az érkező irányt, és az elmenő irányt is
+ telefon térerejét és akkuszintjét is megjeleníti a saját kijelzőjén
+ nem csak MP3 és WMA, hanem a klasszisokkal jobb minőségű AAC/MP4 hangfájlokat is lejátssza
+ tolatókamera jól belát mindent, a képernyőre rajzolt sablon teljesen reálisan ábrázolja az autó várható pozícióját
+ FM rádiók listázása nagyon egyszerű, név szerint ott van az összes fogható rádióadás a képernyőn, csak rá kell bökni a rádió nevére és már szól is
+ FM rádióknál támogatja a RadioText szabványt, azaz, képes megjeleníteni például az adásban lévő zeneszám előadóját és címét, ha azt a stúdióból szövegesen küldik az adással (meg is jelenik számos rádiónál)
+ automata klíma beállításai itt is látszanak, illetve statisztikát készít a fogyasztásról, az átlagsebességekről stb.

Negatívumok:
- bugyuta kinézete van a menüknek, pl. a rádiók listája egy hülye 3D-s megjelenítésben van, amiben a "levegőben lebegnek a fektetett gombok fölött" az adások nevei, a betűméret miatt kuszán néz ki így. Ugyanúgy az AUX forrás-választási lista egy átlósan csökkenő lista ami tökre idiótán néz ki, nem gombokra kell nyomni, hanem az egyenletlen méretű feliratokra
- FM rádió kedvenc csak 6 darab van
- (ez a legnagyobb baj) a médialejátszója okosnak akar látszani, de valójába nem az. Pl. ha van egy pendrive-od tele zenékkel, amelyekben külön mappákba rendezed az albumokat meg a válogatott zenéidet, nem ad lehetőséget mappákat választani, hanem a pendrive összes zenéjét összezanzásítja egy gigászi ABC sorrendbe. Az OK, hogy a képernyő tetején füleken lehet választani a betű tartományok közt (pl. A-C, D-F, stb), de ez így teljesen összekavarodik, mert ha az MP3-aknak ki van töltve az ID3 tag-juk, akkor cím szerint teszi be a listába, ha nincs, akkor fájlnév szerint. Van album szerinti külön lejátszási lehetőség, de ez csak akkor működik, ha a fájloknak azonos az "Album" kitöltése ID3-tag-nál. Ha vannak mappák olyan fájlokkal, amelyeknek nincs kitöltve ID3, akkor azokat a fájlokat nem bírod együtt, mappánként sorba hallgatni. Van még másik 3 opció a zenék sorrendjének beállítására, de egyszerűen azt, hogy egy tetszőleges mappából játssza le sorrendbe a fájlokat, na az nincs benne.
- telefonhívás ha érkezik zenehallgatás közben, megállítja a zenét, de ha vége a hívásnak, nem folytatja. Azaz folytatná, mert a kijelző szerint ismét lejátszásban van, de valójában nem, mert nem szól semmi és a számláló se megy. Ebből az állapotból csak úgy lehet kizökkenteni, ha a képernyőn kétszer bökünk a "pause" ikonra, de sajnos ilyenkor az elejétől kezdi játszani, nem ahonnan abbahagyta (AAC/MP4 fájllal próbáltam csak). Rádiózás közben befejezett telefonáláskor visszatér a rádió, ez a hiba csak zenehallgatáskor áll fenn
- az MP3-akba ágyazott albumborítót nem jeleníti meg (ezekbe a fájlokban lévő borítót minden más lejátszó PC-n és Android-on megjeleníti) annak ellenére, hogy a lejátszón van dedikált hely arra, hogy ez megjelenhessen.
- nem minden motor leállítás és indítás után tartja észbe, hogy hol maradt a zene közepén. Van, hogy elejétől kezdi.

Úgy tűnik mintha szándékosan butítva lenne ez így, hogy "fapadosnak érezd" és ösztökéljen váltani a navis opcióra - mert ezek mind olyan dolgok, amelyeket le lehetett volna normálisan is programozni, pontosan ugyanannyi fáradsággal.  :no:
Ilyen banális hibák/kellemetlenségek bőven vannak az utólagos Android-os fejegységeken is. És azokon közbe még tetszőleges navi is futhat.

Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.10.10 11:44:08
Előfordult az is hogy nem tárcsázta a képernyőn megjelölt számot, akárhányszor próbáltam. Elő kellett venni a telefont, és a képernyőzárat fel kellett oldani rajta.
Úgy tűnik ez nem a Touch rendszer hibája, hanem egy biztonsági védelem az Android-ban. A megoldás a következő (Samsung droidos telefonon esetén):

1. Telefon app-ot megnyitni
2. Jobb oldalt fent a 3-pöttyös menü ikonra, majd "Beállítások"
3. "Hívás" opció
4. "Tartozékok híváshoz" opció
5. "Kimenő hívás feltételei" opció
6. ki kell választani hogy "Lezárt eszközön is"

A lényeg, hogy "Lezárt eszközön is kezdeményezhető hívás" módban kell legyen a "Kimenő hívás feltételei" opció.  ;)  Gyárilag nem így van!
(annyiban furcsa azért a dolog mert az előző, Plantronics K100-as napellenzőre rakható bluetooth-kihangosító nem igényelt ilyet)
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.10.20 20:38:50
Toyota Touch 2 with Go-ra átállás megtörtént.
- a médialejátszó hibái megmaradtak, kivéve azt, hogy van olyan MP3 fájl, amiből a boritóképet ki tudja olvasni
- telefon kezelőfelülete ergonomikusabb, névjegyekhez ha tartozik fénykép a telefonon, azt is áttölti és megjeleníti
- rádiók listája egyszerű és nagyszerű, jól áttekinthető és nyomógombok formájában jelenik meg (ez így sokkal jobb!)
- menük hasonlóképpen áttekinthetőbbek lettek
- van jónéhány online app, ezekkel sajna nem sok időm volt foglalkozni
- kicsit lassabban boot-ol mint amikor Go nélkül volt

A navigáció teljesen iGO alapú. Az iGO-ból jól megszokott logika szerint kell használni. Nyilván más a menük elrendezése, megjelenése (ez egy Toyotás "skin" rajta), de a lényeg ott van. Valamivel lassúbb a menük kezelése, mint egy hasonló iGO Android-on. Mélygarázsba a kerekek mozgása alapján folytatja az utat, akkor is ha nincs már GPS jel.
Forgalmi adatokat tud TMC-ből is kiszedni (Magyarországon a Petőfi rádió frekvenciáján ingyen sugározva), és online is. A telefon Bluetooth-kapcsolatán keresztül kapja a mobilnetet (tehát nem WiFi hotspot! hanem Bluetooth PAN), így a telefon aksijával is sokkal kíméletesebb ez a módszer. A párosított telefonnal tehát megy a kihangosítás, zenelejátszás, SMS-ek megjelenítése, és internetkapcsolat is. Csak Bluetooth, semmi más.
A Waze-val nyilván kár összehasonlítani, mert annál lassabb reakcióidővel jeleníti meg a közlekedési helyzetet, de megkapja ő is és figyelembe is veszi. Párhuzamosan használtam Waze-t ezzel, és azt kell mondjam, hogy úgy 5-10 perc késéssel ugyan, de nagyjából ugyanazt a dugó-elkerülő megoldást javasolta, mint a Waze. Az érkezési idő kiszámítása is a forgalom függvényébe pontos.

Adtak hozzá 3 évre ingyenes full-európa, hivatalos térképfrissítést. Egy speciális aktivációs kódot, regisztrációt követően a Toyota Ügyfélportálon (https://customerportal.toyota-europe.com/login/index.html) kell megadni (amit a készülék egy menüpontjából kell kiolvasni), és rá pár napra engedi letölteni a frissítést. Meg kell tenni minimum 200km-t a készülékkel, annak érdekében, hogy elfogadja a kódot.
Gyárilag 6.7.0WL verzió van rajta, már letölthető a 2016 őszi, 6.8.1WL frissítés. A fájl mérete 4.2 GB, és FAT32 pendrive segítségével kell feltenni. Nem kell márkaszervizbe menni emiatt.
Még ez nem történt meg, de hamarosan.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Agyarka - 2016.10.20 21:28:07
Forgalmi adatokat tud TMC-ből is kiszedni (Magyarországon a Petőfi rádió frekvenciáján ingyen sugározva), és online is.
A korábbi T&G első verziója még szintén kezelte a magyar TMC-t. Frissítés után kivették belőle Magyarországot, máshol rendesen működik.-(
Nekem azt tanácsolták, hogy frissítés alatt legyen a motor bekapcsolva.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.10.20 21:33:14
A frissítőcsomagban rendes iGO-féle .fbl és társai fájlok vannak. Mezei droid-os iGO alá bemásolva működnek, ebben a 6.8.1WL update-ben HERE térképcsomag van 2015.Q4.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: akibor000 (Robi) - 2016.10.20 21:37:15
van már 2016.q4 is...   2016.szept elejei kiadás...
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.10.20 21:38:29
Jah... de azt ez alá behekkelni nem lenne egy leányálom, maradjunk annyiba...
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.10.20 21:39:48
Nekem azt tanácsolták, hogy frissítés alatt legyen a motor bekapcsolva.
Ok, akkor holnap reggel a Hungárián a dugóban ülve lehet is tolni fel rá :D Legalább nem feleslegesen jár a motor  :tt2:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.10.21 12:59:55
Az alábbiak a térképadatbázis verziók:
6.7.0WL-ben: HERE 2015.Q2 (ez volt gyárilag előtelepítve)
6.8.1WL-ben: HERE 2015.Q4

A letöltött ZIP fájl mérete kb. 4,2 GB, egy legalább 8GB-os frissen FAT32-re formázott pendrive-ra ki kell csomagolni. Lest rajta néhány rendszerkép ISO formátumba stb, és lesz rajta pár almappa a "nav\7718\nng" útvonal alatt, az iGO-ból jól ismert "content" és "license". Ezekben pedig a jól ismert mappa-elrendezésben a térképadatbázis elemei: a térképek maguk, poi-k, domborzat, nyelvi fájlok, hangutasítás, sebességmérő kamerák, tmc, országinfó.
A letöltés során az ügyfélportál generál egy aktivációs kódot is, ezt érdemes feljegyezni vagy lefényképezni.

Az előkészített pendrive-ot csatlakoztatva az autóhoz, a fejegység egyből felismeri hogy ezen frissítés van, felkínálja annak lehetőségét. Ha az ember elfogadja, akkor nyújtja a lehetőséget, hogy a térképeket csoportosan frissítse: nyugat-európai, kelet-európai, vagy egyéni válogatásban. Tehát össze lehet válogatni, hogy az összes térkép közöl, melyik országokét szeretnéd, hogy legyenek fent a rendszeren. Ezt leokézva bekéri az aktivációs kódot, és onnan kb. 25-30 perc míg bedarálja. A végén újraindul, és máris használható.
Ennyi időt tényleg nem érdemes egy helyben motort járatva eltölteni, egy ismert út közben meg lehet csinálni, egyszer ha elindítottad, akkor nem kell többet hozzányúlni, tehát vezetés közben nem zavaró.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.10.23 22:14:29
A navigációs rendszerben, a kedvenceket (saját POI-kat) ki lehet menteni USB-s pendrive-ra, és vissza lehet importálni őket - ezt a menüből nagyon egyszerűen meg lehet tenni.
Egy sima FAT32-re formázott pendrive kell ehhez (lehet akár az is amin a zenék vannak amúgy). A kedvencek exportálásakor létrehoz a pendrive-on egy "Contacts" mappát, benne "Nav" és "Phone" al-mappákkal. A "Nav"-ba kerülnek a kiexportált kedvencek, mindegyik külön .VCF kiterjesztésű fájlba.

Imént próbáltam ki, létre lehet hozni tetszőleges darabszámú ilyen fájlt PC-n, és beimportálni, a rendszer fel fogja ismerni. Ennek nagyon örülök, mert az évek során számos saját POI-t gyűjtöttem az iGO-ba, ezeket onnan, ezzel a módszerrel át tudom majd importálni.

Egy saját POI-t (kedvencet) tartalmazó VCF fájl egyszerűsített tartalma:BEGIN:VCARD
VERSION:2.1
FN;CHARSET=UTF-8:Margit Sziget
LABEL;CHARSET=UTF-8:1
GEO:;
NOTE;CHARSET=UTF-8:<GEO>+019.0533851 +047.5371466<*>
END:VCARD

A fájl neve legyen mondjuk "Margit Sziget.vcf", be kell tenni a pendrive "Contacts\Nav" mappájába, a navin kiválasztani az importálás funkciót és voilá! Ott lesznek a kedvencek között, ki lehet választani a célnavigáció során.

