És miért ? Nem leszek hülye magasított akksit venni drágábban, csak azért, hogy ne kelljen közdarabot tenni a keret meg az akksi közé ... Ez ugyan a világon senkinek és semminek nem árt. Tök öncélú hülyeség ez a magasított akksi a japán autókban; ennél már csak egy rosszabb van: a spéci sarus Ford akksi ... Az autógyártók próbálnak rólunk minél több bőrt lehúzni a direkt nem kompatibilisre gyártott alkatrészekkel: ahol lehet, ne hagyjuk
Jóvanna. Mi is azér vettünk ilyet, mert ez az akksi amellett, hogy alapterületét nézve befért, nagyobb indítóáramú és tárolókapacitású, mint ami benne volt amellett, hogy kompaktabb, ergo könnyebb. Mondjuk ez pont drágább volt, mint a magasított, japán típusokba való Banner, de mivel ez jobb teljesítményű is volt, meg a Bannerról kicsit kiábrándító hírek szállingóztak, így inkább emellett döntöttünk.
Viszont azt mondták az eladók, hogy az új akkuk nem fogják addig bírni, mint a gyárilag beszereltek. Én speciel ezért is nem cseréltem le többek között. Amíg bírja, maradjon. Kicsit szomorúan vettem tudomásul, hogy egy újabb aksi nem lesz ilyen tartós. Majd lekezelem megint a fémalkatrészeket valami lúgossal (szappanporral meghintett drótkefe...?
), meg vastagon lekenem megint zsírral. Remélem, más alkatrészekbe nem harap bele....
Nem tudom, mondtam-e, de ha már ott voltunk, az enyémet bemérettük. A töltés tökéletes volt, viszont az akku egyik paramétere csupán 60-70 százalék körüli..... Asszem indítózás közben esett vissza az amperszám elég durván. Azt mondta rá a mókus, hogy csak azér indul még az autó, mert az indítómotor valószínűleg teljesen okés. Pár hónapot jósolt az akkunak. Azt mondta, hogy ha a tél nem, majd a meleg végez vele tavasszal. Na neee.....
Szóval egyelőre nincs szívem kihajítani, mert tulképpen jól működik, ergo perpillanat pénzkidobásnak érezném, ha most cserélnék. Mondjuk már előre mérgelődök azon a kellemetlen reggelen/estén, amikor beadja a kulcsot, és az autó nem indul. Tuti, hogy pont akkor kell majd nagyon sietni valahova és pont akkor nem lesz éppen pénzem aksira...
Persze ha elharapózik a motortérben ez a salétromosodás, akkor bemérgülök, és kivágom akár jó, akár nem. Nekem ne tegyen ott tönkre semmit. Mondjuk eddig is csak ezért akartam lecserélni, de az első fellángolás elmúlt, győzött a pénztárcám diktálta józan ész.....egyelőre.