kmr, oké.
---------------------------
Beszéltem az esetleges
borkóstolóval egybekötött ebéd kapcsán a kardoskúti polgival.
Nagyon örült, hogy felvetődött itt, mint program lehetőség, szerinte az időpont is célszerű a helyi természeti- és gasztro értékek "tálalásához".
Az volt a kérése, hogy amennyiben a szándékunk konkretizálódik az ebéddel egybekötött borkóstoló témában, úgy elég április közepén-végén visszatérjünk rá konkrétan. Addig azt kellene eldöntsük, hogy mi az az összeg, amiben hajlandóak vagyunk elmenni, mert főleg ettől is függ a fogások száma, ettől, pedig a borok száma, típusa.
Lehetőség van arra is, hogy csináljunk egy bográcsos pörköltet is és ezután kóstolnánk borokat, de az igazi lényeg gasztronómiai szempontból éppen az, hogy az egyes fogásokhoz (étel ízvilághoz) lehessen kacsolni a neki megfelelő bort. Tehát, a feeling úgy adja magát, ha
3-4 fogáshoz (amiben salátakülönlegességtől kezdve, bárány, valamint valódi, házi, sajtkülönlegességek) legalább
ugyanennyi féle bort kóstolunk.
A várható létszmának 10-15 főt mondtam, itt a 15 fő lenne az a felső határ, amihez bortípusonként elegendő 1-1 palackot megnyitni a kóstoláshoz illő mennyiség miatt. Nagyobb létszámnál már 2 palackkal kellene számolni, ami értelem szerűen növelné az árat.
Gyermek menü nem probléma, nekik külön is lehetőség van ebédet csinálni (például rántott husi + sült krumpli).
Hogy mégis,
milyen összegben szoktak ezek a kóstolók menni?
1. Ha csak borkóstoló van ételek nélkül, az kb 5000Ft/fő szokott lenni szinte bárhol.
2. Ebéddel (több fogásos) egybekötött borkóstoló inkább
7-8000Ft/fő körül szokott alakulni.
3. A kifejezetten prémium borkóstolók 14-15.000Ft is lehetnek, de ott nem is 3-4 fogásról van szó, hanem, sokkal többről...
Azt gondolom, hogy a 2. lehetőség lenne az, amit
nekünk kellene mérlegelni és konszenzusban eldönteni, hogy vállaljuk-e. Részemről nem kérdéses, hogy igen, meggyőződésem, hogy közületek is, bárki ízlésének meg fog felelni ár/érték arányban és szerintem
ugyanúgy emlékezni fogtok rá évek múltán is, ahogy a villánykövesdi Fülemüle Csárdára.
A Gyuri (vendéglátó) ezeket a "rendezvényeket" saját elmondása szerint nem elsősorban a profit miatt csinálja, sokkal inkább a
"küldetés-tudat" miatt, hogy a magyar borok és fantasztikus magyar konyha remekeit és ezek megfelelő párosításait terjessze, ismertesse meg a magyar emberekkel. Ahogy említettem korábban, ő elhivatott tagja a "Magyar Borkör" társaságnak, a tavalyi borkóstolón, amin volt szerencsém részt venni, el is hiszem minden szavát.
Létszámnak a 12 fő ideális, de 15 fővel is nagyon jó tud lenni, ennél több résztvevő esetén a társaságnak kicsit tudni kell viselkedni, hogy 1 óra (és néhány pohár bor) után ne essen szét a rendezvény (mert
a vendéglátó nemcsak felszolgál, hanem mind az ételekre, mind a borokra vonatkozó tudnivalókat, történeteket elmondja).
A gasztronómiai élvezetek után lehetőségünk lenne szintén a vendéglátó vezetésével tenni egy sétát a pusztában, illetve, a nemzeti park területén. A május hónapban a természeti látnivalók is "megérkeznek", így itt, akár egy délutánt is eltölthetnénk.
Ez egy olyan környék, ahol nincs nagyvárosi alapzaj, alig látni légkábeleket is. Aki utóbbiakhoz van szokva, annak mindenképpen érdekes lesz.
Ez a program mindenképpen
szombati időtöltés lenne.
Ha valakit érdekelne a milliő, javaslom, lapozzon vissza ebben a topicban, mert töltöttem fel képeket, nem is egyet...