Nagyrészt asztalos műhelyből származó fahulladékkal(fenyő,bükk,tölgy) tüzelek, mint fa. Mivel kombi kazánom van ehez társul a fűrészpor-faforgács elég jelentős mértékben(mostani szezon 75 m3). Nálunk a tűzoltók helyett én fostam amikor kigyulladt.
A fanyűvéshez nem értek, de a tüzelés technika és a kémények kicsit közelebbi ismerőseim. Amennyiben teheted, csak légszáraz keményfa v. származékával érdemes tüzelni, és a lerakódás mértékétől, valamint a kémény huzamától függően évente ellenőrzés, szükség szerint kormolás. Gyantás cucc nem annyira javallott, csak igen ritkán, de inkább nyílt tűzön, főleg, ha nedvesebb a légszáraztól (15-17 m/m %). Bágyasztó és egyben aggodalmas látvány, amikor a kémény belső nyílásán centikben mérhető vastagságú szén(korom) gyantás betéttel, kékes lánggal kiég, technikai rommá terhelve hővel a teljes kéményt, ágyazótól az alapanyagig.