A fájlban számos más paraméter is megadható, utca/házszámig stb. de talán a koordináták megadása a legegyszerűbb, hiszen Google Maps-ról egy az egyben le lehet pattintani, és a lehető legpontosabb így megadni.
Egy kis szkriptet tervezek írni ami automatizáltan konvertálja nekem a POI-kat natív iGO formátumból ebbe.  :otlet:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.10.24 11:26:02
És már itt is van a kis konverter szkript. Az iGO (primo)-féle user.upoi fájl-ból csinál egy al-mappába sok kicsi VCF fájlt, amit a gyári Touch 2 with Go-ba lehet importálni.
Az iGO (Android-os Primo, és WinCE-s Primo, meg iGO8-ak) egy user.upoi nevű fájlba tartja a saját felvett kedvenceket, a [belső memória]\iGO\save\profiles\01 mappában. Ezt a fájlt kell kinyerni a telefonról és a szkript mellé tenni.

A szkript tartalma alábbi. Fájl neve legyen mondjuk "convert_upoi_to_vcf.sh", tegyük futtathatóvá (chmod +x convert_upoi_to_vcf.sh) majd indítsuk el.
Létre fog hozni magától egy "Nav" al-mappát benne a sok .vcf fájllal minden kedvenchez. A szkript csak európai kedvencekkel/POI-kkal kompatibilis (csak pozitív és 100 alatti földrajzi koordinátákat támogat), de főképp magyarországi címekkel teszteltem. Lazán elbánik százas nagyságrendű kedvenceket tartalmazó fájlokkal.

#!/bin/bash

rm -f user_convert.upoi
iconv -f utf-16 -t utf-8 user.upoi > user_utf8.upoi     #user.upoi eredetileg UTF-16-os, miközben a Toyota Touch and Go UTF-8-as

input=user_utf8.upoi

OUTDIR="Nav"
if [ ! -d ${OUTDIR} ]; then
  mkdir -p ${OUTDIR}
fi

while read line
do
  set -- "$line"
  IFS="|"; declare -a Array=($*)
  NEV="${Array[2]}"
  LAT="${Array[4]}"
  LON="${Array[5]}"
#  CON="${Array[6]}"
  COU=`echo "${Array[6]}" | cut -c2-`   #iGO8 és Primo az országkódot egy alulvonással kezdte
  ZIP="${Array[10]}"
  CYT="${Array[11]}"
  STR="${Array[12]}"
  NUM="${Array[13]}"

  if [ -z "$COU" ]; then
        COU="HUN"       #tételezzük fel hogy ha nincs megadva országkód, akkor ez itthon van
  fi

  if [[ "${COU}" == "HUN" ]]; then
        CTR="Magyarország"      #Touch and Go rendszer tárólja az ország szép nevét is, nem csak a kódját
  else
        CTR=""
  fi

  if [[ "${STR}" == "${NEV}" ]]; then
        STR=""  #régi iGO8-nál az utca mezőbe is el lett tárolva a POI neve, itt most töröljük ebből a mezőből
  fi

  if [[ "${CYT}" == *"Budapest"* ]]; then
        CYT="Budapest"  #HERE térképeken sajnos a kerületek nem különálló városok, így ha a városnévben már szerepel olyan, hogy "Budapest", akkor semmi más nem kell, csak "Budapest"
  fi

  if [ -n "$NEV" ]; then
        echo 'BEGIN:VCARD' > ${OUTDIR}/${NEV}.vcf
        echo 'VERSION:2.1' >> ${OUTDIR}/${NEV}.vcf
        echo 'FN;CHARSET=UTF-8:'${NEV} >> ${OUTDIR}/${NEV}.vcf
        echo 'LABEL;CHARSET=UTF-8:1' >> ${OUTDIR}/${NEV}.vcf
        echo 'GEO:;' >> ${OUTDIR}/${NEV}.vcf
        echo 'NOTE;CHARSET=UTF-8:<IFT>LI<*><CTR>'${CTR}'<*><CAB>'${COU}'<*><CTY>'${CYT}'<*><ZIP>'${ZIP}'<*><STR>'${STR}'<*><HNO>'${NUM}'<*><GEO>+0'${LON}' +0'${LAT}'<*>' >> ${OUTDIR}/${NEV}.vcf
        echo 'END:VCARD' >> ${OUTDIR}/${NEV}.vcf

        #echo ${NEV} ${CTR} ${ZIP} ${CYT} ${STR} ${NUM} ${LON} ${LAT}
  fi

done < "$input"


Az így létrehozott "Nav" mappát fel kell másolni egy "Contacts" mappába a pendrive-ra, autóban USB csatlakozóba helyezni, és a gyári navin a SETUP gombot megnyomni, majd "Általános > (második oldal) > USB eszközön lévő bizt. mentés visszaállítása" opciót választani. Végül kiírja, hogy hány kedvencet importált be összesen.

Kíváncsi vagyok, az első generációs Toyota Touch and Go-nak van ilyen kedvencek export/import funkciója?

Tesztelve Toyota Touch 2 with Go v6.8.1WL és Ubuntu Linux 14.04-en, de elvileg bármilyen kurrens Linux-on futtatható. Ékezetes karaktereket is támogat. Elvileg Mac-en is futtatható, kisebb módosításokkal (nincs Mac-em, így gyakorlatilag passz).

Ha nincs kedvetek babrálni vele, akkor szívesen átkonvertálom nektek a saját user.upoi fájlotokat, küldjétek el.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.10.26 11:02:31
A telefon Bluetooth-kapcsolatán keresztül kapja a mobilnetet...

Erről egy kis tapasztalat külön:
- a telefon akksija sokkal tovább bírja mint ha mobil-hotspot üzemmódban
- leszippantja a netről a közlekedési infókat, és tolja Waze-szerűen az útvonal-elkerülési javaslatokat, amelyeket manuálisan kell elfogadni. Nem annyira precíz Budapesten mint a Waze ebben a tekintetben, de mindenképp jó (pl. autópályán vagy hosszabb úton ha így jelez akkor azt mondom az pont elég, hogy el lehessen kerülni egy torlódást)
- az online közlekedési infók alapján a várható érkezési idő minden esetben pontos. Mindig percre pontosan akkor érkeztem a célba (Budapesten belülről beszélek most), amikor ő előre jelezte - a közlekedési helyzet változásának függvényében persze korrigálja, és ezt jól teszi
- online POI-keresés kiváló funkció, ha a térképadatbázisban nincs meg a keresett POI, akkor alul az Online keresésre nyomva pár másodpercen belül kidobja a találatokat, melyekből az első 5-öt a térképen is megjeleníti. Na ez nagyon döfi, a sima iGO-t is überelte ezzel, gyakorlatilag Waze-szinten kínálja fel a címkeresést.
- valós-idejű időjárás infókat tud, le lehet kérni tetszőleges címet, vagy a célpontot, vagy az aktuális helyet, előrejelzéssel stb. Ezt egyenesen a térkép nézetből is egy kattintásra elő lehet hozni.
- üzemanyag-árakat online jelenít meg a benzinkutaktól - ezt egyelőre nem volt időm csekkolni, hogy mennyire naprakészek benne az árak, annyit láttam, hogy közeli benzinkutakat listázza és árakat is ír ki az üzemanyagokhoz
- csipog a radaroknál, offline adatbázisból. Egy külön online app is van erre, ami sajnos Magyarországon nem elérhető (Coyote (http://www.coyotesystems.eu)).

Összességében - kiváló kompromisszum azért, mert offline, net nélkül is jól használható, online kapcsolattal pedig bővíthető a funkcionalitása. Így nem az van hogy vagy-vagy, hanem mindkettő lehetőség egyben van.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: johnwillow - 2016.10.26 20:06:53
Üdv! A MirrorLink működik? Próbáltad már?
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.10.26 20:44:54
A Go-sítás óta nem, de kösz hogy eszembe juttattad, megnézem.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.10.30 08:53:54
6.0.1-es Androiddal biztosan nem működik, kipróbáltam. A neten keringő infók szerint ez csak a 4.3-as Android idejében működött, azóta nem - valószínűleg azért, mert a Google aláaknázta ezt a lehetőséget, hogy a saját "Google Auto" termékét részesítse előnybe  :censored:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.10.30 08:56:46
Még egy észrevétel: a naviban nem működnek a sebességmérő kamera riasztások, ha a rendszer nem kap internetet. Ebből egy dologra következtetek, hogy nagy eséllyel online frissíti a sebességmérő kamerák helyét minden egyes alkalommal - ami jó, mert elvileg az akkor mindig naprakész. Másik esély hogy magát az adatbázist nem frissíti online, csak a funkció engedélyeztetése történik minden egyes alkalomkor online...
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: johnwillow - 2016.10.30 11:39:24
Nem lehet, hogy a MirrorLink készülék, nem pedig oprendszer függő? Nagyon hasznos lenne...
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.10.30 12:12:37
Mindkettőtől függ.
Az a fajta MirrorLink, ami kábelen megy, az Android 4.3 környékén volt utolsó ami jól működött. 4.4-en is állítólag már csak root-olva, és egyedi .apk fájl segítségével. Az a fajta, ami vezeték nélkül megy (pl. Smart TV-kre megosztja a képernyőt), az most is megy, de a Toyota Touch fejegysége nem olyan.
Jó lenne, ha össze lehetne hozni, de sztem nem erre tartanak a fejlesztések, nem véletlen az sem, hogy a fejegység menüjéből le is vették a MirrorLink opciót...
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Thomas59 - 2016.11.02 15:14:57
Touch 2 with Go kerdesem lenne, "sajnos" nem Versoban (abban a TNS 310-et szerettuk).
Most Auris Hybridben kell ezt az ujat megszokni, kicsit sokat beszel, a TNS 310 tomorebb lenyegretorobb volt.
A kerdesem az, hogy amig a TNS310 ben a kerekcsere utan "resetelni" kellett a rendszert, most hasonlo funkciot keresek, hogy a 17" kerekeket lecsereltuk 16"-os teli szett-re.
Van-e ilyen, kell-e ilyen resetet csinalni, vagy ezek az uj navik ezt megtanuljak? :helpsmilie:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.11.02 19:18:01
Semmiféle kerekekre vonatkozó opciót nem láttam eddig a Touch 2 with Go-ban, pedig már jó párszor átnyálaztam az összes menüjét.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: gaben76 - 2016.11.02 20:19:44
Tényleg, nekem is ki kéne ütnöm a visszajelzést, mert a téli-felnibe nem tettem még bele (majd jövőre) a  nyomásellenőrző cuccot.
Azt mondták, hogy a műszerfal alatt van egy Reset gomb a kuplung pedál vonalában, amit meg is találtam, de még nem babráltam vele.
Talán gyújtás közben lehet kiütni a hibajelzést?  :hmmmm:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Thomas59 - 2016.11.02 20:53:43
Koszi, valoszinuleg ezek a mai rendszerek okosabbak.(?)
A nyomasellenorzomet gondolom kikapcsoltak, mert nincs a teli kerekekben nomasellenorzo ado, de nincs is figyelmezteto jelzesem.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.11.14 12:07:40
A Toyota Touch 2 (with Go) rendszeren van néhány app is, köztük on-line rádióhallgatásra való is: Aha (http://aharadio.com/) és Aupeo (https://en.wikipedia.org/wiki/Aupeo). A hírek szerint az Aupeo idén November 30.-ával megszünteti a publikus működését, hogy ez érinti a Toyotát vagy sem azt nem tudni, egyelőre csak az Audi-ról írtak, hogy a leállás az Audi tulajdonosokat nem érinti. Meglátjuk.

Lényeg a két app-ról:
- Aupoeo - személyre szabott rádió. Megadsz neki néhány alap-adatot, felkínál néhány tartalmat, aztán ahogyan fokozatosan hallgatni kezded, úgy megtanulja mi a kedvenced és akkor az izlésed szerint tolja neked automatikusan a tartalmakat. Sajna csak külföldi zenében lenne hasznos náluk, csomó jó dolgot tud még (hírek, sporthírek stb.) de ezek mind angolul vannak. Már nem sokáig...
- Aha radio - hagyományos internetes rádió, azaz rendes lineáris (AM, FM) adások internetes változatainak elérése. Ez akkor jó, amikor pl. egy FM rádió adás vételkörzetén kívülre kerülünk, akkor mobilneten lehet tovább hallgatni. Meg vannak csak internetes rádiók is, ha valaki azt preferálná.

Android és Iplone-on is elérhető ugyanazokkal a funkciókkal, mint a Toyota Touch-on az autóban. Aupeo-t hagyom, mert úgyis megszűnik...
Aha esetén akár az autóban, akár telefonos app-ból regisztrálni kell egy e-mail cím és egy jelszó megadásával. Egy érkező e-mail-ben jóvá kell hagyni a fiókot. Ezt követően már PC-ről is be lehet lépni a weboldalukra, ahol a tömérdek rádiók között lehet keresgélni (sajna a keresőjük nem támogatja az ékezetekre, pl. arra hogy Győr nem ad ki semmit, de arra hogy Gyor kilistáz néhágy győri onlie is hallgatható rádiót. Országos rádiókat "Budapest"-re rákeresve is kiad). A találatok közt a "+" ikonra kattintva a kedvencekhez lehet adni a kiszemelt rádiókat.
A lényeg most jön, az autóba ugyanazzal az e-mail címmel és jelszóval belépve az Aha rádióba, lehúzza a kedvenceket listába és akkor egyetlen egy gombnyomásra máris lehet hallgatni online a rádiót. Persze lehet az autós rádión meg az Android-on is keresni hozzáadni a kedvencekhez stb. de PC-n böngészőben egyszerűbb.

