A technika szintjén mit lehet tenni, hogy egy 2003as 90.000kmetgurult 1.0as Yaris fogyasztását minnél lejjebb szorítsuk?
Ami eddig a tarsolyban van:
-5w30ról átállok 0W30ra. 0W30as tipusból melyik tipusok az ajánlottak?
Gondolkodok még 0W20on de nem tudom mennyire illene a kocsiba úgy, hogy az elmult 90.000km alatt 5w30 al ment....
-Mivel gumicsere esedékes váltok vagy Michelin Energysaver vagy Fulda Ecocotrol-ra. (Ezek amik ADACon is első 6ban bent vannak/voltak tapadásra + benzinsporolos gumik + kaphatóak is kis városunkban 13.000Ft alatt) Melyiket vegyem inkább? (A Fulda érezhetően olcsobb...)
-Gumihoz tartozik: 175 65 R14 és 165 70 R14 közti fogyasztáskülönbség mennyi? 175 jobban tapad? Van bármi értelme XLes gumit venni egy Yarisra? A méreteket jól tudom?
-Ajánlott guminyomás?
Eddig ennyi mindent szedtem össze, mit lehet még tenni technikai szinten hogy a fogyi lejjebb menjen?
Érdekesség képp közzé teszem a tavalyi február-oktoberi fogyasztásom, 90%ban Pécsen jellemzően 15kmes távra használom a kocsit, ha kimegyek a városból akkor meg általában rotyig van pakolva: tetőn bicikli....
https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0At7KcHQmc0c0cFBZTm8tcU15S1djbDNYS1RmM2FCRHc&hl=enjut eszembe... Pécsi forumtárs nincs a forumon akinek van aknája és 15percre azt "kölcsönadná"?