Megjöttem Sziciliából. Nagyon jó volt. Az idõ ideális volt, nappal 28-30 fok, ragyogó napsütés, este 24-25 fok. Repcsivel mentünk, a reptéren béreltünk autót, stilusosan egy Grande Puntót. Az is frankó kis kocsi volt, majd irok róla. Egyik nap járkálás, másik nap pihi a tengerparton. Szállást az interneten találtuk, egy kis faluban voltunk a tengerparton, amolyan helyi nyaralótelep-szerûség volt. Külföldi ember még nem járt ott, néztek is ránk érdekesen (de barátságosan) a helyiek.
Kicsit féltünk Sziciliától, maffia, meg közbiztonság, de teljesen alaptalan volt a félelem. Semmi gond a közbiztonsággal. Szemét se vészes, kb mint nálunk. Az autóikra viszont baromira nem vigyáznak, mindegyik meghúzva, megtörve. Viszont legalább tiszták voltak, nem ugy mint nálunk. Ott lennt a közlekedés is másabb mint fentebb, még olaszosabb. Szinte semmilyen szabályt nem tartanak be. Padlógázzal mennek mindenhol, elsõbbsége annak van aki hamarabb és gyorsabban ér a keresztezõdésbe. Ha villantanak vagy dudálnak az azt jelenti, hogy "vigyázz jövök"
Indexet nem használnak, csak néha láttam autót indexelni, de szerintem a söfõrnek véletlenül beleakadt a keze a karba, aztán nem is foglalkozott vele, szerintem azt se tudta mi villog. A nálunk tapasztalható egresszivitás egyáltalán nem volt tapasztalható az utakon, nem bunkóztak egymással.
Nyugis népek, semmi izgalom, semmi türelmetlenkedés. Az idõrõl egész másak a fogalmaik. Megbeszéltük a szállásadónkal hogy egyik reggel elvisz a hajóján kirándulni egyet. Aztán részérõl ezzel meg is volt beszélve, próbáltuk vele megbeszélni hogy akkor konkrétan mi is az a reggel, de nem értette miért fontos az nekünk hogy óra-perc pontossággal megbeszéljük. Végül arra jutottunk, hogy 9-10 körül
Nyitvatartás mint olyan sehol nem létezik. Volt egy nagyon tuti étterem ahova többszöt mentünk vissza, kérdezem tõluk mikor nyitnak ki, a válasz az volt, hogy este és reggel, konkrétebban nem sikerült kiszedni belõluk. Ja és volt egy hely ahova jártunk reggelizni. Egyik reggel zárva volt, próbáltuk megtudakolni mi történt, de valami olyasmi derült ki hogy elment pecázni a tulaj, és ezért nem nyitott ki
Ezek után csak remélni tudtuk hogy a repcsi idõben elindul haza.
Baromi barátságosak voltak velünk mindenhol az olaszok, vagyis sziciliaiak. Tök finomakat ettünk, sok szépet láttunk. Az Etna se tört ránk
Ja kaja. Elõszõr is nagyon finom minden, másodsorban olcsó. Egy pizza 3-4 E étteremben, de akkorát sütnek, hogy a párom sose birta megenni. Egy fagyi 1E, ami nálunk kb 3-4 gombocnak felel meg, és nagyon finom. Borok nagyon szórnak, de 3-4E/ palack áron van a legtöbb bor, van mindenféle, mindenki talál kedvére valót. Reggelizni is eljártunk, 2-3 Euró volt egy reggeli, ez általában péksüti, amit fagyiszerûséggel eszenk, és egy capuccino. A kaja az amire nagyon igényesek, mindenhol nagyon jókat ettünk. Miota elsõször ettem az olaszoknál pizzát azóta tudom, hogy semmi köze a nálunk árult pizzáknak az ottanihoz. Még az is éreni lehetett, ahogyan szivüket-lelküket is belesütik abba pizzába!
Saját toplistám elsõ helyére lépett Szicilia, mindenkinek csak ajánlani tudom.