Palaczk
Veterán
Globális moderátor
Megszállott

I.F.P.A. Camry Driver
|
 |
« Új hozzászólás #14370 Dátum: 2010.03.10 12:13:30 » |
|
Sziasztok! Essetleg tudja valaki, hogy a szedán csomagtarója hány literes? Továbbá, tudom van erre tpik, deee valaki tankolt már 3SFE-be E85-öt  Azt hiszem ez a kérdés egyre aktuálisabb! 545 literes a szedán csomija. Ami az etanolt illeti, én nem mernék vele kísérletezni; a lehetséges megtakarítás amúgy is jóval kisebb vele az elméletben várhatóhoz képest, lévén többet eszik belőle a kocsi.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
( '83 Camry GLi - still goin' strong  )
|
|
|
|
taby
|
 |
« Új hozzászólás #14371 Dátum: 2010.03.10 13:03:09 » |
|
A héten öntöttem 50 liter benzinre 9 liter E85öt amit észrevettem, kicsit nyomatékosabb lett tőle a kisjány, fogyi nem módosult eddig számottevően.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
KZoli
|
 |
« Új hozzászólás #14372 Dátum: 2010.03.11 18:04:34 » |
|
Sziasztok,
dízel Carina 2.0 (72LE - 97') az milyen?
Fogyasztás, menetdinamika, mennyire "hangos", fenntartási költség, hibák... összeségében milyen a Carina dízel? Nem nagyon kevés az a 72LE a Carina kasztnihoz?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
2.0 GLI Liftback, 98'
|
|
|
|
GMIKI
|
 |
« Új hozzászólás #14373 Dátum: 2010.03.11 20:16:57 » |
|
Sziasztok! nem találtam sehol sem szervízkönyvet carina e -hez tudna valaki segíteni? '95-ös japán. 16XLi Ja és láttam a hozzászólásokat az olajfogyasztással kapcsolatban, csatlakozom, nálam is fent áll az 1 liter/ 1000Km-es olajfogyasztás.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
dgh
Néha itt van

'93 Carina E 2.0 Diesel, '89 Corolla 1.3 HB
|
 |
« Új hozzászólás #14374 Dátum: 2010.03.11 20:45:56 » |
|
Helló KZoli! Attól függ milyen igényeid vannak! Mi nagyon szeretjük, hálás, igénytelen jószág. Karbantartási igénye egyenlő a nullával. Természetesen más mint egy benzines, zajosabb a motor (de nem olyan mint a régi csattogós dízelek) nem húz olyan intenzíven, nem szereti ha nagyon pörgetik a motort. Cserébe a fogyasztása jóval kisebb határok között mozog, nálunk ez 6 liter körül mozog. Lehet vele tempósan haladni, de ha mindig sietsz ne ilyet vegyél!
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
KZoli
|
 |
« Új hozzászólás #14375 Dátum: 2010.03.11 21:26:08 » |
|
Szia!
Köszönöm az infót! Nekem 2.0 benzines Carinám van. Csak kíváncsi vagyok, hogy milyen a 2 literes dízel. Mennyire gazdaságos, mennyire problémás... De azon a 72LE nagyon csodálkozom... És érdemes-e egy 13 éves dízel autóba gondolkodni...
Köszönöm az infót mégegyszer!
|
|
|
|
|
Naplózva
|
2.0 GLI Liftback, 98'
|
|
|
|
Bundi
|
 |
« Új hozzászólás #14376 Dátum: 2010.03.14 15:27:36 » |
|
Sziasztok! Essetleg tudja valaki, hogy a szedán csomagtarója hány literes? Továbbá, tudom van erre tpik, deee valaki tankolt már 3SFE-be E85-öt  Azt hiszem ez a kérdés egyre aktuálisabb! 545 literes a szedán csomija. Ami az etanolt illeti, én nem mernék vele kísérletezni; a lehetséges megtakarítás amúgy is jóval kisebb vele az elméletben várhatóhoz képest, lévén többet eszik belőle a kocsi. Köszi a választ.  Szerintem sem jó az E 85, csak kíváncsi voltam a véleményetekre. A Lexus GS 450 h csomagtartója 280l.  Gondolom a hibrid hajtás miatt. Na nem mintha csak ez tartana vissza a vételétől  csak kicsinek találtam....
|
|
|
|
|
Naplózva
|
A Toyota az autók Hondája. (Carina e 2.0 GLI)
|
|
|
Palaczk
Veterán
Globális moderátor
Megszállott