Mivel ez online rádió, ez nyilván terheli a mobilnetes forgalmat, tehát akinek 100MB-ja van havonta azt sztem pár napon belül lenullázza, de tekintettel arra, hogy egyre olcsóbb és nagyobb adatot ad idővel a mobilnet (és léteznek korlátlan előfizetések is már), ez egy jövőbemutató lehetőség  :yes:
Még gyerekcipőben az egész, de jó néhány év múlva így fog rádiózni mindenki  ;)
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: gaben76 - 2016.11.15 08:23:24
Szia Robi,

Húúúú ez valami nagyon király dolog köszi!  :clap:

Sikerült regisztrálnom az Aha-ra és el is mentettem pár kedvencet, amit a telómról meg is tudok hallgatni, bár a mobilnet elég lassú a zenéhez.  :no:
A Verso-val viszont nem tudom összehozni, azt írja ki, hogy a telóm nem támogatja ezt a funkciót.  :cry:
Valszeg telót kell cserélnem, mert ez egyébként is rohadt lassú már. (Lenovo A319)

Mit kell tenni egyébként, az autóba be kell írnom a mail címet?
Vagy csak egyből a bluetooth-on keresztül tudnom kéne hallgatni az online rádiókat?
A telón lévő számokat le tudom játszani a kocsival, de ez az online rádió még nem jön össze.

köszi, Gábor
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: gaben76 - 2016.11.15 09:46:23
Mindent visszavonok, működik!!!!!  :clap: :clap: :clap:

Szólnak a kedvenc R&B nótáim a Verso-ban online.  :cool2:

A hang viszont halk egy picit, föl kell nyomni 60-ra, hogy egy kicsit szóljon is.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.11.15 11:39:48
A telefonon be kell kapcsolni a "Bluetooth Internetmegosztás" funkciót, és akkor kilát a netre a fejegység a teló blútyúkján keresztül.  ;)
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.11.15 11:40:49
A hang viszont halk egy picit, föl kell nyomni 60-ra, hogy egy kicsit szóljon is.
Ez sajna az adott netes rádió adáshangja miatt van, pl. a Class FM netes adása kb. olyan hangos, mint amit az FM-en hallasz.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: gaben76 - 2016.11.19 18:09:47
Ez sajna az adott netes rádió adáshangja miatt van, pl. a Class FM netes adása kb. olyan hangos, mint amit az FM-en hallasz.

Szia Robi,

tegnap délután gondoltam egyet és megpróbáltam a telón fölhangosítani a zenét.
Kiderült, hogy ilyenkor magát a bluetooth kimenetre ad plusz hangot és láss csodát úgy szól a netes rádió, mint állat.  :clap:

Ma pedig ugyanezt megcsináltam a Samsung mini hifimmel is.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.11.19 20:16:28
ÖÖö akkor valamit rosszul csinálsz. (amúgy ha neked így is jó, az rendben van, csak a rendeltetése szerint ennek nem így kell működni). Leírom mégegyszer:
- A telefonon be kell kapcsolni a "Bluetooth Internetmegosztás" funkciót (ez a Mobil Hotspot alatt van Samsung Androidosok esteén; magát a hotspot funkciót nem kell bekapcsolni, csak ezt a pipát alatta)
- A telefont összepárosítani a fejegységgel. Ha ezt megtetted korábban, akkor nem kell újra, de a fejegységen a "Kapcsolódások" menüpontja alatt állítsd be hogy a netet is lássa az autó.
Ezen két feltétel szükséges ahhpz, hogy a fejegység közvetlenül kilásson a netre, és pl. a navigáció valósidejű forgalmi infókat, meg aktualizált traffipax infókat is kapjon!!!!

Ezt követően a fejegységen kell elindítani az Aha! (Aha Radio) app-ot, abba belépni a regisztráción megadott e-mail címmel és jelszóval (ezt csak egyszer kell megtenni a legelején), és onnan lejátszani a kedvenc netrádiókat. A hangot a fejegység maga állítja elő, és nem pedig bluetooth-hang jön a telefonon. A telefonra fel se kell legyen telepítve az Aha app.

Az Aha adatbáziából jön az összes Magyar Rádió adása (Kossuth-Petőfi-Bartók-BartókHQ-Nemzetiségi-Parlament-Dankó-DunaWorld), Class FM (ami ma szűnik meg sugározni FM-en!), és sok másik magyarországi rádió internetes adása.

(mint utólag kiderült, céges sim kártyámon egy ideje korlátlan mennyiségű adatforgalom van, így most már ez egy alapértelmezett rádiózási forma lesz nálam lassacskán)
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: gaben76 - 2016.11.19 21:19:06
ÖÖö akkor valamit rosszul csinálsz. (amúgy ha neked így is jó, az rendben van, csak a rendeltetése szerint ennek nem így kell működni). Leírom mégegyszer:
- A telefonon be kell kapcsolni a "Bluetooth Internetmegosztás" funkciót (ez a Mobil Hotspot alatt van Samsung Androidosok esteén; magát a hotspot funkciót nem kell bekapcsolni, csak ezt a pipát alatta)
- A telefont összepárosítani a fejegységgel. Ha ezt megtetted korábban, akkor nem kell újra, de a fejegységen a "Kapcsolódások" menüpontja alatt állítsd be hogy a netet is lássa az autó.
Ezen két feltétel szükséges ahhpz, hogy a fejegység közvetlenül kilásson a netre, és pl. a navigáció valósidejű forgalmi infókat, meg aktualizált traffipax infókat is kapjon!!!!

Ezt követően a fejegységen kell elindítani az Aha! (Aha Radio) app-ot, abba belépni a regisztráción megadott e-mail címmel és jelszóval (ezt csak egyszer kell megtenni a legelején), és onnan lejátszani a kedvenc netrádiókat. A hangot a fejegység maga állítja elő, és nem pedig bluetooth-hang jön a telefonon. A telefonra fel se kell legyen telepítve az Aha app.

Az Aha adatbáziából jön az összes Magyar Rádió adása (Kossuth-Petőfi-Bartók-BartókHQ-Nemzetiségi-Parlament-Dankó-DunaWorld), Class FM (ami ma szűnik meg sugározni FM-en!), és sok másik magyarországi rádió internetes adása.

(mint utólag kiderült, céges sim kártyámon egy ideje korlátlan mennyiségű adatforgalom van, így most már ez egy alapértelmezett rádiózási forma lesz nálam lassacskán)

Szia,

, ezek szerint nem fgyeltem eléggé.  :eek:
Annyira örültem a múltkor, hogy szinte egyből sikerült beállítani a telóról szóló zenét, hogy nem is foglalkoztam a fejegységgel.
Tehát akkor maga a fejegység látja a netet amit a teló oszt meg bluetooth-on?
Holnap reggel az lesz az első dolgom, hogy megkeresem rajta ezt a "kapcsolódások" menüpontot és összejátszom.
Nekem most a telón fut az Aha, amire a kedvenceket az asztali gépről tettem be és innen nyomatom a zenét a kocsi fejegységére.

Köszi a türelmet és a magyarázatot.  :otlet:


ui: ja az én céges telómon is korlátlan a net, szóval ez nem lehet akadály  ;)
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.11.19 23:42:42
Tehát akkor maga a fejegység látja a netet amit a teló oszt meg bluetooth-on?

 :yes: :yes: :yes:
Nem csak az Aha miatt jó ez, hanem a navi miatt is (https://forum.toyotaclub.hu/index.php?topic=1339.msg681432#msg681432)!


Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: gaben76 - 2016.11.20 08:38:40
:yes: :yes: :yes:
Nem csak az Aha miatt jó ez, hanem a navi miatt is (https://forum.toyotaclub.hu/index.php?topic=1339.msg681432#msg681432)!

Reggelt,

lehet itt lesz a baj, mert az enyémben "még" nincsen Navi.
Nem is találok ilyet, hogy "Kapcsolódások" menüpont.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.11.20 08:51:18
Akkor Aha Rádió app-od sincs a fejegységen...?
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: gaben76 - 2016.11.20 09:04:17
Szia,

nincs, és az internet kapcsolódási lehetőséget sem hozza fel a kapcsolódások alatt.
Csak a telefont és a zenét.
Lehet ennek köze a Navihoz?
Nem hinném, inkább a telómmal (Lenovo) lehet valami, mert a e-mail-t sem engedi megjeleníteni, pedig minden beállítást megtettem.
Az internetet megosztottam Bluetooth-on és az megy is, mert az Aha-s zenéket lejátssza.

Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.11.20 10:35:06
OK, ez a funkció kizárólag a Toyota Touch 2 with Go felszereltségnél van meg.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: gaben76 - 2016.11.20 10:38:25
OK, ez a funkció kizárólag a Toyota Touch 2 with Go felszereltségnél van meg.

Ahha, akkor itt van a kutya elásva. Tehát amíg nincs fönt a navi, addig az internet kapcsolat sem lehetséges vele.


köszi  :ser:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Bali975 - 2016.11.20 11:48:39
Sziasztok!

A segítséget szeretném kérni Tőletek, mivel itt a legaktívabb a kommunikáció Touch & Go-val kapcsolatban.
Nekem Hilux-om van és regisztrálva vagyok a my.toyota.eu-n.
Most jártam az oldalon és nézegetem ezt a 3 éves előfizetést.
Két kérdésem lenne:
 - kosárba rakva, kifizetve letöltőm 6.8.1L-t és telepíthetem az én 4.5.0WL szoftver verziómra?
 - és most tényleg 3 évig ingyen töltögethetem a térképfrissítéseket?

Más nagy varázslat nincs a telepítéssel kapcsolatban, gondolom.

Válaszotokat előre is köszönöm,
Balázs
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.11.20 13:41:21
Igen, ahogy írod. Itt van még egy hivatalos leírás is (http://myportalcontent.toyota-europe.com/estore/assets/maps/helpdoc/Map+Update+User+Guide_R1_14042016.pdf) a frissítés menetéről.

A Verso-hoz most ajándékba adtak ingyen 3 évnyi frissítést, az első máris októberben elérhető volt. A portálon ez megjelent mint 0.- Ft-ots tétel, kosárhoz hozzáadva a fizetnivaló nulla forint és már adja is a letöltési linket. Gondolom így lesz nálad is félévenként amikor megjelenik az update (tavasszal/ősszel szokott). Nem csak a térkép frissül, hanem a rendszer is, a navigációs program, az appok is amik a fejegységen vannak, stb.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Bali975 - 2016.11.20 17:38:53
Nagyon köszönöm az infót, "befizetek" rá.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.11.21 12:30:22
Az Aha online rádió rendszer fejlesztőivel elkezdtem levelezni, az adatbázisukban lévő netes rádiók rendberakása kapcsán, van néhány adó ami közben megszűnt vagy téves URL-re mutat stb. Ha valaki még észrevett valamit vagy hiányol egy online rádiót jelezze ide, és továbbítom a fejlesztőknek.
Android app: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.aha.android.app
Iphone app: https://itunes.apple.com/us/app/aha-radio/id355829417?mt=8
Ezek az appok jók autón kívüli használatra, simán lehet velük telefonon internetrádiózni.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.11.21 18:40:33
http://christmasfm.hu/  :eek:
"A rádió november 1-től január 31-ig szolgáltatja a legjobb karácsonyi dalokat"
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.11.24 10:26:12
Ez az Az Aha online rádió sajnos nehezen tolerálja ha út közben elvész a mobilnet kapcsolat. Pl. az M3-asnak a keleti részén van több szakasz ahol nincs még 4G, a mobiltelefon nem kap netet. Ilyenkor nyilván megszakad a lejátszás, de sajna nem mindig jön vissza. Az app-ból egyelőre nem találtam ésszerű kilépési vagy újraindítási módszert, így azt kell ilyenkor tenni, hogy el kell indítani a másikat, az Aupeo-t, abból kilépni, majd újból eiindítani az Aha-t, ekkor már jó lesz.  :hmmmm:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: johnwillow - 2016.11.27 13:31:27
Üdv! Mennyi időre biztosít a Toyota térképfrissítést? Lehet a térképfrissítést hackelni?
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.11.27 13:44:26
Attól függ, milyen akcióval fogod ki az új autót, a Verso-hoz most 3 év ingyen frissítést adtak, félévente (tavasz/ősz) jelenik meg.
Ha nincs ilyened, hivatalosan vásárolható (https://customerportal.toyota-europe.com/login/index.html) "MapCare Szolgáltatás" ami tartalmazza ezt a 3 évet, 119 EUR bruttóért.
37ezer / 3 év nem vészes, annyiért nem érdemes feltörni a cuccost sztem. És nem csak térkép-adatbázis frissül, hanem az egész rendszer.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Agyarka - 2016.11.27 17:38:44
Nekem a Yarisba 119€ ért csak 1 frissítést ad, nem 3 évet. Sehol nem írják, hogy többszöri alkalomra szólna.  :censored:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.11.27 20:14:21
Hol nézed? Touch 2-őd van? Ügyfélportálon keresztül belépve, e-Bolt menüpontban nálam ez látszik:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Agyarka - 2016.11.27 21:26:43
Nekem az első, azaz a sima T&G van. Azonos árért csak 1 frissítést ajánl.  :devil:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.11.28 09:50:32
Egy szívélyes panaszlevelet írhatnál a Toyota Central Europe-nak (az autód, a navid és az ügyfélportál adatainak megadásával), azzal a naív megközelítéssel, hogy netán valami hiba van, hogy az egyik fajta navihoz 3 év vásárolható meg ugyanannyiért, mint amennyiért nálad csak 1 db. frissítés. Külföldi fórumokon azt olvastam, hogy ilyen esetekben a TCE bőkezűen szokott egyedi elbírálást végezni az elérhető frissítések közt.  ;)
Egy próbát megér, legfeljebb annyi történhet, hogy a hivatalos álláspontot megtudjuk, miért van ez.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.12.04 15:29:03
Nekem az első, azaz a sima T&G van. Azonos árért csak 1 frissítést ajánl.  :devil:
Az Alkalmazások & Szolgáltatások részben is? Ott még több opció van... :hmmmm:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Agyarka - 2016.12.04 16:20:32
Ott is ugyanaz a helyzet, csak egyetlen frissítésre szól az ajánlat. Amint gépközelbe jutok még megnézem a saját programjával, nemcsak böngészőből, aztán írok a Toyotának. 
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.12.04 19:03:38
Saját program?  :eek:
A 2-esnek semmilyen saját programja nincs.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Agyarka - 2016.12.04 19:17:26
A vásárlás után ad egy linket, azzal a programmal lehet beolvasni az USB re kiolvasott kulcs ot, és az a program írja rá az eszköz azonosítónak megfelelő frissítést.

