Nos, akkor mégegyszer előről:
Szóval nem a technikai lehetőségekkel van probléma a jogtisztaság terén.
A PNA-n csak az a szoftver futtatható jogtisztán, melyet meg tudsz venni vele. Most nem sorolom fajtánként, de szerintem világos, hogy mit mivel.
Természetesen van PNA térképszoftver nélkül is, itt az userra van bízva, hogy mit tesz rá. Jogtisztán ebben az esetben az ún. dobozos térképszoftvereket lehet megvenni, majd installálni.
Ezen kívül lehet még a neten fellelhető térképek között lehet válogatni, de ebben az esetben nem jogtiszta a dolog, vagyis törvényt sért az user.
A szoftver nélküli PNA-k nagyrésze több programmal is fut, általában megjelölik, hogy mit képes futtatni, IGO, Route66 és még egy csomó fut simán rajtuk, itt persze az alap op. rendszert ismerni kell és ahhoz kiválasztani a programot. Nade ez, mint már írtam jogsértés, így nem ajánlhatom.
Ezen kívül létezik jogtiszta és neten keresztül szabadon terjeszthető program is, csak kevesen tudják, de könnyen megtalálható, én is megtaláltam. Hozzáteszem, hogy mivel nem kell érte fizetni, nem olyan tökéletes, mint mondjuk az IGO, de azért használható program.
Még egy adalék, a PDA-kra optimalizált térképszoftverek általában kiakasztják a PNA-kat, ennek "honosításához" érteni kell, de ez is ugye jogsértés.
Szerintem, ha többet szeretnék a konkrét Wayteq x820-ról kütyüről megtudni keres rá a neten és olvasgasd a fórumokat, onnan aztán minden szükséges infót megkaphatsz.
Érdemes az elődjét is scannelni!