I.F.P.A. Camry Driver
|
 |
« Új hozzászólás #14377 Dátum: 2010.03.14 20:31:03 » |
|
Nekem 2.0 benzines Carinám van. Csak kíváncsi vagyok, hogy milyen a 2 literes dízel. Mennyire gazdaságos, mennyire problémás... De azon a 72LE nagyon csodálkozom... És érdemes-e egy 13 éves dízel autóba gondolkodni... Régen, úgy kb. a 90-es évek elejéig sok gyártónak volt ilyen kis teljesítményű szívódízel középkategóriás típusa. Pl. Audi 80 1.6 dízel 54 LE  ... A Carina 2.0 D afféle utolsó mohikánja ennek a kategóriának. Az a legnagyobb hátránya, hogy csak kb. egy literrel eszik kevesebbet, mint az 1.6 benzines, de közben lényegesen zajosabb és lomhább. Emellett hengerfej-problémák is elő szoktak fordulni vele; bár pl. a korai 1.6-osok meg az olajat eszik, szóval ez mondjuk egál. Amúgy egy megbízható, tartós jószág, csak ebből aztán végképp képtelenség olyat találni, ami ne járta volna már meg kb. a Holdat  ...
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Palaczk
Veterán
Globális moderátor
Megszállott

I.F.P.A. Camry Driver
|
 |
« Új hozzászólás #14378 Dátum: 2010.03.14 20:32:31 » |
|
A Lexus GS 450 h csomagtartója 280l.  Gondolom a hibrid hajtás miatt. Na nem mintha csak ez tartana vissza a vételétől  csak kicsinek találtam.... Jól gondolod, a hibridrendszer akksijai miatt olyan kicsi.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Bundi
|
 |
« Új hozzászólás #14379 Dátum: 2010.03.15 17:13:25 » |
|
A Lexus GS 450 h csomagtartója 280l.  Gondolom a hibrid hajtás miatt. Na nem mintha csak ez tartana vissza a vételétől  csak kicsinek találtam.... Jól gondolod, a hibridrendszer akksijai miatt olyan kicsi. Az Ls 600 h sem éri el a carina csom. tartóját... Gondolom ezek inkább már sofőrös autók. Az új Camry hibridnek jobbak az adatai? Vagy ezt a Camry topic ban kérdezzem? A keresővel nem találtam róla adatokat. Ezt a típust magyarországon nem is forgalmazzák?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
A Toyota az autók Hondája. (Carina e 2.0 GLI)
|
|
|
Palaczk
Veterán
Globális moderátor
Megszállott