A másik lehetséges megoldás, a toyotatech oldaláról letölteni a frissítést, az eszköz azonosítóval feloldó kulcsot generálni amivel a USB ről aktiválható a frissítés. Utóbbi módszer lehetséges, hogy csak akkor működik, ha a km számláló állása < 200.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.12.05 10:02:49
Na, a Touch 2-ben csak utóbbi módszer van, azaz egy sima 8 GB-os pendrive kell arra csak egyszerűen ki kell csomagolni a letöltött fájlt, kapsz egy kódot amit be kell ütni a kijelzőn azt' kész.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.12.05 10:05:17
A hírek szerint az Aupeo idén November 30.-ával megszünteti a publikus működését, hogy ez érinti a Toyotát vagy sem azt nem tudni, egyelőre csak az Audi-ról írtak, hogy a leállás az Audi tulajdonosokat nem érinti. Meglátjuk.
...
- Aupoeo - személyre szabott rádió. Megadsz neki néhány alap-adatot, felkínál néhány tartalmat, aztán ahogyan fokozatosan hallgatni kezded, úgy megtanulja mi a kedvenced és akkor az izlésed szerint tolja neked automatikusan a tartalmakat. Sajna csak külföldi zenében lenne hasznos náluk, csomó jó dolgot tud még (hírek, sporthírek stb.) de ezek mind angolul vannak. Már nem sokáig...

Úgy tűnik a Toyotának is meghagyták az Aupeo-t! Az app még mindig működik az autó fejegységén, miközben az Androidos változat kiírta, hogy a szolgáltatás megszűnt.  ;)
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.12.29 11:16:02
Hiába, na. A fizika, az fizika. (https://hu.wikipedia.org/wiki/Antenna)
Sajnos a Verso-nál is feláldoztak funkcionalitást a design oltárán. Ráadásul egy teljesen idióta témakörben: a rádió antennája.

Kb. 5-6 évvel ezelőtt kezdődött ez a hülye trend az új autóknál, miszerint az autók botantennáit lerövidítettek 15-17cm-esekre, azzal, hogy az antenna tövében lévő kis erősítőt egy érzékenyebbre cserélték. Sajnos ez nem sikerült túl jóra, és egyértelműen rosszabb FM-rádió vételt eredményez. A jelszint csökkenést, amit az antenna felére kurtítása okozott, a beépített erősítő valószínűleg csak laborba tudja kompenzálni, mert gyakorlati használatban elég sok interferenciát is felerősít, ami megzavarja a rádió tunerjét.
Az első generációs, faceliftes Kia Cee'd is megkapta 2010-ben ezt az újítást, ilyenünk volt. Egyik szomszédunknak egy Infinity-je van, annak is pontosan ugyanolyan antennája van mint a volt cee'd-ünknek (ugyanaz a beszállító, hehe...). Annak idején nagyon zavart hogy recsegett-ropogott az FM rádió miközben csak simán közlekedtem Budapesten, ezért kísérleti jelleggel kicseréltem az antennabotot egy szokványos 32cm-esre, és sokkal jobb lett a vétel. Maradt is úgy, mert minden zavar és interferencia megszűnt, tisztán és sztereóban jött folyamatosan minden adás. A botantenna sima kicsavarós, 5mm-es menettel rendelkező helikális rúd, a kaszniba épített antennatövet (benne az erősítővel) nem bántottam, maradt érintetlen.

Na most a Verso-nak is ilyen kurtított botantennája van. A rádiója ritkábban serceg, mint a cee'd-é gyári állapotban, de azt mondom, messze nem tökéletes, mert gyakran nem sztereó az adás, azaz ugrál sztereó/monó között - ezek a gyenge antennajel szimptómái. Próbaképp áttettem a Yaris-ról a "hagyományos" 32cm-s helikális botantennát, és lám, itt is sokkal tisztább lett a vétel. Ha nem tudnám, hogy mi okozza mindezt, azt mondanám, hogy "gagyi már ez az FM, át kéne állni digitális rádióra" - de közben mindez nem is igaz.

Értem én hogy a design fontos, csak épp azt nem tudom felfogni, hogy miért pont az antennát bántották? A klasszikus negyed-hullámhosszú méretet ha megfelezik nyolcad-hullámhosszra, a nyeresége drasztikusan lecsökken az FM-sávban, de megnő más frekvenciatartományban, ahonnan több zavart tud összeszedni. Oké, hogy aktív elektronikával megpróbálják szűrni a zavarokat meg erősíteni a hasznos jelet, de mekkora bonyodalom is hibalehetőség ez azzal szemben, hogy egyszerűen csak egy drót darabot kellene békén hagyni...?

Hasonlítsátok össze: design-ilag tényleg annyival többet hoz a rövid antenna a hosszúhoz képest, hogy mindez megérje?

Az újfajta, rövid antenna a 2016-os modellen (aszem egyel-kettővel korábbin is ez volt már):
(http://toyotadriver.com/wp-content/uploads/2015/09/2016-Toyota-Verso-TD-5.jpg)

A hagyományos, hosszabb antenna, a 2009-es modellen:
(http://idd-katalogus.medija.hu/original/0505658.jpg)

Nekem a Kián is jobban tetszett hosszú antennával, a Verso-n is maradni fog a hosszú antenna.
A cápauszony-antennákat nem ismerem, olyan autóm nem volt. De gondolom, ott sem lehet leányálom jó minőségben rádiózni. Cserébe a probléma megoldása jóval neccesebb...
Meghát gondolom az autóvezetők zöme pont lesz@rja, hogy mennyire tiszta az FM hang már/még manapság, az MP3 korában...

Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2016.12.29 17:50:24
Ugyanez az antenna van a T27 Avensisen is. De nekem a jobb hátsó ablakra nyomott antennát tettek pluszban (ami olyan kinézetre, mint az ablakfűtés hátul). Nincs gondom a vétellel. Csak a kombikat csinálták így  :yes:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2016.12.29 18:01:31
Legalább annál belátták hogy a kis csonk nem elég.
Hozzáteszem: vétel volt így is, csak engem a minősége zavart.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2017.05.05 21:57:26
Megjelent a 6.9.0-es frissítés a Toyota Customer Portal-on. Aki mostanában vett gyári navis autót, 3 évig ingyen jár a frissítés, és évi 2 alkalommal jelenik meg.
HERE 2016.Q3-as térképekkel  :clap:  :clap:  :clap:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2017.05.08 10:24:15
A frissítés kb. 35 percet vett igénybe. Kezdetkor kiírta, hogy a motornak a frissítés ideje alatt járnia kell, ezért most úgy oldottam meg, hogy reggel induláskor elindítottam, és melóba menet szépen lefrissítette magát. Az elején kell néhány dologra kattintani, aztán többet nem kérdez semmit, a legvégén meg csak pendrive eltávolítását kéri. Fölöslegesnek tartom, hogy egy frissítés miatt 35 percen át üresben pöfögjön a motor, és kedvem sem lenne ennyi időt semmittevéssel tölteni az autóban.

Egy kis apró trükk - a letöltött kb. 4GB-os ZIP csomagban (amit pendrive-ra kell kicsomagolni) van egy fájl, "activationCode.xml". Ha a benne lévő "1111-2222-3333-4444" kamukódot kicseréljük a sajátunkra amit a customer portálon a kulcs ikonra kattintva ad a rendszer, és úgy mentjük vissza a pendrive-ra, akkor a frissítés során nem kell ezt az autóban a képernyőt bökdösve begépelni, hanem csak ellenőrzi és megy is tovább  ;)
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Mikus - 2017.05.27 21:51:55
Megjelent a 6.9.0-es frissítés a Toyota Customer Portal-on. Aki mostanában vett gyári navis autót, 3 évig ingyen jár a frissítés, és évi 2 alkalommal jelenik meg.
HERE 2016.Q3-as térképekkel  :clap:  :clap:  :clap:
Esetleg tudja valaki, hogy a 6.9.0EL és a 6.9.0WL között mi a különbség?
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Agyarka - 2017.05.28 07:50:44
3 évig ingyen jár a frissítés, és évi 2 alkalommal jelenik meg.
Megreklamáltam, hogy a T&G frissítése miért csak 1 alkalomra szól, amikor ugyanannyi pénzért a T&G 2 nél 3 évig lehet.
A reklamációt visszaigazoló automatizált levélen kívül azt sem mondták, hogy bikk makk. :censored:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Agyarka - 2017.05.28 07:54:25
Esetleg tudja valaki, hogy a 6.9.0EL és a 6.9.0WL között mi a különbség?
Kelet és nyugat európai országok térkép csomagja?
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2017.05.28 20:41:45
A WL-ben megvan a teljes keleti csomag is, telepítés/frissítéskor választanod kell, akár csak símán hogy keletet akarod vagy nyugatot, vagy akár országonként egyedileg válogathatsz.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Mikus - 2017.05.29 07:55:46
Nekem a 6.9.0WL van fent gyárilag. Akkor most egy ideig nem kell foglalkoznom frissítéssel :D
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2017.05.29 10:45:23
Úgy október-novemberig  :cool2:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Thomas59 - 2017.06.26 19:53:44
Igaz, hogy most már nem COVban utazunk hanem Aurisban, de a gyári navi az valszeg ugyan az lehet bennük.
A 2005-ös COVban nagyon szerettük a szükszavú de kedves nénit aki keveset, de hasznosakat beszélt és pillanatok alatt láttuk, hogy milyen parkolók jönnek, hol van benzinkút, pisilde.
Most meg a vadi új gyáriban, sok fölösleges és idegesítő duma és egyelőre kiismerhetetlen rendszer, pl. hogy lehetne egy-két "gombnyomásra" az utvonalon található pihenőhelyeket (étterem, benzinkút, wc) elérni?
Bónusz lenne tudni, hogy kell elérni a "Ne pofázz, mond az utat" verziót?  :censored:
Mert ha ez így megy tovább, akkor a navi ezt fogja mondani.
"Kérem, esetleg ha van ideje és úgy gondolja, megfontolhatja a következő információt a jelenlegi útjával kapcsolatban, ha nincs ellenére. 504 és fél méterrel ezelőtt kellett volna balra fordulnia."

Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Bosss - 2017.08.19 13:05:28
Sziasztok!

Információra lenne szükségem a navigációval kapcsolatban.
Navi nélkül vettem a kocsit mert megmondom őszintén sokallottam érte a 200 ezret. Viszont rájöttem hogy eléggé bugyuta nélküle a rendszer nem csak a navi, elég sok a különbség!
Viszont valaki esetleg ismer alternatív megoldást? Pl. nem a toyotan keresztül (200-ért)?
Valakinek van ilyen irányú tapasztalata?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: dedike - 2017.08.19 21:28:00
Szia,

szinte megnyugtató, hogy nem csak én jártam így. Egyébként tudtommal utólag 230-ba fáj, hogy +GO legyen a touch 2...

http://navilex.hu/sale.html (http://navilex.hu/sale.html) linken 145-ért írják az utólagos lehetőséget. (Majdnem az oldal alja.)
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Bosss - 2017.08.19 23:41:17
Szia!

Köszönöm szépen a gyors infót!

Üdv,
TL,
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: music - 2017.09.03 21:08:12
Ugyanez az antenna van a T27 Avensisen is. De nekem a jobb hátsó ablakra nyomott antennát tettek pluszban (ami olyan kinézetre, mint az ablakfűtés hátul). Nincs gondom a vétellel. Csak a kombikat csinálták így  :yes:
A T25 liftbacken is hátsóablakos antenna volt. Rendben is volt.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Parker72 - 2017.10.18 12:12:06
Sziasztok, tudja valaki, hogy milyen formátumban kell pl a poiplázából letölteni a fix kamera adatbázist. Esetleg van ötlet, hogy az elkészült VEDA kamerákat hogy lehet a naviba berakni. /2014-s verso/ Köszi!
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2017.10.18 18:12:01
Ez engem is érdekelne...
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2017.10.20 10:57:09
Megjelent a frissítés! 6.10.0(W)L!
Mivel Touch 2 rendszer már nem csak a Verso-ban van, a nagy közös topik-ba írtam a menetét (változott a letöltés módja): https://forum.toyotaclub.hu/index.php?topic=1315.msg704385#msg704385
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Parker72 - 2017.11.09 08:40:41
A régi jelszavat, hogy lehet megtudni? Ha elfelejtődik, hisz - ahogy írtad - a készülékben marad az. köszi!
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2017.11.09 13:08:08
Sztem újra kell regisztrálni az egész folyamatot online, illetve az autóban van egy menüpont, hogy "az összes személyes adat törlése" és akkor jelszavastul mindenestül újra lehet kezdeni a folyamatot.
Elvesznek a rádió-kedvencek, a telefon-párosítások, a mentett POI-k a naviból (de speciel pont a saját POI-kat ki lehet exportálni pendrive-ra előtte).
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Mikus - 2017.11.29 18:31:23
Főleg Robi tudortól kérdezem, de ha más tudja a választ, ne tartsa vissza.
A Verso audió berendezésének leírásában az szerepel, hogy a különféle típusú tömörített fájlokat 320-as bitrátáig tudja olvasni. Nos, én Apple Lossless fájlokat tettem be (aminek a kiterjesztése .m4a, azaz megegyezik az AAC tömörítés kiterjesztésével, amit deklaráltan kezelni tud) és prímán lejátssza, pedig a bitráta bőven 600 felett, sőt 1100 körül alakul.
A kérdésem az, hogy vajon a leírás tévedhet a bitráta határt illetően, vagy a lejátszó tréfál meg és alacsonyabb bitrátával olvassa a Lossless fájlokat. Ez utóbbihoz azért komolyabb számolási teljesítmény kellene, mint amennyi egy autórádiótól elvárható. Feltételezésem szerint tehát a műszaki adatok tévesek. Azért csak feltételezés, mert a gyári hifi a Versóban azért annyira nem kifinomult, hogy egy 256-os AAC és egy változó bitrátájú Lossless hangzását egyértelműen meg lehetne különböztetni.
Tud-e erről bővebbet valaki? Vagy csak simán örüljünk annak, hogy sokkal jobb a lejátszó mint amit a leírás sugall...
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2017.11.29 18:41:53
Hát annyit sejtek hogy a rendszer agyának legmélyén tulajdonképpen Linux van, vagy valami nagyon közeli rokona. Simán lehet hogy egy olyan szoftveres codec (gstreamer, libav, kitudja) van benne ami többmindent tud mint amit le mertek írni, egyszerűen azért mert a vásárlók 99.99%-a max ennyit igényel. A többlet tudást valszeg nem tesztelték le, így le sem írták, Te meg felfedezted hogy van - kösz hogy megosztottad!
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Mikus - 2017.11.29 19:06:02
Örülök hogy ez a véleményed, és nem az, hogy valami konverziós trükkel van dolgunk. Tehát hurrá, bármekkora bitráta jöhet! Mondjuk a .wav meg az AIFF nem megy, de kocsiba a Lossless is bőven sok. És az MP3/AAC dekódert is feljebb lehet tekerni nyugodtan, ha valaki jobb hangminőséget szeretne. Ja, és a 64 GB-os pendrájvot is vígan kezeli.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Agyarka - 2017.11.29 19:13:16
QNX re épül, amit az autók fedélzeti elektronikáján kívül még sok helyen használnak ahol a fő szempont a megbízhatóság.
Amikor a mobiltelefonokra fejlesztették belepakolták az akkor létező összes kodeket. Ezek szerint a hasonló felhasználás miatt átemelték az ott bevált részeket.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Mikus - 2017.11.29 19:28:22
Annyi változást érzek csak, hogy amikor a nagyobb fájlokat hallgatom és megy a navi és beleszól a zenébe, egy pillanatnyi kimaradás hallható. Korábban sima MP3-nál ezt nem észleltem.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Mikus - 2017.11.29 19:40:54
Ha már itt tartunk, megemlítem azt is, hogy az iPhone kezelést illetően is történtek változások. Hogy az időközbeni iOS frissítésnek, vagy a Toyota upgrade-nek köszönhető-e, azt nem tudom, mindenesetre most már a hívóképek is megjelennek az LCD-n bejövő és kimenő hívásoknál, valamint a bejövő SMS-t is megjeleníti. Menteni és válaszolni ugyan nem lehet, de ez is egyértelmű előrelépés.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2017.11.30 09:21:32
A hívóképek a navis verzióban megjelennek, a nem navisban nem teszi ki.
Illetve függ telefontól is, pl. Samsung S4, S5-nél is kiteszi, másik nóném Android 7-esnél meg nem.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Parker72 - 2018.01.30 12:48:29
Tudja valaki miért tűnt el a Toyota E-boltból a legújabb szoftverfrissítés? A térkép megvan 1x 119 juró, de a három éves csomag 229 júróért eltűnt. Lesz új oprendszer?   
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2018.02.18 11:27:29
Tudja valaki miért tűnt el a Toyota E-boltból a legújabb szoftverfrissítés? A térkép megvan 1x 119 juró, de a három éves csomag 229 júróért eltűnt. Lesz új oprendszer?   
Én látom a 3 évest is  :hmmmm:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Parker72 - 2018.02.18 15:13:26
Igen, már van. Jeleztem a hibát, illetve kérdeztem a Toyota Magyarországtól mi az ok, ők is meglepődtek. Kb 7 hét alatt javították ki. 
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Agyarka - 2018.02.18 15:28:32
Nekem mindig csak 1 éves látszik (T&G 1.). Jeleztem a hibát a TCE nek, válaszra sem méltattak.  :censored:
Legalább megspóroltak nekem párszáz € -t.  :double fuck:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2018.02.18 22:05:13
Tudja valaki miért tűnt el a Toyota E-boltból a legújabb szoftverfrissítés? A térkép megvan 1x 119 juró, de a három éves csomag 229 júróért eltűnt. Lesz új oprendszer?   
Jó helyen nézed? (https://forum.toyotaclub.hu/index.php?topic=1315.msg704385#msg704385)
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Mikus - 2018.03.03 19:24:17
Van már idei szoftverfrissítés?
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Mikus - 2018.03.03 19:37:55
Ha valaki Mac-et használ és olyan problémája van (mint nekem is volt korábban), hogy az USB pendrive-ra az iTunes-ból feltöltött albumok borítóképe nem jelenik meg a kijelzőn, annak tudok segíteni a megoldással.  :yes:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2018.03.03 19:40:52
Van már idei szoftverfrissítés?
'17 novemberiről tudok. 2 hete még azt tették fel nekem.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Mikus - 2018.03.03 20:27:53
'17 novemberiről tudok. 2 hete még azt tették fel nekem.
Pedig lassan időszerű lenne az update.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2018.03.04 09:26:36
Áprilisban szokott megjelenni.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2018.03.04 12:20:24
Pedig lassan időszerű lenne az update.
Igen, nem ártana. Bár nem várok tőle Waze aktualitást.
Azon azért ledöbbentem, hogy a 2017. júniusban üzembe helyezett (májusban gyártott) autó térképe nem ismer egy lassan már 2 éve átadott gyorsforgalmi utat (M85). A novemberi kiadású frissítésben benne volt már.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: TD - 2018.03.06 14:48:24
Valaki próbálta már a Touch2 -t (nem a GO-sat)-t MirrorLink -esíteni valamilyen módon?
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2018.03.06 16:17:24
Valaki próbálta már a Touch2 -t (nem a GO-sat)-t MirrorLink -esíteni valamilyen módon?
http://youtu.be/1Zv2bND1gk4

http://youtu.be/sD5RfcQeaZg
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2018.03.06 17:38:51
A betyár mindenit de jó a második! Teljesen gyári kinézetű, miközben mögötte egy Android fut!
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Parker72 - 2018.03.07 08:16:34
Az igeeen! Coool! Ár, lehet tudni?
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: TD - 2018.03.08 13:34:21
Az igeeen! Coool! Ár, lehet tudni?

Inkább az első az érdekesebb. További részletek és ár itt:
http://www.beatsonicusa.com/if02ep.html

Csak ez macerásabb. Jó e a Verso-éhoz és MHL-t tudó telefon kell hozzá.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2018.03.08 14:38:13
Annyira nem jó az első sztem, mert ahogy nézem, csak megjeleníti a telefon képét a fejegységen, az érintéseket nem továbbítja visszafelé a telefonnak, ha jól értelmeztem. Kvázi csak egy kiterjesztett képernyő (mint a Samsung TV-kre is ki tudod tenni a telefon képét) de nyomkodni azért még mindig a telefonon kell. Meghát megkötés, hogy MHL-t tudó telefon nélkül meg vagy lőve - telefont meg mégis gyakrabban cserélhet az ember mint autót vagy annak a felszerelését. Illetve az még a baja, hogy egy HDMI-RCA adaptert használ, ami azt jelenti hogy a telefon jó képét visszabutítja analóg SD videóvá, kb. régi DivX minőségre. Írja is egyik kommentelő hogy a kép minősége hagy némi kívánni valót maga után. És hát eléggé borzong a hátam a műszerfal mögött lifegő HDMI, microUSB stb. csatlakozóktól - ezek mind kontakthibatemetők egy folyamatosan mozgásban lévő, rázkódó, párás nyirkos hideg környezetben... pont akkor szoktak elromlani amikor leginkább kellenének...

Meghát elvi a kérdés - én nem szívesen azzal kezdek minden autóbaülést, hogy egy komplett rituálét nyomjak le a telefon párosításával, annak nyomkodásával, kábelek dugdosásával stb. Ha hosszú útra megyek igen, de ha csak a városba furikázok akkor jobb a gyárihoz minél inkább hasonlító megoldás, ami a telefontól független tud maradni, max csak netet kap onnan. Motor beindít, autó megy, rendszer magától éled, telefon marad a táskában, akármilyen telefon is legyen az. 10-ből 10-szer. Mindenféle külön rituálé nélkül.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Racsi56 - 2018.03.24 15:45:07
Most vásároltam meg az utolso Versok egyikét, sajnos navi nélkül. Hogy tudom a Samsung Galaxy S7 telefonomat mirror linkkel összekötni a one tuch rendszerrel?
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Racsi56 - 2018.03.24 16:04:32
Még annyit, hogy az USB-be dugott pendrive-ot se látja.
Amúgy a szoftwer versio: 0101B8
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2018.03.24 16:58:17
Nem tud mirrorlinkezni a fejegység. USB-s pendrive-ot biztosan látnia kell, valszeg rossz a pendrive-od. FAT32-őt próbálj, valami ésszerű méretűt, 8-16GB-osat.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Racsi56 - 2018.03.24 17:13:33
Egy 8 gigás FAT 32-es pendriveval próbálkoztam. próbáltam egy 32 gigásat is, azt se látta, de ha a telefont rádugom azt se látja.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2018.03.24 18:36:27
Formázd le. Ha úgysem, akkor szerviz. Ha ennek a topiknak az első oldalait megnézed, részletesen le van írva hogy és miként kezeli az USB-t.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Racsi56 - 2018.03.24 20:28:24
Hétfőn szervízbe viszem. Gyanús, hogy semmit se lát USB-n. Már beszéltem a szerelővel a szervízben, Ő is azt mondta, hogy vigyem be, mert valamit látnia kellene az USB-n.
Nagyon meglep ez a dolog, mert ez a harmadik versom, és eddig még semmilyen problémám nem volt velük.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2018.03.24 21:43:56
Lehet csak a csatlakozó nincs a helyén a műszerfalban...
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Racsi56 - 2018.03.25 09:16:20
Most néztem, a telefont tölti, csak adatkommunikáció nincs.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2018.03.25 12:05:15
@Racsi56, ez egy újonnan vásárolt Verso? Vidd vissza, oldják meg. Beletesznek egy másik adathordozót, ha azzal működik, akkor nálad a hiba. Ha nem akkor essenek neki és keressék meg a hibát. Nem ördöngösség.
A mirror link - vagyis annak hiánya - nekem is nagy szívfájdalmam  :cry:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: TD - 2018.03.26 07:28:56
Hétfőn szervízbe viszem. Gyanús, hogy semmit se lát USB-n. Már beszéltem a szerelővel a szervízben, Ő is azt mondta, hogy vigyem be, mert valamit látnia kellene az USB-n.
Nagyon meglep ez a dolog, mert ez a harmadik versom, és eddig még semmilyen problémám nem volt velük.