I.F.P.A. Camry Driver
|
 |
« Új hozzászólás #14380 Dátum: 2010.03.15 21:40:01 » |
|
Az Ls 600 h sem éri el a carina csom. tartóját... Gondolom ezek inkább már sofőrös autók. Az új Camry hibridnek jobbak az adatai? Vagy ezt a Camry topic ban kérdezzem? A keresővel nem találtam róla adatokat. Ezt a típust magyarországon nem is forgalmazzák?
A Camry hibridnek (az elődből nem volt hibrid) és aránylag kicsi a csomija - valami 300-valahány liter. Ezt a típust sajnos már nem forgalmazzák Európábam - kivéve a volt SZU tagállamokat (ott elég sikeres is, helyben is gyártják, Szentpéterváron).
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
olahtomi
|
 |
« Új hozzászólás #14381 Dátum: 2010.03.17 09:49:13 » |
|
Üdv Carinások... Kicsit OFFolok. Olvastam ma egy haláli jó irományt, megosztom veletek....
- Autós fórumok alapgondolatai:
Lamborghini-Forum: 305 km/h-nál szélzaj, tovább nem tudom!
Audi A8-Forum: Hol tudom a Rolexemet megjavíttatni?
Fiat-Forum: Hallo? Én vagyok itt az egyetlen?
Mercedes C-Klasse-Forum: A Mercedesem vasárnap Brötchenholen-nál vizes lett! - Mit tegyek?
MX-5-Forum: Egy tuskó ferdeszemű egy Touareggel átment az autómon !
VW Touareg-Forum: Beszorult egy MX-5 kaszni alá. Hogy tudnám azt onnan kiszedni?
Renault-Forum: Eladom a bérletemet - az autó előbb jött vissza a szervízből, mint vártam.
Porsche-Cayenne-Forum: A fogyasztás 32 l/100km alatt van. Rossz lehet a befecskendezés?
Smart-Forum: Motorbicikli motor beépíttetett: Végre elég teljesítmény!
Mustang-Forum: Egy Civic-es hülye megpróbált ma megelőzni.
Honda Accord-Forum:Anyukám nekem adta az autóját. Keresek olcsó 18"-os felniket.
VW Bora-Forum: Szomorú vagyok! Mindenki egy csomagtartós Golf-nak tartja.
Lexus-Forum: Hol kapok VW stílusú hátsó lámpákat?
Toyota Corolla E10-Forum: El vagyok keseredve az E10-em minősége miatt, 270.000km alatt a kilométeróra lapja valahogy összekarcolódott !
Viper-Forum: Smart a szívórendszerben! Hogy tudnám onnan kiszedni?
Seat Marbella-Forum: Ma tudtam tartani a tempót egy teherautóval!
BMW 3er E36-Forum: Hol lenni legjobb zsíros ***a gyros városban?
Trabbi-Forum: Mercinél volt, bedobtunk egy új motort, most megy, nem megy, megy, nem megy.... (egyszer javítva): Hívás a Mercedes Benz-től: Ön egy ablaktörlőmotort épített be, kapcsolja az intervallumkapcsolót folyamatosra...
Hummer-Forum: Megsérült ma a lökhárítóm. 14 sebesült, 2 halott. Muszáj nekem a fekete lakkot a kereskedésben megvennem?? 25 kilométerre van. Az 35Euro benzinpénz!
MB 190D-Forum: Kérdés - beszél valaki szulahéliül?
Yugo -Forum: A tiétek mikor működött utoljára?
Honda Civic CRX-Forum: A szomszéd kutyája a kipufogócsőben alszik. Attól még indítózhatok??
Toyota-Forum: Na 300.000 km letudva, mikor megy ez tönkre?
Polo-Forum: Végre 6cm-rel alacsonyabb, de most meg nem érem fel a mikrofont a McDrive –ban
Ferrari-Forum: Ötleteket keresek kolumbiai társasutazáshoz. Gyorsan akarok be majd kijutni.
Porsche-Forum: Van egy lemezem - megéri beszámíttatni az árba, vagy inkább magam adjam el az autó?
Lancia-Forum: Van élet a szervízen kívül is?
BMW 7er-Forum: Segítség! Elprogramoztam! Hogyan nyílik ki újra a hamutartó?
Mercedes S-Klasse-Forum: - Keresek elfogadható második autót ködös időre
DeLorean Forum: Visszajöttem és sürgősen szükségem volna egy hengerfejtömítésre vagy egy fluxuskondenzátorra. Kérlek segíts - 1985 ből vagyok
Toyota Prius Forum: Az autónkhoz "AAA" vagy "AA" elemek valók?
Subaru WRX Forum: Utálom a zsarukat. Beídéztek, mert driffteltem a mélygarázsban.
Ford Forum: Segitség! Már mindent felújítottam, de mégsem indul be.
Dodge Viper Forum: Amikor először gázt adtam, nagyon megijedtem… Hogy lehet a pisi foltot a bőrkárpitból kiszedni?
Smart-Forum: Néha a lámpánál elindulási problémáim vannak. Mi lehet az oka?
Válasz A: Nem áll mögötted egy Viper, járó hűtőventillátorral? Várd meg amíg a ventillátor kikapcsol. Akkor elindul a Smart. Válasz B: Egy rágógumi ragadt az útra? Sperhaknit fogni és felvakarni. Akkor elindul a Smart. Válasz C: Egész elölre álltál a lámpánál? A fehér záróvonal túl magas. Tolasd át magad egy Viper-rel a vonalon, aztán már megy a Smart.
by Agent_Gibbs
|
|
|
|
|
Naplózva
|
OTomi
'94 Toyota Carina E 1.6 GLi AT190 5doors 116HP
|
|
|
|
|
|
olahtomi
|
 |
« Új hozzászólás #14383 Dátum: 2010.03.17 15:01:47 » |
|
Uhhh Sorry! Akkor csak nekem volt újdonság? (Az az igazság, hogy készülök megcsalni a Toyotát. Egy másik tipus topikjában olvastam. Gondoltam megosztom veletek)
|
|
|
|
|
Naplózva
|
OTomi
'94 Toyota Carina E 1.6 GLi AT190 5doors 116HP
|
|
|
|
Kada
|
 |
« Új hozzászólás #14384 Dátum: 2010.03.17 16:22:03 » |
|
Helo!!
Gondoltam megosztom veletek a győri Toyota márkaszerviz tapasztalatom. Korábban írtam, hogy kerepel a gép. Bementem a toyotába. A szerelő odadukta a csavarhúzót a szelepfedélre azt 2mp mulva azt mondta, hogy a vezérműtengelyek foghézagával van a gond. Gondoltam vagy nagyon profi vagy a hasára ütött csak. Kérdeztem mennyi az annyi, azt mondták kb 4 munkaóra (4*7ezer+Fa). Otthagytam ma reggel a kocsit, mondta a srác akkor megegyeztünk az árban. 2 óra múlva hívnak, hogy kész a kocsi. Na mondom kár volt "megegyezni". Aztán arra gondoltam hogy igyis ugyis lehuznak a 4 órával, ha meg nem egyezünk meg akkor meg azt mondják, hogy 4 óra volt. Aztán mikor fizetésre került a sor akkor lepődtem meg, mer mondja a kiscsaj, hogy akkor a szerelő 2órát dolgozott vele uhh akko 2*7+Fa. Azota csak az injektorok cirepelését hallom, ugyhogy ottvan a toppon nagyon a szerelő. Ráadásul még kedvezményt is adtak. Uhh Toyota Győr piri pont.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|