Ugyanígy jártam én is az USB csatlakozóval. Visszavittem a szervizbe. Elmondásuk szerint nem volt valami összedugva a műszerfalban. Mondjuk érdekes, hogy ez már majdnem "típushiba"... Ezek a törökök...
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Racsi56 - 2018.03.26 12:34:03
Most voltam a szervízben, megnézték és megállapították, hogy valami nem jó. (Ezt eddig is tudtam) Adtak egy időpontot csütörtökre, akkor majd kibontják az egészet, és akkor többet tudnak majd mondani.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Racsi56 - 2018.03.29 17:33:51
Na felszáll a füst. AZ usb csatlakozó a hibás. Megrendelték, várom, hogy megjöjjön.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2018.04.02 14:50:55
@Robi,
a Touch2 rendszer milyen adattárolót használ a térképek elmentésére? HDD ?
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2018.04.03 17:18:04
Belső flash.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2018.04.03 19:09:47
Belső flash.
Köszi!  :)
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2018.05.07 18:58:22
Van egy kis problémám mostanában a Touch2 rendszerrel. Az USB stick használata esetén eddig szépen megjegyezte, hogy hol mit hagyott abba, most meg állandóan a komplett mappa összes zenéjének első száma indul el mindig (szeretem a Queen-t, de hogy mindig ugyanaz a szám ... már frászt kapok tőle).
Megtörtént a kivétel, újra beraktam, de így is ugyanaz.
Ötlet, hogy mit csináljak?
Köszi!
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2018.05.07 21:00:55
Tedd át egy PC-be, Windows intézőben jobb-klikk a meghajtóra és "Ellenőrzés":
(https://www.laptopszaki.hu/blogimages/20160125010238_lemezkarb_1.jpg)
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2018.05.08 00:24:15
Tedd át egy PC-be, Windows intézőben jobb-klikk a meghajtóra és "Ellenőrzés":
Sajnos  nem oldotta meg a problémát. Sőt, a teljes törlés, formázás és újra másolás sem.  :no:
Még kipróbálom egy másik adathordozóval is. Ha akkor sem működik, akkor szerviz. Bár ha tápellátási probléma lenne, akkor a kedvenc rádió állomások is elvesznének, azokkal meg nincs gond  :hmmmm:
Egyenlőre tanácstalan vagyok.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2018.05.08 09:00:10
Lehet más zenék, vagy legalább más mappastruktúrába rendezve őket? A mappa-, meg fájlnevekben lehetnek speciális karakterek (ő, ű, +, & stb.) amik megzavarnák a lejátszó programot a fejegységben?  :hmmmm:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2018.05.08 09:22:53
De 2 hónapig működött. Ki sem vettem onnan, nem írtam rá. Tehát semmi nem változott, csak az, amit problémának irtam
Lehet más zenék, vagy legalább más mappastruktúrába rendezve őket? A mappa-, meg fájlnevekben lehetnek speciális karakterek (ő, ű, +, & stb.) amik megzavarnák a lejátszó programot a fejegységben?  :hmmmm:

Tapatalkkal küldve

Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2018.05.08 14:59:17
Egy bizonyos zeneszámot 2 hónap alatt csak most hallgattál meg először, ettől romlott el  :tt2:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2018.05.08 15:30:09
Egy bizonyos zeneszámot 2 hónap alatt csak most hallgattál meg először, ettől romlott el  :tt2:
Az lehet :D
Kb 18GB zene van rajta, sok van, amit még nem hallgattam.
Átnézem a mappákat, van MP3tag szerkesztőm, hátha találok benne valahol disznóságot.
Köszi!
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2018.05.08 15:37:05
Jaaaa az igen...
Enyém 4GB-os, ilyen hibát sosem produkált. Akkor én a helyedben biztos hogy rendszerezve másolnék fel ekkora zenemennyiséget. Ékezet, speckarakter és szóközmentesítenék minden fájl- és mappanevet.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2018.05.08 15:45:07
Jaaaa az igen...
Enyém 4GB-os, ilyen hibát sosem produkált. Akkor én a helyedben biztos hogy rendszerezve másolnék fel ekkora zenemennyiséget. Ékezet, speckarakter és szóközmentesítenék minden fájl- és mappanevet.
Éppen ez van folyamatban ;)
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2018.05.08 17:41:55
Nagyon úgy néz ki, hogy magával az adathordozóval van gond. Ugyanazok a fájlok egy másikon nem okoznak ilyen problémát.
A problémás USB egy SanDisc 32GB pici verzióban, kb fél cm lóg ki (éppen azért, hogy a könyöklőben bedugva nehogy valami amit bepakolok oda (vizes palack) letörje). A Kingston DataTravel 100 G3 32GB-os rendben megy. Oké, de az egy 5 centis monstrum a másikhoz képest :D 
Mindegy, ez van.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2018.05.08 18:47:30
Vidd vissza gariban. Én is egy ugyanolyan miniatűr SanDisk-et használok, még annak idején a Kiába vettem ugyanezen ok miatt, és azóta is jó.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Parker72 - 2018.05.10 10:30:29
HI, most vettem észre, hogy a 3 éves frissítési csomag 229€-ról 129-ra csökkent.  :eek: Vagy ez nekem új csak?  :hmmmm:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2018.05.10 17:18:31
130 körül volt már tavalyelőtt is. Forintban úgy 30-40ezer a frissítés 3 évre.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Parker72 - 2018.05.16 12:22:49
Pont késő télen néztem, akkor a profilom alatt egyértelműen 229 volt, no de a lényeg akkor: mikor kellett én is bekerültem a dotált társaságba  :clap:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Parker72 - 2018.05.28 11:32:07
Sajnos garancián túli problémám adódott a touch&go2-vel. Az érintő panel ment tönkre, pontosabban úgy elhangolódott, hogy legfelső egy-két cm-s tartományban alig, vagy egyáltalán nem reagált az érintésre, lentebb is némi elcsúszással. A titkos menüben sem lehetett kalibrálni. A márkaszerviz több százezres javítást vagyis készülék cserét tudott volna tenni. (not) Navilex.hu nem egész 40 perc alatt cserélte a hibás alkatrész. A szétszedés előtt teljes ellenőrzés, a javítás alatt egy tétova mozdulat nem volt, kb csukott szemmel is megcsinálta volna. Nagyon profi munka, ja és az ár 18K egy év garival...  :clap:   
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Agyarka - 2018.05.28 11:42:20
Márkaszervíz nem javít, cserél. Amit kisebb részegységre kell bontani mint a cikkszám, azzal nem foglalkozik. Nem tart ilyen célra műszerészt, és nem kutatja fel a hibás részegység beszerzési forrását, nem raktároz... .
Szerencse, hogy vki ráállt erre a piaci résre.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: karicsek - 2018.06.19 18:48:51
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem, Toyota Aurisba Touch rendszer. Usb-ről játszom a zenéket és, ha leveszem a gyújtás, de a usb lejátszást nem állítom le, akkor a következő indításnál elölről kezdi játszani az adott mappát, amit előtte hallgattam. Úgy rémlik eleinte nem csinálta. Nem valami praktikus, hogy rövidebb úton csak az első pár nótát hallgatom állandóan. Valaki esetleg megtudja mondani, hogy mi a hiba.
Előre is köszi a segítséget.
Üdv
Karicsek
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Parker72 - 2018.06.25 12:59:31
Sziasztok.
Lenne egy kérdésem, Toyota Aurisba Touch rendszer. Usb-ről játszom a zenéket és, ha leveszem a gyújtás, de a usb lejátszást nem állítom le, akkor a következő indításnál elölről kezdi játszani az adott mappát, amit előtte hallgattam. Úgy rémlik eleinte nem csinálta. Nem valami praktikus, hogy rövidebb úton csak az első pár nótát hallgatom állandóan. Valaki esetleg megtudja mondani, hogy mi a hiba.
Előre is köszi a segítséget.
Üdv
Karicsek

Nekem a legújabb frissítés óta csinálja rendszeresen. Nagyon ritkán nem. :(
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Parker72 - 2018.06.25 13:11:23
Valaki használja ezt a Coyote app-t? Itthon, ha jól tudom nem is megy, de külföldön jól jöhet.  Viszont most a frissítési csomaggal egy hónap után az írja lejárt a licenc vegyek újat. 3 éves-t csomagom van, egyébként sem hozza opcióban a vásárlást a honlapon.  Most akkor hogy van ez? köszi!
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2018.06.25 13:47:39
Valaki használja ezt a Coyote app-t? Itthon, ha jól tudom nem is megy, de külföldön jól jöhet.  Viszont most a frissítési csomaggal egy hónap után az írja lejárt a licenc vegyek újat. 3 éves-t csomagom van, egyébként sem hozza opcióban a vásárlást a honlapon.  Most akkor hogy van ez? köszi!
Én párszor használtam Ausztriában és a németeknél. De már egy jó ideje nem. Nekem is 3 éves csomagom van, majd  megnézem, hogy él-e még.

Mod: megnéztem a My Toyota oldalon az E-Store-ban és nincsen már  :no:

https://screenshots.firefox.com/sRG7A8yHl2StBqgn/www.toyota.hu

Tapatalkkal küldve

Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: karicsek - 2018.06.25 15:04:36
Nekem a legújabb frissítés óta csinálja rendszeresen. Nagyon ritkán nem. :(

Sajnos most már nekem is állandóan csinálja.  Köszi a választ.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2018.06.25 15:33:13
Sajnos most már nekem is állandóan csinálja.  Köszi a választ.
Nálam az adattároló cseréje megoldotta. Illetve ha véletlenül sikerül lefullasztanom, akkor visszaugrik a legelső számra. Nincs ideje oldani a kapcsolatot a háttértárral, szerintem. Lehet, hogy itt van a gond vele. Most az adathordozó cseréje óta egyszer csinált ilyet, akkor egy mozdulattal, gyorsan vettem le a gyújtást. Általában egy fél mp-et hagyok a szakaszok között. Akkor sose csinált ilyet.
Én megpróbálkoznék az adatok újra felírásával előtte.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: karicsek - 2018.06.25 20:39:42
Nálam az adattároló cseréje megoldotta. Illetve ha véletlenül sikerül lefullasztanom, akkor visszaugrik a legelső számra. Nincs ideje oldani a kapcsolatot a háttértárral, szerintem. Lehet, hogy itt van a gond vele. Most az adathordozó cseréje óta egyszer csinált ilyet, akkor egy mozdulattal, gyorsan vettem le a gyújtást. Általában egy fél mp-et hagyok a szakaszok között. Akkor sose csinált ilyet.
Én megpróbálkoznék az adatok újra felírásával előtte.

Ha kikapcsolom a médiát leállítás előtt, akkor minden okés marad, ot folytatja legközelebb, ahol abbahagytam.  Ha úgy állítom le a motort, hogy megy a média, akkor az első számra ugrik és kezdi elölről.
Megpróbálom egy másik pendrive-val.
Köszi a segítséget.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Parker72 - 2018.06.26 09:28:22
Én párszor használtam Ausztriában és a németeknél. De már egy jó ideje nem. Nekem is 3 éves csomagom van, majd  megnézem, hogy él-e még.

Mod: megnéztem a My Toyota oldalon az E-Store-ban és nincsen már  :no:

https://screenshots.firefox.com/sRG7A8yHl2StBqgn/www.toyota.hu

Tapatalkkal küldve

Köszi!
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: karicsek - 2018.06.26 18:05:04
Nálam az adattároló cseréje megoldotta. Illetve ha véletlenül sikerül lefullasztanom, akkor visszaugrik a legelső számra. Nincs ideje oldani a kapcsolatot a háttértárral, szerintem. Lehet, hogy itt van a gond vele. Most az adathordozó cseréje óta egyszer csinált ilyet, akkor egy mozdulattal, gyorsan vettem le a gyújtást. Általában egy fél mp-et hagyok a szakaszok között. Akkor sose csinált ilyet.
Én megpróbálkoznék az adatok újra felírásával előtte.

Nos átraktam ugyanazokat , másik pendrive-ra. Ezzel működik a szám megjegyzés. Ezek szerint tényleg a meghajtó okozta, bár nem értem miért. Mind a kettő ua usb 3.0, 16 Gb-os.
Köszönöm az ötletet.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2018.06.26 18:58:56
Nos átraktam ugyanazokat , másik pendrive-ra. Ezzel működik a szám megjegyzés. Ezek szerint tényleg a meghajtó okozta, bár nem értem miért. Mind a kettő ua usb 3.0, 16 Gb-os.
Köszönöm az ötletet.
Szintén, egy pontosan ugyanolyan drive-ra raktam át és semmi gond. De a "rosszal" sincs baj, másban szépen működik. Én sem értem  :hmmmm:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2018.06.26 19:20:25
Majd egy idő után ez is "el fog romlani". Addigra formázd le azt ami most rossz, mert úgy valszeg megjavul  :eek:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2018.06.26 21:15:55
Majd egy idő után ez is "el fog romlani". Addigra formázd le azt ami most rossz, mert úgy valszeg megjavul  :eek:
Én megtettem. Sima formálással (gyakorlatilag törlés), majd teljes formatálással is. Mégsem javult meg. Mondom, nem értem  :no:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: karicsek - 2018.06.27 15:56:00
Én megtettem. Sima formálással (gyakorlatilag törlés), majd teljes formatálással is. Mégsem javult meg. Mondom, nem értem  :no:

A nem működő pendrive-ot megnéztem és a fájlrendszer FAT32, a  foglalási egység 16 kilobájt volt és így nem működött rendesen.
Átformáztam arra amelyik működött és láss csodát ez is jó lett. A fájlrendszer maradt FAT32, viszont a lemezfoglalási egység méretét átírtam 8192 bájt-ra.
Így már gyújtás levétele után megmarad a memóriában és onnan folytatja, ahol abbahagyta a lejátszást.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: bondors - 2018.10.03 12:08:03
Így 5 nap után egy rövid összefoglaló a sima Touch 2 (Go nélküli) rendszerről (szoftver verzió 0101AE).

Pozitívumok:........

+ külön állítható a nappali és az éjszakai fényereje a kijelzőnek, sőt, a kijelző ki is kapcsolható teljesen


Üdv:

Írtad többek között, hogy állítható a nappali és éjszakai fény a kijelzőn.
Hogy kell sorrendben beállítani? Először a nappalit a fényszóróval?, vagy az éjszakait és azt hogy? Nappal, vagy letakart érzékelőnél?
A magyar leírás alapján nem nagyon sikerül, mert csak egy sima angol fordítás, aki fordította se tudná annak alapján beállítani.
Nekem az lenne a cél, hogy ha nappalira van állítva, és felkapcsolom a tompítottat, akkor maradjon a fényereje a kijelzőnek.
Ha éjszakaira van kapcsolva, akkor a tompított bekapcsolása után álljon át az éjszakai kijelzésre és csak kicsit vegyen le a fényből.

Előre is köszönöm a segítséget.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2018.10.03 12:54:30
Hát szerintem ő onnan tudja hogy éjszakai mód van, ha bekapcsolt a tompítottad (nincs külön érzékelő erre, csak együttesen). Nappal nem tompítózunk (csak nagyon ritkán) mert van rajta DRL...
Nyilván amikor bemész pl. egy alagútba, mélygarázsba akkor automatikusan felkapcsol a tompított, de akkor a csökkentett fényerő a kijelzőn is pont jól jön.
Egyszerűen lemész amikor sötét van és úgy állítod be magadnak az éjszakai módot. Azokra a ritka esetekre amikor tompítózni kell nappali fényben, van egy külön pipa a főmenübe, ahol felül tudod bírálni, hogy a kijelző maradjon nappali módba.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Parker72 - 2018.10.12 14:23:07
Őszi frissítés mikor szokott jönni?  :hmmmm:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2018.10.12 17:12:53
Aki Touch2 rendszert használ, annak a parkoló keresés (online) működik? Nem sűrűn használom, de mostanában többször is ráböktem, hogy ( pl Győr belvárosában) az úti cél közelében mutasson már parkolót és a találatok száma mindig nulla  :censored: A térképen pedig ott virítanak a parkolók.
Másnál is így van?
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2018.10.15 09:54:23
Okt vége Nov eleje
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Parker72 - 2018.10.25 15:26:37
Megjelent!  :clap:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2018.10.25 15:34:52
Megjelent!  :clap:
Letöltöttem.
Itt írtam róla (https://forum.toyotaclub.hu/index.php?topic=1315.msg717095#msg717095)
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Parker72 - 2018.10.25 19:19:58
Letöltöttem.
Itt írtam róla (https://forum.toyotaclub.hu/index.php?topic=1315.msg717095#msg717095)

Köszi!
Nekem most szalad felfelé, ott hagytam a garázsban inkább feljöttem vacsorázni.  :D
Egyébként lehet tudni mi az új benne? Pl Csornát elkerülő szakasz?
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2018.10.25 19:24:59
Köszi!
Nekem most szalad felfelé, ott hagytam a garázsban inkább feljöttem vacsorázni.  :D
Egyébként lehet tudni mi az új benne? Pl Csornát elkerülő szakasz?
Pl? Fogalmam sincs

De kb 2 hét múlva megyek arra, megnézem!

Tapatalkkal küldve

Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Parker72 - 2018.10.25 20:00:36
Pl? Fogalmam sincs

De kb 2 hét múlva megyek arra, megnézem!

Tapatalkkal küldve

 :lol:
Köszi! Ott a szántóföldön ment a térkép.  :wacko:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2018.10.25 20:42:02
:lol:
Köszi! Ott a szántóföldön ment a térkép.  :wacko:
Én most vasárnap mentem a várpalotai elkerülőn, vagyis a szántóföldön :D
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Parker72 - 2018.10.28 18:14:16
Érzetre talán gyorsabb az egész, de gondolom semmi nem indokolja...   :hmmmm:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2018.10.28 19:34:07
Érzetre talán gyorsabb az egész, de gondolom semmi nem indokolja...   :hmmmm:
Akkor jó  :D
Szerintem semmit nem változott  ;)
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Parker72 - 2018.10.29 18:04:09
Akkor jó  :D
Szerintem semmit nem változott  ;)

tötikézünk itt egy csomót a semmiért  :lol:, de éreztetik fontosak vagyunk!  :hug:  :sorcerer:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: 4musing - 2018.11.29 19:33:37
Üdv Uraim.
most lettem boldog tulajdonosa egy 2014-es versonak. De sajnos Gps nincs benne, beszereléssel hova lehetne fordulni? Köszönöm :)
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2018.11.29 19:46:38
Üdv Uraim.
most lettem boldog tulajdonosa egy 2014-es versonak. De sajnos Gps nincs benne, beszereléssel hova lehetne fordulni? Köszönöm :)
Tuti, hogy ezt akarod? Nem olcsó mulatság. Nem rossz (de csak az online), de annyit nem áldoznék rá.
Egyébként márka szerviz vagy Navilex (http://navilex.hu/touch&go.html)
Mi van benne? Milyen media?
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: 4musing - 2018.11.29 19:49:57
(http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=412IMG_1991.jpg)tolatókamera, meg minden vacak van benne. Gps gomb is, gondoltam "csak" kell egy vevő bele, meg programozás ...
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2018.11.29 19:58:47
tolatókamera, meg minden vacak van benne. Gps gomb is, gondoltam "csak" kell egy vevő bele, meg programozás ...
Oké, de mi van benne? Melyik média? Touch? Touch 2 vagy melyik?
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: 4musing - 2018.11.29 20:05:34
Sok minden nincs ráírva, így ezt nem tudom megmondani :(
http://www.kepfeltoltes.eu/images/2018/11/412IMG_1991.jpg (http://www.kepfeltoltes.eu/images/2018/11/412IMG_1991.jpg)
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2018.11.29 20:10:48
Sok minden nincs ráírva, így ezt nem tudom megmondani :(
http://www.kepfeltoltes.eu/images/2018/11/412IMG_1991.jpg (http://www.kepfeltoltes.eu/images/2018/11/412IMG_1991.jpg)
Vidd be egy márkaszervizbe, ahol megmondják, hogy mihez van előkészítve a fejegység. Adnak egy árat is, hogy mennyi lenne a upgrade. Aztán az infóval el lehet kezdeni keresni más megoldást. De ha hardver hiányosság is van, akkor húzós lesz.
Én nem erőltetném.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: 4musing - 2018.11.29 20:13:36
értem, köszönöm :)
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Parker72 - 2018.11.29 20:23:47
Én navilex-t választanám. Érezhetően olcsóbb mint a márkaszerviz. Profi, korrekt!
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2018.11.29 20:36:25
Én navilex-t választanám. Érezhetően olcsóbb mint a márkaszerviz. Profi, korrekt!
De amit ot kapsz, egy szimpla offline navi. És azt sem olcsón.
Manapság én tuti nem fektetnék tízezreket egy sima térképbe azonnali közlekedési infó nélkül. A Waze vagy a Maps pl ingyenes.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Parker72 - 2018.11.30 15:46:44
De amit ot kapsz, egy szimpla offline navi. És azt sem olcsón.
Manapság én tuti nem fektetnék tízezreket egy sima térképbe azonnali közlekedési infó nélkül. A Waze vagy a Maps pl ingyenes.

Nekem, a telefonon keresztül kilát a webre, és elég pontosnak tűnik a forgalmi információ, sokszor hasonlítom össze waze-val, prokontra osztják egymást.  :hmmmm:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2018.11.30 16:56:13
Nekem, a telefonon keresztül kilát a webre, és elég pontosnak tűnik a forgalmi információ, sokszor hasonlítom össze waze-val, prokontra osztják egymást.  :hmmmm:
Pontosan ezt írtam én is  :yes:
Amikor nagyon rumlis volt az M1, akkor sokszor 3 navit néztem párhuzamosan (gyári navi online közlekedésivel, Waze és Google Maps). Nem egyszer mutatott hamarabb jobb utat a gyári, mint a Waze. Valamikor viszont kicsit eltúlozta a dugó mértékét, és kivitt volna a pályáról, pedig nem volt vészes.
Mindent összevetve nekem nagyon bejött, azóta ritkán nyúlok a telefonhoz navi  miatt.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Parker72 - 2018.11.30 20:43:04
"De amit ot kapsz, egy szimpla offline navi."

Ezt mire értetted akkor?  :hmmmm:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2018.11.30 20:51:58
"De amit ot kapsz, egy szimpla offline navi."

Ezt mire értetted akkor?  :hmmmm:
A Navilexessel nem fogsz csatlakozni a Toyota szerverhez
Tehát csak a márkaszervizes verzió lesz online. Az meg nem olcsó.

Tapatalkkal küldve

Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Parker72 - 2018.12.02 21:32:01
A Navilexessel nem fogsz csatlakozni a Toyota szerverhez
Tehát csak a márkaszervizes verzió lesz online. Az meg nem olcsó.

Tapatalkkal küldve

Amit ő alakít ki az nem kapcsolódik a nethez?  :eek:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2018.12.03 07:44:54
Amit ő alakít ki az nem kapcsolódik a nethez?  :eek:
A saját rendszerét nem ismerem, de a Toyota rendszerére nem fog.

Tapatalkkal küldve

Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Parker72 - 2018.12.03 15:18:52
A saját rendszerét nem ismerem, de a Toyota rendszerére nem fog.

Tapatalkkal küldve

Legjobb ismeretem szerint, nincs saját rendszere. Gyári eszközökkel (hardwear) dolgozik. A javítás szintén gyári vagy gyári azonos utángyártott alkatrésszel történik. A softwear pedig szintén gyári, talán a törés (ha van) miatt nem megy a net?
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2018.12.03 22:16:01
Legjobb ismeretem szerint, nincs saját rendszere. Gyári eszközökkel (hardwear) dolgozik. A javítás szintén gyári vagy gyári azonos utángyártott alkatrésszel történik. A softwear pedig szintén gyári, talán a törés (ha van) miatt nem megy a net?
Én csak azt nem tudom, hogy a "csatlakozás a szerverhez" dolog hogyan működik azonosítás nélkül. Vagy hogy ezt hogyan kerülik ki. Tehát nem a net lehet a gond . szerintem.
De egy telefon a navilexnek és kiderül ;)
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: 4musing - 2018.12.04 05:41:11
Amint lesz egy kis időm felhívom/utánaolvasok és megírom :)
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2018.12.05 10:25:27
Korábban volt itt linkelve valamelyik topikba olyan navi-hardver is, ami a Toyota Touch rendszerével kompatibilis, de nem gyári. Android fut rajta, és akár Waze, iGO stb mind mehet rajta, a gyári Touch rendszer csak az érintőképernyőt adja hozzá, egy az egybe a gyári navi helyére szerelhető be. Navilex-nek lehet ilyen, vagy aliexpress...
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2018.12.05 10:51:24
https://car-solutions.com/en/navigation-system-for-toyota-touch-2.php

Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2018.12.05 13:38:13
Igen ez az!
Ha nekem nem adtak volna ingyen (akciósan) gyári navit, az tuti, hogy ilyet vettem volna bele!
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: 4musing - 2018.12.07 13:28:02
megkérdeztem Navilexet, 125 -be fáj utólag... hát nem olcsó egy offline navigációért
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Parker72 - 2018.12.07 16:45:06
megkérdeztem Navilexet, 125 -be fáj utólag... hát nem olcsó egy offline navigációért

Tehát nem lát ki a netre?  :hmmmm:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: lzolka - 2019.04.03 21:46:54
A Touch1 és a Touch2 fejegységek teljesen más rendszerűek, a hozzá kapcsolható navigációs modul sem azonos, nem felcserélhető a kettő. Tehát először be kell azonosítani hogy melyik van az autóban és ahhoz lehet kiválasztani a megfelelő modult. Ha a fejegységben nincs magyar nyelv akkor az Touch1, ha van akkor az Touch2.

Amit írtak előttem 125 eFt-os modul az a Touch1-hez való.
Ez is "kilát a netre", ha beállítjuk a mobiltelefon megosztott mobilnet kapcsolatát és a Toyota portálon létre van hozva a felhasználói fiók. Működhet az online keresés, vagy le tudja tölteni az előre feltöltött útvonalat, de ennél nincsenek olyan hasznos online funkciók mint a Touch2-ben. Például a forgalmi információkat a Touch1 csak az FM rációból leszedett TMC-ből veszi, a Touch2 a TMC-n kívül internetről is talál forgalmi infót.
A Touch2-höz tudsz még néhány netes alkalmazásra előfizetni a Toyota fiókban, pl. időjárás, üzemanyagárak, internet rádió, Google Streetview, stb.

Ami navigációs modulokat a Navilex árul az mind eredeti gyári Toyota (Harman) készülék, ugyanaz a hardver, ugyanazzal a térképpel mint amit a szervizekben is lehet beszereltetni.
Nincs törve a program, be lehet regisztrálni a készüléket a Toyota portálon, tudod később hivatalosan is frissíteni a Toyotánál ha akarod. Tehát nem kell kikerülni az azonosítást amikor a Toyota szerverhez kapcsolódik.

Egyébként a Navilexnél már van a Touch2-höz 6.13.0 frissítés, ami a Toyotánál majd jövő héten lesz....


Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: karicsek - 2019.04.18 07:01:40
Egyébként a Navilexnél már van a Touch2-höz 6.13.0 frissítés, ami a Toyotánál majd jövő héten lesz....Már a Toyota oldalán is kint van a hivatalos tavaszi verzió.

(Színessel az adminok írnak, pirossal pedig Mickey ;)  De az infót köszönjük! :) )
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Parker72 - 2019.04.19 13:55:16
Már fel is tettem.  :clap:
és azt tudja valaki mivel lett több/jobb?  ::) :hmmmm:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2019.04.25 15:48:45
Én annyit vettem észre még, hogy ha frissítéskor csak azt a pár országot hagyod bent, amelyikbe tényleg jársz, akkor jóval gyorsabban boot-ol a rendszer. Anglia, skandinávia, törökök, olaszok, spanyolok stb, esélytelen hogy valaha arra járjak... (ha netán mégis, bármikor újra beledughatom a pendrive-ot).
Mellesleg a frissítés folyamata is rövidebb volt.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: lzolka - 2019.10.07 20:41:01
Most tettem fel a legújabb 6.14.0 frissítést, ebben már Észak-Macedonia szerepel...
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2019.10.07 21:41:29
Most tettem fel a legújabb 6.14.0 frissítést, ebben már Észak-Macedonia szerepel...
A My Toyota oldalon még nincs fent a legfrissebb (csak a 6.13.0 van). Majd gondolom kb egy hét, mire ide is felkerül.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: micila - 2019.10.08 04:31:04
Most tettem fel a legújabb 6.14.0 frissítést, ebben már Észak-Macedonia szerepel...

Hol sikerült elérned?
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2019.10.08 14:18:03
Navilex
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Parker72 - 2019.10.19 17:38:01
Hol sikerült elérned?

Tavaly épp néztem, 25-én frissítettem.  ::)
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: karicsek - 2019.10.22 21:30:56
Már tölthető az őszi térkép a toyota oldaláról.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2019.10.22 22:53:53
Már tölthető az őszi térkép a toyota oldaláról.
Most íródik a pendrive-ra  :clap:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2019.10.23 12:17:25
Frissítettem. Így hogy kigyomláltam belőle a fél világot, 16 perc alatt végzett. (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191023/abcacd7dc16903614849ffd25a452dd6.jpg)

Tapatalkkal küldve

Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2019.10.23 20:26:53
Én pech-es voltam, mert sajnos a 3 éves frissítési ciklusba pont nem fért be ez a megkésett update. Általában október elején szokott megjelenni, most jó nagyot késtek, ezért 1-2 nappal csúsztam le róla, mert épp most járt le a 3 év. Ha ezt mondjuk 1 héttel hamarább adják ki, akkor még le tudtam volna tölteni. Most már nem enged, csak pénzért.

Egyelőre szerintem nem akarok 75ezer Ft.-nyi eurót (aszem nettó, tehát még +áfa) kifizetni újabb 3 évre. Alap-navigációra így is jó, dugóelkerülésre marad Waze.
Ha valódi magyar térképek lennének benne (nem TomTom, hanem NNG-s kiadás), akkor megvenném. Az sokkal pontosabb térkép mint a TomTom-os.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Parker72 - 2019.10.24 09:10:55
Én pech-es voltam, mert sajnos a 3 éves frissítési ciklusba pont nem fért be ez a megkésett update. Általában október elején szokott megjelenni, most jó nagyot késtek, ezért 1-2 nappal csúsztam le róla, mert épp most járt le a 3 év. Ha ezt mondjuk 1 héttel hamarább adják ki, akkor még le tudtam volna tölteni. Most már nem enged, csak pénzért.

Egyelőre szerintem nem akarok 75ezer Ft.-nyi eurót (aszem nettó, tehát még +áfa) kifizetni újabb 3 évre. Alap-navigációra így is jó, dugóelkerülésre marad Waze.
Ha valódi magyar térképek lennének benne (nem TomTom, hanem NNG-s kiadás), akkor megvenném. Az sokkal pontosabb térkép mint a TomTom-os.

Hááát tavaly is kb ekkor jött ki.  :hmmmm:
Szokták akciózni 129€ a 3év, esetleg.... :)
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2019.10.24 20:38:28

Szokták akciózni 129€ a 3év, esetleg.... :)
Az a baj, hogy már nem szokták :/
Nekem még a jövő tavaszi frissítés belefér - júniusi az autó -, de nem tudom még, hogy hajlandó leszek-e ennyit adni érte  :hmmmm:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Parker72 - 2019.10.24 21:00:09
Az a baj, hogy már nem szokták :/
Nekem még a jövő tavaszi frissítés belefér - júniusi az autó -, de nem tudom még, hogy hajlandó leszek-e ennyit adni érte  :hmmmm:

én is így "frissítettem" 2018 májusában.  :clap:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2019.10.26 11:40:35
A térképről.
A 2018. szeptemberében átadott városon belüli vasúti felüljáró és a hozzá tartozó új út (Érd) még a mostani térképfrissítésben sincs bent.  És gondolom nem ez az egyetlen hiányossága.
Finoman szólva is gáz.

Tapatalkkal küldve

Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2019.10.26 20:06:28
Ez sajnos ugyanígy problémás - a térképkiadó (Here, volt Navteq) elég fapados Magyar térképpel rendelkezik, a leggyengébb az összes kiadó közül. A TomTom klasszisokkal jobb, az NNG pedig Magyarország és úgy általában kelet Európa vonatkozásában a legjobb (ugyanis az NNG készíti a környékbeli térképadatbázisokat, a Here és a TomTom az NNG-től veszik át licensszeléssel - nyilván az adatokat az NNG nem teljes egészében és egységes ütemben adja át - némi előnyt mindig megtart magának). Még annak idején az iGO-s idők óta ez ugyanígy van.

Ezért gondolom hogy valszeg sokkal jobban megérné nekem egy alternatív egységet beszerelni a gyári helyére, amin sima Android fut, arra meg mehet Waze vagy iGO vagy akármi más. Mivel ez egy belső modul a fejegységben, és semmi hekkelés nem kell hozzá (csatlakozókat kell csak átdugni, nulla forrasztás stb; gyári állapotban marad minden) a műszerfal érintetlen maradna.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Parker72 - 2019.10.28 20:07:05
Ez sajnos ugyanígy problémás - a térképkiadó (Here, volt Navteq) elég fapados Magyar térképpel rendelkezik, a leggyengébb az összes kiadó közül. A TomTom klasszisokkal jobb, az NNG pedig Magyarország és úgy általában kelet Európa vonatkozásában a legjobb (ugyanis az NNG készíti a környékbeli térképadatbázisokat, a Here és a TomTom az NNG-től veszik át licensszeléssel - nyilván az adatokat az NNG nem teljes egészében és egységes ütemben adja át - némi előnyt mindig megtart magának). Még annak idején az iGO-s idők óta ez ugyanígy van.

Ezért gondolom hogy valszeg sokkal jobban megérné nekem egy alternatív egységet beszerelni a gyári helyére, amin sima Android fut, arra meg mehet Waze vagy iGO vagy akármi más. Mivel ez egy belső modul a fejegységben, és semmi hekkelés nem kell hozzá (csatlakozókat kell csak átdugni, nulla forrasztás stb; gyári állapotban marad minden) a műszerfal érintetlen maradna.

Nagyon sokan cseréltek androidos fejegységet Toyotás körökben. Kinai webáruházakból. Kisebb-nagyobb sikerrel. A kisebb sikereknél állandó problémás működés, pár hónap után game over. Viszont persze van aki teljes megelégedettségére használja. Szóval mit, honnan nagyon fontos.  :hmmmm:
 
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: robi (Robi) - 2019.11.03 16:32:22
Én az asszony Yaris-ába már 4 évvel ezelőtt megléptem a cserét (https://forum.toyotaclub.hu/index.php?topic=27.msg655997#msg655997), azóta is köszöni szépen rendben van  :yes:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Parker72 - 2019.11.13 20:31:25
én is így "frissítettem" 2018 májusában.  :clap:

Most is akciós, 1 év ár = 3 év =129 €  :clap:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Parker72 - 2019.11.18 19:35:50
Most is akciós, 1 év ár = 3 év =129 €  :clap:

Viszont ez a TomTom online POI kereső  :wacko: sokkal rosszabb mint a gugli volt  :hmmmm:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2019.11.19 07:29:08
Viszont ez a TomTom online POI kereső  :wacko: sokkal rosszabb mint a gugli volt  :hmmmm:
Ugye azért ezen annyira azért nem csodálkozol?
A másik oldalról a TomTom keresője azért sokkal jobban használható, mint a POI kereső.


Tapatalkkal küldve

Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Parker72 - 2019.11.20 19:56:08

"A másik oldalról a TomTom keresője azért sokkal jobban használható, mint a POI kereső."

Itt mire gondoltál?  :hmmmm:


Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2019.11.20 20:12:37
"A másik oldalról a TomTom keresője azért sokkal jobban használható, mint a POI kereső."

Itt mire gondoltál?  :hmmmm:
Alapból aPOI-ban keres, majd mivel általában nem talál semmit, kerestetek vele a ToTom-ban. Ugye ez ketült a google kereső helyére. Nálam.

Tapatalkkal küldve

Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Parker72 - 2019.11.24 15:38:12
Alapból aPOI-ban keres, majd mivel általában nem talál semmit, kerestetek vele a ToTom-ban. Ugye ez ketült a google kereső helyére. Nálam.

Tapatalkkal küldve

Igen, így van.
De Google kb félszavakból tudta mit keresek, a TomTom még "bő mondatokból" sem találja meg... :(
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2019.11.24 15:57:51
Igen, így van.
De Google kb félszavakból tudta mit keresek, a TomTom még "bő mondatokból" sem találja meg... :(
A POI- ból meg még annyit sem 

Tapatalkkal küldve

Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: hrvathg - 2020.01.13 12:37:20
Sziasztok, a 2019-es új Corolla esetében azt olvastam, hogy kezeli az AlmaCar-t és az AndroidAuto-t. Nem lehetséges, hogy ez majd a TouchGo2-re is igaz lesz? Olvasott erről valaki valamit?
Köszönöm, hg
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Nagycitrom - 2020.01.13 12:52:32
Sziasztok, a 2019-es új Corolla esetében azt olvastam, hogy kezeli az AlmaCar-t és az AndroidAuto-t. Nem lehetséges, hogy ez majd a TouchGo2-re is igaz lesz? Olvasott erről valaki valamit?
Köszönöm, hg
Nem, a Touch 2 & Go nem fogja tudni  :no:
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: hrvathg - 2020.01.13 13:00:55
Nem, a Touch 2 & Go nem fogja tudni  :no:

Köszönöm, szomorú hír.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Parker72 - 2020.02.06 20:09:09
Hali,
Észrevettétek, hogy jó rég óta nem frissül a üzemanyagárak az üzemagyag app-ban?  :hmmmm:
Korábban, bár azért nem volt pontos, de próbálta követni a változásokat, most semmi.  :no: 
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: lzolka - 2020.03.27 15:58:58
Ha valakit érdekel akkor a Touch1-es navikhoz már van 2020 tavaszi frissítés (2.21.0 L és H) Navilexnél (15e)
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: Galambossy - 2020.04.14 08:43:50
Sziasztok!
Sima Touch 2 hogy jeleníti meg az mp3-as albumokhoz tartozó képet?
Külön fájlban kell lennie a képnek, vagy csak bizonyos méretet, kiterjesztést, fájlnevet kezel?
Az mp3-ba beágyazott képekkel nem csinál semmit.
Cím: Re:Toyota Touch rendszer a Verso-ban
Írta: karicsek - 2020.05.23 17:40:52
Szia.
A mappában a kép nálam "folder" néven van. Így megjeleníti az album képet minden számnál.
Van egy program, tag&rename, abba minden zeneszámhoz más képet lehet rendelni.